免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时练(二)阅读理解提速练(练速度)(限时:35分钟).阅读理解a(2016山东省实验中学一模)nail art has become an international phenomenon and many are using their fingernails to display creativity and personality. social networks are overflowing with people showing off their latest and at times, impossibly complicated designs. the important question is “where did it all begin and how has the color of your fingernails become just as, if not more important than the outfit you are wearing?”the history of nail polish and nail art dates back to 3000 bc in china, india and egypt. plants were processed to create a dye that was used as a type of nail paint, which was then applied and represented social class and wealth; deep colors such as red were worn by the rich and lighter paler colors were used by the poor. the inca civilization even went as far as painting animals on their nails to show which tribe they belonged to!it wasnt until the early 19th century that nail paints was modernized into the nail polish that we see and know of today. the boom of the automobile industry introduced a wide selection of colors which were soon adapted to be used on nails, which further escalated the nail polish industrys success.today, nail polish has become a statement of personality and creativity. the color of your nails communicates the subculture you belong to. nail art is part of the fashion world, the application of gems, airbrushing, fine detail and nail extensions means that they can complete any look.i personally love changing the color and pattern of my nails to finish off my outfit and i enjoy creating new designs. there is plenty of inspiration on the internet and with the latest introduction everyone can get a professional finish in half the time!语篇解读:本文是一篇说明文。目前美甲在社会上非常流行,那么美甲是怎样发展起来的呢?本文对美甲的起源和发展进行了介绍。1in the first paragraph, the writer tells us about _.athe origin of nail artbthe popularity of nail artcthe value of nail artdthe question about nail art解析:选b段落大意题。根据第一段第一、二句“nail art has become an international . designs.”可知,第一段中作者告诉我们现在指甲艺术在社会上十分流行。故选b。2how long did it take the ancient nail oil to develop into modern nail polish?a1,900 years.b3,000 years.c2,100 years. dabout 5,000 years.解析:选d数字计算题。根据第二段第一句和第三段第一句可知,指甲油起源于公元前三千年,在19世纪早期发展成为现代我们常见的指甲油,所以从古代指甲油发展为现代指甲油中间经过了大约五千年。故选d。3the underlined word “escalated” in paragraph 3 probably means “_”areplaced bimprovedcdemonstrated dblocked解析:选b词义猜测题。根据画线词前“the boom of the automobile industry . used on nails”可知,汽车工业的急速发展引进了多种颜色,这些颜色很快被应用于美甲,颜色的多样化促进了美甲业的成功。由此可以推出画线词的意思是“增进,促进”,故选b。b(2016河北省衡水中学高三二模)the last time i saw him was 12 years ago. twelve years has passed, and i still remember eating pomegranates (石榴) while his thin hands combed through my hair. to this day, i still remember stories my grandfather used to tell me. as a child living in korea, my grandfather was my closest friend, the man i spent every day with and depended on for back rides. we were inseparable from the moment we awoke until i fell asleep in his arms. i ate the food he prepared, and he was my pillow and storyteller. little did we know that a day would come when his first granddaughter would leave. my father was to be stationed in the united states and time would blur (使变模糊) our images of each other.on the summer of my sixteenth birthday, i would see my grandfather again. on the plane, thoughts of him ran through my mind during all 14 hours of the flight. would he look the same? would he be healthy? did he still have the pictures i drew for him? most importantly, would he remember me? i was short then and always smiling. he dressed me. twelve years later, i was taller and had a different figure. i picked out my own outfits and had my own sense of style. i was scared he wouldnt recognize i was his granddaughter.i landed in the airport and rode with my aunt and cousin to my grandfathers house, where we found him pacing back and forth, awaiting my arrival. he looked the same, and as soon as i stepped out of the car and faced him, i began to cry. he ran toward me. “tina!” my grandfather kept yelling. we met each other with open arms and he whispered, “ive been waiting for my granddaughter to come home. i missed you, my little tina. welcome home.” our eyes filled with tears as we walked up the stairs, arm in arm, telling each other all the events we had missed in each others life. he did remember. after all, i am his first granddaughter.