江苏省新沂市高考英语一轮起航阅读理解练习(3)(含解析)(1).doc_第1页
江苏省新沂市高考英语一轮起航阅读理解练习(3)(含解析)(1).doc_第2页
江苏省新沂市高考英语一轮起航阅读理解练习(3)(含解析)(1).doc_第3页
江苏省新沂市高考英语一轮起航阅读理解练习(3)(含解析)(1).doc_第4页
江苏省新沂市高考英语一轮起航阅读理解练习(3)(含解析)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江苏省新沂市2015高考英语阅读理解一轮练习(3)(答案)阅读理解。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。about 21,000 young people in 17 american states do not attend classes in school buildings.instead,they receive their elementary (初等) and high school education by working at home on computers.the center for education reform says the united states has 67 public“cyberschools”,and that is about twice as many as two years ago.the money for students to attend a cyberschool comes from the governments of the states where they live.some educators say cyberschools receive money that should support traditional public schools.they also say it is difficult to know if students are learning well.other educators praise this new form of education for letting students work at their own speed.these people say cyberschools help students who were unhappy or unsuccessful in traditional schools.they say learning at home by computer ends long bus rides for children who live far from school.whatever the judgment of cyberschools,they are getting more and more popular.for example,a new cyberschool called commonwealth connections academy will take in students this fall.it will serve children in the state of pennsylvania from ages five through thirteen.children get free equipment for their online education.this includes a computer,a printer,books and technical services.parents and students talk with teachers by telephone or by sending emails through their computers when necessary.students at cyberschools usually do not know one another.but 56 such students who finished studies at western pennsylvania cyber charter school recently met for the first time.they were guests of honor at their graduation.本文讲述了美国很多年轻人不去学校学,而是在家参加网络学习。教育家对网络学校持不同的看法。有些教育家认为很难知道网络学习质量的好坏。有些教育家认为网络学习可按学生自己的速度进行,且不用坐车去上学。不管怎样,网络学习越来越受欢迎。13what do we know from the text about students of a cyberschool?athey have to take long bus rides to school.bthey study at home rather than in classrooms.cthey receive money from traditional public schools.dthey do well in traditional school programs.答案:b。细节理解题。根据短文第一段第一、二句可知,学生不用去学校而是在家里通过电脑学习。14what is a problem with cyberschools?atheir equipment costs a lot of money.bthey get little support from the state government.cit is hard to know students progress in learning.dthe students find it hard to make friends.答案:c。细节理解题。根据短文第二段最后一句话可知:很难知道网络学习的好坏。15cyberschools are getting popular because_.athey are less expensive for studentsbtheir students can work at their own speedctheir graduates are more successful in societydthey serve students in a wider age range答案:b。细节理解题。根据短文第三段第一句话可知,网络学习的好处是学生可按自己的速度进行。16we can infer that the author of the text is_.aunprejudiced in his description of cyberschoolsbexcited about the future of cyberschoolscdoubtful about the quality of cyberschoolsddisappointed at the development of cyberschools答案:a。推理判断题。综观全文可知,作者客观地描述了网络学习的优缺点,由此可知作者对网络学校并不含偏见。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】amany people may be surprised by the number of chemicals that they are exposed to through everyday household products.in a study 25 women had their homes and bodies tested for 89 environmental pollutantsincluding pesticides (杀虫剂) and chemicals found in plastics and cleaning products.on average 20 chemicals were found on their bodies or in their homes.much is unknown about the possible health effects of chemicals in everyday household products.but certain chemicalslike phthalates (邻苯二甲酸盐) found in plasticshave been linked to potential health risks,including higher risks of certain cancers,though the evidence mainly comes from research on lab animals.other household chemicals are known to harm the skin,eyes and airwaysand may worsen asthma (哮喘)many more chemicals found remain untested.chemicals likely come from a range of sources,so it is not always clear how to reduce peoples exposure,according to dr.rebecca altman,the lead researcher on the new study.