高中英语 综合过关检测二 北师大版必修2.doc_第1页
高中英语 综合过关检测二 北师大版必修2.doc_第2页
高中英语 综合过关检测二 北师大版必修2.doc_第3页
高中英语 综合过关检测二 北师大版必修2.doc_第4页
高中英语 综合过关检测二 北师大版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

综合过关检测二第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。w:billy,whats news with you?m:ive got good news.my photo works have won the national prize.1.what is the mans good news?a.he has taken many good photos.b.he got a job as a photographer.c.his photo works got a prize.答案:cw:john,this project would not have been completed without you.m:im believed that ive finally put an end to it.w:sure.you did an excellent job.as an award,ill give you a pay raise.2.how will the woman reward the mans work?a.she will promote the man to a high position.b.she will raise the mans pay.c.she will give the man a paid vacation.答案:bw:do you often work out?m:yes,i do.i jog every morning and play tennis every saturday afternoon.3.what sports does the man do every morning?a.playing tennis.b.walking on foot.c.running.答案:cm:susan,i owe you an apology.im sorry,i didnt show up yesterday.w:forget it.i understand.something came up in your company.4.what can we draw from the conversation?a.the man and the woman has a date yesterday.b.the man forgot the date with the woman yesterday.c.the man didnt come yesterday because of his companys affairs.答案:cw:karin,im planning a trip to hainan island this winter.m:really?i have the same plan.why dont we keep each other company?5.what does the man mean?a.he suggests they go to hainan island together.b.hell go to hainan island with the people of his company.c.he has booked a ticket to hainan island through a travel company.答案:a第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。m:id like to book a few tickets downstairs,please.w:yes,we have.m:how much are they?w:$3.75 each.m:are there any for $2.50?w:yes,there are some but upstairs.how many?m:four,please.w:for which night?m:what about saturday,october 21st?w:i can give you four tickets for the seats in row 8.m:how long will the performance last?w:two and a half hours.m:thank you.how much will that be in all?w:$10,please.6.why doesnt the man book the seats downstairs?a.too expensive.b.too close to the stage.c.uncomfortable.答案:a7.how much is each upstairs ticket?a.$10. b.$3.75.c.$2.50.答案:c听第7段材料,回答第8、9题。w:tom,when can we expect you and your daughter for dinner?next saturday?m:next saturday?im sorry.ive promised to go to a chinese opera with my daughter.shes been longing for that day.w:how about sunday then?m:yes,sunday sounds fine.what time?w:does 6:30 suit you?m:it suits me fine,but we dont know where you live.w:no problem.ill meet you at the school entrance.i just live two blocks away.m:all right.what do you want us to bring?w:well,i dont know.thatll be for you to decide.m:good.ive got a new dish that i want to try out.w:fine.ill see you then.m:thanks.goodbye.8.what is the woman going to do?a.invite the man and his daughter to the dinner.b.go to a chinese opera.c.go to school.答案:a9.where are the speakers going to meet each other?a.at the school gate.b.at the womans house.c.at the mans home.答案:a听第8段材料,回答第10至12题。m:there is a hurricane warning on.my mother just told me.she heard it on the radio.w:whats a hurricane warning?m:it means that a hurricane has been seen somewhere in the area.w:really?in new berlin?m:no.not necessarily in town.but in southern wisconsin somewhere.a hurricane has been spotted.they have two stages here.this is what is called a “hurricane watch”.that means that the weather conditions are perfect for a hurricane.w:i understand.they think a hurricane might come.m:yes,people should look out,because maybe there will be hurricanes coming.so its called “watch”.w:and the second stage is called a “hurricane warning”.m:yes,if a hurricane has been spotted,they announce a “hurricane warning”.so if there is a hurricane warning on,it means a hurricane is out there somewhere.w:its scary.m:well.hurricane can be dangerous,its true.if we hear something like a loud train coming,then we have to go in the basement for safety.10.where did the man get the “hurricane warning” from?a.on tv.b.on the radio.c.from his mother.答案:c11.which stage of the following is called the “hurricane warning”?a.the first stage.b.the second stage.c.the third stage.