语篇解读:本文是一篇记叙文。“我”从小生活在爷爷身边,四岁时随父亲到美国定居,十二年后再次回去见爷爷,一路上总是担心爷爷认不出自己,但没想到一下车爷爷就认出了“我”。4it can be inferred that in childhood the author always _.aate the food her grandmother preparedbremembered the stories her grandmother toldcrode on her grandfathers backdgot on well with her father解析:选c推理判断题。根据第一段第四句“as a child living in korea . for back rides.”可知,“我”每天都和爷爷在一起,骑在他背上玩耍。故答案选c。5how old was the author when she left her grandfather?aabout 12 years old.babout 6 years old.cabout 4 years old. dabout 2 years old.解析:选c数字计算题。根据第一段第一句可知,“我”最后一次见到爷爷是十二年前;根据第二段第一句可知,十六岁生日的那年夏天“我”再次见到了爷爷;由此可推知,作者是在四岁的时候离开爷爷的。故答案选c。6why did the author think her grandfather probably would not make her out?abecause her grandfather was forgetful.bbecause she was already a “big girl”cbecause she was already an american.dbecause her grandfather was too old.解析:选b细节理解题。根据第二段中的“i was short then . my own sense of style.”可知,十二年后,“我”长高了,形象不一样了,所以担心爷爷认不出“我”。故答案选b。7the author met her grandfather _.ain the airport bby herselfcwith her parents dwith her relatives解析:选d细节理解题。根据第三段第一句中的“i landed in the airport and rode with my aunt and cousin to my grandfathers house”可知,作者是和亲戚一块去见爷爷的。故答案选d。c(2016海口高考模拟)when tom szaky sees a juice container thrown away, he doesnt see rubbish, but he sees a pencil case. sweet wrappers? a beautiful kite! but these are not the imaginings of a dreamer. for the 28yearold ceo of trenton, new jerseybased terracycle, theyre a business model.the fasttalking szaky is leading the new industry of upcycling (升级改造). instead of recycling, terracycle takes packaging headed for landfills (废物填埋地) and reuses it more or less whole. terracycles 85 employees make nearly 200 products, sold at shops such as petco, kmart, whole foods market, and target.szakys $7.4 million company, now also moving ahead in mexico, canada, the united kingdom and brazil, is quite different from the business he founded with his classmate jon beyer in 2002 as a freshman at princeton university. the two entered a business competition with a plan to sell organic plant fertilizers made from worm waste. they lost the competition, but started the business anyway.with their goal to make products entirely out of rubbish suddenly clear, szaky knew the time was right to drop out of princeton.terracycles first product used dininghall waste to feed the worms and thrownaway bottles to package the fertilizer. the result: a cheap, green breakthrough. word spread, and in 2004, home depot began carrying the fertilizer in its canadian stores.to szaky, waste does not exist in nature. terracycle is a “second chance” employer of, say, a piece of furniture, an icecream container. as szaky points out, “the biggest problem with most green, fairtrade, and organic products is that they tend to cost more. at terracycle, everything is made from rubbish, and rubbish is free. people should be able to protect the planet without having to pay a cost for that right.”语篇解读:本文是一篇科普说明文。介绍了szaky创立terracycle公司对垃圾进行升级改造,从而制造出新产品的经过及理念。8what is tom szaky now?athe ceo of terracycle.ban employee of home depot.ca student at princeton university.dthe manager of a food company.解析:选a细节理解题。根据第一段中的“the 28yearold ceo of trenton, new jerseybased terracycle”可知,tom szaky是terracycle公司的首席执行官。9how did szaky get the idea of upcycling?afrom his visits to foreign companies.bfrom his studies at princeton university.cthrough shopping at big stores in america.dthrough the experience of a business competition.解析:选d推理判断题。根据第三段中的“the two entered a business competition with a plan . but started the business anyway.”可知,szaky从事升级改造产业的想法源于一次商业竞争的经历。10what is the goal of terracycle?ato make cheap and green products.bto recycle waste materials in another way.cto make products completely out of rubbish.dto change worm waste into organic plant fertilizers.解析:选c细节理解题。根据第四段中的“with their goal to make products entirely out of rubbish .” 可知,terracycle公司的目标是“完全用垃圾制造产品”。a、d两项都是该公司做的具体事情,而非其目标;b项与第二段中的“instead of recycling, terracycle takes packaging headed for landfills (废物填埋地) and reuses it .”的表述不一致。11what is the advantage of upcycling according to szaky?athe cost is kept rather low.bmore materials are available.cit has a large promising market.dits products are environmentally friendly.解析:选a细节理解题。根据最后一段中的“at terracycle, everything is made from rubbish . to pay a cost for that right.”