




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
辽宁珲春市2015高考英语语法填空和阅读能力训练(1)及答案语法填空。 directions: complete the following passage by filling in each blank with one word that best fits the context.why is reading so important? joseph addison once said, “reading is to the mind what exercise is 48 the body.” i am sure you 49 have heard this quote. reading is a great hobby, 50 makes you discover yourself. reading good stories can help you solve some problems in your own life. besides, reading 51 sets a good example to younger generations. sadly, people nowadays seem to have totally lost interest in this activity. children are busy with computer games, 52 adults use their cell phones or computers to search for information. 53 seems that people have forgotten 54 importance of reading. anybody can use the internet to look for information, but the sources are 55 as reliable as a book.to open a book is always beneficial! dont spend all your spare time on the computer screen or cell phones.试题分析:文章介绍阅读的好处和对我们的重要性,但是现在读书的人越来越少,人们宁愿借助于手机和 完形填空a city man went duck hunting on a friends farm, but the first duck he shot fell across the fence line onto the neighbors1. so he hopped(跳过)the fence to fetch the duck. as he2back for the fence, the old neighbor rushed out in an old car and asked him what he was doing with“his”duck. the city man said, “i shot it but it fell over here on your farm. ”“well, its my duck. ”the old man said. “but since you say that is yours, well just settle this in the old3waywell4for it. ”the younger, 5, and bigger city man thought he could6beat the older man, so he7agreed. then the old man8, “but well fight by country9. ”“i get the first three hits, ”he said, “and the first one to give up will10. ok? ”the young man believed he could11three hits from the old guy first, so he agreed. 12, before he could even put the duck down, the old man kicked him in the face. as he13how such an old man made him suffer such14, the old man kicked the guy in the side of the head, knocking out two teeth. the young man got15. once the young man fell to the ground, the old man kicked him again. the young man struggled and16to his feet finally. the young man, 17two of his teeth, slowly smiled as he18his first hit on the old guy. “its my19now. ”he made up his mind to fight back. to his20, the old man smiled as he said, “ok, i give up. according to our rules, you can have the duck now. ”wisdom is something powerful than strength. 【文章大意】年轻的城里人到乡下朋友的农场上猎鸭, 结果和邻家的老人进行了一场决斗, 老人打了他三次, 他都咬牙忍了下来。当他正要还击时, 老人却认输了, 把鸭子给了他。有时候智慧比力气的作用更大。1. a. carb. storec. farmd. house【解析】选c。词汇复现题。由下文“i shot it but it. . . on your farm. ”可知。2. a. headedb. returnedc. apologizedd. threw【解析】选a。词义辨析题。head朝前行; 这里指他捡到鸭子朝栅栏走来。return不和back连用。3. a. countryb. commonc. stranged. traditional【解析】选a。词汇复现题。根据下文的but well fight by country可知, 是按照乡下的方法进行决斗。4. a. runb. answerc. fightd. hunt【解析】选c。近义词复现题。根据下文的beat可知, 两人要用打斗的方式决定鸭子的所属。fight和beat是近义词。5. a. clevererb. strongerc. shorterd. funnier【解析】选b。背景常识题。根据and后的bigger以及下文他同意要和老人决斗可知, 他认为自己比对方强壮。6. a. easilyb. hardlyc. carefullyd. closely【解析】选a。逻辑推理题。自己比对方年轻、强壮、个子大, 因此很容易打败对方。7. a. worriedlyb. happilyc. difficultlyd. patiently【解析】选b。逻辑推理题。既然容易打败对方, 所以就欣然(happily)同意了决斗。8. a. askedb. beggedc. addedd. argued【解析】选c。词义辨析题。add接着说; 补充说。符合上下文语境。9. a. timesb. rulesc. eyesd. hands【解析】选b。近义词复现题。country rules乡下规则。指老人提出按当地的规则进行决斗, 和上文的country way同义。10. a. leaveb. losec. cryd. stay【解析】选b。背景常识题。既然放弃, 就说明输了。lose输; 比赛输了。