免费预览已结束,剩余9页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 3 a taste of english humour 单元检测卷(时间50分钟;满分100分)班级_姓名_考号_得分_i 语言知识及应用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)【甘肃省平凉市庄浪县第四中学2016届高三第一次模拟】阅读下面短文,从短文后各题的a、b、c、d四个选项中,选出合适填入对应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。 michael greenberg is a very popular new yorker. he is not famous in sports or the arts, but people in the streets 1 him, especially those who are 2 .for those people, he is gloves greenberg. how did he get that 3 ?he looks like any other businessman, wearing a suit and carrying a briefcase (公文箱). but hes 4_. his briefcase always has some gloves. in winter, mr. greenberg does not 5 like other new yorkers, who look at the sidewalk and 6 the street .he looks around at 7 .he stops when he 8 someone with no gloves. he gives them a pair and then he 9 , looking for more people with cold 10 .on winter days, mr. greenberg 11 gloves. during the rest of the year, he 12gloves. people who have heard about him 13 him gloves, and he has many in his apartment. mr. greenberg 14 doing this 1 years ago. now, many poor new yorkers know him and 15 his behavior. but people who dont know him are sometimes 16 him. they dont realize that he just wants to make them 17 .it runs in the 18 .michaels father always helped the poor as he believed it made everyone happier. michael greenberg feels the 19 .a pair of gloves may be a 20 thing, but it can make a big difference in winter.1.a. know about b. learn from c. cheer for d. look after2.a. old b. busy c. kind d. poor3.a. job b. name c. chance d. message4.a. calm b. different c. crazy d. curious5.a. act b. sound c. feel d. dress6.a. cross over b. drive along c. hurry down d. keep off7.a. cars b. people c. street numbers d. traffic lights8.a. helps b .chooses c. greets d. sees9.a. holds up b. hangs out c. moves on d. turns around10.a. hands b. ears c. faces d. eyes11.a. searches for b. stores up c. gives away d. puts on12.a. borrows b. sells c. returns d. buys13.a. call b. send c. lend d .show14.a. delayed b. remembered c. began d. enjoyed15.a. understand b. dislike c. study d. excuse16.a. sorry for b. satisfied with c. proud of d. surprised by17.a. smart b. rich c. special d. happy18.a. city b.family c. neighborhood d. company19.a. honor b. pain c. same d. cold20.a. small b. useful c. delightful d .comforting1.a考查动词短语。a. know about知道;b. learn fro从.学;c. cheer for 为.加油;d. look after照顾;根据文章第一句michael greenberg is a very popular new yorker.以及第16空前面的but可知,此处应填know about“知道,故选b。2.d考查形容词。a. old老;b. busy忙碌;c. kind 善良;d. poor穷;根据后文第五段第二句中的many poor new yorkers know him.以及常识可知,冬天的时候穷人可能没手套,所以尤其是那些“穷人”知道他,故选d。3.b考查名词。a. job工作; b. name名字;c. chance 机会;d. message信息;联系空前的he is“gloves” greenberg我们知道,那些人叫他“gloves” greenberg,因此本句句意应该是“他是如何得到那个名字(name)的?”,故选b。4.b考查形容词。a. calm声称;b. different不同; c. crazy疯狂;d. curious好奇;联系前文he looks like any other businessman(他与其他商人看上去一样)以及空前的but(表转折)可知,此处应填different(不一样的),选b。5.a考查动词。a. act动作;b. sound听起来;c. feel感觉;d. dress穿;联系后面的定语从句who look at the sidewalk and _1_the street可知,look at 及1空都是路人的动作,所以选act,选a。6.c考查动词短语。a. cross over穿过(道路等);b. drive along 沿着.开;c. hurry down赶快下来;d. keep off远离;联系常识我们知道,在冬天人们在街上急急忙忙地走,而且前半句意思为“看着人行道”,所以不可能选b(开车沿街走),故选c。7.b考查名词。a. cars车;b. people人;c. street numbers 街道号;d. traffic lights交通信号灯;联系前文可知mr.greeberg不像其他纽约人,他不看道路,而且从下文我们知道他在找没戴手套的人,所以他看人(people),可知选b。8.d考查动词。a. helps帮助; b .chooses选择;c. greets打招呼;d. sees看;当看到(see)没戴手套的人时,他会停下来,故选d。11.c考查动词短语。a. searches for寻找;b. stores up贮存;c. gives away赠送,发放;d. puts on穿上;联系前文我们知道mr.greenberg发放手套给穷人,所以此处为give away(赠送,发放),选c。12.d考查动词。a. borrows借;b. sells出售;c. returns 返回;d. buys买;结合前文可知,他在冬天的时候发放手套,那么在一年中的其他时候,他当然就得买(buy)手套,选d。13.b考查动词。a. call呼叫;b. send送;c. lend借出;d .show展示;听说了他的人就送手套给他,因此他的公寓里有许多手套,故选b。16.d考查动词短语。a. sorry for为遗憾;b. satisfied with对感到满意;c. proud of 以为骄傲;d. surprised by感到吃惊;根据句首的but可知,也有人不理解他的做法,所以感到吃惊(surprised),故选d。17.d考查形容词。a. smart 聪明;b. rich富有;c. special特别;d. happy快乐;根据最后一段的第二句话可知,他这样做只是想让人感到快乐(happy),故选d。18.b考查名词。a. city 城市;b.family 家庭;c. neighborhood邻居;d. company陪伴;根据后面的michaels father always helped the poor.可知,michael的父亲就总是帮助穷人,所以帮助人的这种行为是世代相传(run in the family)的,故选b。19.c考查名词。a. honor 荣誉;b. pain痛苦; c. same同样;d. cold冷;联系前文可知,michael的父亲认为帮助他人会让别人更快乐,michael也是这样想的,故选c。20.a考查形容词。a. small小的; b. useful有用;c. delightful快乐;d .comforting安慰;一副手套虽然是微不足道的东西,但在冬天却能起大作用。与make a big difference相对,选small,故选a。考点:考查故事类阅读第二节 语法填空 (共10小题,每小题1.5分,满分15分) smoking is an unhealthy life.nowadays, almost everyone (21)_ (realize) that smoking is (22)_ (harm) to peoples health.sometimes it even causes fire.in china, about 38% of the people smoke.every year, (23)_ smoke millions of packets of cigarettes.its bad news for the health of nation.