2021版高考英语一轮复习 课时提能练16 Module 4 Sandstorms in Asia 外研版必修3.doc_第1页
2021版高考英语一轮复习 课时提能练16 Module 4 Sandstorms in Asia 外研版必修3.doc_第2页
2021版高考英语一轮复习 课时提能练16 Module 4 Sandstorms in Asia 外研版必修3.doc_第3页
2021版高考英语一轮复习 课时提能练16 Module 4 Sandstorms in Asia 外研版必修3.doc_第4页
2021版高考英语一轮复习 课时提能练16 Module 4 Sandstorms in Asia 外研版必修3.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时提能练(十六)必修3module 4sandstorms in asia课时作业a:基础层面.单句语法填空1police were anxious to hear any information concerning(concern) his whereabouts.2there is convincing evidence that_listening to loud music can do great harm to our hearing.3its time to have lunch, so i think there surely are masses(mass) of people in the dining room.4being_caught(catch) in a heavy traffic jam is quite an unpleasant experience.5they know that our country is in urgent(urge) need of those who have much knowledge.单句改错1its frightened to think how easily children can be hurt.frightenedfrightening 2happiness and success often come to those who are good at recognizing their own strength.strengthstrengths3the sun heats the earth, which makes possible for plants to grow.makes后加it4our government is determined to solve those problems that farmers are most concerned.concerned后加about/for5he did nothing but complaining to me about the food and the service of the plainingcomplain.选词成篇regions of northern china 1.were_caught_in a yellow gale(大风) last week, including xinjiang, qinghai, gansu, ningxia, inner mongolia.at 7:10 pm, on april 24, people in minqin county, gansu province 2.woke_up and found that barely anything could be seen because of the strong wind.bad news came 3.one_after_another.local meteorologists(气象专家) called the phenomenon the “black wind”, which 4.had_a_bad_effect_on local life.people who needed to go to work 5.couldnt_help_but use masks to cover their mouths and noses.it was hard to imagine, even with the masks, people still 6.take_in a lot of dust and sand because the strong wind full of sand hit people like a wall.if 7.looking_through the news, you will find out the reason.every year from march to may, the combination of cold air and high temperatures in deserts is likely to form sandstorms.however,8.cutting_down trees contributes partly to the increase in sandstorms in china.moreover, the cars, which 9.give_out harmful gases, are another reason.10.in_a_nutshell,_only if more effective measures are taken, can the situation be improved.根据提示补全句子1作为一名学生,你应该把心思放到学习上。(put .into .)as a student, you should put_your_heart_into_study.2朋友们力劝我申请那份工作。(urge)my friends urged_that_i_(should)_apply_for_the_job.3大雨使我们更难按时到达那里。(make itadj.for sb.to do .)the heavy rain made_it_harder_for_us_to_get_there on time.4我一直忙于准备考试,以至于没有时间出去购物。(so .that)i have been so_busy_preparing_for_the_exam_that i havent had time to go shopping.5如果可能的话,尝试每天都在同一时间睡觉和起床。(if省略句)if_possible,_try to go to bed and wake up at the same time every day.课时作业b:能力层面.阅读理解(2019济南市针对性训练)the amazon basin region is home to about 2.5 million insect species,tens of thousands of plants,and some 2,000 birds and mammals.to date,at least 40,000 plant species,3,000 fish,1,294 birds,427 mammals,428 amphibians,and 378 reptiles have been scientifically classified in the region.one in five of all the birds in the world live in the amazon rainforest.the warm and wet forest has been in existence for at least 55 million years,and thrived even during glacial periods,allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species.radiocarbon dating(放射性碳定年法)has revealed trees of 10 centimeter in diameter to be more than 300 years old,and some trees over 1,000 years old,indicating that untouched forests can experience unbelievable longevity.the first human inhabitants are thought to have settled in the amazon region about 11,200 years ago.european explorers arrived in the 16th century,bringing diseases which travelled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)by the late 17th century the amazon basin was controlled by portuguese and spanish explorers.the amazon rainforests has been described as the lungs of our planet because of its important role in recycling carbon dioxide into oxygen.but due to deforestation(滥伐森林),rainforests now cover less than 5% of the earths land surface,and experts believe that this is a big contributor to global climate change.severe deforestation began in the 20th century,with 587,000 square kilometers lost up to the year 2000. most deforested land is used for grassland to raise farm animals and agriculture.the addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the amazon rainforest will be reduced by 40% in two decades.【语篇解读】本文主要讲述了亚马孙热带雨林的历史、丰富的物种以及现在所面临的危险。1why are the figures mentioned in paragraph 1?ato prove the forest untouched.bto classify species scientifically.cto show the diversity of species.dto attract more attention to the amazon region.c推理判断题。根据第一段的内容并结合第二段第一句中的“allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species”可推知,那些关于动植物种类的数字说明了亚马孙热带雨林的物种多样性,故选c。2why did most indigenous inhabitants in the amazon region die?aeuropean explorers brought diseases there.bportuguese explorers treated them badly.ca lot of trees were cut down and burned.dthey got killed by spanish explorers.a细节理解题。