2010年全国自考英语(二)模拟试卷(六)及答案.doc_第1页
2010年全国自考英语(二)模拟试卷(六)及答案.doc_第2页
2010年全国自考英语(二)模拟试卷(六)及答案.doc_第3页
2010年全国自考英语(二)模拟试卷(六)及答案.doc_第4页
2010年全国自考英语(二)模拟试卷(六)及答案.doc_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/53463892010年全国自考英语(二)模拟试卷(六)一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。1.There is the apparent paradox _ the effective cause of the high proportionof the old is births rather than deaths.A. whichB.thatC. whatD. why答案:B2.Chinese and Russian scientists have reported that in places _ stress isbuilding up, the radon levels of the water build up too.A.whatB. thatC. whichD.where答案:D3._ by guards with guns, they raised their legs in unison and made their wayto the edge of the highway, Interstate 65.A.Watching overB.Watch onC. Watched overD.Be watched over答案:C4.Workers can put their aggression into their work, _ it physical like thework of a smith, or mental like the work of a scientist or an artist.A. beB.isC.beingD.been答案:A5. Their _ Coll Smith says, “Animal research is irrelevant to our healthand it can often produce misleading results.”A. spokesmanB. spokemanC. speaking manD.spoken man答案:A更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/53463896. Parents, teachers in schools, work associates and communicators in or usingthe mass media are all capable of _ our potential interests.A.arousingB. arisingC. risingD. raising答案:A7.Our likes and _ are all related to social contexts and learningexperiences.A.unlikesB.dislikesC.alikesD.nonlikes答案:B8.A car accident _ him from playing football.A.enabledB. abled C. disabled D. unabled答案:C9.Do you think there is a period in ones life when one isparticularly_sickness,accident or disasters of other kinds?A.sensitive toB.available forC.vulnerable toD.ready for答案:C解析:C sensitive to 对敏感;vulnerable to易受攻击的;易受伤害的。availablefor可用的,可得到的;ready for准备好的。10.Drivers are_to a speed of 80 kilometeres in the highway.A.refinedB.restrictedC.revolvedD.reproduced答案:B更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389解析:B refine 精致的,优雅的;restrict 限制 revolve 旋转,转动;reproduce 复制,重现。二、Cloze Test(10 points,1 point for each item)下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。1.Henrys job was to examine cars which crossed the frontier to make sure thatthey were not smuggling anything into the country. Every morning, except atweekends, he 1 see a factory worker coming up the hill towards the frontier, 2 abicycle with a big load of old straw on it. When the bicycle arrived the frontier,Henry used to stop the man and order him to take the straw off. Then he wouldexamine the straw very carefully to see 3 he could find anything, after which hewould look in all the mans pockets before he let him tie the straw up again. Theman would then put it on his bicycle and go off down the hill with it. AlthoughHenry was always 4 to find gold or jewelry or other valuable things hidden in thestraw, he never found 5, even though he examined it very carefully. He was sure thatthe man was smuggling something, but he was not 6 to imagine what it could be.Then one evening, after he had looked through the straw and emptied the factoryworkers pockets 7 usual, he said to him, “Listen, I know that you are smugglingthings 8 this frontier. Wont you tell me what it is that youre bringing into thecountry so successfully? Im an old man, and todays my last day on the job.Tomorrow Im going to 9. I promise that I shall not tell anyone if you tell me whatyouve been smuggling.” The factory worker did not say anything for 10. Then hesmiled, turned to Henry and said quietly: “Bicycles.”(1).(A).should(B).might (C).would (D).must答案:C(2).(A).pushing(B).filling (C).pulling (D).carrying答案:A(3).(A).that (B).how (C).where (D).whether答案:D(4).(A).lucky (B).suspecting (C).expecting(D).insisting答案:C(5).(A).nothing (B).everything (C).something (D).anything答案:D(6).(A).capable (B).able (C).possible(D).clever答案:B(7).(A).then(B).as (C).more(D).like答案:B(8).(A).cross (B).across (C).behind (D).into答案:B(9).更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389(A).return(B).retire(C).retreat (D).rest答案:B(10).(A).long time (B).moment(C).period(D).some time答案:D更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item)从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。1.During the early years of this century, wheat was seen as the very lifeblood ofWestern Canada. When the crops were good, the economy was good; when the cropsfailed, there was depression. People on city streets watched the yields and theprice of wheat with almost as much feeling as if they were growers. The marketing ofwheat became an increasingly favorite topic of conversation.War set the stage for the most dramatic events in marketing the western crop. Foryears farmers mistrusted speculative (投机的) grain selling as carried on throughthe Winnipeg Grain Exchange. Wheat prices were generally low in the autumn, butfarmers could not wait for markets to improve. It had happened too often that theysold their wheat soon after harvest when farm debts were coming due, only to seeprices rising and speculators getting rich. On various occasions, producer groupsasked for firmer controls, but governments had no wish to become involved, at leastnot until wartime wheat prices threatened to run wild.Anxious to check inflation (通货膨胀) and rising living costs, the federalgovernment appointed a board of grain supervisors (监视员) to handle deliveries fromthe crops of 1917 and 1918. Grain Exchange trading was suspended, and farmers soldat prices fixed by the board. To handle the crop of 1919, the government appointedthe first Canadian Wheat Board, with full authority to buy, sell, and set prices.