人教版必修一Unit 3 Travel journal using language课时作业(5).docx_第1页
人教版必修一Unit 3 Travel journal using language课时作业(5).docx_第2页
人教版必修一Unit 3 Travel journal using language课时作业(5).docx_第3页
人教版必修一Unit 3 Travel journal using language课时作业(5).docx_第4页
人教版必修一Unit 3 Travel journal using language课时作业(5).docx_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 3 travel journal using language课时作业第一节 阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、和 d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。aa guide to the universityfoodthe twu cafeteria is open 7 am to 8 pm. it serves snacks, drinks, ice cream bars and meals. you can pay with cash or your id cards. you can add meal money to your id cards at the front desk. even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.if you are on campus in the evening or lat at night, you can buy snacks, fast food, and drinks in the lower caf located in the bottom level of the gouglas centre. this area is often used for entertainment such as concerts, games or tv watching.relaxationthe globe, located in the bottom level of mcmillan hall, is available for relaxing, studying , cooking, and eating. monthly activities are held here for all international students. hours are 10 am to 10 pm, closed on sundays.healthlocated on the top floor of douglas hall, the wellness centre is committed to physical, emotional and social health. a doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice. the cost of this is included in your medical insurance. hours are monday to friday, 9 am to noon and 1:00 to 4:30 pm.transportationthe twu express is a shuttle service. the shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the mattson centre. operation hours are between 8 am and 3 pm. saturdays only. round trip fare is $1.1. what can you do in the twu cafeteria?a. do homework and watch tv b. have meals and meet with friendsc. buy drinks and enjoy concerts d. add money to your id and play chess2. where and when can you cook your own food?a. the twu cafeteria , friday b. the lower caf, sundayc. the globe, friday d. the mattson centre, saturday.3. the guide tells us that the wellness centre _.a. gives advice on mental health b. offers services free of chargec. trains students in medical care d. is open six days a week【答案】1. b 2. c 3. a【解析】本文是一则广告布告类短文,属于应用文。结束了大学生进入大学以后要注意的饮食、放松、健康以及交通等四方面的信息。【1题详解】细节理解题。根据文章第一部分第二句it serves snacks, drinks, ice cream bars and meals.可知在餐厅里你可以用餐。根据第一部分最后一句this area is often used for entertainment such as concerts, games or tv watching.可知在餐厅中的gouglas centre,学生可以进行演唱会,玩游戏等,也就是说在这里你可以和你的朋友见面。故b项正确。【2题详解】细节理解题。根据第二部分第一句the globe, located in the bottom level of mcmillan hall, is available for relaxing, studying , cooking, and eating.可知在the globe人们可以自己做饭的。根据本段最后一句hours are 10 am to 10 pm, closed on sundays.可知周日关门,其余时间开放。故c项正确。【3题详解】细节理解题。根据第三部分第二句a doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice.可知在the wellness centre里,医生和护士会给你一些健康方面的建议。故a项正确。【点睛】本文属于广告类短文,此类阅读题通常考查信息寻找题,信息寻找题一般在应用文体中较常见,体现于查字典、阅读广告、公告、演出海报、车船航班时间表等之中。这类阅读材料包含的某一方面的信息非常全面,能满足各种人对信息的需求,但在高考试题中,常常是就某一方面提问,考生完全没有必要从头到尾仔细阅读,因为材料中有很多冗余无效信息。做此类题时,宜采用“题干定全法”。即:先阅读题干,然后根据问题要求,有针对性地阅读相关部分快速寻找有效信息。bgenerally speaking, government regulations normally ban anything from smoking in public places to parking in certain zones. but officials in the brazilian town of biritiba mirim, 70km (45miles) east of sao paulo, have gone far beyond that. they plan to prohibit residents from dying early because the local cemetery(墓地) has reached full capacity.theres no more room to bury the dead, they cant be cremated(火化) and laws forbid a new cemetery. so the mayor has proposed a strange solution: outlaw death. mayor roberto pereira says the bill is meant as a protest against federal regulations that prohibit new or expanded cemeteries in preservation areas. “they have not taken local demands into consideration”, he claims.a 2003 decree(法令) by brazils national environment council forbids burial grounds in protected areas. mr. pereira wants to build a new cemetery, but the project has been stopped because 98% of biritiba mirim is considered as a preservation area.biritiba mirim, a town of 28,000 inhabitants, not only wants to prohibit residents from passing away. the bill also calls on people to take care of their health in order to avoid death. “i havent got a job, nor am i healthy. and now they say i cant die. thats ridiculous,” amarido do prado, an unemployed resident said.the city council is expected to vote on the regulation next week. “of course the bill is laughable, illegal, and will never be approved,” said gilson soares de campos, an assistant of the mayor. “but can you think of a better resolution to persuade the government to change the environmental decree that is prohibiting us from building a new cemetery?” the bill states that “offenders will be held responsible for their acts.” however, it does not say what the punishment will be.4. what is the bill to be proposed by the officials in biritiba mirim?a. ban on building