



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015年深圳市初三英语听说模拟考试(本测试共三大题,满分15分)一、模仿朗读(共3分)听以下短文一遍,你有50秒的准备时间,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,请在50秒内朗读短文,当听到“停止录音”的信号时,停止朗读。 One night, Mr. Lee was driving his wife home from work. He noticed a car following him. Suddenly, it went very fast and passed his car. But the driver of the car did not see a truck in front and hit it. Mr. Lee quickly stopped his car by the side of the road and phoned the police. A few minutes later, the people who were hurt were taken to the hospital. 二、信息获取(共7.5分)第一节听选信息(0.756=4.5分) 听三段对话,每段播放两遍。各段播放前你有10秒的阅题时间。各段播放后有两个问题。请根据所听到的问题和括号内的提示,选择正确的信息,在8秒内口头回答。听第一段对话,回答第1-2两个问题。现在你有10秒的阅题时间。M: Mary, have you seen my pencil-box?W: What does it look like?M: It looks like a bird.W: What colour is it?M: Its red and blue.W: Oh, its here. Here you are.M: Thank you.1. What does the boys pencil-box look like? (a bird / a dog / a bear)参考答案: A bird.It looks like a bird.His pencil-box looks like a bird.2. What colour is the pencil-box? (yellow and blue / red and black / red and blue)参考答案:Red and blue.The pencil-box is red and blue.The boys pencil-box is blue and red.听第二段对话,回答第3-4两个问题。现在你有10秒的阅题时间。M: Amy, do you have a plan for this weekend? W: Yes, Im going to visit my grandpa this Saturday. He is living in the countryside. What about you?M: I planned to go hiking but it is going to rain this weekend. Id like to invite you to a movie. When will you be back?W: On Saturday afternoon. We can watch the movie together on Sunday.M: That sounds great! 3. Who will Amy visit this Saturday? (her grandpa / her grandma / her grandparents)参考答案:Her grandpa.She will visit her grandpa this Saturday.She is going to visit her grandpa this Saturday.4. What did the man plan to do this weekend? (play basketball / watch movies / go hiking)参考答案:Go hiking.He planned to go hiking this weekend.The man planned to go hiking this weekend.听第三段对话,回答第5-6两个问题。现在你有10秒的阅题时间。M: Jane, I heard you went to Jay Chous concert yesterday.W: Yes, it was wonderful. I like Jay Chou very much.M: I admire you. Can you tell me something about the concert? W: Sure. When Jay Chou appeared on the stage, the audience cheered. In the middle, Jay Chou threw his CDs to the audience. My best friend Amy was so excited that she even cried with joy.M: I wish to have a chance to see him as well.5. Whose concert was it? (Janes / Amys / Jay Chous)参考答案: Jay Chous.It was Jay Chous concert.The concert was Jay Chous.6. What did Amy do at the concert? (appeared on the stage / cried with joy / threw CDs)参考答案: She cried with joy.She cried with joy at the concert.Amy cried with joy at the concert.第二节 回答问题(0.754=3分)听下面一段短文,播放两遍。请根据所听内容回答第7-10四个问题。当听到“开始录音”的信号后,请在8秒内口头回答。Dear mother and father, I feel very happy because I will come back home in a week. I have enjoyed my days in England very much. Mr. King and my classmates are all kind to me. Mr. King teaches me maths. While I live in his home, he sets a good example. He gets up early in the morning, and then he goes to work on foot. In the evening, he always prepares lessons carefully after supper. Im leaving here early on Thursday morning and arriving in Paris about lunch time the next day. Please meet me at the airport. I am looking forward to seeing you. Yours, Mary 现在你有15秒的时间阅读这四个问题。7. How soon will Mary be back? 参考答案:In a week. She will be back in a week. Mary will be back a week later. 8. Where is Mary now?参考答案:In England. She is in England. Mary is in England now.9. Who is Mr. King?参考答案: Marys maths teacher. He is Marys maths teacher. Mr. King is Marys maths teacher. 10. Who will meet Mary at the airport?参考答案: Her father and mother. Her father and mother will meet her at the airport.Marys parents will meet her at the airport. 三、信息转述及询问(共4.5分)第一节 信息转述(3分)你将听到Kevin介绍他最喜欢的故事人物,播放两遍。请根据所听到的内容,记录思维导图提示的信息,在50秒内说一段话介绍这个故事人物,包含五个要点的内容。Hello, everyone. My name is Kevin. I am glad to talk about my favourite character from Mark Twains stories. His name is Tom Sawyer. He is about 12 years old, living with his aunt in a small town. He is clever and naughty. His friends like playing with him. The reason why I like him is that he always has smart ideas. I can learn a lot from him. For example, he never gives up in the face of difficulty. 现在,你有15秒的时间阅读思维导图。 1. Name5. The thingsKevin can learn from him? 2. AgeKevins Favourite Character 4. The reason Kevin likes him3. Personality (性格) 下面你有50秒的准备时间。你的介绍可以这样开始:Kevins favourite character is .参考答案1:Kevins favourite character is Tom Sawyer. He is about 12 years old. He is clever and naughty. Kevin likes him because he always has smart ideas. Kevin can learn something from Tom Sawyer. For example, never give up.参考答案2:Kevins favourite character is Tom Sawyer. He is a boy about 12 years old. He lives with his aunt in a small town. He is a clever and naughty boy. The reason why Kelvin likes him is that he always has smart ideas. Kevin can learn a lot from Tom Sawyer. For example, he never gives up when facing difficulty.第二节 询问信息(0.752=1.5分)你希望了解更多关于Kevin的读书情况,请根据以下提示向他提两个问题。每个问题有15秒的准备时间和8秒的提问时间。11. 你想了解Kevin喜欢读什么书,你
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 比较研究服务合同
- 2025年中医药现代化进程在科索沃市场的拓展机遇与挑战报告
- 2025年保险数字化理赔服务理赔服务与保险业保险服务创新知识产权保护报告
- 工地黑黄护栏施工方案
- 2025年废弃矿井资源转化技术突破与产业生态研究报告
- 八年级生物下册 第七单元 生物圈中生命的延续和发展第二章 生物的遗传和变异 第五节 生物的变异说课稿(新版)新人教版
- 资阳农村ppp项目咨询方案
- 高钙血症的应急预案
- 公路坡面加固施工方案
- 2025年智能制造考试试题及答案
- 驾驶安全培训文案课件
- 招聘渠道分析评估表
- 2025年注册安全工程师考试 安全生产法律法规与标准冲刺押题卷
- 2025年建设工程质量检测行业现状分析及未来五年运行态势
- 鲁科版(五四学制)(2024)六年级上册生物知识点背诵提纲
- 2025张掖市民乐县辅警考试试卷真题
- 2025年中国玻璃生产线数据监测研究报告
- 矿山尾矿购销合同协议
- 学院实验教学中心建设与发展
- 银行解冻申请书
- 森林抚育作业设计
评论
0/150
提交评论