




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 3 the million pound bank note grammar课时作业第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。a(2018长郡中学新高三实验班选拔考试)while beach vacations may be a great way to take your mind off work,lakes surrounded by mountains make for an even grander experience.if you are looking for peace on your vacation,we have some recommendations for you in the caucasus(高加索)lake sevanlake sevan is situated in the central part of armenia,in the gegharkunik province.it is the largest lake in armenia,located 6,234ft above sea level.along the lake shore,there are various accommodations such as resorts and hotels with plenty of activities to partake such as windsurfing,swimming and sunbathing.while there,do not forget to visit one of the famous cultural monuments,the sevanavank monastery,and it offers a great view of the lake as well.paravani lakeparavani lake,located 6,801ft above sea level,is in the south of georgia,near the javakheti plateau.at this level, altitude sickness can occur and it is a good idea to be prepared to adapt to it properly,or bring medication for altitude sickness.being a volcanic lake makes for a more interesting experience.the lake is best known for fishing.do not come home during the winter months when the lake freezes.lake cildirlake cildir is located in the ardahan province,east turkey,near the borders with georgia and armenia.it is a large freshwater lake of eastern turkey,and many tourists are not aware of this beautiful attraction.lake cildir is surrounded by mountains of the caucasus.the lake freezes during late november.if the winter is not extremely cold,you can try some lake activities like ice skating and ice fishing.lake vanlake van is the must visit of all lakes in this list,the largest lake in turkey.lake van is located on the eastern shore of turkey and is also the most accessible lake there.its situated 5,380ft above sea level,and unique to many lakes around the world,the water is high in salt content.1if you want to visit some historic sites during your travel by a lake,you can go to _.alake cildirbparavani lakeclake sevan dlake van2what is special about lake van?aits water is high in salt.bit is a volcanic lake.cit is globally the largest lake.dit is surrounded by mountains.3what challenge are travelers most likely to face while visiting paravani lake?alack of medicine.bvolcano eruptions.caltitude sickness.dlow temperature all the year.【解题导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了供人们度假的好去处高加索地区的一些湖泊。1c考查细节理解。根据第二段中的“do not forget to visit one of the famous cultural monuments, the sevanavank monastery”可知,度假期间如果你想参观历史性建筑可以到lake sevan。故选c。2a考查细节理解。根据第五段中的“and unique to many lakes around the world, the water is high in salt content”可知,lake van的特色是湖水的盐度高。故选a。3c考查细节理解。根据第三段中的“at this level,altitude sickness can occur and it is a good idea to be prepared to adapt to it properly,or bring medication for altitude sickness”可知,在游览paravani lake时,游客们最有可能面临的挑战就是高原反应。故选c。b(2018合肥市高三第三次教学质量检测)many years ago,when we were a young couple with two small children,aged 2 and 4,we were practically impecunious.my inlaws lived from hand to mouth,so we didnt expect any help from them.my parents lived a great distance away,and i was too ashamed to let them know about our situation.my husband was trying to earn a living with an old pickup truck,carrying groceries for local shopkeepers,but it was constantly breaking down.it took almost all the money we had to have it fixed.the truck was also the only means of transportation for us.we lived in the countryside,and we always used the back door because the driveway led to it.one winter evening,i stepped outside to take a bag