指第一个喊停(放弃)的人输掉比赛。11. a. haveb. receivec. standd. win【解析】选c。词义辨析题。stand忍受; 忍耐。指年轻人相信自己能忍受住老人的三次袭击。receive收到; win赢得; have有, 均不符合上下文。12. a. howeverb. thereforec. althoughd. otherwise【解析】选a。逻辑推理题。根据上下文可知这里是转折关系。然而年轻人还没放下鸭子, 老人就朝年轻人脸上踢了一脚。13. a. foundb. knewc. believedd. wondered【解析】选d。词义辨析题。wonder奇怪, 想知道。他奇怪老人为何有这么大力气。14. a. painb. couragec. luckd. hope【解析】选a。逻辑推理题。脸上挨了一脚, 当然要疼了(pain)。15. a. sleepyb. injuredc. cleard. foolish【解析】选b。逻辑推理题。根据上文可知, 年轻人被老人踢掉了两颗牙齿, 因此受伤了。16. a. satb. layc. felld. rose【解析】选d。固定搭配题。上文说年轻人倒在地上, 所以年轻人挣扎着站起来。rise to ones feet站起来。17. a. gettingb. lendingc. usingd. missing【解析】选d。近义词复现题。missing丢失的, 丢掉的, 与上文的knocking out two teeth呼应。指失去两颗牙齿的年轻人。18. a. forgotb. describedc. plannedd. copied【解析】选c。逻辑推理题。年轻人边微笑着站起来, 边盘算着他对老人的第一击。19. a. duckb. foodc. questiond. turn【解析】选d。固定搭配题。its ones turn. 轮到某人了。指该年轻人反击了。20. a. excitementb. surprisec. imaginationd. agreement【解析】选b。固定搭配题。to ones surprise使某人吃惊的是。老人的突然认输出乎年轻人的意料, 因此很吃惊。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013安徽,d)“people are ruder today because they are rushed and more time poor than ever before,” says patsy rowe, “manners_have_fallen_off_the_radar(雷达)” due to our strong attraction to electronic equipment, it is a wonder more people dont wake up each morning and greet the singing birds with a complaint(抱怨)about the noise. here are some examples of rudeness.some people prefer to do almost everything over the internet. to them, dealing with an actual human is like an evolutionary step backward. it feels very slow because humans dont work at 4g speeds. when you have dinner with friends, you will often notice someone paying more attention to his mobile phone. we have programmed ourselves to think that every new message brings lifechanging news, so taking calls and checking our texts are more important than talking to the people we are with. what is worse, some people even tend to send anonymous(匿名的) rude messages by email.however, rudeness is never acceptable. dont assume it is ok to be rude if the person youre in touch with wont recognize you. if you have something awful to say, have the courage to face the person and say it, write a letter or email and sign it, or forget it. upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.we shouldnt blame technology for our shortcomings.technology is here to help us,but we should not allow it to take over our lives. an important step is acknowledging our shortcomings.people spend a lot of time pointing out bad manners but it would be even more helpful if wed publicly acknowledge good manners when we see them.文章大意:随着高科技的发展,人的行为变得越来越粗鲁。有些人不愿意与实际的人交流,而宁愿打电话、发短信,甚至发一些匿名的粗鲁短信。9what can be inferred from the underlined sentence in paragraph 1?apeople can tell good from bad behavior.bradar is able to observe human behavior.cpeople care little about their behavior.dradar can be used to predict human behavior.答案:c句意猜测题。整篇文章讲的是随着高科技的发展,人的行为越来越粗鲁,故选c项。10some people are less willing to deal with humans because _.athey are becoming less patientbthey are growing too independentcthey have to handle many important messagesdthey have to follow an evolutionary step backward答案:a推理判断题。根据第二段的“to them, dealing with an actual human is like an evolutionary step backward. it feels very slow because humans dont work at 4g speeds.”可知,一些人不愿意与人交流是因为与人交流太慢,也就是说他们变得越来越没有耐心。11the author thinks sending unsigned awful messages is _.aridiculous bdisgusting cacceptable dreasonable答案:b细节理解题。根据第三段的“upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.”