(1).The author uses the term “lifeblood” to indicate that wheat was _.(A). difficult to produce in large quantities(B).susceptible to many parasites(寄生虫(C). essential to the health of the country(D). expensive to gather and transport答案:C更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389(2). According to the passage, most farmers debts had to be paid _.(A).when the autumn harvest had just been completed(B).because wheat prices were high(C).as soon as the Winnipeg Grain Exchange demanded payment(D).when crop failure caused depression答案:A(3).According to the passage, wheat prices became unmanageable because ofconditions caused by _.(A). farmers(B). supervisors(C). weather(D). war答案:D(4). In Para.3, the word “check” could best be replaced by which of thefollowing?(A).control(B). investigate(C).finance(D). reinforce答案:A(5).According to the passage, a preliminary step in the creation of theCanadian Wheat Board was the appointment of _.(A).the Winnipeg Grain Exchange(B). a board of supervisors(C).several producer groups(D). a new government答案:B2. It is now commonly known that AIDS is a deadly disease. It does great damageto human beings immune system, weakening resistance to disease and leading todeath due to utter weakness. To this day, there are no existing drugs that can killthe AIDS virus. It is a deadly battle between science and AIDS. This is only one side of the story. Although it cannot be cured, AIDS ispreventable. For those who have not caught the disease, the knowledge of preventivemeasures seems to be the most powerful weapon at hand. Since the discovery of the first AIDS patient in 1985, the number of HIV carriersis on an alarming rise in China and statistics show that young people are the morelikely victims of AIDS. Nationwide there are 214 million people between the ages of13 and 22, most of whom are students. If no measures are taken to protect theseyoung people, it is almost certainb that the threat of AIDS will be very real to更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389them. There has been a great deal of misinformation concerning the transmission ofAIDS. One of the mosting misleading myths is that AIDS can be transmitted by casualphysical contact such as kissing, shaking hands or sharing food containers. Surveysand investigations conducted in some universities and colleges show that half ofthose people questioned are not clear about how AIDS is transmitted, not to mentionhow it is prevented. This is the driving force behind the State Education Commissions decision tospread AIDS awareness information among college students and later to high schoolstudents and primary school students.(1).Why does the passage say that AIDS is a deadly disease _.?(A).Because it destroys the immune system of the human body.(B).Because the AIDS patients can not resist diseases and die.(C).Because the doctor can find no medicine to cure AIDS.(D).All of the above.答案:D(2).By writing “This is only one side of the story”,the author suggeststhat_.(A).although we cant cure AIDS ,we can manage to prevent it.(B).AIDS is very dangerous, but we should not be scared by it.(C).AIDS is not curable, but doctors should not give up fighting against it.(D).although the doctor cannot cure the disease, yet he can help improve thepatientshealth.答案:A(3).What can be concluded from the surveys and investigation mentioned in thepassage _?.(A).50 percent of college students have no idea how people become AIDSvictims.(B).50 percent of college students do not know how to prevent AIDS.(C).Many college students are not aware how people become AIDS victims.(D).Many college students did not mention AIDS prevention in the surveys andinvestigations.答案:C(4).Which of the following do you choose as the proper title of passage_?.(A).China Fights AIDS更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389(B).Young PeopleMost Likely AIDS Victims(C).AIDS Information is Necessary(D).AIDS-A Deadly Disease答案:C(5).What is the tone of the author ?