公共英语四级真题2007年09月 答案.pdf_第1页
公共英语四级真题2007年09月 答案.pdf_第2页
公共英语四级真题2007年09月 答案.pdf_第3页
公共英语四级真题2007年09月 答案.pdf_第4页
公共英语四级真题2007年09月 答案.pdf_第5页
已阅读5页,还剩12页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

学校 班级 姓名 装订线 公共英语四级真题2007年09月 Section Listening Comprehension Directions This section is designed to test your ability to understand spoken English You will hear a selection of recorded materials and you must answer the questions that accompany them There are THREE parts in this section Part A Part B and Part C Remember while you are doing the test you should first put down your answers in your test booklet At the end of the listening comprehension section you will have 5 minutes to transfer all your answers from your test booklet to ANSWER SHEET 1 If you have any questions you may raise your hand NOW as you will not be allowed to speak once the test has started Now look at Part A in your test booklet Part A Directions For Questions 1 5 you will hear a report on a survey recently done in Britain While you listen fill out the table with the information you have heard Some of the information has been given to you in the table Write only 1 word or number in each numbered box You will hear the recording twice You now have 25 seconds to read the table below 语音播放 语音下载 答案 accountants 听力原文 1 5 Recently a survey of the nation s reading habits was conducted in Britain The survey asked members of different professions how much time they devoted to reading for pleasure every week The researchers also asked what types of books they enjoyed Accountants spend an average of five hours and fifteen minutes of their leisure time reading every week They read all types of fiction mainly in bed or while commuting to work Secretaries spend an average of almost five hours reading every week with Jane Austin on top of their list Politicians who read for just under five hours a week favor biographies and history books Most of their reading is done in bed Taxi drivers manage an average of four hours and forty six minutes a week much of it while waiting in their cabs They read more self help books than other workers Lawyers read the highest percentage of crime fiction in their weekly average of four hours and thirty three minutes They have no interest in poetry gardening self help books or romance Teachers read for an average of four hours and twenty seven minutes a week mainly in bed or on holiday Teachers strong preference is for contemporary fiction over the classics but their favorite author is Jane Austin A total of one thousand six hundred people were surveyed The average time spent reading for pleasure was five hours and nine minutes a week 答案 biographies Page 1 of 17 2012 4 10 real wages fell for most workers And the Federal Government enacted no new policies to facilitate the integration of work and family as working women and Working families suffered a loss in political power as well Black or Hispanic women are four times as likely to be low wage workers as are white men with comparable skills and experience White women are more than three times as likely as white men to be low wage workers and black or Hispanic men more than one and a half times as likely More than half of ail low wage workers are the only wage workers in their families or live alone Employment no longer provides an escape from poverty More than eight million working adults are poor two million of them work full time year round More than seven million poor children have at least one working parent When that one working parent is a low wage worker the children have no better chance of escaping from poverty than if the parent were not working at all more than two fifths of such children are poor Even if generous income assistance were available file wages employers pay would be held to a minimum In addition policies such as tax credits for working parents do nothing to increase the political power of working women and men Our research shows that unionization is among the most effective strategies for raising pay Page 11 of 17 2012 4 10 2 secondary schooling should be provided for all youth 3 higher education should not be monopolized by any special class or race As a leader in education Du Bois challenged not only the tradition of racial segregation in the schools but also the accommodationist ideology of Booker T Washington The major difference between the two men was that Washington sought change that was evolutionary in nature and did not upset the social order whereas Du Bois demanded immediate change Du Bois believed in