




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 2 robots reading课时作业.用括号里所给动词的正确形式完成句子 1i wish i _(be)a bird.2i wish i _ (see)you yesterday.3he wishes i _ (go)with him tonight.4she insisted that she _ (send)there alone.5it was suggested that we _ (put)the meeting off.6he gave orders that the work _ (start)immediately.7his proposal was that a meeting _ (hold)tonight.8its necessary that the question _ (settle)at once.9it is strange that he _ (go)away without telling us.10it is high time our athletes _ (show)their best.【答案】1.were2.had seen3.would go 4.(should)be sent5.(should)put6.(should)be started7.(should)be held8.(should)be settled9.(should)have gone10.showed/should show .阅读理解(2018届天津南开中学高三年级第一次月考)last year i lived in chile for half a year as an exchange student with the american field service.compared to most visitors, i didnt travel much.i lived with a chilean family and had the responsibilities of any chilean teenager.i went to school every day, in uniform.i had good days and bad days and days that i didnt understand.chuquicamata, my host community, is a mining camp in the atacama desert.there is no disco, no shopping center, no museum or beach.driveways must be watered daily to keep the dust down.when i arrived here, i was scared.it was so different from the urban middleclass america i was accustomed to.there were lost dogs on the streets, and a constant cloud of brickcolored dust came from the mine.there was no downtown, few smoothly paved (用砖石铺的)streets, and little to do for amusement.the people worked extremely hard.rain was a rare phenomenon; earthquakes and windstorms were frequent.i had studied spanish for two and a half years and was always one of the best students in my class.but in my first week in chile i was only able to communicate and needed one person to whom i could explain my shock.i couldnt speak the thoughts in my headand there were so many.most exchange students experience this like me.culture shock presents itself in everything from increased aggression towards the people to lack of appetite.i was required to overcome all difficulties.being an exchange student is not easy.as time passed, everything changed.i began to forget words in english and to dream in spanish and love chilean food.i got used to not depending on expensive things for fun.fun in chuquicamata was being with people.and i took math,physics,chemistry,biology,spanish,art,and philosophy.but the sacrifices were nothing compared to the gain.i learned how to accept as well as to succeed in another culture.i now know the world is my community and have a much deeper understanding of both myself and others.1the author went to chile last year with the purpose of _apaying a visit to chile as a touristbworking as a volunteer of the american field servicecstudying chilean culture as a college studentdexperiencing chilean life as an exchange student2during the first week in chile the author _acould hardly communicate with peoplebfound one person to explain his shockccouldnt express his thoughts in englishdcouldnt overcome his great depression3according to the text, the author most probably thinks that his life in chile was _awonderful but tiring bhard but meaningfulcdifficult and terrible dboring and disappointing4what can we learn from the passage?amost chileans are not friendly to foreigners.bthe author benefits greatly from the experience in chile.cexchange students always fail to succeed in another culture.dthe official languages of chile are spanish and english.