可知,作者认为发送不署名的可恶短信是残忍的,令人作呕的。12what can we learn from the last paragraph?awe should applaud good behavior.btechnology can never be blamed.cwe should keep pointing out mistakes.dtechnology will take over our lives one day.答案:a推理判断题。根据最后一句“it would be even more help if wed publicly acknowledge good manners when we see them”可知a项正确;b项和本段的第一句意思有差别;根据“people spend a lot of time pointing out bad manners”和“technology is here to help us,but we should not allow it to take over our lives.”可轻易排除c、d两项。(上海市浦东新区高三第三次模拟)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。a new argument has been put forward as to whether penguins are disturbed by the presence of tourists in antarctica. previous research by scientists from keil university in germany monitored adelie penguins and noted that the birds heart rates increased dramatically at the sight of a human as far as 30 meters away. but new research using an artificial egg, which is equipped to measure heart rates, disputes this. scientists from the scott polar research institute at cambridge say that a slow moving human who does not approach the nest too closely, is not viewed as a threat by penguins. the earlier findings have been used to partly explain the 20 per cent drop in populations of certain types of penguins near tourist sites. however, tour operators have continued to insist that their activities do not adversely affect wildlife in antarctica, saying they encourage non-disruptive behavior in tourists, and that the decline in penguin numbers is caused by other factors.amanda nimon of the scott polar research institute spent three southern hemisphere summers at cuverville island in antarctica studying penguin behavior towards humans. “a nesting penguin will react very differently to a person rapidly and closely approaching the nest,” says nimon. “first they exhibit large and prolonged heart rate changes and then they often flee the nest leaving it open for predators (掠夺者) to fly in and remove eggs or chicks.”the artificial egg, specially for the project, monitored both the parent who had been disturbed when the egg was placed in the nest and the other parent as they both took it in turns to guard the nest.however, boris culik, who monitored the adelie penguins, believes that nimons findings do not invalidate his own research. he points out that species behave differently and nimons work was with gentoo penguins. nimon and her colleagues believe that culiks research was methodologically flawed because the monitoring of penguins respon
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年国家电投广东公司校园招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解1套
- 土地使用合同3篇
- 2025国家农业农村部食物与营养发展研究所综合办公室助理招聘4人模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 2025年宁波市中医院公开招聘派遣制护士20人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025年本地网传输系统合作协议书
- 2025年二异丙胺项目建议书
- 2025辽宁大连医科大学附属第一医院招聘(截止11.30)模拟试卷及1套完整答案详解
- 2025年长庆油田分公司春季招聘(50人)模拟试卷(含答案详解)
- 2025年延边大学急需紧缺教师岗位招聘(3号)(47人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2025贵州黔西南州交通建设发展中心招聘公益性岗位工作人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- 2025年秋季广东湛江市教育局直属五校联合面向全国招聘教职员70人备考考试题库附答案解析
- 2025-2026学年高一上学期第一次月考英语试卷(北师大版)
- 消费者画像分析报告2025年宠物用品行业消费者行为研究
- 2025山东菏泽鲁西新区招聘城市社区工作者招聘80人笔试参考题库附答案解析
- 市容安全培训课件
- 2025中国人民财产保险股份有限公司民乐支公司招聘14人笔试参考题库附带答案详解
- 2025扶梯装潢服务合同范本大全
- 肺癌分子病理诊断的解读
- 2025年招标采购从业人员考试(招标采购专业实务初级)在线复习题库及答案
- 2025云南红河红家众服经营管理有限公司社会招聘工作人员8人笔试参考题库附带答案详解
- 铁路相关课件
评论
0/150
提交评论