人教版必修五Unit 3 Life in the future Language points课时作业(4).docx_第1页
人教版必修五Unit 3 Life in the future Language points课时作业(4).docx_第2页
人教版必修五Unit 3 Life in the future Language points课时作业(4).docx_第3页
人教版必修五Unit 3 Life in the future Language points课时作业(4).docx_第4页
人教版必修五Unit 3 Life in the future Language points课时作业(4).docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 3 life in the future language points课时作业.阅读理解a(2018河北邯郸二中高二检测)i love charity shops and so do lots of other people in britain because you find quite a few of them on every high street. the charity shop is a british institution,selling everything from clothes to electric goods,all at very good prices. you can get things you wont find in the shops any more. the thing i like best about them is youre your money is going to a good cause and not into the pockets of profitdriven companies,and you are not damaging the planet,but finding a new home for unwanted goods.the first charity shop was opened in 1947 by oxfam. the famous charitys appeal to aid postwar greece had been so successful that it had been flooded with donations. they decided to set up a shop to sell some of these donations to raise money for that appeal. now there are over 7,000 charity shops in the uk. my favorite charity shop in my hometown is the red cross shop,where i always find childrens books,all 10 or 20 pence each.most of the people working in the charity shops are volunteers,although there is often a manager who gets paid. over 90% of the goods in the charity shops are donated by the public. every morning you see bags of unwanted items outside the front of shops,though they dont encourage this. they would rather ask people to bring things in when the shop is open.the shops have very low running costs: all profits go to charity work. charity shops raise more than110 million a year,funding(资助) medical research,oversea said,supporting sick and poor children,homeless and disabled people,and much more. what better place to spend your money? you get something special for a very good price and a good moral sense. you provide funds to a good cause and tread lightly on the environment.1the author loves the charity shop mainly because of_.aits convenient locationbits great variety of goodscits spirit of good willdits nice shopping environment答案c解析推理判断题。由第一段最后一句“the thing i like best about them is youre your money is going to a good cause.”“我”最喜欢慈善商店的一点是你的钱用于有用的事业。可推断出c项为正确答案。good will好意。2the first charity shop in the uk was set up to_.asell cheap productsbdeal with unwanted thingscraise money for patientsdhelp a foreign country答案d解析细节理解题。由第二段第二、三句“the famous charitys appeal to aid postwar greece had been so successful.”可知,第一个慈善商店的建立是为了筹钱援助战后的希腊。因此,d项正确。3which of the following is true about charity shops?athe operating costs are very low.bthe staff are usually well paid.c90% of the donations are secondhand.dthey are open twentyfour hours a day.答案a解析细节理解题。由第四段第一句中的“the shops have very low running costs”可知a项正确。“running”相当于“operating”,含义为“运营”;由第三段第一句可知b项不正确;由第三段第二句可知慈善商店中90%以上的商品为公众捐赠,但并不能推出是“二手货”,故c项不正确;d项文章未提及。4which of the following may be the best title for the passage?awhat to buy in the charity shopsbcharity shop:its origin & developmentccharity shop:where you buy to donatedthe publics concern about charity shops答案c解析标题归纳题。由文章倒数第二句中的“a good moral sense”和最后一句主题句中的“you provide funds to a good cause(你为一项有意义的事业提供资金)”可知c项为最好的题目。charity shop:where you buy to donate.(慈善商店:一个你买东西就相当于捐款的地方)。b(2018广东实验中学高二检测)theres nothing like a good nights sleep but what does that really mean? it turns out that the answer depends not only on your age,but also on your lifestyle. some people are productive and happy with fewer hours of sleep,while others need more. still,experts can determine guidelines that work for most people. the national sleep foundation researched the topic and gave new recommendations this week. the foundation acknowledges that sleep needs will vary lifestyle and stress should be taken into consideration but their recommendations offer a general guideline. for example,teenagers (1417years old) need 810 hours,sleep every day.to create the recommendations,some sleep and medical experts reviewed 312 articles from journals published during the last decade. this is the first time that any professional organization has developed age specific recommended sleep durations based on a systematic review of the world scientific literature.a lack of sleep can be linked to weight gain,because that causes an increase in appetite,according to the foundation. it can also have serious consequences on the brain. people who do not get enough sleep are at increased risk for depression,and can endanger others. those that become sleepy while driving,for example,risk both their lives and the lives of those around them.researchers also have found in the past that too much sleep can have negative effects. low socioeconomic status and depression reportedly are significantly associated with longer sleep. however,experts nowadays find that research on oversleeping is still unconvincing and needs more attention. currently,there is no strong evidence that sleeping too much has health consequences. there is,however,laboratory evidence that short sleep duration of four to five hours has negative consequences. we need similar laboratory studies to determine whether long sleep duration results in physiological changes that could lead to disease before we make any recommendations against sleep extension.