a new cemetery. b. ban on parking in certain zones.c. forbidding buried grounds in preservation. d. prohibiting residents from dying early.5. what can we infer from the phrase “have gone far beyond that” in the first paragraph?a. the officials in biritiba mirim have made these regulations.b. the officials in biritiba mirim have been to many places around the world.c. the bill to be proposed by officials in biritiba mirim is much too unexpected.d. the officials in biritiba mirim have built too many cemeteries in their town.6. whats the attitude of the mayor of biritiba mirim towards the federal regulations?a. he gives strong backing to them.b. he objects to them.c. he remains silent about them.d. he asks the residents for advice on them.7. which of the following is true according to the text?a. the bill has come into effect but it doesnt state clearly what punishements the offenders will receive.b. the residents of the town sing high praise for the bill.c. the government is going to change the unreasonale and laughable decree.d. no better resolution of the problems has been thought out.【答案】4. d 5. c 6. b 7. d本文是一篇议论文,巴西城市biritiba mirim制定了一项法案,禁止人们早死。不同的人对此持有不同的观点。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段最后一句they plan to prohibit residents from dying early because the local cemetery(墓地) has reached full capacity.可知biritiba mirim的官员们计划制定法律不允许人们过早死亡,主要是因为没有再多的墓地了。故d项正确。【5题详解】猜测词义题。根据文章第一句可知政府会禁止人们在公共场所抽烟或在某些特定地点停车,但是巴西biritiba mirim的官员的建议却远远不止于此,根据第一段最后一句可知biritiba mirim甚至不允许人们早死,这样的规定早已超过人们的想象了。故c项正确。【6题详解】细节理解题。根据文章第二段第三句mayor roberto pereira says the bill is meant as a protest against federal regulations that prohibit new or expanded cemeteries in preservation areas.可知市长roberto pereira说他们制定的这个法案是反对联邦的规定的。故b项正确。【7题详解】细节理解题。根据最后一段第三句“but can you think of a better resolution to persuade the government to change the environmental decree that is prohibiting us from building a new cemetery?”可知现在没有更好的方法来解决缺乏墓地的问题。故d项正确。canyone can try to lead a group, but not every individual is cut out for leadership. the better leaders possess a few qualities that can mean the difference between the success and failure of the group. these are the qualities the leader of higher rank will look for when choosing a leader for a group, or when evaluating the performance of a leader. theyre also the qualities team members want in a group leader, and appreciate when they find them.take responsibilitygroup leaders might share tasks around a group as necessary, but eventually a group leader needs to be able to accept that responsibility lies on his shoulders. that means that if things go wrong in a group project, hes the one who must accept the consequences and work out what mistakes are made. the group leader wont always have the power to control everything group members do, but he should be ready to admit any mistakes the group has made as a result of his leadershipconcern for membersthe group leader has a commitment to the task or project at hand, but perhaps more importantly, he has a real concern for each and every person who is part of his group. this means getting to know the strengths, weaknesses and goals of team members, as well as making time to build the group through collective activities. the group leader should make sure that everyone is included, even if an individual is new to a group.good listenerthe group leader needs to be able to listen to the suggestions, complaints and ideas of group members. not only will this allow complaints to be addressed and potentially suitable ideas to be put into practice, but a leader who listens will also encourage group members to share their concerns and thoughts, creating an atmosphere of free speech and productivity.8. the passage is mainly about_.a. choosing a good leader for a group.b. assessing the performance of a leader.c. team members appreciation of a leader.d. qualities of a good group leader.9. a good leader should always be able to_.a. tell when things go wrong in a group project.b. recognize any mistakes as his own.c. make group members admit their mistakes.d. control everything group members do.10. according to “concerns for members”, which of the following is a good quality of a leader?a. fair b. reliablec. determined d. generous11. which of the following is not a benefit of the group leader being a good listener?a. offering a chance for group members to express themselves freelyb. making it possible to deal with group members complaints.c. allowing the leader to put his ideas into practice.d. making group members productive by sharing their thoughts.【答案】8. d 9. b 10. a 11. c【解析】本文是一篇说明文,介绍了要想成为团队领袖所需要的三方面的品质:责任心、关爱和善于倾听。【8题详解】主旨大意题。根据第一段最后两句these are the qualities the leader of higher rank will look for when choosing a leader for a group, or when evaluating the performance of a leader. theyre also the qualities team members want in a group leader, and appreciate when they find them.可知本文主要介绍了领袖人物所要具有的品质,同样这些品质也是团队成员想在领袖身上看见的。故d项正确。【9题详解】细节理解题。