educated leadership for blacks and he developed a concept referred to as the talented tenth according to which 10 percent of the black population would receive a traditional college education in preparation for leadership 51 Compared with B T Washington Du Bois s political stand was A less popular B more radical C less aggressive D more conservative 答案 B 精析 由文章第四段 The major difference between the two men was that Washington sought change 可知 杜 波依斯的政治立场比华盛顿的更彻底 更激进 故选B 52 According to the text Du Bols worked as all of the following EXCEPT A an editor B an educator C a scholar D an official Page 13 of 17 2012 4 10 答案 D 精析 文中有提到杜 波依斯编过杂志 是教育学先驱 硕士学历 但文中没有提到杜 波依斯 是政府官员 因而选D 53 It is Du Bois s belief that A the blacks have a priority in terms of education B higher education should be free for all races C everyone has an equal right to education D development in education should be gradual 答案 C 精析 文章第三段第四句话 In terms of its educational policy the NAACP position was that all American children and youth should have genuine equality of educational opportunity 因为他帮助 全国有色人种协进会制订了教育政策 所以一定是赞同的观点 因此可以看出他认为每个人 都有受教育的权利 故选C 54 Which of the following statements is true according to the text A Washington would not appreciate the idea of overthrowing social order B Racial separation is an outcome of accommodationist ideology C Washington would not support determined activist leadership D The Philadelphia Negro is a book on blacks in American South 答案 A 精析 由文章最后一段 Washington sought change that was evolutionary in nature and did not upset the social order 可知 华盛顿不赞同推翻社会秩序 overthrow 的意思同upset 意 为 推翻 故A项正确 55 It can be inferred from the last paragraph that A many blacks are prepared for leadership B Du Bois was in favor of elite education for blacks C Washington and Du Bois had never been friends D only the top 10 percent are worth educating 答案 B 精析 文章最后 段说根据杜 波依斯的 有才华的10 的概念 10 的黑人会接受传统的大 学教育 从而为成为未来的领导人员作准备 并没有表明这些人已经准备好 故A不正确 C 项 华盛顿和杜 波依斯从来都不是朋友 文中没有提到 故也不正确 D项 仅仅只有 10 的人值得受教育 与杜 波依斯提出的人人享有平等的教育的机会的观点相悖 故B为正 确答案 Passage 4 Our analysis therefore suggests that the real problem facing the black community lies in the educational obstacles prior to the Ph D programs rather than in the pour in of foreign students Equally our analysis suggests that we ought to treat foreign students as an important source of brain gain for us and that we ought to facilitate rather than hinder their arrival and their entry into our work force How could this be done There is a long standing provision in our immigration laws under which those who bring in a certain amount of financial capital which will create jobs are allowed to immigrate A foreigner who invests one million dollars in a commercial enterprise established in a high unemployment area which creates jobs for at least ten Americans is automatically given immigrant status i e a green card We suggest extending the idea from financial to human capital Currently graduate students who wish to stay on in the United States after their Ph D s must be sponsored by their employers a process that imposes substantial hardship both on the students and on smaller employers Page 14 of 17 2012 4 10 The standard procedure is in two stages First the U S Department of Labor must on the basis of a U S employer s sponsorship certify that no American can do this job Then the would be immigrant must apply for immigrant status at the Immigration and Naturalization Service INS If all goes right the entire process takes about two years considerably more for citizens of certain countries But things may not go right there could be problems at either stage Thus the employer or the alien must hire an immigration lawyer The current process then is costly both to the would be immigrant and to the employer and hence it unfairly penalizes smaller firms that cannot afford this expensive process and so cannot recruit this foreign talent The Immigration and Naturalization Act of 1990 introduced an alternative route for professors and researchers to secure immigrant status Essentially it eliminates the average processing time to about one year it does not eliminate any of the uncertainty or the need for expensive legal counsel We budget that automatic green cards be given to all those who obtain a Ph D in the science and engineering programs at our universities In adopting such a guaranteed green card proposal we would be recognizing the important contribution that these students make to our leading position in science by giving equal weight to human capital and financial capital 56 Prior to this text