已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山东省济宁市兖州区2020届高三英语下学期第一次网络模拟考试试题参考答案第一部分 阅读理解(共两节,满分 50 分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)13 BCA 47 DAAB 811 ACCB 1215 BDBC第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)16-20 CGDEA第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)2125BACCD 2630 ACBAD 3135 BBACD 第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)36. mountainous37. appeared 38. their 39. originally 40. against41. which 42. has risen 43. built 44. living 45. the第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)One Possible VersionDear Allen,Words failed me when I watched your video. I truly appreciate your love and support.The new semester opening date is postponed due to the outbreak of the novelcoronavirus epidemic. My classmates and I are staying at home and taking online courses, which is beneficial to the epidemic prevention and control.Though we are facing a big challenge, each of us is definitely convinced that we can get through the hard times and win the battle!May our friendship last forever! Yours, Li Hua第二节 (满分25分)One possible version:Paragraph 1:Immediately, the class became excited.Some could hardly wait to tell their seatmates about theirholidaytrips, eyes shining and faces glowing with joy. Those who hadnt been anywhere bombarded them with inquiring questions. Enormous joy welled up in every corner of the classroom. Obviously confused at the sudden noisy situation,Rafaelturned to me for reasons in written words.Surprisingly, my explanation put a smile on his face. “Any volunteer to share your story?” askedMs. Sullivan, whose words I set down onpaperfor Rafael.Paragraph 2:Then Rafael rose and walked onto the platform.Greeting us with a confident smile, Rafael shared hisstoryin a magnetic voice, which left me stunned. I felt more ashamed to learn that he ran a website to help children withhearing problemsthan guilty about stupidly thinkingdisabledpeople couldnt beintelligent. Then his voice was lost in a thunderous outburst of applause. Feeling a lump in the throat, I clapped my hands even more loudly, determined never to judge a book by its cover.答案解析第一部分 阅读理解第一节 A体裁:应用文 题材:介绍说明 主题:国际自愿者服务机构组织的几次强少年交流活动1. B 细节理解题 在Youth Exchange 2中Location: France在This project will take place in a natural park, where the group will take part in gardening activities这句话中提到了gardening activities,对应选项B2. C 细节理解题 在Youth Exchange 4中最后一句话Over 10 days, the group will participate in activities to raise awareness about the effect of our behavior on the environment. 提到这个团队将参加一些活动,为了提高环保意识。3. A判断推理题 Italy在Youth Exchange 1,Youth Exchange 2,Youth Exchange 4中都有参与,相比其它国家参与最多。 B体裁:说明文 题材:介绍说明 主题:救助濒危珊瑚礁4. D 判断推理题 在第二段第一句话There are two main reasons for the destruction the rising carbon dioxide levels caused by global warming as well as human influences like bottom operation. 意思是有两个原因对于珊瑚礁的损毁,分别是:由于全球变暖所导致的二氧化碳含量的上升和人为的影响比如进行海底作业活动,由此推断选D5. A 细节理解题 根据文章第4 段第一句话However, this is not the case for Coralbotsthe robots that can constantly seek out broken branches. 然而,对于Coralbots来说,情况就不一样了,这种机器人能够连续不断的搜寻被损毁的珊瑚枝。和最后一句话If one coralbot is damaged, then the others will still be able to complete the task.即可得知选项A对6. A判断推理题 最后一段一共三句话 并不难翻译,说的是使用机器人Coralbots提供了修复珊瑚礁的可能性,这一项目正在最后的检测阶段,一旦准备好研究人员希望能build hundreds of them and use them effectively in the waters off Scotland and then hopefully in the oceans across the world.”,建造成千上万的coralbots,them指的就是coralbots,所以选A7. B 细节理解题 根据第三段第四行While that is very discouraging, the good news is that if these branches are found quickly, they can be saved. 尽管那令人失望,好消息是如果这些珊瑚枝被快速发现,它们是能够被拯救的。C项中have worked错,D项中all不对。 C体裁:记叙文 题材:个人经历 主题:勤工俭学生活8. A 细节理解题根据第一段I also work 35 hours a week at Sainsburys to make ends meet.和第四段The only way I could afford to go to university was that I got a job that would pay for all my living costs and my parents paid for my tuition fees.得知作者需要长时间工作来支付自己的生活开支。make ends meet使得收支相抵9. C 判断推理题 根据第四段前两句话Unfortunately, though I had applied for settled British residential status the Home Office waited until I was in sixth form to approve my application. That meant I was not eligible for a student loan.翻译为不幸的是,尽管我申请了英国的永久居民身份,内政部要一直等到我上了六年级才会批准我的申请,那就意味着我不具备学生贷款的资格。所以eligible对应选项C Qualified 有资格的10. C 判断推理题根据文章第五段第一句话I dont have much time to socialize because of my job.翻译为我没有过多的时间去社交因为我有工作要做。socialize 意思是社交,交际。A项Persistent坚持的,有毅力的;B. Diligent勤奋的C.sociable 善于交际的D. Ambitious有抱负的11. B A. Actions speak louder than words. 事实胜于雄辩 B. God help those who help the themselves.自助者上帝助之C. A penny saved is a penny earned.省一分是一分 D. Where there is life, there is hope.有生命必有希望。 文章讲述作者从小到大在困境中勤工俭学的经历D体裁:议论文 题材:介绍说明 主题:孩子被过渡保护 12. B 判断推理题 第一段提到I worry about my son. Im pretty sure hes going to be feminine (女性化的). 这一观点,第二段提到 In every movie where advanced time-traveling beings come to our planet, theres one constant:You cant tell the male aliens from the female aliens!进一步表明作者的论点Boys are going feminine (女性化的).tell A from B 意思是把A和B区分开13. D 细节理解题 根据对第三段整体理解,最后两句话But its not anything weve added that has ruined our kids. Its stuff weve gotten rid of.翻译尤为重要,its. that 为强调句型,整句翻译为:不是我们添加的任何东西毁了我们的孩子,而是我们为他们扫除的障碍毁了他们。选项remove对应原文get rid of14. B 判断推理题 根据第四段最后两句We should have put our son on that rope, and given him a head start. But we didnt want to shame the boy, so we took it down.我们本该把我们的儿子放在那根绳索上,但是我们不想让他们感到害羞,因此我们拆掉了绳索。因此强调家长过渡保护孩子。故选B15. C 结合对14题的理解,以及最后一段Taking down the rope would be a good idea if there were no ropes in life. But theyre everywhere. You just cant see them. Theyre in every goal unrealized and expectation not met.前三句,第一句中ropes=第二句中they=第三句中them=第四句中they 而根据第四句Theyre in every goal unrealized and expectationnot met 可以排除选项A和B第二节 七选五16. C 前后句都有关键词real happiness and smile17. G 关键词party 整段讲述an impromptu (即兴的) party的好处18. D 根据段落结构,此处需要祈使句,只有D和E,D项与本段话题相关19. E与前一句话中texting or surfing the Internet 相搭20. A项中grab it ,it 指的是前一句话中的happiness第二部分 语言运用21. B厢式货车是一种快速的运输方式22. A 被设计来承载8人23. C现在是13人因此拥挤D项笨拙的24. C 根据文意女孩要下车,所以走向车门25. D signal信号,示意在这里指的是示意司机停车26. A 注意到,这句话翻译为我们中没有人注意到她摔倒,因为外面黑27. C 司机等着她付钱,此处应该灵活思维,应该是因为车上人多,女孩下车
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论