答案:b12.where for safety should people go when hurricane comes according to the man?a.go into the house.b.go into the basement.c.go into the train.答案:b听第9段材料,回答第13至16题。m:youre late.w:i know im late.im sorry.i tried to call you,but your phone seems to be disconnected.m:my phone?w:yes.an automatic message says your phone is not in service.m:really?i had no idea.let me check.yes,its dead.theres no dial tone.w:so i couldnt get through.i knew id be late because my car wouldnt start.it was too cold i had to warm it up in the garage with a heater.thats why im late.m:but this is terrible.im expecting important calls.w:about what?m:you know what.the theater association is supposed to call me and discuss a contract for my play.they are supposed to call me this evening.if i dont have a phone.oh,what can i do?w:well,the only thing you can do is to tell the phone company and hope they fix it fast.13.why is the woman late?a.the traffic is heavy.b.her car couldnt start.c.she got an accident.答案:b14.whose telephone is broken?a.the mans.b.the womans.c.both a and b.答案:a15.whose call is the man expecting?a.the womans call.b.his friends call.c.the theater associations call.答案:c16.what does the woman advise the man to do?a.get someone to repair it.b.call the phone company.c.buy a new one asap.答案:b听第10段材料,回答第17至20题。well,i feel it is very important for families to have regular meals together.one of my childhood memories was dinner with my parents and two sisters.because my husband and i both work and our three children are busy with their studies,we seldom have a chance to get together.but we thought it would be possible for us to sit down and enjoy meals together every week.first,we tried setting three fixed dates:mondays,wednesdays and fridays.but almost everyone was unhappy.then my son had the idea that everyone told me his or her most convenient days and i would choose the two best days.for a while,the children were still unhappy with the idea.they said they would rather spend the time with their friends or playing sports.gradually they began to find these evening get-togethers interesting and helpful.we laughed a lot.we made plans for trips.we discussed each others problems.after a couple of months,anyone who had to miss a family meal felt sorry.and now we all feel that we have been able to build much stronger relationships within the family than we had before.17.how many people are there in the speakers family?a.three.b.four.c.five.答案:c18.what did the children think about having dinner together at home?a.they thought it was funny.b.they disliked the idea at first.c.they preferred eating with friends.答案:b19.how often did the family finally decide to have meals together?a.every sunday.b.twice a week.c.three times a week.答案:b20.who finally set the time for these family dinners?a.the children.b.the father.c.the woman speaker.答案:c第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。aaudrey hepburn won an academy award as best actress for her first major american movie,roman holiday,which was released(发行)in 1953.but she is remembered as much for her aid work as for her acting.born in belgium in 1929,audreys father was british and her mother was dutch.audrey was sent to live at a british school for part of her childhood.during world war ,she lived and studied in the netherlands.her mother thought it would be safe from german attacks.audrey studied dance as a teenager and during college when she returned to london after the war.but she realised she wasnt going to be a ballerina(芭蕾舞女演员).so she began taking acting parts in stage shows.later she began to get small parts in movies.but it was audrey hepburns move to america that brought her true fame.in 1951 she played the character “gigi” in the broadway play of the same name to great critical(关键的,重要的)praise.two years later,roman holiday made her a star at the age of 24.audrey made more than 25 movies.among her most popular roles was holly golightly in breakfast at tiffanys in 1961.three years later she played eliza doolittle in my fair lady.she was married twice and had one son by each husband.in 1989,the un childrens fund named audrey a goodwill ambassador(亲善大使,特使).she travelled all over the world in support of unicef projects.the un agency said she was a tireless worker.she often gave 15 interviews a day to gain money and support for unicef projects.audrey hepburn often said her loyalty to unicef was the result of her experiences as a child during world war .she said she knew what it was like to be starving and to be saved by international aid.she was a goodwill ambassador until her death in 1993 from colon cancer(结肠癌).21.in paragraph 1,“her aid work” means .a.winning an academy award as best actressb.taking acting parts in stage showsc.making moviesd.acting as a goodwill ambassador for unicef提示:推理判断题。