of trash to the barrel and almost tripped over something.it was nearly dark,and i had to bend down to see what it was.i could hardly believe my eyes.there sat a large basket loaded with food.it was heavy,so i called my husband to carry it into the house.once inside,we discovered two loaves of bread,some butter,several cans of vegetables,a can of orange sauce,and a large turkey.there was so much that i couldnt remember it all,but it was everything we needed to fix a wonderful dinnereverything except potatoes.a little while later i remembered that i hadnt taken the trash to the barrel.by now it was dark,so i had to turn on the yard lightand thats when i spotted a small bag of potatoes sitting on the porch.that dinner was the best i could remember.we werent able to thank our donators,though,because we never found out who had been so generous in helping a struggling young family.whoever it was,we are forever grateful.4which of the following can replace the underlined word “impecunious”in paragraph 1?agenerous. bharmonious.cpenniless. dstubborn.5how did the authors husband support the family?aby starting a garage.bby selling food door to door.cby delivering goods.dby working as a shop assistant.6how did the author feel when she saw the basket?ashe was annoyed.bshe was astonished.cshe was terrified.dshe felt a sense of relief.7what may be the best title for the text?aa helping hand in timeba struggling young coupleca tale of potatoesda reward from a stranger【解题导语】本文是一篇记叙文。“我”和丈夫有两个孩子,很多年前,我们生活贫困,但羞于将处境告诉父母。丈夫用一辆旧卡车送货谋生。一天晚上,“我”在家门口发现一篮子丰盛的食物,那一餐令“我”终生难忘。“我”将永远感谢那位送食物给“我”家的人。【难句分析】there was so much that i couldnt remember it all,but it was everything we needed to fix a wonderful dinnereverything except potatoes.分析:该句由but连接的两个分句构成,其中第一个分句用了so.that.结构,表示“如此以至于”;第二个分句中we needed to fix a wonderful dinner为省略了关系词that的定语从句,修饰先行词everything。译文:有如此多的东西以至于我都记不全了,但除了土豆,我们准备一顿丰盛的晚餐所需要的东西都有了。4c考查词义猜测。根据第一段最后一句“my parents lived a great distance away,and i was too ashamed to let them know about our situation”可知,“我”的父母住在很远的地方,“我”羞于让他们知道我们的处境;结合该段中的“when we were a young couple with two small children,aged 2 and 4,we were practically impecunious”可知,我们是有着两个孩子的年轻夫妻,据此可以推知,我们的日子过得相当贫穷,才会羞于让远方的父母知道我们的情况。据此可以判断,画线词意为“贫穷的”,故c项正确。a项意为“慷慨的,大方的”,b项意为“和谐的,和睦的”,d项意为“固执的”,都与语境不符。5c考查细节理解。根据第二段第一句的“my husband was trying to earn a living with an old pickup truck,carrying groceries for local shopkeepers”可知,“我”的丈夫用一辆旧卡车为当地的店主送货谋生,故c项正确。6b考查细节理解。根据第三段最后两句“i could hardly believe my eyes.there sat a large basket loaded with food”可知,看到一篮子的食物,“我”几乎不能相信自己的眼睛;据此可以判断,作者很惊讶,故b项正确。a项意为“她感到恼怒”,c项意为,“她感到害怕”,d项意为“她感到欣慰”,都与第三段最后两句的语境不符。7a考查标题判断。通读全文可知,本文主要讲述了“我”和丈夫有两个孩子,生活贫困,但羞于将处境告诉父母。丈夫用一辆旧卡车送货谋生。一天晚上,“我”在家门口发现一篮子丰盛的食物,那一餐令“我”终生难忘。“我”将永远感谢那位送食物给“我”家的人。据此可以判断,a项最能概括文意,体现文章主旨,故a项正确。c(2018辽宁大连双基测试)whenever we see a button,we want to press it because we know that something will happen.this is true in most cases,for example,on a doorbell.but some buttons are actually fake(假的),like the “close”button on a lift.many people are in the habit of pressing the“close”button because they dont have the patience to wait.but lifts“close” buttons are a complete trick,at least in the usthe doors will not close any faster no matter how hard you press.it started in the 1990s when the americans with disabilities act was passed in the us,making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter safely.only repair workers can use the buttons to speed up the doorclosing process if they have special keys.but to normal lift riders,the buttons arent completely useless.according to psychologists,fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control.