全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
还原短文(三)高中生活的建议+人物介绍 a2019荆门it may be difficult to start high school. thinking about making new friends might make you feel nervous. 1. you are going to school with a group of students of your age. here are several suggestions for you to follow.forget your fear and just talk to someone.its easier said than done. but try to take a deep breath and find your voice. dont be afraid to approach(接近) people. 2. sit in the middle of the classroom with as many new friends around you as possible.3.take part in after-class activities that interest you. try to make friends in the clubs. if you dont join anything, you will be just going to class and then going home. being in a club makes you more social.stay clean.no one likes a bad smell that could knock someone over. shower every day, brush your teeth and wash your hair. 4.be respectful(尊重的) of peoples differences.5. and everyone believes in different things. it is a good thing to have different friends with different opinions because you can each share your own.a.join clubs.b.starting a new life might make you excited.c.but dont worry, because you are not alone.d.everyone has his or her own opinion of the world.e.if you respect others, others will do the same to you.f.you are supposed to make yourself look clean and tidy, whatever you wear.g.introduce yourself and start a conversation about something you have in common.b2019山西改编weve heard about several “poor students” in the past year. cui qingtao, a student from yunnan, was working with his parents on a building site when he got an admission letter(录取通知书) from peking university. 1. she is a student from hebei. she was doing her part-time job in a different city when her family got her admission letter from peking university.2. for example, they are all strong and optimistic(乐观的).li enhui said in an interview, “as long as we are alive, there are no problems that cannot be solved, and many people dont have my experiences. 3.” such an idea makes many adults feel embarrassed. he refused to accept donation money and decided to make money by himself. this is also the common thing that “poor students” have.whatever kind of values you hold, such personalities(品格) are necessary for growth. 4. not everything goes well all the time. only being strong and optimistic, can one go through difficulties. in fact, living in poor families doesnt promise such good personalities, and living in happiness doesnt promise optimistic attitudes(态度).we like such “poor students” because they are strong and optimistic. for them, few can choose their lifestyles. 5. thats why they are highly praised. every one of us should learn from them.a.life is full of ups and downs.b.a girl named wang xinyi is another example.c.“poor students” are usually hard-working and caring.d.and these experiences make me grow and become better.e.born in poor families, these students have a lot in common.f.however, all of them can choose their attitudes towards life.g.all of them worked very hard.【参考答案】a主旨大意本文是一篇议论文。进入新的学校可能有些困难,作者给出了一些建议:忘记恐惧;参加俱乐部;保持清洁以及尊重个人差异。1.c根据空前“it may be difficult to start high school. thinking about making new friends might make you feel nervous. (开始上高中可能很难。想到交新朋友可能会让你感到紧张。)”和空后“you are going to school with a group of students of your age.(你将和一群和你同龄的学生一起去上学。)”可知,前面讲困难,后面讲有同龄孩子一起。故空格处填“but dont worry, because you are not alone.(但别担心,因为你并不孤单。)”。2.g根据这项建议的主题“forget your fear and just talk to someone.(忘记你的恐惧,和别人谈谈。)”,可知应填“introduce yourself and start a conversation about something you have in common.(做个自我介绍,然后开始谈论你们的共同点。)”。3.a根据接下来一段对本项建议的解读,“being in a club makes you more social.(参加俱乐部会让你更有社交能力。)”可知,此项为建议参加俱乐部。故选a。4.f根据这项建议的主题“stay clean(保持干净)”,可知空格处应填“you are supposed to make yourself look clean and tidy, whatever you wear.(不管你穿什么,你都应该让自己看起来干净整洁。)”。5.d根据“and everyone believes in different things.(并且每个人都相信不同的事情。)”可知前面一句应该填“everyone has his or her own opinion of the world.(每个人对世界都有自己的看法。)”。b主旨大意本文是一篇议论文,通过几个贫穷的孩子考上名牌大学阐述了他们在贫困的生活中有着乐观向上的性格,只要活着就没有克服不了的困难,最后号召向他们学习。1.b下文的主语是she,而上句提到的cui qingtao是男孩,因此横线处所填句子应该提及女孩的信息,故选b。2.e第二段的最后一句“这也是贫穷的孩子所拥有的共同点”。 这指代的是贫穷学生的坚强和
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年哈尔滨市香坊第二幼儿园招聘保育员1人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025广西百色市那坡县定向招聘服务期满服务基层项目人员15人考试笔试备考试题及答案解析
- 2025年芜湖市劳动保障人力资源有限公司人才储备4人(三十)考试笔试备考题库及答案解析
- 中国石油大学(北京)油气资源与工程全国重点实验室招聘1人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025贵州六盘水市中医医院引进高层次人才笔试考试参考题库及答案解析
- 2025年哈尔滨道里区工程社区卫生服务中心招聘考试笔试备考题库及答案解析
- 2025湖南省兵器工业集团股份有限公司市场化选聘湖南酷睿科技有限公司总经理(职业经理人)1人考试笔试参考题库附答案解析
- 2026大理州南涧彝族自治县社会保险中心城镇公益性岗位人员招聘(2人)笔试考试备考题库及答案解析
- 2025福建福州市于山风景名胜公园管理处招聘炊事员1人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025年天津中煤进出口有限公司招聘第五批电力人才55名考试笔试参考题库附答案解析
- 2026年护士执业资格考试预测卷(一)
- 新能源车消防课件
- 车辆交通安全知识培训
- 2025内蒙古苏尼特国有资产管理有限责任公司招聘笔试备考题库附答案
- 河南省青桐鸣大联考2025-2026学年高三11月月考语文试题(含答案)
- 2025安徽合肥水务集团有限公司招聘56人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年国企招聘考试(文秘)历年参考题库含答案详解(5卷)
- 射血分数保留的心力衰竭诊断与治疗中国专家共识 2025解读
- 2025~2026学年天津市滨海新区大港实验中学高一上学期第一次月考数学试卷
- 找准位置精准发力高效突破最后180天!-2025-2026学年高三上学期期中考试家长会
- DB51∕T 705-2023 四川主要造林树种苗木质量分级
评论
0/150
提交评论