此题应根据全文内容来判断。第一段是全文的概括,其重心在后面,即奥黛丽赫本尽管获得奥斯卡最佳女主角奖,但她担当的援助工作同样使人铭记。再结合文章接下来的叙述可知答案为d项。答案:d22.the reason why audrey lived and studied in the netherlands was that .a.she wanted to be a ballerinab.her parents were from britainc.the education there was excellentd.it was safe there提示:细节理解题。根据第三段中的“her mother thought it would be safe from german attacks.”和“.she returned to london after the war.”可知d项正确。答案:d23.we can infer from the passage that .a.audreys parents lived in germany during world war b.audrey lived in america in the 1950sc.audrey was made to give up dancingd.the character“gigi”in the broadway play was her most popular role提示:推理判断题。根据第二段和第三段前半部分可知,a项错误;根据第三段中“.she realized she wasnt going to be a ballerina(芭蕾舞女演员).”可知是她主动放弃的,c项错误;根据第四段中“in 1951 she played the charactergigi in the broadway play.”及后文可判断,这个角色并不是她扮演的最有名的角色,因此d项错误。由文章第四、五两段可知b项正确。答案:bbfrom e-mail to online shopping,you may think youve heard everything there to know about the electronic frontier(新领域).but with hundreds of thousands of web pages being added weekly,there are plenty of surprises out there.here are some of the most intriguing(有迷惑力的).put your photo on a greeting card.here is how:simply take some pictures with a regular(普通的)camera,and then ask the photo service to develop them digitally(数字化).for a small fee,youll receive your photos on a desk.put that into your computer and,with a few clicks(点击)of the mouse(鼠标),you can view your photos on the screen(屏幕).with a few more keystrokes(键击,按键),you can attach(贴上,附上)the photos to e-mail and send them to friends and relatives worldwide.sign on to one or several greeting cards websites( is an index(索引)of more than 1,200 electronic card sites)and create an electronic birthday or holiday card.using your digital photos,you can paste(粘贴)your photo onto the cover.if you dont want to use your own photos,go to to browse(浏览)hundreds of images in over 30 categories(种类).all of which you can attach to an electronic greeting card for free.for a nominal fee(很低的费用)you can choose from a library of 75,000 images at .call australia for free.to have a telephone conversation over the internet,the person you want to talk to no longer needs a computer.now all you need to talk to someone in sydney is one computer with speakers,a microphone,a sound card and some software(available at or m).typically,youll pay a monthly fee(usually under $20)to a service provider,but after that,the calls themselves are local.sound quality is the same as that of a cell phone.even if you dont have a computer,you can still use the web to reduce your long distance phone costs.some companies offer a service that lets you use an ordinary phone to call another ordinary phone,but charge only a few cents per minute for us calls,because they send them through the internet.today more than 10 million chinese people have computers.and by the end of the next decade,chinese will likely be spending more time shopping,banking,investing and learning on the internet than in the real world.if you cant do or find something on the net today,you probably can tomorrow.24.over the internet,you .a.can hear everything thereb.will meet with plenty of surprises which come out every week.c.will hear the things about the electronic frontierd.can find some things are very interesting提示:细节理解题。由第一段“.but with hundreds of thousands of web pages being added weekly,there are plenty of surprises out there.”可知b项为正确选项。答案:b25.from the passage we can infer that .a.fewer people will use the internet in the following ten yearsb.more people will study in the regular school by the end of the next decadec.fewer people will go to the regular school in the following ten yearsd.more money will be needed for a long-distance call by the end of the next decade提示:推理判断题。