“a sense of control is very important.it reduces stress and increases wellbeing,”said ellen jlanger,a psychology professor at harvard university.experts also added that a lot of buttons that dont do anything exist in our lives for this same purpose.for example,pedestrian crosswalk buttons dont live up to their names either.pressing them used to help make the traffic signals change faster,but that was before computercontrolled traffic signals were introduced.but psychologists found it interesting that even when people are aware of these little“white lies”,they still continue to push fake buttons because as long as the doors eventually close,it is considered to be worth the effort.8what is the authors purpose in writing the text?ato describe different fake buttons.bto explore the functions of fake buttons.cto analyze various habits of pushing buttons.dto explain the disadvantages of fake buttons.9what can we learn about the“close”buttons on a lift in america?athey work when people press them hard.bthey were designed for a sense of control.cthey never speed up the doorclosing process.dthey take the safety of the disabled into account.10what can we infer about pedestrian crosswalk buttons?athey can make people feel better.bthey help computers work faster.cthey can control the traffic signals.dthey help pedestrians cross safely.11which may be the best title for the passage?abuttons in the usabbuttons always liecbuttons may not workd“close”buttons on lifts【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了我们平时生活中所见到的按钮可能是不起作用的。【难句分析】put psychologists found it interesting that even when people are aware of these little “white lies”, they still continue to push fake buttons because as long as the doors eventually close, it is considered to be worth the effort.分析:这是一个复合句。句子主干为psychologists found it interesting。it为形式宾语,真正的宾语为that引导的宾语从句;when 引导时间状语从句;because引导原因状语从句。译文:但是心理学家发现,有趣的是,甚至当人们意识到这些“善意的谎言”时,他们仍然继续按那些虚假按钮,因为只要最终门关了,那就被认为是值得努力的。8b考查推理判断。通读整篇文章可知,作者通过举例子介绍了不同地点的虚假按钮,其目的是探求这些虚假按钮的功能。故选b。a项“描述不同的虚假按钮”,c项“分析按按钮的不同习惯”,d项“解释虚假按钮的弊端”。a、c、d三项在文中均有提及但不是整篇文章的目的,故排除。9d考查细节理解。根据第三段第一句中的“making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter safely”可知,美国电梯里的“关闭”按钮是为了确保残疾人能安全地通过。故选d。10a考查推理判断。根据第四段中的“fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control”和第六段中的“for example,pedestrian crosswalk buttons dont live up to their names either”可知,人行横道按钮也没有实现其功能,但可以让人们感觉好一点,故选a。11c考查标题判断。通读全文内容可知,本文主要讲述了有些按钮只是形式上的,而不具备真正的实际功能。故c项“按钮可能不起作用”最符合文章主旨。故选c。d(2018日照市高三模拟考试)the most popular pe class at waukegan high school in illinois,us,takes place in a basement field house.it is the schools version of crossfit,the difficult physical exercise that has exploded in popularity over the last 16 years at thousands of gyms.it has more than one million devotees and a professional competition shown on espn.schools around the chicago area have adopted crossfit to interest students at a time of a rising weight problem among young people,and most say it really works compared with traditional gym classes.“i think its a great way to teach kids lifelong fitness,especially those kids who arent interested in hockey,soccer or basketball,”said the teacher,tracy haraf from illinois stony creek elementary,which devotes half of its pe days to crossfit exercises.“they think its tough,but i think they have a lot of fun doing it.”senior alexus wiltz,18,said the workout had improved her performance on the basketball court.“i noticed i was faster.i paid more attention on the court,my defending was better,”she said after a recent class.