免费预览已结束,剩余13页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
海淀区八年级第一学期期末练习英语解析4 单项填空(共12分,每小题1分)从下面各题所给的A、 B、 C 、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。21. My father is a doctor. _works in a hospital.A. HeB. HisC. HimD. Himself解析:选A.考察人称代词。动前主格,动后宾格。因为有“works”,所以动前主格,答案选A。22. Thanksgiving is always _ the fourth Thursday in November.A. inB. onC. atD. for解析:选B.考察时间介词。At 用于点钟前;In 用于上下晚,年月季前;on用于具体时间前,而题干中出现了 “the fourth Thursday in November.”具体时间 ,答案选B。23. - _ you come to my party tonight? - Sorry, I cant. I have to do my homework.A. CanB. MayC. MustD. Should解析:选A.考察情态动词。因为答语是“sorry, I cant” ,根据问什么,打什么原则,答案选A24. I like pop music,_ I often watch the Voice of China on TV.A. becauseB. but C. orD. so解析:选D. 考察连词。连词看前后语境。上句有“like”,下句有”often watch the Voice of China”,所以因果关系,答案选D25. Jane enjoys travelling and she plans to go _ next year.A. special somewhereB. anywhere specialC. somewhere specialD. special anywhere解析:选C. 考察不定式和形容词的位置关系。关系式:不定式+形容词,又因为是肯定句,选somewhere,答案选C26. In the future, there will be _ fresh water because there will be more pollution.A. few B. little C. lessD. fewer解析:选C. 考察形容词的比较级。因为后文有”more pollution“所以选比较级,又因为是”fresh water”不可数,所以答案选C。27. - What did you do last weekend? - I _ to the countryside with my family.A. goB. will goC. am goingD. went解析:选D. 考察时态。因为上句有“last weekend”,确定是一般过去时,所以答案选D28. - _ do you use the Internet? - Almost every day.A. How many B. How much C. How long D. How often解析:选 D. 考察how短语。因为下文有“almost every day”问的是频率,how many多少(+可数名词);how much,多少(+不可数名词)或多少钱;how long,多长时间,所以答案选D。29. My sister _ art when she grows up because she wants to be an artist.A. studies B. is going to study C. studied D. studying解析:选B .考察时态。因为后文有“when she grows up”是一个将来的事情,所以答案选B 30. We wont go for a picnic if it _ this Sunday.A. rained B. rainsC. will rain D. is raining解析:选B.考察if条件状语从句。If 从句符合主将从现原则,所以答案选B31. Just keep _ your best, and you can make your dreams come true!A. tryB. to tryC. tryingD. tried解析:选C.考察非谓语动词keep用法。Keep doing,一直做某事。所以答案选C32. We dont know _ will happen in 100 years.A. whatB. whenC. whyD. where解析:选A.考察特殊疑问词。根据句意,是“我不知道100年后将会发生什么”所以答案选A。5 完形填空。(共14分,每小题1分)通读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A 、B 、C、D四个选项中,选择最佳选项。A Students often have a lot of problems and worries. Laura Mills thinks the worst thing is to do_(33). She thinks youll feel worse if you dont talk to someone about your problems. Laura remembers that she once lost her wallet and was _(34) to tell her parents about it. Now she believes you cannot feel better unless you talk to someone. She says she will always _(35) her problems in the future. Robert Hunt agrees with Laura. He thinks you should not run away from your problems, but you should try to solve them. If you cannot talk to an expert like Robert, you can_(36) with your parents, because they have a lot of experience. 33.A.nothing B. everything C. something D. anything34.A. glad B. afraid C. angry D. sorry35.A. have B. miss C. share D. forget36.A. talk B. prepare C. keep D. discuss33.解析: 选A.根据后文的“She thinks you will feel worse if you dont talk to someone about your problems”得知,是什么都没做,所以答案选A34.解析:选B.根据上文的 “she once lost her wallet”得知她害怕爸妈知道责备他,答案选B35.解析: 选C.根据上文的”Now she believes you cannot feel better unless you talk to someone.”得知要把问题告诉别人,所以答案选C,share,分享。36.解析:选D.根据上文的多次出现”talk to someone”我们得知,当我们遇到问题了要告诉爸妈,所以排除B,C选项,又因为A选项talk,应该是talk about your problems with your parents,文章少了about,不对,所以我们选D,discuss讨论。