




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
单选题选项:1.As is known to all, Diaoyu Island China .A belonging to B belongs to C is belonged to D belonged to【解析】belong to “属于”,无被动语态,排除C,该句缺少谓语动词,所以A不对,D时态不对。【答案】B【教材原句】However, the next King of Prussia,Frederick William , to whom the amber room belonged, decided not to keep it.选项:2.There is no doubt China will be stronger and stronger. A what B if C whether D that【解析】there is no doubt that.毫无疑问.,是一个固定句型。【答案】D【教材原句】There is no doubt that the boxes were then put on a train for Knigsberg, which was at that time a German city on the Baltic Sea.选项:3. 【2013衡阳一次联考】Fortunately,the little girl_the earthquake,but unluckily,the other family members were killed.Awas survivedBhas been survivedCwas survivingDsurvived【解析】这是一个由but连接的并列句,根据时态一致原则可知,此处应用一般过去时,sb.survive(s) sth.表示“某人从中逃生”,故用主动语态。句意为:幸运的是,小女孩在地震中幸存了下来,但是不幸的是,其余的家人都遇难了。【答案】D【教材原句】Is it enough to have survived for a long time?选项:4. 【2012莆田质检】It remains _ whether Jim will be fit enough to play in the finals.Aseen Bto be seenCseeing Dto see【解析】考查非谓语动词的用法。remain为系动词,后可接不定式作表语。根据句子结构可知, it为形式主语,whether从句为真正主语。“Jim是否适合打决赛还有待观望”,因此应用不定式的被动语态。【答案】B【教材原句】After that, what happened to the Amber Room remains a mystery.选项:5. 【2012福州模拟】Old as she was, she still _ herself to be young and beautiful.Apictured BregardedCfancied Dhoped【解析】句意:尽管她年纪大了,她仍旧认为自己还很年轻很漂亮。picture vt.“认为;想象”,但没有picture oneself to be结构; regard .as,但此时as不能换成to be; hope也没有hope sb.to do结构。fancy sb./sth.as/to be “认为某人/物是”,所以C项符合题意。【答案】C【教材原句】The design of the room was in the fancy style popular in those days .选项:6. 【2012黑龙江省三市联考】An excellent teacher is believed to be one who devotes himself to the children but asks for nothing _.Ain turnBin advanceCin short Din return【解析】查介词短语辨析。句意:人们相信一名优秀的教师是把全部身心投入到孩子身上并且不求回报的人。in return表示“作为(对的)回报”。前三项分别表示“依次”“提前”“简言之”,都不符合句意。【答案】D【教材原句】In return, the Czar sent him a troop of his best soldiers.选项:7. 【2012安徽百校高三联考】How do you find the match between Spain and Switzerland?Its _! Powerful Spain lost the game by 01.Apuzzling BamazingCtiring Dannoying【解析】根据问句“你觉得西班牙队和瑞士队的比赛怎样?”和答语中的“强大的西班牙以01输了”可知, amazing “令人惊讶的”,符合句意。【答案】B【教材原句】Frederick William ,the King of Prussia , could never have imagined that his greatest gift to the Russian people would have such an amazing history .选项:8. 【2012辽宁六校模拟】In Australia, surfing is a popular sport among young people _ they can seek excitement and adventure.Athat BwhichCwhere Dhow【解析】本题的先行词是sport,在从句中充当地点状语,因此选择where,相当于in which。【答案】C选项:9. 【2013届河北省唐山市摸底试题】We then moved to Chicago,_we lived for six years.A when B. where C. that D. which【解析】此处是非限制性定语从句,Chicago是先行词,在从句中作状语。句意:我们后来搬到了芝加哥,在那里生活了6年。【答案】B选项:10. 【2013届辽宁五校协作体学期初联考】Im sorry not to have replied to your letter earlier, _, I must say , I apologize.A. which B. for which C. to which D. whom【解析】句意:我很抱歉没有及早地给你回信,我为此道歉。此处是介词前置的定语从句,which代替前面整个句子的内容。【答案】B完形填空 题文:BEIJING, May 19 (Xinhua) - Chinas preservation of its cultural relics has come under fire by the public in the wake of a recent theft at a museum in Beijings Forbidden City.On May 9, several 1 of art from a Hong Kong 2 , which were 3 at 10 million yuan (1.54 million U.S. dollars), 4 missing from an exhibition in the Forbidden Citys historic Palace Museum. 5 recovered several of the items, 6 not before Chinese citizens 7 shock over 8 in the Forbidden City.21世纪教育网Several days later, news about the existence of an club for 9 people in the Forbidden Citys Jianfu Palace caused fierce 10 by Chinese Internet users. Memberships for the 11 were said to cost 1 million yuan.In China, it is not 12 to see ancient relics 13 for commercial gain, 14 many have sought to capitalize(积累资本) on the historic and 15 value of Chinas heritage. 16 , land development seems to be an even 17 problem for the preservation of Chinas cultural relics.In the city of Hangzhou in east Chinas Zhejiang Province, the 18 of an area of land where the 19 of a Southern Song Dynasty (1127-1279) imperial city once stood has gone on without 20 for over a year.