“it just really helped me.”but some doctors and researchers advise caution,saying the exercises that involve lifting weights can lead to injuries,particularly when performed by few inexperienced people.doctor craig finlayson at lurie childrens hospital of chicago said he was worried that while strength training is fine for kids,heavy weights could be trouble for teenagers who might hurt themselves by trying to do too much or using poor form.crossfit inc.,the company that certifies trainers and licenses gyms,disagrees that its program is more dangerous than other fitness routines.gym teachers in waukegans greg moisio,whose twocampus school has about 73% kids taking crossfit each day,also say the risk of injury can be reduced with proper teaching and crossfits flexibility.12why have schools around the chicago area adopted crossfit?ato improve students performance in competitive sports.bto introduce something more challenging to the students.cto make traditional gym classes more attractive.dto help solve the students weight problem.13how do the students react to the strength training?a73% agree it has a bad influence.bthey show little interest in it.cthe majority believe its effective.dmost of them think its of no use.14what does the underlined word“workout”in paragraph 5 refer to?athe physical exercise.bthe basketball court.cwiltzs performance.da lot of fun.15what can we learn from the last paragraph?acrossfit is more dangerous than other fitness routines.bthe number of the injured in crossfit classes is rising.ckids may protect themselves if theyre trained properly.da great number of kids taking crossfit lack flexibility.【解题导语】本文是一篇议论文。为提高学生身体素质,芝加哥周边学校大力提倡学生参与crossfit训练,培训日益升温,但也同时引发一些医生和研究人员的担忧。12d细节理解题。根据第三段内容可知,芝加哥周边的学校大力提倡学生参与crossfit训练,目的是提高学生的身体素质,帮助解决体重上升问题。故选d。13c推理判断题。根据第三段中的“most say it really works compared with traditional gym classes”可推知,大多数学生觉得这个体能训练是有效果的。故选c。14a词义猜测题。根据第四段中的“i think its a great way to teach kids lifelong fitness,especially those kids who arent interested in hockey, soccer or basketball”可知,tracy认为crossfit是教孩子终身健身的好方法,尤其是对曲棍球、足球和篮球不感兴趣的孩子。结合画线词后的“improved her performance on the basketball court”可知,此处的“workout”就是指上文提及的“体能训练”。故选a。15c推理判断题。根据最后一段最后一句可推知,孩子们如果训练得当就可以保护自己不受伤。故选c。长难句分析:but some doctors and researchers advise caution,saying the exercises that involve lifting weights can lead to injuries,particularly when performed by few inexperienced people.(倒数第三段)分析:本句是复合句。the exercises that involve lifting weights can lead to injuries为省略了连接词that的宾语从句,作saying的宾语;that引导定语从句,修饰先行词exercises,在从句中作主语;when引导时间状语从句。译文:但是一些医生和研究者建议小心一些,他们说涉及类似举重的一些练习可能会导致受伤,尤其是当几乎没有经验的人练习的时候。词汇积累:professional adj.职业的,专业的competition n比赛,竞赛traditional adj.传统的caution n小心,谨慎第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018湖北四地七校联考)its nice being nice to others;its also great to give people a hand.however,if you start to hurt yourself by doing so,then this is not so healthy._1_ if you fear that you might fall into this category,the following tips will help you to stand up for yourself and regain your selfconfidence._2_ although you may often stay silent if something is wrong or bothers you,it is better to speak your mind right away.you dont have to be rude,but you do have to be firm and direct.dont do things for others if you dont really want to.speak up, and soon others will be seeing you in a whole new light.start small._3_ this will allow you to practice
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全漏洞修复方案制定
- 学生学习规范制定
- 水利工程建设规定与要求
- 心理学研究大数据分析方案
- 地基承载力计算新视角:考虑塑性区开展的方法研究
- 地基GPS实时遥感水汽:理论剖析与多元应用
- 我国安全生产标准分为哪两种
- 日检车辆超过600辆时
- 安全生产知识及管理能力
- 安全生产整改工作报告
- 图书馆外墙装饰与修复方案
- DB11∕T 894.1-2012 地下管线信息分类、交换、共享技术规范 第1部分:数据分类与定义
- 超市连锁公司门店运营管理手册
- 《法制教育守护成长》主题班会
- 输变电工程质量通病防治手册
- 居民公约工作总结
- 骨科疾病的深度学习研究
- 绿植租摆服务投标方案(完整技术标)
- 矿山安全培训课件-地下矿山开采安全技术
- 汪小兰版有机化学答案全
- DB32∕T 3751-2020 公共建筑能源审计标准
评论
0/150
提交评论