BWhen I met my best friend for the first time. I was studying for an important oral exam in the library and people there made a lot of noise. The more upset I got, the _(37) it was for me to stay focused. The worst was that someone was even singing loudly behind me.I _(38) and glared (盯着) at the person. She looked like a friendly girl, _(39) it made me even angrier.I picked up my books, glared at her and said in a low voice angrily. “Thanks to your _(40), Ive been unable to study. Youre so selfish.”When I got home two hours later, I found that Id left my most important textbook in the library and the library was closed. I was so _(41) that I almost cried. Just then, the phone rang. After making sure that I was Jane, the girl said that she had found my book and she got my phone number from the librarians files according to my name on the _(42). She said she could bring it around for me.I was so _(43) ! When I found she was the girl I had shouted at for singing, my face turned red and I said sorry several times for my rude behavior(粗鲁的行为). Jenny just laughed and told me she was glad to see that Id also left my glare in the library! I couldnt help _(44).We got along really well and ever since then weve been best friends. I often think how _(45) I am. If Jenny hadnt been a kind person who was willing to forgive (原谅) my rudeness, I would never have _(46) such true friendship.37. A. harderB. easierC. more comfortableD. more important38. A. turned down B. looked upC. looked down D. turned around39. A. thoughB. orC. butD. for40. A. help B. noiseC. booksD. words41. A. surprisedB. boredC. excitedD. upset42. A. bookB. deskC. calendarD. ID card43. A. carefulB. helpfulC. wonderfulD. thankful44. A. studyingB. cryingC. laughing D. talking45. A. luckyB. happyC. successfulD. talented46. A. promisedB. experiencedC. refusedD. accepted37.解析:选A.根据上半句的“the more upset I got”知道要填的是比较级结构,又因为upset是坏词,这里也要填坏词,所以答案选A。38.解析:选D.根据上句的“someone was even singing loudly behind me”得知作者的转身,所以答案选D。”turn down”调小;”look up”向上看,查阅,“look down”向下看39.解析:选C.前句说了“she looked like a friendly girl”按理说应该不会做这样的事情,结果做了,所以和后句的”it made me even angrier”形成转折,答案选C40.解析:选B. 第一段说“people there made a lot of noise” someone was even singing loudly behind me”推断出答案是B,noise噪音41.解析:选D.根据后半句“I almost cried”推断出是坏词,排除A,C,又因为课本丢了,不应该是bored,无聊的,所以选D,upset,苦恼的,不开心的42.解析:选C.因为上文出现了她发现了我的书,根据书上的名字找到了电话号码,所以答案选C43.解析:选D。上文提到“she said she could bring it around for me”.得知这个女孩子尽力去找到我还我书,所以答案选D,thankful,感激的。Careful,小心的,helpful,有帮助的,wonderful,极好的44.解析:选C.上文提到的”Jenny just laughed and .”所以答案选C laughing45.解析:选A. 由上文作者讨厌这个女孩,到下文丢书事件,最终他们两个成为最好的朋友,所以作者感觉自己很幸运能够结交这样一位好朋友。所以答案选A。C选项successful成功的,D选项有天赋的。 46.解析:选B.根据上句来看,如果她不是能够原谅我粗鲁的这么一个好人,我也不会有这段友谊的,A选项promise承诺,B选项experience经历,C选项refuse拒绝,D选项accept接受。只有B选项放在这里合适,所以答案B阅读理解(共34分)6 阅读下面的四篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A 、B 、C 、D四个选项中,选择最佳选项。(共22分,每小题2分)ABook ReviewsRules for GhostingA.J. PaquettePoor Dahlia is a ghost living in a small town for 50 years. After a teacher comes to show her the rules of ghosting. Dahlia must decide if she should follow the rules or her heart. This ghost story is full of funny and interesting things.Bo at Ballard CreekKirkpatrick HillBo is a poor girl. Her mother left her when she was young. In the story every day is dangerous but interesting for Bo. She sees her first airplane, runs away from a bear, or falls into a fish pool! Youll