由最后一段“today more than 10 million chinese people have computers.and by the end of the next decade,chinese will likely be spending more time shopping,banking,investing and learning on the internet than in the real world.”可知随着电脑的普及,截止到下一个十年,更多的中国人将利用互联网在虚拟世界中学习,而非到一般的学校。答案:c26.if you want to attach photos to your e-mail,you have to it.a.digitalize(数字化)b.takec.pictured.send提示:推理判断题。由第二段可知,必须将普通相机拍得的照片电子化才能导入电脑,然后利用电子邮件通过互联网传送。答案:a27.which of the following is not true?a.a telephone conversation over the internet can be carried out without computers.b.over the internet,the receiver of the phone conversation doesnt need a computer.c.the phone conversations over the internet are much cheaper.d.the long-distance calls are local themselves.提示:细节理解题。由“typically,youll pay a monthly fee(usually under $20)to a service provider,but after that,the calls themselves are local.”可知用户须拥有一定设备然后向服务商申请并付费后才能享受打长途电话付短途话费这一服务。答案:dcthe china daily media group is looking for english-language senior business editors,senior copy editors,copy editors and graphic designers to strengthen its international team.we offer a competitive salary package,accommodation with utilities paid for,90 percent medical reimbursement(补偿),a seven-day paid leave,eleven-day public holidays and a return ticket to the country of residence.senior business editoryou must:(1)assist the business editor in setting goals and working on achieving them;(2)be an excellent team person who can generate ideas and think creative and be able to rewrite totally if needed and mentor junior staff;(3)ideally have been working or have worked in a position of responsibility and understand what leadership entails;(4)have had at least five years editing experience working on editing the business desk and be familiar with industry software.senior copy editoryou must:(1)work on shifts in the business desk and usually have the last word before the page is sent to print;(2)edit or rewrite copy and give snappy(简洁有趣的)headlines and captions;(3)have had at least two years editing experience working on editing desks and be familiar with industry software.copy editoryou must:(1)be good at editing or rewriting copy and writing snappy headlines and captions;(2)be able to work on shifts for different pages and usually have the last word before the page is sent to print;(3)have two years of editing experience working on copy desks and be familiar with industry software.graphic designeryou must:(1)have excellent skills in information graphics;(2)be good at illustrations and freehand drawings;(3)be experienced in newspaper or magazine layouts;(4)have a good sense of typography(版面设计);(5)have good news judgment;(6)be fluent in english.for enquiries or to apply,write to .28.what is the purpose of this passage?a.to describe the positions of the china daily media group.b.to advertise for some good employees.c.to describe the working conditions of the china daily media group.d.to tell you how to become a part of this group.提示:本文是一则招聘广告,共登载了中国日报传媒集团四种职位的招聘要求,中国日报传媒集团打这则招聘广告自然是为了招聘优秀员工。答案:b29.which is not required about graphic designer?a.being well versed in photoshop.b.writing snappy headlines and captions.c.having excellent skills in information graphics.d.having a good sense of typography.提示:根据文章内容可知,b项是对于高级文字编辑和文字编辑的要求,而不是对于平面设计师的要求。答案:b 30.which of the following positions requires professional qualifications?a.senior business editor.b.senior copy editor.c.copy editor.d.graphic designer.提示:根据文章所提到职位graphic designer中的“have excellent skills in information graphics” “be good at illustrations and freehand drawings”和“be experienced in newspaper or magazine layouts”可知,选项d符合题意。答案:d31.if you want to get a job in the china daily media group,you should.a.have the skills to communicate with othersb.have some related working experiencesc.have the good quantity of making a contributiond.have the abilities to organize and cooperate with others提示:文中四个职位中提到了“editing experience”和“be experienced in.”,故选项b符合题意。答案:bdtower bridgethere are thirty-four bridges on the thames in london;the following are among the most famous ones.tower bridgetower bridge has stood over the thames in london since 1894 and is one of the finest,most recognizable bridges in the world.it is the bridge in london you may see in movies and on advertising writing for london.t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论