选项:1.A jobs B works C science D literature2. collector B inventor C producer D maker3. cost B paid C valued D spent4. A came B went C left D brouht5. A Police B people C staff D collector6. A and B or C but D so7. A impressed B expressed C explained D implied8. A security B danger C museum D protection9. A poor B wealthy C famous D curious10. A approvals B supports C agreements D objections11. A club B company C school D museum12. A usual B common C rare D general13. A exploited B explored C occupied D taken14. A like B for C with D as15. A political B economical C cultural D natural16. A However B Moreover C Besides D Therefore17. A bigger B smaller C stronger D heavier18. A movement B excitement C surprise D development19. A remains B relics C building D temple20. A announcement B declaration C approval D notice解析:1. B work 艺术作品。2. A collector 收藏者。一个香港收藏者的好几件艺术品丢失了。3. C value 估价。这些艺术品被估价1000万元人民币。4. B go missing 失踪;不见了。5. A 警察追回了一些艺术品。6. C 上下文是转折关系。虽然警察追回了一些艺术品,但是这是在人们对紫禁城的安全表达震惊之前。7. B express 表达。8. A security 安全。前文讲到艺术品失盗,说明人们对它的安全表示震惊。9. B 由后面的Memberships for the club were said to cost 1 million yuan.可知是富有的人。10. A 紫禁城被富人们用作炫富的俱乐部当然会引起网民的反对。11. A 上文中已经提到。news about the existence of an club for wealthy people in the Forbidden Citys Jianfu Palace caused fierce objections by Chinese Internet users.12. C 在中国古代遗址被开发利用谋私利(expoit)并不罕见(rare)。13. A 同上。14. D as连词。表示原因。15. C 因为一些人利用历史和文化遗产来积累资本。16. A 然而土地开发看上去对文化遗产保护构成的一个更大的问题。17. A 同上。18. D 上文有提示。land development seems to be an even bigger problem for the preservation of Chinas cultural relics.19. A remains 遗迹;遗留物。哪里曾经有一个南宋的城市的遗址。20. C approval 批准;许可。这个土地开发项目未经批准已经开始一年多了。阅读理解题文:Lu Yongxiang, vice chairman of the National Peoples Congress Standing Committee, made the remarks on Tuesday while delivering a report on law enforcement inspections pertaining to the Law on the Protection of Cultural Relics.Some local governments and enterprises have demolished(拆毁) at will sites and buildings with historical and cultural value during urban construction. In some cases, archaeological surveys were deliberately avoided to make way for the achievement of construction projects, Lu said, citing the report.The inspection, which was conducted in April and May, is the first of its kind on a national scale since the cultural relics protection law was promulgated in 1982.Chinas protection of ancient relics has been under increasing public inspection, especially after the Palace Museum in the Forbidden City, former home of Chinese emperors, suffered a string of incidents involving the theft and damage of relics.Last August, Palace Museum director Zheng Xinmiao said that careless staff members damaged three relics that date back to the Qing Dynasty (1644-1911). Two ritual implements suffered damage in May 2004, and a flower receptacle was damaged in 2009, according to Zheng.In one case of theft from the site, a Chinese man was earlier this year sentenced to 13 years in jail and fined 2,000 U.S. dollars for breaking into the heavily guarded museum on May 8, 2011, and stealing nine pieces of art made of gold and jewels.A five-year census(统计) of the countrys fixed cultural heritage found several months ago that construction projects were responsible for more than half of 40,000-plus fixed cultural relics, including those located underground and underwater, disappearing over the past 30 years.The census, the third and largest since the founding of the Peoples Republic of China in 1949, showed that about 17.77 percent of the countrys cultural relics are in relatively poor preserved condition and 8.43 percent are preserved in poor condition.Meanwhile, Lu noted that cultural relics in some areas were overly used or even damaged for tourism development, and relics-related crimes, such as theft and smuggling, have been rampant despite constant crackdowns.According to Lus report, a special campaign is under way to eliminate(消除) security risks and restore damaged items in the countrys key cultural relics protection units.