“however,” she said,“there are still measures people can take.”in the original study,she noted,women were given advice based on the particular chemicals they were exposed tosuch as using fragrancefree washing liquid and personalcare products.for the current study,altman and her colleagues interviewed two dozen women whod taken part in the previous study to see how they would react to information about their household chemical exposures.they found that the women were generally surprised at the range of chemicals found in their homes and bodies.they were also surprised that even some banned things were found.with many questions about the health effects of household chemicals unanswered,some experts worry that giving people information about their everyday exposures will cause unnecessary fear.however,the researchers found that the women in their study were typically not alarmed,and instead wanted “more rather than less” information on the issue.26which of the following statements about chemicals in household products is true?asome of them have bad effects on health,while some have good effects.blongterm exposure to them is certain to cause a deadly illness.cin the study it was found that certain chemicals can cause cancers.dit is uncertain what effects some chemicals have on health.27the underlined word “airways” in paragraph 3 most probably refers to _.athe passage running from your nose and throat to the lungsbthings that look like fine threads growing in the bodycthe passage between rows of rooms in a buildingdthe area just inside the front door of a building28why is it not clear how to reduce exposure to chemicals?abecause all everyday products contain chemicals.bbecause much is unknown about the sources.cbecause chemicals come from a variety of sources.dbecause measures have not been tested for their effects.29according to dr.rebecca altman,_.awomen were more likely to be harmed by chemicalsbfragrant products may contain harmful chemicalscit is unnecessary to inform people about the study resultsdfurther study on everyday products should be done immediately30what was the womens attitude towards the study results?athey were angry that so many chemicals were found.bthey refused to be subjects for the study any more.cthey were afraid of getting bad news about their health.dthey would like to know more related information.26d细节理解题。根据第三段首句可知答案为d。27a词义猜测题。airways与skin,eyes同是身体部位,因此排除c、d两项;根据后面的“may worsen asthma”,再根据构词法知识(air与way合成airway)可知a是正确答案。28c细节理解题。根据第四段“chemicals likely come from a range of sources,so it is not always clear how to.”可知答案为c。29b推理判断题。根据第五段的“such as using fragrancefree washing liquid (比如使用无香的洗涤液)”,可以推出带有芳香剂的日常用品可能含有有害的化学物质。30d细节理解题。根据文章最后一句“wantedmore rather than lessinformation on the issue”可知,她们希望知道更多相关的信息。阅读理解-a online shopping started not so long ago. tim berners-lee invented the world wide web in 1990. the first online bank opened in 1994. in 1995, amazon started operating and is not one of the largest online shopping malls. then in 1996, ebay started its online shopping site.by sitting at home you can now buy anything from knives to cars. the worry you may have about traveling and parking can be avoided(避免) while you shop online. with online shopping, you need not worry about the weather. online shops have no holidays, closing times or any other problems. you can shop 24 hours a day, 7 days a week and 365 days a year. some online shops also keep customersopinions about each product, so you can easily find out what other customers think about the product before buying it.when you go for real-world shopping, you can actually touch and feel it, but in online shopping you can only see the pictures. also if you are shopping online, you have to be careful with your credit cards.the first step in online shopping is to search for what you want to buy. once you find the required product, put it in a “shopping cart” and continue shopping. after you have got enough in your “shopping cart”, check out the product. you can add or take out the products in your shopping cart. the next step is to login(登录) using a username and a password. enter the address where you want the product to be sent. some sites even ask for your email, phone numbers, ect.then wait for the confirmation(确认) of your order. you can also cancel(取消) the order if needed. online shopping is a different experience and you can make shopping online easy when you get used to it.56. when shopping online, you can . a. park your car where you want to b. buy anything wherever you go c. touch anything you want to buy d. know what others think of the product 57. the second paragraph mainly tells us . a. people can do online shopping at their own homes b. the things people can buy in online shops c. the advantages people can have through online shopping d. people can know different opinions of customers58. from the text, we can know that . a. once customers put the products in their “shopping carts”, they cant change them b. customers should be careful with their credit cards when shopping online c. customers must give their emails as well as their phone