the author has most probably made an analysis of A brain gain in the United States B the cause of problems of the black people C the U S educational programs for blacks D the procedure of foreign students immigration 答案 C 精析 从文章第一段第一句话 Our analysis therefore suggests that the real problem facing the black community lies in educational obstacles prior to the Ph D programs rather than in the pour in of foreign students 可以看出 作者在写这篇文章之前做了一项关于黑人教育问题的分析 所 以选C项 57 Which of the following statements will the author most probably agree with A Foreign students are a new source of financial capital B Ph D graduates should automatically be given green cards C Foreign Ph D graduates may function as a kind of capital D Foreign investors ought to immigrate to high unemployment areas 答案 C 精析 文章第二段最后一句话 We suggest extending the idea from financial to human capital 可以看出 作者认为外国博士生也是一种资本 故选C项 58 A foreign graduate student who applies for immigrant status must have A a U S employer s sponsorship B financial capital to create ten jobs C a job in an American company D the help of an immigration lawyer 答案 A 精析 文章第三段提到在美国毕业的外国博士生必须得到雇主的保证才能继续留在美国 只 有A项符合这个意思 59 Smaller enterprises have difficulty using foreign talent because of A the costly recruiting process B the expensive legal counsel C the competition from big companies D the inability to provide sponsorship Page 15 of 17 2012 4 10 答案 A 精析 文章第四段最后一句话 it unfairly penalizes smaller firms that cannot afford this expensive process 可以看出小公司不能承担引进人才的昂贵程序费用 所以选A项 60 The author s proposal differs from the Immigration and Naturalization Act of 1990 in A the kind of green card B the amount of investment capital C the budget for the whole process D the certainty of issuing green cards 答案 D 精析 由文章第五段和第六段可知 1990年的美国移民归化局法案只是缩短了申请的时间 而作者却提议主动授予那些在美国大学里获得科学和工程学博士学位的人绿卡 故D项最符 合答案 Part B Directions Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese Write your translation clearly on ANSWER SHEET 2 The cost of staging the year 2000 Olympics in Sydney is estimated to be a staggering 960 million but 61 the city is preparing to reap the financial benefits that come from holding such an international event by equaling the commercial success of Los Angeles the only city yet to have made a demonstrable profit from the Games in 1984 At precisely 4 20 a m on Friday the 24th of September 1993 it was announced that Sydney had beaten five other competing cities around the world and Australians everywhere not only Sydneysiders were justifiably proud of the result 62 But if Sydney had lost the bid would the taxpayers of New South Wales and of Australia have approved of governments spending millions of dollars in a failed and costly exercise There may have been some consolation in the fact that the bid came in 1 million below the revised budget and 5 million below the original budget of 29 million formulated in mid 1991 However the final cost was the considerable sum of 24 million the bulk of which was paid for by corporate and community contributions merchandising licensing and the proceeds of lotteries with the NSW Government which had originally been willing to spend up to 10 million contributing some 2 million 63 The Federal Government s grant of 5 million meant in effect that the Sydney bid was financed by every Australian taxpayer Prior to the announcement of the winning city there was considerable debate about the wisdom of taking financial risks of this kind at a time of economic recession 64 Others argued that 70 of the facilities were already in place and all were on government owned land removing some potential areas of conflict which troubled previous Olympic bidders The former NSW Premier Mr Nick Greiner went on record as saying that the advantage of having the Games is not that you are going to have 7 4 billion in extra gross domestic product over the next 14 years 65 I think the real point is the psychological change the gaining of confidence apart from the other more obvious reasons such as the building of sporting facilities tourism and things of that nature 答案 悉尼正在准备通过举办这样的国际盛会而收获同洛杉矶一样的经济利益 1984年的洛杉 矶奥运会使洛杉矶成为了举办奥运会以来获利最多的一个城市 答案 但是 如果悉尼失去了主办机会 新南威尔士州和澳大利亚的纳税人会赞同政府花上百 万美元在一次失败而昂贵的练习上吗 答案 联邦政府批准的500万美元 实际上意味着悉尼申奥得到每位澳大利亚纳税人的经济支 持 答案 其他人认为70 的设备已经到位了 而且他们都处于政府所有的土地上 这就消除了困 扰以前的申奥人的潜在地区冲突 答案 除了其他更明显的原因像修建体育场 旅游业等 我认为真正的意义在于心理的变化 获得信心 Section Writing 66 Directions Page 16 of 17 2012 4 10 Read the following statement and write an essay on it In your essay you should 1 state your opinion and 2 support it wi

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论