语篇解读本文介绍了睡眠不足和过量睡眠可能会导致的不良后果。但是关于睡眠过量可能导致的后果,还需做进一步的研究。5which is true about sleeping time?athe time you need for sleep is related to your state of mind.bexperts guideline for sleeping time applies to all the people.cthe less you sleep,the more productive you are.dthe more you sleep,the more energetic you are.答案a解析细节理解题。根据第一段第三句“some people are productive and happy with fewer hours of sleep,while others need more.”可知,你需要睡眠的时间与你的心理状态有关。故选a。6the research shows that people without enough sleep will _.alose some weightbeat more foodcdream during their sleepddrive faster than usual答案b解析细节理解题。根据第三段第一句“a lack of sleep can be linked to weight gain,because that causes an increase in appetite,according to the foundation.”可知答案。7from paragraph 4,we can learn that_.atoo much sleep may result in social changesbresearchers now agree with those in the pastcmore research on oversleeping is neededdresearch on oversleeping is quite convincing答案c解析推理判断题。根据第四段第三句“however,experts nowadays find that research on oversleeping is still unconvincing and needs more attention.”可知答案。.七选五(2018江西南昌六校高二检测)five secrets to living a sunshine lifedont avoid or ignore negativity.in order to conquer and overcome the negativity,it must be acknowledged. you are in control of your environment and if these negative situations keep making an appearance,its up to you to handle them.take care of yourself and your needs.in order to live a powerful and meaningful life,you must love yourself. _8_and this will be reflected in your thoughts and emotional state of mind. love yourself fully in order to love others fully._9_determine what is worth your time and effort and what is not. if situations are bad and beyond repair,its time to let go. are there relationships or friendships that remain damaged but you know are worth the time?_10_do what you can to find love in situations where it may have been absent in the past.give.give our time,energy,love and sometimes money toothers.11soifyoucan,dont hesitate to do it.focus on things that make us smile,laugh and feel good.this one is pretty simple. _12_that is,do more of what makes you happy! it ruly believe happiness may not come as easily as we wish. in order to go through work and boring responsibilities,we have to actively pursue and engage in beautiful acts of love and kindness. so lets have a try.ajust do more of it.bfix them and find peace.calways put yourself first.dmend whats broken or get rid of it.edetermine what is important to you.fmind your actions and how you live each day.geverything we put out into the world comes back to us.答案8.f9.d10.b11.g12.a.语法填空(2018山西灵丘一中高二检测)why is it so important to protect cultural relics? well,one reason is that cultural relics can help us understand how people 13. lived (live) in the past. however,it isnt easy to know what life was like. when we try to learn about the past,we can only see the things 14.which/ that have survived. these things from the past can tell us something about everyday life in ancient times.in egypt,important people 15.wereburied (bury) in large tombs where they put lots of everyday objects. because the tombs were locked and 16. hidden (hide),the things stayed there for thousands of years. thanks 17. to this,we know that the ancient egyptians lived in houses 18.made (make) of bricks,that ancient egyptian women wore makeup,and that most people slept on 19.wooden (wood) beds. the objects can give us an idea of how people lived and how they probably thought.protecting our cultural relics is an important task and we should take it 20.seriously (serious)we are protecting our history so that people in the future 21.will know (know) about it. we are also helping ourselves and our children to better understand who we are and where we come from. this is 22.why we are working so hard to protect our cultural relics.短文改错(2018河北定州中学高二检测)this morning,i was jogging in the park while i caught sight of a wallet. clear,someone had left it there in accident. i picked up and checked the contents. inside it,i foun

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论