numbers d. people can know different opinions of all customers59. if you want to buy a cup online, what is the right order of the following things you can do? a. put the cup into your “shopping cart”. b. wait for the confirmation of the order.c. search for a right cup.d. enter the address.a. b-c-d-a b. c-a-d-b c. a-b-c-d d. c-d-a-b 【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】bpenguins live together,but each pair has a little piece of ground of their own.when a penguin wants to walk through its neighbors ground,it must ask permission.if it does not do that,it will have to fight.most of the time,penguins live on the water.they eat shell fish and look after their children carefully.all penguins are good parentsthe male penguins are perhaps the best parents in the world.they walk in the sea in the middle of the dark antarctic water.they choose their wives in the dark.they can only hear themnot see them.then the female penguins lay their eggs and go away for about two months.the males take care of the eggs.if the eggs get cold,there will be no chicks.there is no food.the snow falls heavily and the wind blows stronglysometimes at 150 kilometers an hour.the penguins do not move.when the females return from the sea,they will not remember their husbands.it does not matter.only one thing mattersthe eggs.male penguins never fightunless a penguin leaves a chick for a minute.they then fight because they all want it.they are strange and wonderful birds.31it seems interesting and unusual that the male penguins choose their wives _.awhen the female penguins return from the seabjust by hearing in the darknessceach time they see the lovely femalesdafter they have had their own grounds32male penguins fight when _.athey choose their wivesbthey see a chick left alonecthey want to get something to eatdthey walk through their neighbors ground33from the passage we know that _.apenguins live a hard lifebpenguins live in pairscpenguins will fight if one walks through others ground without permissiondeach penguin has a little piece of ground of its own34the penguins choose their wives in the dark.we can infer that _.apenguins like nights very muchbthere is no daytime in that place at allcthe weather is cloudy and rainy all the year arounddthe sun cant shine there for nearly half a year every year35which of the following is not true?afemale penguins take care of the eggs.bfemale penguins often have their new husbands.cmale penguins use their ears to choose wives.dmale penguins dont move when they take care of eggs,even though the wind often blows strongly.31b细节理解题。根据第二段第三、四句“they choose their wives in the dark.they can only hear themnot see them.”可知,雄性企鹅选择妻子只是在黑暗中通过听的方式。32b推理判断题。根据第二段倒数第三句“male penguins never fightunless a penguin leaves a chick for a minute.”可以得知b项为正确答案。33c细节理解题。根据第一段第二、三句“when a penguin wants to walk through its neighbors ground,it must ask permission.if it does not do that,it will have to fight.”的描述可知c项为正确答案。如果选d项,则each penguin应为each pair。34d推理判断题。根据常识可知此时为极夜,故到处漆黑,没有光线。35a细节理解题。根据第二段第六句“the males take care of the eggs.”可知是雄性而非雌性企鹅照顾这些蛋。阅读理解-a- (2011昆明质检,a)i recently heard a story about a famous research scientist who had made several very important medical achievements. a newspaper reporter interviewed him why he was able to be so much more creative than the average person. what set him so far apart from others? he responded that it all came from an experience with his mother that occurred when he was about two years old. he had been trying to remove a bottle of milk from the refrigerator when he dropped the slippery bottle, spilling its contents all over the kitchen floora real sea of milk!when his mother came into the kitchen,instead of shouting at him, giving him a lecture or punishing him, she said, “robert, what a great and wonderful mess you have made! i have rarely seen such a huge pool of milk. well, the damage has already been done. would you like to get down and play in the milk for a few minutes before we clean it up?”indeed, the boy did. after a few minutes, his mother said, “you know, robert, whenever you make a mess like this, eventually you have to clean it up and restore everything to its proper order. how would you like to do that? we could use a sponge(海绵),a towel or a mop. which do you prefer?” he chose the sponge and together they cleaned up the spilled milk.his mother then said,“you know,what we have here is a failed experiment in how to effectively carry a big milk bottle with two tiny hands. lets go out in the back yard and fill the bottle with water and see if

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论