




已阅读5页,还剩13页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津上海版(深圳用)2019-2020学年小学英语五年级上册期末专题复习:阅读理解D卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共15题;共140分)1. (10分)读对话,圈出迈克拥有的物品Tom: Hello, Mike. Have you got a basketball ?Mike: No, I havent. But Ive got a football.Tom: Wheres your football ?Mike: Its in my schoolbag.Tom: Have you got a coat ?Mike: Yes, I have. And Ive got a new sweater.Tom: Have you got a kite ?Mike: No, I havent. Ive got a bike._2. (10分)阅读理解Last Sunday Mike went hiking with his classmatesThey climbed to the top of the mountain and had a picnic thereBut they had some problemsWu Yifan and John wanted to hike quickly,but they went the wrong wayMr Black went and found themAmy had too many things in her bagHer bag was heavier than MikesShe couldnt carry itSo Mike helped her,but he tripped over his shoesWhen they were in the middle of their way,it began to rainWhat bad weather!At last,they got to the top of the mountainThe rain stoppedThe air was fresh and cleanThey sang and danced,played games and had a picnic thereAmy shared(分享)good food with friendsHer bag was lighter when they climbed down the mountainThey went home late in the afternoon,but everybody was happy阅读短文,选择正确的一项。(1)Who went hiking? A . Mrs BlackB . Zhang PengC . Mike and his classmates(2)Whose bag is heavier? A . MikesB . AmysC . Mr Blacks(3)Which is the good news for them? A . The rain stoppedB . Wu Yifan and John went the wrong wayC . Mike tripped over his shoes(4)How was the day? A . It was badB . It was happyC . It was tired(5)Whats the meaning of lighter? A . 弄脏B . 丢失C . 更轻的3. (10分)阅读短文,选择最佳答案。Good morning, boys and girls. Shanghai is a big city. Nanjing Road is in the centre of Shanghai. It is very busy. Every day many people go to Nanjing Road. They like visiting the shops. They can buy clothes, clocks and watches, food and many other things there. They can also eat in the restaurants or stay in the hotels there.Many people visit Nanjing Road in the evening. The lights are bright and beautiful then.Shanghai is very nice. I live in Shanghai. I like Shanghai very much.(1)Its in the . A . eveningB . afternoonC . morning(2)Shanghai is a city. A . smallB . bigC . old(3)There are many on Nanjing Road. A . shopsB . cinemasC . libraries(4)People can buy there. A . clothesB . watchesC . both(5)At night we can see many there. A . bright lightB . bright lightsC . some bright lights4. (10分)阅读短文,判断正误Im Yangyang. I like table tennis. I dont like skipping. I have a bike, and I like riding my bike. My father likes swimming. He likes tea and coffee. My mother likes skipping. And she likes her brown cat .(1)My mother likes skipping . (2)My father likes coffee . (3)My father doesnt like swimming . (4)I like riding my bike . (5)I like football . 5. (14分)阅读短文,判断正误。Its a fine day. The Black(布莱克一家)are busy today. Tony and Gogo are going to the beach. Jenny is going to the park with her friends. Mrs. Black is going to the shopping mall. She is going to buy some milk and vegetables. Is Mr. Black going to the shopping mall, too? No, he isnt. Hes going to stay at home. Look! He is reading the newspapers(报纸).(1)Jenny and Gogo are going to the beach. (2)Tony is going to the park. (3)Mrs. Black is going to the shopping mall. (4)Mr. Black is going to the shopping mall, too. (5)Its a fine day. 6. (8分)读旅游计划卡片,回答下列问题。Who: The ChensWhere to go: ShanghaiWhen: May Day HolidayGo there by: planeHow long: three daysStay in: a Four-star hotelActivities: go to Yu Garden, taste roast goose(1)Where are they going to go?(2)How do they get there?(3)Where will they stay?(4)How long will they stay there?(5)What will they do there?7. (10分)任务型阅读,按要求完成下列各题 Sally is twelve years old. She comes from the US. Now she studies in a primary school in Chengdu. She can speak English and a little Chinese. She has a good friend named Judy. Judy is one year younger than Sally. Judy is from Australia. She can speak Chinese well. So she often helps Sally with Chinese.They have different hobbies. Judy likes playing the violin, but Sally doesnt like playing any instruments. She doesnt like music at all. She likes reading novels. Harry Potter is her favourite novel. She would like to read it again.(1)Sally is from _. A . AmericaB . AustraliaC . the UK(2)_ speaks Chinese well. A . SallyB . Harry PotterC . Judy(3)Judy is _ years old. A . 