laugh loudly when you read this girl and her big-hearted “family”.Laras GiftAnnemarie OBrienLara wants to be the owner of the Counts (伯爵) dogs. But she knows that if her mother gives birth to a boy, her father will het the boy be the owner. Then Lara must face all the danger and try all her best to save her dogs and her future. Youll enjoy the story if you love history.Katie and the Cupcake CureCoco SimonIt is a fun story. Katie Brown isnt worried about middle school. It cant be that different from primary school, right? But she soon finds out that nothing is the same as what she expected. This book shows you that being yourself is more important than being popular.47. _ writes Rules for Ghosting.A. Coco Simon B. Kirkpatrick Hill C. Annemarie OBrienD. A.J. Paquette解析:选D.细节题。看到关键词“Rule for Ghosting”对应到第一幅图,答案选D48.If you like history, youll enjoy _.A. Rules for GhostingB. Katie and the Cupcake CureC. Laras GiftD. Bo at Ballard Creek解析:选C. 细节题。看到关键词“history”对应到第三幅图最后一句话,答案选C49. After you read Katie and the Cupcake Cure , you can learn_.A. if Lara can save her dogs and futureB. that being yourself is more important C. how Bo runs away from a bear D. that ghosts have many rules解析:选B. 主旨题。看到关键词“Katie and Cupcake Cure”,对应到最后一幅图最后一句话,答案选B。BMarty would turn ten in just three days. His mom had asked him what he wanted as a gift this year. Marty thought about it for the past few weeks maybe a new bicycle, a camera, a basketball, or a telescope. He told his mom that any of those gifts would be great.Martys parents talked about the list of gifts one night after Marty went to sleep. Dad said, “I think Marty will just get tired of the basketball, and he doesnt take many pictures.” Mom said, “We just bought him a new bicycle last Christmas.”“I think we should get Marty the telescope,” said Dad. “Hes so interested in space and the planets.”“Sounds good,” said Mom. Dad stopped by a store the next day after work and picked out a telescope. He waited until Marty was asleep and brought the telescope from his car into the house.“Wow! This is wonderful.” said Martys mom. “Now where are we going to hide it until Sunday?” “ Why not put it in the study? Marty wont find it there.”Sunday morning came. Marty was so excited about his birthday. He ran into the kitchen, but didnt see anything special as usual. “Happy Birthday!” said his mom and dad from the next room. Marty looked confused. Dad told Marty to follow him e to the study. “This is fantastic!” yelled Marty. “I was hoping for the telescope myself, too. Thanks so much for knowing me so well.” “Youre welcome,” said Mom and Dad. That night, Marty saw many beautiful stars and even the planet Mars.50. What gift did Marty really hope to get for his birthday?A. A telescopeB. A cameraC. A basketballD. A bicycle解析:选A.推断题。文章的最后一段的倒数第三行说“I was hoping for the telescope myself, too.”推断出答案选A。51. Where did Martys parents hide the gift?A. In the sitting roomB. In his fathers carC. In the kitchenD. In the study解析:选D.细节题。文章的倒数第二段“Why not put it in the study?”得出答案选D52. The underlined words “picked out” probably mean “_”.A. gaveB. choseC. found outD. brought out解析:选B.词意猜测题。根据前句的“Dad stopped by a store the day after work and”还有后文的“brought from his car into the house”得知爸爸买了这个望远镜,所以答案选B。choose,选择;C选项find out查出,查明;D选项bring out 出版,所以答案选B53. What can we learn from the passage?A. Marty really loved playing basketball.B. Martys family were all interested in space.C. Marty wasnt sure what gift to get before his birthday.D. Marty got a bicycle from his parents on his last birthday.