【语篇解读】本文通过展示了作者在智利作为交换生的经历,给我们讲述了这段经历虽然很困难但是却给作者带来了很大的收获。1d细节理解题。根据文章第一段第一句话可知,作者到智利是作为交换生,故选d。2a细节理解题。根据文章第四段第二句话可知,在最初的一周里作者沟通不愉快。3b推理判断题。根据文章最后一段可知作者在这儿的生活虽然很困难但是却是值得的。 4b推理判断题。根据文章最后一段第一句话可知,与所得相比,这些牺牲都不值得一提,作者有了很大收获,故选b。 .完形填空(2018届江西鹰潭模拟)being born and brought up in a village called bruis, i lived a simple life with my father.i was 16 when one morning, dad told me i could drive him into a _1_ village called burbank, on condition that i took the car in to be _2_ at a nearby garage.i readily accepted.i drove dad into burbank, and _3_to pick him up at 4 pm, then dropped off the car at the _4_. with several hours to spare, i went to a theater._5_, when the last movie finished, it was six.i was two hours late!i knew dad would be angry if he _6_ id been watching movies.so i decided not to tell him the truth.when i _7_there i apologized for being late, and told him id _8_ as quickly as i could, but that the car had needed a major repair.ill never forget the _9_he gave me.“im disappointed you_10_you have to lie to me, jason.” dad looked at me again.“when you didnt _11_, i called the garage to ask if there were any_12_, and they told me you hadnt yet picked up the car.”i felt_13_as i weakly told him the real reason.a _14_passed through dad as he listened attentively.“im_15_ with myself.i realize ive failed as a father.im going to walk home now and think seriously about _16_ive gone wrong all these years.” “but dad, its 18 miles!” my protests and apologies were_17_dad walked home that day.i drove behind him, _18_him all the way, but he walked silently.seeing dad in so much_19_ and emotional pain was my most painful experience.however, it was also the most _20_ lesson.i have never lied since.1a.small blonely cdistant dfamiliar2a.kept brepaired cwatched dchanged 3a.agreed bplannedcdetermined dpromised4a.village bcommunity ctheater dgarage 5a.however bthen ctherefore dstill6a.found out bgave outcfigured out dcame out7a.went bran cwalked dhurried8a.come bleft cmoved dstarted9a.word bappearance clook dface 10a.find bbelieve cfeel ddecide11a.turn around bdrive outcgo away dturn up12a.questions bproblems cmistakes dfaults13a.ashamed bfrightenedcnervous dsurprised14a.nervousness bsadness csilence dthought15a.busy bangry cpleased dstrict16a.where bhow cwhy dwhen17a.meaningless buseless chelpless dworthless18a.asking bpersuading cbegging dfollowing19a.natural bpracticalcpersonal dphysical 20a.serious bcomfortable csuccessful dridiculous 【语篇解读】作者在16岁的时候和父亲一起出门。本来作者承诺在四点的时候接父亲,但是因为看电影迟到了两个小时。于是作者想到了撒谎。没想到很快就被父亲拆穿了谎言。父亲认为是自己没有教育好作者,决定惩罚自己。这给作者上了永生难忘的一课。从那以后作者再也没有撒过谎。1c根据第二段倒数第四句话中的but dad, its 18 miles!可知,作者的父亲要步行18英里才能回到家中。而且父亲要求作者驾车把他送到目的地,说明这两个地方距离非常遥远,distant意为“遥远的”,符合语境。lonely意为“孤独的”;familiar意为“熟悉的”。 2b根据本句话中的at a nearby garage和第二段第三句话中的had needed a major repair可知,作者将车开到另外一个镇上的目的是为了修车。 3d根据本句话中的pick him up at 4 pm可知,作者给父亲的承诺是在下午四点的时候来接他。 