选项:1.Why were archaeological surveys deliberately avoided?A Because they were not important.B. Because there were no cultrual relics.C. Because goverment wanted to make achievement of construction projects.D. Because there was no need to do it.2. Since when has Chinas protection of ancient relics been under increasing public inspection?A. the cultural relics protection law was promulgated.B. the Palace Museum suffered a string of incidents.C. careless staff members damaged three relics.D. Two ritual implements suffered damage in May 2004.23. What was stolen from the Palace Museum?A. three relics dating back to the Qing DynastyB. two ritual implementsC. a flower receptacleD. nine pieces of art made of gold and jewels4. From the passage, we can infer .A the goverment is trying to protect the cultural relics.B. the goverment has stopped the relics-related crimesC. most of the cultrual relics are preserved in poor conditionD. cultural relics in some areas were overly used for lacking of money.解析:1. C 细节理解题。结合第二段中的In some cases, archaeological surveys were deliberately avoided to make way for the achievement of construction projects可知答案。2. B 细节理解题。结合第四段可知答案。3. D 细节理解题。根据第六段In one case of theft from the site可知答案。4. A 推理判断题。 从文章最后一段a special campaign is under way to eliminate(消除) security risks and restore damaged items in the countrys key cultural relics protection units.可知答案。选项:It was the last day of my four-month interview to hold the job as a salesman in the World Trade Center in simpler words, an end to being perfect for four months. I took the last drop of my coffee, pushed in my chair, and said goodbye to my family little did they know, this could have been my final goodbye.I went to room 911, as I had the past three times, to meet my boss, Mr. Clarke. I was just about to have a seat, when suddenly I heard the sound of explosion. Then, the floor beneath my feet began shaking, which was when I began to realize that something had gone completely wrong.“Run! Lets get out of here!” Mr. Clarke cried.Seconds after the first massive explosion, I heard another explosion from way above. My heartbeat seemed to be the drum of a heavy-metal song and all the employees were rushing to get out; the lifts were out of order, and only screaming could be heard up and down the stairwell. All of us were unaware at the time that this was the airplane hitting the tower. Fire then began to swallow the walls and all you could see is gray smoke. Mr. Clarke had fallen and went unconscious. I used all my strength to throw his heavy weight on my shoulders and run down the steps. I then felt myself sinking into the floor. I ran and ran, but I was not going anywhere. The only option left was to jump. With Mr. Clarke still lying in my arms, I closed my eyes and jumped. My boss safely reached the edge of the trampoline (弹簧垫) a group of firemen held beneath us. However, I landed on the concrete (水泥) floor and suffered a broken back and neck, which was considered lucky. 5. What can we know about the author according to the first paragraph?A. He was not satisfied with his performance.B. He had done well in the past four months.C. He really liked coffee and treasured it very much.D. He was determined to experience a deadly disaster.6. When did the author realize that something bad had happened?A. After he saw the room number.B. When the floor started shaking.C. Before he said goodbye to his family.D. When fire began to swallow the walls.7. When the disaster took place, people in the building were _.A. calmB. excited C. brave D. frightened8. The last sentence of the passage suggests that _.A. most people suffered more than being injuredB. its fortunate to land on the concrete floorC. some people made jokes about his bad luckD. his injury was considered not that serious5.