根据第二段最后一句the group leader wont always have the power to control everything group members do, but he should be ready to admit any mistakes the group has made as a result of his leadership.可知作为团队领袖,应该愿意接受成员所犯的错误,并愿意把这些错误当成是由于自己的原因造成的。故b项正确。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段最后一句the group leader should make sure that everyone is included, even if an individual is new to a group.可知领袖要确保团队里所有人都参与活动,包括新人在内。也就是说要保持公平的态度。故a项正确。【11题详解】细节理解题。根据文章最后两句not only will this allow complaints to be addressed and potentially suitable ideas to be put into practice, but a leader who listens will also encourage group members to share their concerns and thoughts, creating an atmosphere of free speech and productivity.可知abd三项都是领袖人物善于倾听带来的好处,只有c项没有提及。drobots make me nervousespecially the ones which seem to think for themselves. i was embarrassed to admit this till i heard that bill gates, the founder of microsoft, felt the same way.gates said in an interview with the social networking and news website reddit: “i am in the camp that is concerned about super intelligence. first the machines will do a lot of jobs for us and not be super intelligentthat should be positive if we manage well. a few decades after that, though, the intelligence is strong enough to be a concern.”well, maybe i dont have to worry about my computer and kitchen equipment yet. after i use them i can always pull the plug. but in the future, machines might find a way to prevent us from switching them off. theres a terrible thought!maybe the problem with computers too clever for us is not that they are evil like some weve seen in sci-fi movies. what could put us in danger is that they might be too efficient. thats what philosopher nick bostrom from oxford university believes. he says that machines are indifferent to humans and in pursuit of their own goals,the destruction of people might be just additional damage. bostrom gives us an example: a machine which might have its only goal to produce as many paperclips as possible might look at human bodies as extra material for paperclips and go after you. because it is, well, a machine, it would not take pity on you.its a good thing that american writer isaac asimov thought about how far robots can go and left us his three rules of robotics. they state that a robot may not hurt a human being or allow the human being to come to harm.im glad my machines at home are “dumb”. all my cleaner wants to take over is the carpet in my living room. lets hope they dont create an appliance which wants to take over the world!12. the author quoted bill gates words in paragraph 2 in order to make the text_.a. better-known b. more persuasivec. better-organized d. more interesting13. an intelligent paperclip machine would harm us because _.a. it is much cleverer than us b. it would take over the worldc. it has the strong feeling of destroying us d. it would see us just as material14. how does the author feel about isaac asimovs rules of robotics?a. optimistic b. worriedc. disappointed d. regretful15. what does the text mainly focus on?a. the benefits of future robots. b. the new applications of robots.c. the concern for super intelligence. d. the popularity of robots in the future.【答案】12. b 13. d 14. a 15. c【解析】本文是一篇议论文,近年来,人工智能迅速发展,部分人很担心人工智能的过快发展,文章对此现象进行了详细说明。【12题详解】推理判断题。因为比尔盖茨是一个名人,他的观点更有说服力,所以作者才会引用他说的话,让别人更加相信他的观点。故b项正确。【13题详解】细节理解题。更加文章第四段倒数第二句a machine which might have its only goal to produce as many paperclips as possible might look at human bodies as extra material for paperclips and go after you.可知智能的paperclip machine会把人类当成是加工材料而伤害人类。故d项正确。【14题详解】推理判断题。根据文章第五段第一句its a good thing that american writer isaac asimov thought about how far robots can go and left us his three rules of robotics.可知作者认为isaac asimov所制定的机器人规则是好事情,说明他对此持乐观的态度。故a项正确。【15题详解】主旨大意题。根据文章主题段第一段可知人们对于人工智能,尤其是机器人的迅速发展持有谨慎的态度,认为人工智能的过快发展会影响到人类的未来。故c项正确。第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 若选e,涂ab;选f,涂cd;选g,涂bc。_16_you probably think you will never be a top student. this is not necessarily so, however. anyone can become a better student if he or she wants to. heres how.plan your time carefully. when planning your work, you should make a list of things that you have to do. after making this list, you should make a schedule of your time. first your time for eating, sleeping, dressing, etc. then decide a good, regular time for studying. _17_ a weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.find a good place to study. look around the house for a good study area. keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. no games, radios, or television. when you sit down to study, concentrate on the subject.make good use of your time in class. _18_ listening carefully in class means less work later. taking notes will help you remember what the teacher says.study regularly. when you get home from school, go over your notes.review the important points that your teacher has mentioned in class. if you know w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论