根据第三段第二句“european explorers arrived in the 16th century,bringing diseases which travelled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)”可知,可能多达90%的亚马孙土著居民因为欧洲探险者所带来的疾病而死亡,故选a。3what can be inferred about the amazon rainforest?ait has the largest number of species.bit covers over 5% of south america.cit is becoming larger in area.dit is being endangered now.d推理判断题。根据最后一段的“at the present rate.in two decades”并结合最后一段的整体内容可推知,亚马孙热带雨林遭到破坏,而且未来20年可能会减少40%,故选d。4what may be included in the following paragraph?aexamples of destroying forests.bmeasures to protect rainforests.cnew settlements in the amazon region.dways to stop global warming.b推理判断题。根据最后一段的关键词“deforestation”可推知,亚马孙热带雨林砍伐严重,那么文章接下来自然就会论述这一问题的解决措施,故选b。.阅读七选五(2019广东省七校联合体联考)we all have to make decisions all the time, and we have an abundance of choices, ranging from tiny issues to vital ones.unfortunately, people often find it hard to make decisions._1_if you would like to improve your skill of decision making, here are four suggestions for you.dont expect to have it all._2_ you cant order every delicious dish on the menu.and there will be paths not taken, careers not chosen, to name but a few.you can imagine some “what if” situations if you must, but do not let them take up too much space in your brain._3_its often good to think through your decisions.but dont overdo it.research can reach a point where returns begin to reduce, which makes it confusing more than clarifying.many good decisions can be made based as much on intuition(直觉) as on careful assessment of endless data.dont delay making decisions.yes, there is a time to put off making a decision.perhaps you need more information._4_ or its likely that you wait for a less stressful time.just dont wait so long that the decision is made by your own indecisiveness.dont be hard on yourself.you decide to go on a voyage.you choose an expensive liner.everything should work out just right.only you didnt expect a bug that ran around on the ship, making you and your family sick for five days._5_ but please remember it is unavoidable sometimes.adont spend too much time thinking.bit is an important source of information.cyou may regret making such a stupid decision.ddont count on emotion to make decisions.emaybe you wish to consult with your adviser.fdecisions force us to close the door on other possibilities.gthat means the skill of good decision making counts a lot.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了提高决策技能的四条建议。1g根据空处所在位置可知,该句承上启下;根据空前一句“unfortunately, people often find it hard to make decisions”可知,不幸的是,人们经常发现很难做决定;据此可以推断,做决定的技能很重要,故g项正确。空处下文中的“your skill of decision making”也是提示。2f根据该段小标题“dont expect to have it all”可知,该段主要论述“不要求全责备”;结合空后的“you cant order every delicious dish on the menu.and there will be paths not taken, careers not chosen, to name but a few”可知,做决定迫使我们关上了一扇其他可能的大门,故f项正确。3a根据空处所在的位置可知,空处为该段的小标题;结合本段第一、二句“its often good to think through your decisions.but dont overdo it”可知,该段主要论述“不要费时思虑太多”这一观点,故a项正确。4e根据空前的“there is a time to put off making a decision”可知,空处与空前一句和空后一句都为延迟做决定的可能原因,故e项“你可能希望咨询你的顾问”符合语境。5c根据该段小标题“dont be hard on yourself”可知,不要太苛求自己;结合空后一句“but please remember it is unavoidable sometimes”可知,你要记住这是不可避免的事情;据此可以推断,空处表示“你可能会对你愚蠢的决定后悔”,故c项正确。.语法填空(2019重庆市七校联考)pollution takes away all the beauty of the beaches of hawaii.i hate to go to the beaches on 1._(sun)weekends and see rubbish bags lying on the sand,cigarette butts(烟头) 2._ (bury)in the sand, and soda cans floating in the ocean.one thing that really annoys me is that i see 3._(tour)who visit hawaii leave their rubbish on the beaches.i was always taught after drinking soda to throw the can into the place 4._ it should staythe trash can.another thing that annoys me is that some people walk right by rubbish 5._ pretend that its not there.the dogs or the fish are not blame 6._ it.its our fault and we must blame 7._ (we)everyone has to do his or her part 8._(solve)this problem. it cant be difficult to do the job.there are a lot of things that we can do.first of all,we can help pick up rubbish along the beaches.we could also from organizations that help clean up our beaches.more 9._ (important), we need to start now before the beaches 10._(damage) beyond repair.【语篇解读】本文主要讨论了海滩污染的问题。1sunny考查词形转换。修饰名词一般用形容词,故用形容词sunny修饰其后的名词weekends。2buried考查非谓语动词。分析句子结构可知,bury和其逻辑主语cigarette butts 构成动宾关系,故用其过去分词形式作宾语补足语。3tourists考查词形转换。结合定语从句的关系词who可知,此处的先行词为表示人的名词,且定语从句中的谓语动词为复数,故用名词复数形式。4where考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,在从句中作地点状语,修饰先行词the place,故填where。5but考查连词。根据语境可知,空处前后存在逻辑上的转折关系,故用连词but。6for考查介词。此处考查固定词组be to blame for sth.“对某事负有责任”,故用介词for。7ourselves考查代词。与句子主语we呼应,此处应用反身代词ourselves作动词blame的宾语。8to solve考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用动词不定式,表目的。9importantly考查副词。副词一般修饰形容词、副词、动词,甚至整个句子,在句子中作状语。故用副词importantly,修饰整个句子。10are damaged考查动词的时态和语态。分析句子结构可知, damage和主语the beaches之间是被动关系,根据该句中的“need”可知,此处叙述一般的情况,故用一般现在时的被动语态。.短文改错(2019石家庄市模拟一) the other day,we moved to the new school yard,where lies in

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论