【答案】B【试题解析】推理判断题,一般。由第一段第一句“an end to being perfect for four months” 可知“作者四个月的实习工作做得很完美”,项是此句的同义转述,符合题意,故为答案。6.【答案】B【试题解析】细节理解题,较易。由题干关键词“realize”可将答案定位于锁定于第三段第二句,由“began shaking, when I realized that something had gone completely wrong”,可知“当地板震动时作者意识到不好之事发生了”,故选。7.【答案】D【试题解析】推理判断题,较易。由题干关键词“took place, people”可锁定答案于第四段,由“all the employees were rushing to get out”和“only screaming could be heard up and down”可推断出“人们惊慌”,故选。8.【答案】A【试题解析】句意理解题,较难。最后一句说“作者跌在水泥板上,背和颈严重骨折”,但后接一个定语从句说“这种情况被认为是幸运的”,由此可推知“大多数人遭受的不仅仅是受伤”,故选。选项:Some young Cambodians are learning a new sport skateboarding. The countrys first skateboard park is located on the grounds of a local charity group at the edge of Phnom Penh, the capital. Sports like Khmer boxing and soccer are wildly popular in Cambodia. But Chea, who has been skating for 6 months, says skating has already become his favorite sport. The skaters are learning tricks like launching off a jump or half-pipe and flying through the air on their narrow wooden boards. A non-governmental organization called Skateistan Cambodia organizes weekly programs at the park. Skateistan started its work in Afghanistan years ago. Rory Burke is working with the group which expanded to Cambodia last year. Rory Burke points out, “Yeah, its definitely not a typical Cambodian pastime (消遣). And I think the idea of why skateboarding is that its not been done before here. We want to use skateboarding as something saying, Hey, this is new, this is something different. And that kind of itself becomes a little bit of hook. People see it and they think and they say, Wow, what is that? and they want to get involved. ” Skateistan partners with local groups that work with young people. The park is on the grounds of the group known as PSE, where children attend school and learn a trade. There are almost one hundred twenty participants. They all come from troubled lives. Seventeen-year-old Sang Rotha is a student at PSE. “Sometimes I dont do well in subjects like math,” he says, “I feel bad when I find it hard to keep up with my lessons. So that is why I skateboard -to improve my bad feelings. He says he began skateboarding more than a year ago. Before he started training, it seemed very easy. But it was very difficult to learn tricks, and he got hurt a lot from falling off.来源:21世纪教育网21世纪教育网 Rory Burke says learning to deal with the difficulties is part of the lesson for these young skateboarders.9. According to the passage, PSE is a group _.A.that works with Cambodian studentsB.for young Cambodians to learn a tradeC.for young Cambodians in troubled livesD.for young Cambodians taking skateboarding10. What is said about skateboarding in the passage?A.It was born in Afghanistan years ago.B.It is easy for young Cambodians to learn.C.It is as popular as Khmer boxing in Cambodia.D.It is a good sport to help get good feeling again.11. The underlined part a little bit of hook probably means _.A.something strangeB. something quite newC.something differentD. something attractive12. It can be inferred from the passage that skateboarding is becoming _.A.a sport liked by most young CambodiansB.an increasingly popular sport in CambodiaC.a sport used to better young Cambodians lifeD.a good way
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025个人售房合同协议书范本
- 城市安全心理学考试题库及答案解析
- 股票回购协议书
- 协议书人气平台
- 亚马逊云从业考试及答案解析
- 衡水铁路岗前培训考试及答案解析
- 基金从业考试后续培训及答案解析
- 辽宁水利安全证题库及答案解析
- 城市屋顶油菜籽种植创新创业项目商业计划书
- 护理病理学基础试卷题库及答案解析
- 2025贵州毕节威宁自治县面向社会招聘城市社区工作者17人考试参考试题及答案解析
- 建筑工地垃圾清理与处理方案
- 修井现场安全培训内容课件
- 安全仪表系统SIS课件
- Φ1397套管开窗侧钻操作规程
- 《寻梦环游记(2017)》完整中英文对照剧本
- RB/T 089-2022绿色供应链管理体系要求及使用指南
- 某某集团年度经营计划编制指引
- 山区道路施工施组
- 数控heidenhain说明书TNC直接提供两种加工孔模板的循环
- GB/T 42453-2023信息安全技术网络安全态势感知通用技术要求
评论
0/150
提交评论