_(A).indifferent(B).worried(C).caring for(D).ironic答案:B3.Certain animals and plants develop characteristics (特性) that help them copewith their environment better than others of their kind. This natural biologicalprocess is called adaptation (适应性). Among the superior characteristics developedthrough adaptation are those that may help in getting food or shelter, in providingprotection, and in producing and protecting the young. That results in the evolutionof more and more organisms that are better fitted to their environments.Each living thing is adapted to its way of life in a general way, but each isadapted especially to its own distinct class. A plant, for example, depends upon itsroots to fix itself firmly and to absorb water and inorganic chemicals. It dependsupon its green leaves for using the suns energy to make food from inorganicchemicals. These are general adaptations, common to most plants. In addition, thereare special adaptations that only certain kinds of plants have. Many animals haveadaptations that help them escape from their enemies. Some insects are hidden bytheir body color or shape, and many look like a leaf or a little branch. The coatsof deer are colored to mix with the surroundings. Many animals have the ability toremain completely still when an enemy is near.Organisms have a great variety of ways for adapting. They may adapt in theirstructure, function, and genetics (遗传素质); in their development and production ofthe young; and in other respects. An organism may create its own environment, as dowarmblooded mammals, which have the ability to adjust body heat exactly to maintaintheir ideal temperature despite changing weather. Usually adaptations are anadvantage, but sometimes an organism is so well adapted to a particular environmentthat, if conditions change, it finds it difficult or impossible to readapt to thenew conditions.(1). Some plants and animals develop superior characteristics so that they may_.(A). help others of their kind get food, shelter and other things needed(B). get into the biological process of adaptation更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389(C). become better adapted to the environments than others of their kind(D). lead to the evolution and production of more and more organisms答案:C(2).Some animals have colored and spotted coats so that they may _.(A). appear frightening to the enemies(B). look like leaves or branches(C).keep motionless when an enemy is coming(D). mix with the surroundings for safety答案:D(3). All of the following adaptations of living things are mentioned in thepassage except that in their _.(A). structure(B). ways to develop the survival skills of the young(C).production of the young(D).working system of the body答案:B(4).Which of the following statements about the warmblooded mammals is trueaccording to the text?(A).They can change their environments.(B).They can adjust body heat to keep their ideal temperature.(C).They can make food from chemicals.(D). They get most of their heat from the environment.答案:B(5). The passage is mainly a discussion of _.(A).the adaptations of organisms to their environments(B).the reasons why organisms have their particular shapes and colors(C). the special way of life of each living thing(D). the hows and whys of the structures of organisms答案:A四、Word Spelling(20 points,0.5 point for two words)将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。1.组织(上)的 a. o答案:organizational2.(使)恶化 v. d答案: deteriorate3. 代表;代表人 n. r答案:representative4.不相干的;无关的 a. i答案:irrelevant5.影响;打动 v. a答案: affect6.深刻的;深奥的 a. p答案: profound7.即;也就是 ad. n答案:namely8.准确地;精确地 ad. a答案:accurately9.司令部;总部 n. h答案:headquarters10.手工的;体力的 a. m答案: manual11.理论上的 a. t答案:theoretical12.以前;从前 ad. f答案:formerly13.促进;提升 v. p答案:promote14.乱丢 v. l答案: litter15. 排队 n./v. q答案:queue16.项目 n. p_ 答案:project17.效率 n. e_ 答案:efficiency 18.剥削,开发 v. e_更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389答案:exploit19.坚持v. p_答案:persist20.否定的,负面的a. n_ 答案:negative更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389五、Word Form(10 points,1 point each)将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。1.The effects of rapid travel on the body are actually far _(disturb) than werealize.答案:more disturbing2.Whether a job is _(classify) as labor or work depends, not on the job itself,but on the tastes of the individual who undertakes it.答案: to be classified 3._(affect) with a serious disease, Van Wendel was no longer able to speakclearly and he knew there was no hope of recovery.答案:Affected4.As research techniques become more _ (advance), the number of animals used inexperiments may decrease, but stopping testing on animals altogether is a long wayaway.答案:advanced5. Anyone _ (want) to understand the industry of the future will have to knowabout robotics.答案:wanting6.Robots are programmed and _ (engineer) to perform industrial tasks withouthuman intervention.答案:engineered7._ (increase), new technology is making it easier for us to find alternativemethods of testing.答案: Increasingly8.People in advanced industrial societies are increasingly _ (concern) withopportunities for leisure.答案: concerned更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/53463899.The term“quality of life”is difficult_(define).答案:to define. 在difficult,easy,hard等词后面往往用不定式。10._(affect)with a serious disease,Van Wendell was no longer able to speakclearly.答案:Affected. affect 和Van Wendell之间是被动关系,所以要填过去分词作状语。六、Translation from Chinese into English(15 points,3 points each)将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。1.人的一生如果没有想像和梦幻,他的一生将是十分贫乏的。答案:A life lived without fanta

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论