解析:选C.主旨题。A选项在文章中第二段“I think Marty will just get tired of basketball, and he doesnt take many pictures”得知,他不喜欢篮球了,故A错误;B选项文章未提及全家都喜欢太空,故B错误;C选项文章第一段最后一句说“he told his mom that any of those gifts would be great!”得知他不知道父母最终会他礼物。D选项在文章的第二段最后一句话,应该是“last Christmas”故错误。故本题选CCWhat is a celebrity? A celebrity is basically a famous person. Many young people talk about celebrities like Justin Bieber, Miley Cyrus or Rihanna as their heroes.Yet, in the past, heroes were different. They were people we admired (崇拜) for noble achievements. They were people who sacrificed (牺牲) themselves for a higher purpose, to save other people or to support an ideal.Martin Luther King is an American hero because of his contribution (贡献) to the Civil Rights Movement. But what has Justin Bieber or Miley Cyrus done for humanity?Real heroes have inspired (鼓舞) people to make sacrifices in order to achieve something valuable, or to the good to society. Do celebrities inspire us to do great things? Some people who have no special talent have become celebrities and achieved fame with no sacrifice at all. Yet they inspire respect in teenagers. Other celebrities like Janet Jackson or Paris Hilton are famous because they are related to famous people. What about models like Naomi Campbell or Kate Moss? What contribution to society have they made to get the attention they receive? Perhaps we actually care more about fame than creative talent or noble achievements.People seem to be terribly interested in the lives of celebrities. Some say this is because its human nature to talk about other peoples personal life behind. Are our lives so boring and uninteresting that we need glamorous celebrities to brighten them up? Maybe we simply need someone to look up to. Do we admire these people because they have achieved success that we havent? Do we admire the fame, wealth and status that we dont have? Are these the things we should admire a person for?Why do we admire celebrities so? Perhaps it is because there are not real traditional heroes anymore and celebrities are the next best thing.54. Who is a hero according to the writer?A. Miley Cyrus B. Martin Luther KingC. Kate Moss D. Paris Hilton解析:选B.推断题。文章第三段第一句“Martin Luther King is an American hero”所以选B55. Why does the writer talk about Janet Jackson as a celebrity?A. To show an example of a kind of celebrity.B. To explain the contribution of a celebrity.C. To express the writers love for her.D. To lead in the topic of a celebrity.解析:选A.推断题。是为了使上文的观点得到印证,上文提到celebrities的作用,下文的例子用来说明上句主旨。56. Which of the following is true?A. Paris Hilton is famous because she has special talents. B. Justin Bieber is admired for saving other people in danger.C. Naomi Campbells personal life gets many peoples attention. D. Kate Moss has achieved success because she has a superstar brother.解析:选C.细节题。A选项PH对应到第四段第五行“Paris Hilton are famous because they are related to famous people.”而A选项是说“because she has special talent”故错误;B选项Justin Bibber is admired for his songs.故错误。C选项在文章的第五段第一句话“People seem to be terribly interested in the lives of celebrities”又因为Naomi Campbell也是celebrity,故C选项正确。D选项 Kate Moss 在文中的第四段第六行,未提到成功的原因,故错误。所以答案选C57. What is the main idea of the passage?A. We need heroes in our life.B. People are interested in celebrities lives.C. We should respect celebrities.D. Celebrities are not traditional heroes.