可知,升级改造产业的优势在于原材料是免费的,制造成本相当低廉。d(2016河南省普通高中毕业班适应性测试)is geography important? heres a question for you to answer.what have the following countries got in common: australia, japan, the united kingdom, iceland and madagascar?quite easy if you can picture them on the globe they are all islands. all of these nations are surrounded by sea.what have these five nations got in common? hungary, botswana, kazakhstan, paraguay and liechtenstein. they are all landlocked. in other words, in contrast to the first five countries whose coastline forms their border, the second five have no coastline at all. if you are a hungarian or a paraguayan, you have to pass through somebody elses country if you want to go to the beach.liechtenstein is even more of a geographical phenomenon; it is “doubly landlocked” because the countries that surround it austria and switzerland are also landlocked. there is only one other country in the world in a similar position, uzbekistan, which is surrounded by five other landlocked countries. go and have a look at the map if you want to know which.so how do countries become landlocked? if you are swiss or nepalese, you have probably never thought things could be any other way. switzerlands mountains, like the himalayas, have formed a natural boundary for thousands of years. but there are borders. where one country ends and another begins is not something that is fixed for all time.there are countries like ethiopia and bolivia which did have a bit of coast but dont any more. does it matter? the ethiopians are not happy that the creation of eritrea means they now have to use another countrys port, when before they had a long coastline on the red sea.but why does coastline matter so much? throughout history people have preferred to live near the sea, and not just for the fish. sea means trade, which means wealth. think of the great successful cities like singapore, new york or hong kong today. russia has fought several wars over the centuries so that its ships could have access to the baltic, the black sea and the pacific.语篇解读:本文是一篇议论文。主要论述了地理位置的重要性。12which group of the following countries are doubly landlocked ones?aliechtenstein and uzbekistan.biceland and madagascar.caustralia and the united kingdom.daustria and switzerland.解析:选a细节理解题。根据第五段第一、二句中的“liechtenstein is even more . similar position, uzbekistan”可知,列支敦士登和乌兹别克斯坦都是双重内陆国。故答案选a。13what have countries like hungary, botswana, kazakhstan, paraguay and liechtenstein got in common?athey have no borders.bthey have no coastline at all.cthey are all surrounded by sea.dthey had long coastlines before.解析:选b细节理解题。根据第四段第四句“in other words .second five have no coastline at all.”可知,这五个国家都没有海岸线。故答案选b。14why does coastline matter so much?abecause sea means wealth.bbecause people can eat fish.cbecause borders are fixed all time.dbecause people prefer to live near the sea.解析:选a细节理解题。根据第八段第三句“sea means trade, which means wealth.”可知,海岸线的重要性在于大海意味着财富。故答案选a。15whats the missing sentence at the end of the text?acoastline is the main cause of wars.bthen whats the disadvantage of coastline?cgeography, it seems, can make a big difference.dperhaps other means of transport can be improved.解析:选c推理判断题。第八段主要介绍了海岸线的重要性。由此可推知,文章末尾缺少的句子应总结上述观点:地理似乎很重要。故答案选c。.阅读七选五(2016郑州市高中毕业年级质量预测)although most games have winners and losers, the goal of sports is not to win every game. the real goals include getting exercise, having fun, and learning important social skills, like good sportsmanship.good sportsmanship is all about respect. good sports (具有运动家品格的人) respect the other players on their team. they respect the players on opposing teams. they respect their coaches, and they also respect the referees or other officials involved in their games._1_ they yell at their teammates and they talk back to coaches or referees.kids usually learn sportsmanship good
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 货款结清协议书
- 2025-2026学年北京市海淀区六年级数学上册期中考试试卷及答案
- 2025-2026学年安徽省滁州市高二英语上册期中考试试卷及答案
- 垃圾回收协议书
- 骨科血栓预防知识宣教
- 报告商谈联络训练
- 夏日消防美术课件
- 大班知道蔬菜的营养
- 神经内科护理训练
- 让员工有归属感
- 读书名言警句
- LY/T 2459-2015枫香培育技术规程
- GB/T 12970.2-2009电工软铜绞线第2部分:软铜绞线
- GB/T 12009.4-2016塑料聚氨酯生产用芳香族异氰酸酯第4部分:异氰酸根含量的测定
- 法布雷病诊治最新进展课件
- 电视节目策划学胡智峰
- 机械基础笔记
- 基本安全授权培训试题题库
- DB44∕T 2031-2017 行业协会商会服务规范
- 部编版2022-2023学年北京市海淀区二年级下册语文期末调研试卷
- 当代世界经济与政治第六版思考题答案
评论
0/150
提交评论