12B . 11C . 13(4)_ doesnt like music at all. A . JudyB . SallyC . Sallys brother(5)根据短文内容,用数字给下列图片排序。 _8. (10分)读短文,判断下列句子是否正确。 This is Sarahs new home. There is a clock in the study. There is a plant in the living room. There is a water bottle in the kitchen. There is a big bed, a photo and a lamp in the bedroom. Look, the cat is on the bed now.(1)The lamp is in the living room. (2)There is a clock in the study. (3)There is a water bottle in the kitchen. (4)There is a photo in the study. 9. (5分)Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案填入空格内)(At the door of the living-room)Sam: Hello, Uncle Tim. Come in, please.Uncle Tim: Thank you. Happy birthday, Sam. This is for you.Sam: A new game! Thank you so much, Uncle Tim. I want to play it now. But Lucy is doing her homework on the computer.Uncle Tim: Where are your mum and dad?Sam: Mums making the cake in the kitchen. Dad is in the garage.Uncle Tim: Whats he doing in the garage?Sam: Hes washing the car. This afternoon, well go fishing in the sea.Uncle Tim: Fishing in the sea? Thats great fun.Sam: Yes. Would you like to go with us?Uncle Tim: Yes, of course.(Lucy comes into the living-room)Lucy: Good morning, Uncle Tim.Uncle Tim: Hi, Lucy.(1)Today is _birthday. A . Uncle TimsB . SamsC . Lucys(2)Sam got (得到)_from Uncle Tim. A . a cakeB . a computerC . a computer game(3)Wheres Bens mum? A . Shes in the kitchen.B . Shes in the garage.C . Shes in her bedroom.(4)Ben and his dad will go to the sea_. A . on feet (步行)B . by (乘) carC . by ship(5)Lucy is Sams_. A . cousinB . friendC . sister10. (10分)阅读理解,判断正误。Last Sunday, it was sunny. In the morning, I got up at six oclock, then I brushed my teeth, washed my face. I was too hungry, I looked for my breakfast. To my surprised, I didnt find anything to eat. I had to cook by myself. At about 8 oclock, I went to Annas home. Many students were there. We played soccer. Some of us watched TV. But it was boring. At last, we went to the park. We rode our bikes and flew kites. We had a lot of fun.(1)I got up at 7:00 in the morning. (2)I cooked by myself last Sunday. (3)I didnt eat breakfast last Sunday. (4)I didnt go to Annas home. (5)We flew kites last Sunday. 11. (10分)阅读短文,选择正确答案。We are students of Yuying Primary School(小学). In our school, there are many teachers and students. There are twentysix girls and twentyfour boys in our class. Our classroom is big. There are six windows and two doors. The walls(墙) are white. There are two pictures on the wall. A big blackboard is in the front of the classroom. Our desks and chairs are new. Our classroom is very nice. I like it very much. (1)We are students of _.A . Yuying Primary SchoolB . No. 3 Middle School(2)There are many teachers and students _. A . in the classroomB . in our school(3)There are _ students in our class. A . fortyB . fifty(4)Our classroom has _ windows and _ doors. A . six; twoB . four; one(5)Our classroom is _. A . not goodB . nice12. (5分)根据例句和表格回答下列问题。例句:when is you birthday? My birthday is on October 12th(1)When is your mothers birthday?_(2)When is your fathers birthday?_(3)When is your sisters birthday?_(4)When is your brothers birthday?_13. (10分)Mike: Lets have a big meal.Lily&Emma: Wow, we like the pizza.John: I like pizza, too.Mike: Do you like hot dogs, Sam?Sam: Yes, I do. What about you, Mike?Mike: Me too.选择正确的答案填在括号里。(1)John likes _.A . hot dogsB . pizzaC . cake(2)What does Mike like? He likes _.A . hot dogsB . grapesC . cake(3)Does John like grapes? No, _.A . he isB . he doesC . he doesnt14. (10分)根据短文内容判断下列句子的正误Hello. I am Amy. I am eight years old. Today is my birthday. Look, I have a birthday cake. I have juice and rice for dinner. And I have many gifts, too. A red toy monkey, tw
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年度生态环保型碎石料购销合同范本下载
- 2025版建筑垃圾清运与资源回收利用服务合同
- 2025版水利枢纽工程土石方工程居间服务协议书
- 2025版前期物业管理服务合同操作细则与实施
- 海南省昌江黎族自治县2025年上半年公开招聘村务工作者试题含答案分析
- 2025年度并购项目尽职调查顾问服务合同
- 贵州省长顺县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 贵州省沿河土家族自治县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 2025年二手房物业交接及业主权益保障与纠纷处理服务协议
- 2025版无线通信网络优化施工合同样本及实施细则
- 2025年福建省工会社会工作者(工会专干)招聘考试(工会基础知识)历年参考题库含答案详解(5套)
- 2025年人工流产试题及答案
- 《水力学》课件-第5章 流动阻力和水头损失
- 2026届潍坊市达标名校中考联考语文试卷含解析
- (标准)棋牌室转让合同协议书
- 幼儿园膳食委员会组织机构及职责
- 手术室护理实践指南:院感控制管理
- ERP方案设计与研究
- 高二语文秋季开学第-课:笔墨山河待君行
- 洗车实习个人总结
- 阆中古镇管理办法细则
评论
0/150
提交评论