4d根据第一段第二句话中的at a nearby garage可知,作者将车开到这个镇上的目的是为了修车。所以将父亲送到目的地之后就将车放到了修车厂。 5a根据本句话中的when the last movie finished, it was six可知,作者本来承诺父亲在四点的时候接他。但是看完电影的时候已经六点了,这里用副词however表示转折关系。6a根据下一句话中的not to tell him the truth可知,作者不敢告诉父亲真相,是怕父亲发现作者看电影之后会非常生气。find out 强调发现事实的真相。give out意为“发出;分发”;figure out意为“想象;算出;理解”;come out意为“出来;出版”。7d结合上文,可知作者比承诺的时间晚来了两个小时,所以在去接父亲的时候跑得非常匆忙。 8a作者给父亲解释的是,自己之所以没有按时到是因为汽车还需要一场大修,这里用come表示来的方向。 9c根据下一句话中的looked at me again可知,作者忘不了父亲当时脸上的神情,那就是看作者的时候流露出来的失望,look意为“神色”,符合语境。 10c结合本句话中的you have to lie to me, jason可知,作者的父亲之所以感到非常失望,是因为他认为作者没有必要向他撒谎却撒了谎。 11d结合上文可知,作者和父亲约好在四点的时候碰面,但是作者在四点的时候并没有如约出现。turn up意为“出现”;turn around意为“转身”;drive out意为“驱赶”;go away意为“离开”。12b根据本句话中的called the garage to ask.可知,作者的父亲在四点的时候看到作者还没有出现,就给修车厂打电话询问是否有其他别的问题。 13a根据本句话中的i weakly told him the real reason可知,作者向父亲坦白真实原因的时候语气非常的微弱,说明他自己已经感到很惭愧。ashamed意为“惭愧的”;frightened意为“惊恐的”; nervous意为“紧张的”;surprised意为“吃惊的”。14b根据本句话中的ive failed as a father可知,作者的父亲感到非常自责,认为自己是一个不称职的父亲,所以流露出来的是非常难过的表情。 15b根据本句话中的going to walk home now and think seriously可知,作者的父亲对自己的失职感到非常愤怒,所以决定用步行回家来惩罚自己。 16a根据本句话中的think seriously和ive gone wrong all these years可知,作者的父亲要步行回家,在途中仔细考虑自己这些年来哪些地方做错了。这里的where引导的是一个宾语从句。 17b根据下一句话的dad walked home that day可知,父亲是完完全全走着回家的。说明作者的道歉和抗议完全是没有用处的。useless意为“没有用处的”,符合语境。meaningless意为“无意义的”;helpless意为“无助的”;worthless意为“无价值的”。18c根据本句话中的he walked silently可知,作者的父亲在步行回家的时候作者是跟随其后的。但是不管作者怎么样乞求父亲,父亲都不作声。 19d结合上文的but dad, its 18 miles!可知,作者的父亲要步行18英里回家,这要经受身体和精神上的痛苦,这让作者非常难以接受。physical 意为“身体上的”,符合语境。natural 意为“自然的”;practical意为“实际的”;personal意为“个人的”。20c根据下一句话never lied since可知,从那之后,作者再也没有撒过谎。正是因为父亲的身体力行和这一个教训,才让作者意识到了自己父亲的良苦用心,这也是给作者上的最成功的一课。successful意为“成功的”,符合语境。 serious意为“严重的”;comfortable意为“舒适的”; ridiculous意为“可笑的”。 .短文改错(2017届东三省四市二模)as the saying goes, chance favored the prepared mind.i learned this from one of my experience.i was not chosen as member of the volleyball team of our school.because of this, i decided to give up play volleyball.luckily, my best friend stopped me but pointed out that it was my laziness and poor preparation which led to my failure.after that, i practiced playing volleyball on every day.when another tryout arrived, i was full prepared and tried my best.as a result, i was selected and became an important player on our school team.from this, i am firmly convincing that we are able to seize a chance as long as i get well prepared.【答案】1.第1句:favored改为favors考查动词的时态。引用谚语箴言等要用一般现在时。 2第2句:experience改为experiences考查名词。experience意为“经历”时是一个可数名词。3第3句:as后加a考查冠词。作者没有被选为球队的一个成员,这里用不定冠词表示数量“一”。4第4句:play改为 playing考查非谓语动词。句中短语give up意为“放弃”,其后宾语若为动词应该使用动名词形式。5第5句:but 改为and考查连词。作者的朋友制止了作者并且指出了他身上的毛病,所以用and连接两个连续的动作。6第5句:which 改为that考查强调句式。本句含有强调句,句式为“it is.that.”, 此处强调主语。 7第6句:去掉on考
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025借用人员的合同协议范本
- 村官考试题目及答案全部
- 家电延保考试试题及答案
- 厨房专业考试题目及答案
- 中国月桂酰氯项目创业计划书
- 惠州分班考试试题及答案
- 中国耐磨剂项目投资计划书
- 2025年仓储安全管理员安全法规知识试卷
- 中国微粒聚四氯乙烯项目商业计划书
- 2025年房地产项目工程资料汇编外包合同协议
- 《近似数》课件人教版数学七年级上册
- 初中校长工作手册范本
- 2025年川教版(2024)小学信息科技三年级(上册)教学设计及反思(附目录P118)
- 工厂行政部管理制度
- QGDW10212-2019电力系统无功补偿技术导则
- 员工运营合同协议书
- 手机维修学徒合同协议书
- T/CEPPEA 5020-2023城市电力电缆隧道规划技术导则
- T/CCPITCSC 120-2023中国品牌影响力评价通则
- 《健康监测技术》高职健康管理相关专业全套教学课件
- 2025年人教版小学六年级上册奥林匹克数学竞赛测试题(附参考答案)
评论
0/150
提交评论