




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津译林版2019-2020学年小学英语五年级上册期末专题复习:阅读理解C卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共10题;共94分)1. (10分) Bob is a clever boy, but he is a little lazy. One day his math teacher assigns a lot of math homework for him. He is doing his math homework at home. There are so many numbers that makes him feel very boring. Then he has a good idea.He goes to a shop in a hurry with his notebook. “Can I help you?” the shop assistant asks him.“Yes, Id like two kilos of carrots, three kilos of potatoes and three kilos of onions.” Bob says.“Its eight kilos. Do you need a shopping bag?” the shop assistant says.Bob writes the answer on his notebook, and says “No, thanks. And I would like four kilos of apples, one kilo of bananas and two kilos of pears, too.”“Its seven kilos. But Im afraid its too heavy for you to carry”, the shop assistant says in surprises. “ You dont have a shopping bag, how you take them home.”Bob writes the answers on his notebook quickly and says “Im sorry, I dont want to buy them now.” Then he runs home.阅读短文,选择正确答案。(1)Bob is a _boy.A . cuteB . cleverC . bad(2)Dose Bob have a lot of math homework ? _.A . Yes, he has .B . No, he doesnt.C . Yes, he does.(3)Bob goes to the _ with his notebook.A . schoolB . homeC . shop(4)Bob says he would like_ and _.A . two kilos of carrots, three kilos of onions.B . two kilos of apples, three kilos of pears.C . one kilo of pears , three kilos of apples.(5)Bob buys_ in the shop.A . some fruitsB . nothingC . vegetables2. (10分)阅读短文,判断句子正误。 Its time for the weather forecast. In the south of China, it will be sunny in most of the cities. Tomorrow will be sunny in Changsha. And it will be cool. In Haikou, it will be sunny and warm. In the west of China, there will be a strong wind in Lanzhou. And it will rain in Yinchuan. In the north, there will be a light snow in Harbin. Its very cold. And it will rain in Beijing tomorrow.(1)Tomorrow will be warm in Changsha. (2)It will be sunny in Haikou. (3)There will be a strong wind in Lanzhou. (4)Harbin will be hot tomorrow. (5)There will be a light snow in Beijing. 3. (10分)读短文,判断下列句子是否正确 Hello. Im Sarah. I live in a new house with a big garden. The garden is behind my house. There are a lot of flowers in it. Some are red, some are yellow and the others are orange. There are some insects(昆虫) in the garden, too. Look The butterflies(蝴蝶) are dancing in the flowers. The bees are singing in the flowers. The grasshoppers (蚱蜢) are jumping in the grass. There is a swing (秋千) in my garden. I often play on it after dinner. I often read books in the garden.(1)Sarahs house is in front of a garden. (2)There are many flowers in the garden. (3)Bees are dancing in the flowers. (4)Sarah often plays on the swing after dinner. (5)Sarah often draws cartoons in the garden. 4. (10分)阅读短文,选择正确的答案Last week was a holiday. On Monday it was sunny. I played basketball with my friends. On Tuesday I went swimming. On Wednesday I visited my uncle. He is an English man. On Thursday I went to the park with my sister. On Friday I helped my mother. On the weekend,I played computer games.(1)It was _ on Monday. A . sunnyB . rainyC . windy(2)On _ I went swimming. A . ThursdayB . TuesdayC . Friday(3)My uncle is _. A . ChineseB . EnglishC . China(4)I went to the park with my _. A . auntB . sisterC . uncle(5)On Friday I helped my _. A . fatherB . brotherC . mother5. (10分)阅读短文,选择正确的答案。 Most kids like animals. Some girls like cats, and some boys like dogs. However, my favourite animal is the horse.Horses are strong. They look wild and run very fast. They are very friendly after they get to know you. Horses remember the way home. They are also helpful to people. They even understand what you are trying to tell them. I heard many stories about how a horse saved his masters(主人的) life. Thats also the reason why I love horses.(1)Some girls like _ and some boys like _. A . cats; pandasB . dogs; catsC . cats; dogs(2)Horses look wild and _. A . very naughtyB . run very fastC . very cute(3)Horses remember _. A . the way homeB . what you sayC . many stories(4)I love horses because _. A . horses are strongB . horses can save their masters livesC . Both A and B6. (10分)阅读短文,判断句子正误。This is my good friend. Her name is Meimei. She is tall and thin. She is quiet. She has big eyes and long hair. She is ten years old. She likes white and blue. She likes Chinese very much. She is very friendly too.(1)Meimei is short. (2)Meimei has short hair. (3)Meimei is 10 years old. (4)She likes English. (5)Meimei is a quiet girl. 7. (10分)读短文,判断对错。My names Alice. Look at my classroom. Its big and clean. The floor is green, the walls are white. The door is yellow and the windows are blue. Two pictures are on the wall. They are beautiful. How many lights are there? Nine! My desk is near the door. My schoolbag is on the desk. Whats in my schoolbag? A pencil box, an English book, a maths book, a Chinese book, three storybooks and five notebooks. I like my classroom. I like my schoolbag too. (1)Alices classroom is small. (2)In the classroom the walls are white and the floor is white too. (3)There isnt(没有) a picture in the classroom. (4)Alices schoolbag is on her desk. (5)Alice likes the classroom. 8. (10分)根据短文内容判断对错 Hi, I am Mike. There are five people in my family. My grandma, my father, my mother, me and my little puppy. There are three birthdays in February and two birthdays in September. My grandmas birthday is in February. My birthday is on September 10th. It is also Teachers Day. My mother is a teacher. On September 10th, my mum usually buys me a big birthday cake. I often help her cook dinner. She usually cooks noodles for me. I feel happy. I love my mother very much. (1)There are four people in Mikes family. (2)There are three birthdays in September. (3)Mikes birthday is on September 10th. (4)Mikes mum is a cook. (5)Mikes grandmas birthday is in February. 9. (4分)读对话,在表哥中填空。Mr Li: Hello, Children. Lets go to Century Park and have a picnic.Children: Hurray!Mr Li: Danny, do you have a camera?Danny: Yes, my camera is new.Mr Li: What do you have?Danny: Alice has a cap. Its brown. Peter has a packet of sweets. He likes eating them. Jack has a sketchbook. He wants to draw some pictures. Jill has some water. She doesnt have juice. Eddie has a packet of biscuits, and Rose has a loaf bread.Mr Li: Lets go to buy some food first.Children: OK.ThingsWhoseDannys_10. (10分)阅读短文,选择正确答案。 Mark has a big farm. There are many flowers on his farm. Look at those big trees. How many trees are there? Oh,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年花艺师职业资格考试真题模拟训练-花艺行业人才培养与职业规划
- 2025年静脉治疗理论试题及答案
- 2025年成人高考语文经题型作文语言表达冲刺训练题库试卷
- 临床检测试题及答案2025版
- 食品微生物检验技术理论知识考核试题及答案
- 自考专业(计算机应用)试题预测试卷【名校卷】附答案详解
- 2025山东色彩考试题及答案
- 2025造句考试题及答案
- 2025舞蹈教法考试题及答案
- 2025年成人高考《语文》经题型强化训练题库及解题思路
- 2024山东事业编考试真题(附答案)
- CJ/T 486-2015土壤固化外加剂
- 设备日常维护保养记录表
- 验房问题协议书
- 海关退运协议书
- 电梯、自动扶梯和自动人行道随行文件编制说明
- 学校捐款协议书范本
- 车间标签标识管理制度
- 农田托管合同样本
- 部编版小学语文一年级上册教案 全册
- 医院医用织物洗涤规范
评论
0/150
提交评论