




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
常熟市2014高考英阅读理解语一轮(暑假)训练题(5)及答案think about the different ways that people use the wind. you can use it to fly a kite or to sail a boat. wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient iran back in the seventh century bc. they were first introduced to europe during the 1100s, when armies returned from the middle east with knowledge of using wind power.for many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. when electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. this allowed them to have electric lights and radio. however, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the united states, windmills were rarely used.during the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. people also realized that the supply of coal and gas would not last forever. then, wind was rediscovered, though it means higher costs. today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.【文章大意】本文介绍了风能及风能运用的情况。在能源短缺的今天,作为最为洁净、丰富的风能,一定会对我们的生活作出极大的贡献。60. from the text we know that windmills .a. were invented by european armiesb. have a history of more than 2800 yearsc. used to supply power to radio in remote areasd. have rarely been used since electricity was discovered【解析】选c。细节理解题。根据第二段句子可知,十九世纪末有了电之后,偏僻地区的人们就利用风车发电,于是人们就有了电灯和收音机,因此选择c项。根据windmills began to be used in ancient iran back in the seventh century bc可知,a项错误,b项错在more than;根据末段句子可知,尽管成本较高,人们依然使用风能提供电力,因此d项错误。61. what was a new use for wind power in the late l9th century?a. sailing a boat. b. producing electricity.c. grinding wheat into flour.d. pumping water from underground.【解析】选b。细节理解题。根据第二段句子可知,人们最初利用风车磨面或抽水,十九世纪末有了电之后,人们又用其发电,因此选择b项。62. one of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that .a. wind power is cleanerb. it is one of the oldest power sourcesc. it was cheaper to create energy from wind d. the supply of coal and gas failed to meet needs【解析】选a。推理判断题。根据最后一段可知,二十世纪七十年代,人们注重环保,而且认识到煤和气的短缺;而风能的特点是洁净、丰富和历史悠久,但是成本较高。综合选择a项最佳。63. what would the author probably discuss in the paragraph that follows?a. the advantage of wind power.b. the design of wind power plants.c. the worldwide movement to save energy.d. the global trend towards producing power from wind.【解析】选d。推理判断题。根据末段句子today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择d项。*结束w.w.w.k.s.5.u.c“who made your t-shirt?” a geoetown university student raised that question. pietra rivoli, a professor of business, wanted to find the answer. a few weeks later, she bought a t-shirt and began to follow its path from texas cotton form to chinese factory to charity bin (慈善捐赠箱). the result is an interesting new book , the tra s of a t-shirt in the global economy(经济). w.w.w.k.s.5.u.c.o.mfollowing a t-shirt around the world in a way to make her point more interesting, but it also frees rivoli from the usual arguments over global trade. she goes wherever the t-shirt goes, and there are surprises around every corner. in china, rivoli shows why a clothing factory , even with its poor conditions, means a step toward a better e for the people who work there. in the colorful used-clothing markets of tanzania, she realizes, the “it is only in this final stage of life that the t-shirt will meet a real market,” where the price of a shirt changes by the hour and is different by its size and even color .rivolis book is full of men able people and scenes, like the noise, the bad air and the “muddy-sweet smell (泥土香味) of the cotton. ”she says, “here in the factory, shanghai smells like shallowater texas.”rivoli is at her best when making those sorts of unexpected connections. she even finds one between the free traders and those who are against globalization. the chances opened up by trade are vast, she argues, but free markets need the correcting force of politics to keep them in check . true economic progress needs them both.17. what do we learn about professor rivoli?a. she used to work on a cotton farm. b. she wrote a book about world trade.c. she wants to give up her teaching job. d. she wears a t-shirt wherever she goes.18.by saying t-shirt “meet a real market”, rivoli means in tanzania .a. cheaper t-shirt are needed. b. used t-shirt are hard to sellc. prices of t-shirt rise and fall frequently d. prices of t-shirt are usually reasonable 19.what does the word “them” underlined in the last paragraph refer to ?a. free-markets. b. price changes.c. unexpected connection . d. chances opened up by trade.20.what would be the best title for the text?a. what t-shirt can do to help cotton farmsb. how t-shirt are made in shanghaic. how t-shirt are sold in tanzaniad what t-shirt can teach us1720、bcad*结束fifteen years ago, i entered the boston globe, which was a temple to me then. it wasnt easy getting hired. but once you