解析:选D.主旨题。这篇文章主要讲了不同时代人们对于名人的定义不同,从每一段的第一句可以看出来,所以答案选D。A选项范围太大了;B选项是第五段的概括;C选项文章未提到,故答案选D七.阅读短文,根据上下文意思,将方框中的句子还原到短文中的适当位置,使其通顺完整,并将其字母代号写在横线上,其中有一句不选。(共4分,每小题分)How to Make Eskimo CookiesWhen I was a little girl, I made the great food called Eskimo Cookies. They are called Eskimo Cookies because you dont need to cook them. Here is a great recipe._(58).The first thing is to put on an apron(围裙) and wash your hands. _(59) a bowl, a spoon, a plate and a tray(托盘)to put the cookies on. Third, get the ingredients prepared: sugar, butter, cocoa, water, vanilla and oats. Next, pour some powdered sugar into the plate._(60):Put the butter into the bowl and add the sugar, then mix it with the spoon. Add the cocoa, water and vanilla and mix that again. Finally, put your hands in the bowl and mix it with your fingers. Its more fun, too!When it is mixed well, make little balls out of the mixture. _(61). They will be so delicious.A. It is fun and easy.B. Now here is where the fun begins.C. Cook them in the pot for 10 minutes.D. Second, gather up all the things that you need.E. Roll them in the sugar and then set them on the tray.58.解析:选A. 根据上句“here is the recipe”得出引起下文的句子,所以选A59.解析:选D.上句的“the first thing”和下句的”Third”所以选序数词的选D60.解析:选B.根据第三段的最后一句话“It is more fun, too!”得出上文又一次Fun.故选B61.解析:选E. 因为第二段说了需要材料有tray,所以选E。8 阅读短文,根据其内容回答问题。(共8分,每小题2分)You get up in the morning and look into the mirror. Your face is young-looking. In 2035, medical technology is better than ever. Many people of your age could live to be 150, so at 40, youre not old at all. And your parents just had an anti-aging(抗衰老的) treatment. Now, three of you all look the same age!You walk into the kitchen. You pick up the milk, but a voice says, “You shouldnt drink that!” Your fridge has read the chip (芯片)of information about the milk, and it knows the milk is old. In 2035, every piece of food in the grocery store has such a chip. Its time to go to work. In 2035, cars drive themselves. Just tell your “smart car” where to go. On the way, you can call a friend by using your jacket sleeve(袖子). Such “smart technology” is all around you. So will all these things come true? “For new technology to succeed,” says scientist Andrew Zolli, “it has to be so much better that it takes the places of what we have already.” The Internet is one example. What will be the next?62. Do your parents look as young as you in 2035?63. Why does your fridge know your milk is old?64. How can you call a friend on your way to work in 2035?65. What is the passage mainly about?62.解析:答案:Yes.因为文章第一段最后一句说“Now, three of you all look the same age!”63.解析:答案:第二段第二行。64.解析:答案:第三段第二行。65.解析:答案:Future life with new technology/Future technology in everyday life.根据文章每一段都有提到未来以及科技。书面表达 (共20分)9 完成句子。(共8分,每小题2分) 根据中文意思完成句子。66. 给我们的老师开个惊喜派对怎么样?_ having a surprise party for our teacher?解析:How/What about doing sth.67. 现在一些机器人能帮忙做家务。Some robots can_ the housework no
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 网络文件协议书
- 2025版高血压常见症状解析及护理指导
- 慢性阻塞性肺病心理护理建议分享
- 新员工风采展示
- 血液病重症护理管理要点
- 领导想让员工做
- 2025版病毒性胃肠炎的症状识别与护理培训
- 动力电池产品介绍
- 2025版病毒性肝炎常见症状及护理指南
- 地面训练组合汇报
- 第六章金属合金的塑性变形
- YY/T 0299-2022医用超声耦合剂
- GB/T 20671.5-2006非金属垫片材料分类体系及试验方法第5部分:垫片材料蠕变松弛率试验方法
- 一级建造师资格考试题库大全免费答案
- 护士注册健康体检表下载【可直接打印版本】
- 浙江省建筑设备安装工程提高质量的若干意见(安装300条)新版
- 全国说课一等奖
- 七年级(上 )生物实验通知单
- 中国瓷器发展史(课堂PPT)
- 系统部署报告(共6页)
- cvc和picc导管的维护ppt课件
评论
0/150
提交评论