were there, i found, you were in.globe jobs were for life-guaranteed(终身聘用)until retirement. for 15 years i had prospered theremoving from an ordinary reporter to senior editor. i would have a lifetime of security if i stuck with it. instead, i had made a decision to leave. i entered my bosss office. would he be angry? i wondered. he had a famous temper. “matt, we have to have a talk,” i began. “i came to the globe when i was twenty-four. now i m forty. there s a lot i want to do in life. im resigning. (辞职)” “to another paper?” he asked. i reached into my coat pocket, but didnt say anything. i handed him a letter that explained everything. it said that i was leaving to start a new media company. we were at a rare turning point in history. i wanted to be directly engaged in the change. i m glad for you, he said, quite out of my expectation. i just came from a board of directors meeting and it was seventy-five percent discouraging news. some of that we can deal with. but much of it we can t, he went on. i wish you all the luck in the world, he concluded. and if it doesnt work out, remember, there is always a place here for you. then i went out of his office, walking through the newsroom for more good-byes. everybody was saying congratulations. everybody-even though id be risking all the financial security i had carefully built up. later, i had a final talk with bill taylor, chairman and publisher of the boston globe. he had turned the globe into a billion-dollar property. i m resigning, bill, i said. he listened while i gave him the story. he wasnt looking angry either. after a pause, he said, golly, i wish i were in your shoes. 12from the passage we know that the globe is a famous 。anewspaper bmagazine ctemple dperson 13if the writer stayed with the globe 。ahe would be able to realize his lifetime dreams.bhe would set up a new media companyche would never be allowed to develop his ambitionsdhe would never have to worry about his future life14the writer wanted to resign because .ahe had serous trouble with his boss.bhe wanted to be engaged in the new media industry.che got underpaid at his job for the globe.dhe had found a better paid job in a publishing house.15when the writer decided to resign, the globe was faced with .aa trouble with its staff members ba shortage of qualified reporters can unfavorable business situation da good business situation 16what did bill taylor mean by saying “i wish i were in your shoes.”?athe writer was to fail.bhe would do the same if possible.cthe writer was stupiddhe would refuse the writers request1216、adbcb*结束youre in a department store and you see a couple of attractive young women looking at a sweater. you listen to their conversation:“i cant believe ita lorenzo betrolla! they are almost impossible to find. isnt it beautiful?and its a lot cheaper than the one sara bought in rome”.they leave and you go over to see this incredible sweater. its nice and the price is right. youve never heard of lorenzo bertolla, but those girls looked really stylish. they must know. so,you buy it. you never realize that those young women are employees of an advertising agency. they are actually paid to go from store to store, talking loudly about lorenzo bertolla clothes.every day we notice what people are wearing, driving and eating. if the person looks cool,the product seems cool,too. this is the secret of undercover marketing. companies from ford to nike are starting to use it.undercover marketing is important because it reaches people that dont pay attention to traditional advertising. this is particularly true of the mtv generationconsumers between the age of 18 and 34. it is a golden group. they have a lot of money to spend, but they dont trust ads.so advertising agencies hire young actors to “perform” in bars and other places where young adults go. some people might call this practice misleading, but marketing executive jonathan ressler calls it creative.“look at traditional advertising. its effectiveness is decreasing”.however,one might ask what exactly is “real” about the young women pretending to be enthusiastic about a sweater. advertising executives (主管) would say its no less r
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- (完整版)人教八年级下册期末物理模拟测试试题
- 数学苏教七年级下册期末真题模拟真题及解析
- 物理初中人教版八年级下册期末重点初中真题A卷答案
- 上海储能中学五年级下学期期末数学试题
- 2025新版保安员考试试题附含答案
- 2025年新能源汽车考试历年参考题库含答案详解
- 2025公路水运试验检测师桥梁隧道工程真题及参考答案
- 2025年数据库系统工程师考试数据库系统高级维护试卷及答案
- 2025年国际注册营养师CIN临床营养学病例分析模拟试卷及答案
- 2025年消除艾梅乙母婴传播及反医疗歧视培训试题含答案
- 中国自身免疫性胰腺炎诊治指南(上海2023)
- 人教版小学二年级上册数学口算题(全套)
- 2024年-2025年《公路养护》知识考试题库与答案
- NB-T31052-2014风力发电场高处作业安全规程
- FZ-T 01158-2022 纺织品 织物刺痒感的测定 振动音频分析法
- 工程部造价管控手册
- 汽车销售三方协议
- 氧气吸入的注意事项课件
- 20以内加减法口算题(10000道)(A4直接打印-每页100题)
- 天惊牌中药消毒剂专家讲座
- 中国建设工程造价管理协会《建设工程造价鉴定规程》
评论
0/150
提交评论