(24)_ is known that smoking can cause different kinds of disease.every year, many people die (25)_ these illnesses, such as lung and throat cancers.it also costs (26)_ government much money to look after these sick people.smoking is also harmful to those (27)_ dont smoke, (28)_ (especial) to children and women.in a word, smoking is no good.(29)_ you want to smoke, just think of those who suffer from diseases (30)_ the fires that destroy peoples lives and properties!21._ 22._23._ 24._ 25._26._ 27._28._ 29._ 30._本文主要讲述了吸烟所带来的危害。1has realized 句意:现在几乎每个人都意识到吸烟有害健康。根据句意可知用现在完成时。2harmful be harmful to意为“对有害”。3they they指代前面提到的“about 38% of the people”。4it its known that.为固定句型,意为“众所周知”。5of die of死于(疾病、饥饿等)。6the 特指政府。7who who引导定语从句,代替先行词those在从句中作主语。8especially 用副词表程度,意为“尤其”。9if 主从句是条件关系。10and 前后是并列关系。ii阅读 (共两节,满分30分)第一节 阅读理解 (共1小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。amy names geoffrey chaucer. it was 16th april 1386, and i was in london at an inn in southwark. tomorrow i would go to canterbury, to the shrine (圣地) of saint thomas becket, together with twenty-nine other people. before i say more, i want to tell you about some of the people with me. first there was a knight, a good man who fought well and knew many different countries. he was a true friend to everyone, and always helped people when they needed it. his clothes were old, dark, and dirty from many years of fighting.then there was a businessman with an expensive hat on his head. the man, who looked wealthier than he truly was, always said, “im doing very well.” a very quick thinker, he talked about ships and the sea a lot, and showed much interest in changing money from different countries.after the businessman came a franklin (乡绅) with a white beard. he asked people from near and far to visit him at home as he liked eating and drinking and having a good time with others. he was an important man, he knew right from wrong, and people listened to him.there was a woman from bath. her face was open, and nice-looking, but she couldnt hear very well. in her red dress, she was a big woman with a big smile and big teeth, laughing a lot and talking easily. she knew all about love.so there we were, all thirty of us, at the inn. the landlord, a tall fat man, brought us the best dinner in london. he would also join our journey tomorrow. after we finished eating, the landlord smiled, suggesting “were going to canterbury tomorrow, and thats four days from here. one by one, lets all tell a story on the road to make the time go quicker. and to the teller of the best story we can give a free dinner here at my inn when we get back. what do you say?” we all said “yes” happily to him. then the question for us was: who goes first?31. which of the following can be described as kind-hearted?a. the knight.b. the businessman.c. the franklin.d. the woman.32. which is true of the people described in the text?a. the knight always wore very expensive clothes.b. the franklin usually spent time on his own.c. the woman was deaf and loved the red color.d. the businessman was not as rich as he seemed.33. the underlined sentence most probably means “_”.a. who will be the first to be served at the innb. who will be the first to tell a story on the roadc. who will go at the front of the traveling groupd. who will be the leader of the traveling group34. according to the text, chaucer would probably arrive in canterbury on _.a. april 19thb. april 20thc. april 24thd. april 28th32.d考查推理判断。根据 the man, who looked wealthier than he truly was, 可知这个商人看起来比他真实的更富有,可知他没有看起来那么富有,故选d。33.b考查推理判断。根据 what do you say?” we all said “yes” happily to him. then the question for us was: who goes first?可知你们要说什么吗?是的,我们很高兴的回答他,然后对我们的问题是,谁先说。可以推理出谁第一个讲故事,所以选b。34.b考查推理判断。根据 it was 16th april 1386可知现在是16日, “were going to canterbury tomorrow, and thats four days from here.可知我们明天出发,四天到达,所以16+4=20,所以选b。考点:考查生活故事类短文阅读bfour days after dads 67th birthday, he had a heart attack. luckily, he survived. but something inside him had died. his enthusiasm for life was gone. he refused to follow doctors orders, and his sour attitude made everyone upset when they visit him. dad was left alone. so i asked dad to come to live with me on my small farm, hoping the fresh air would help him adjust. within a week after he moved in, i regretted the invitation. he criticized everything i did. i became frustrated. something had to be done.one day i read an article which said when given dogs, depressed patients would be better off. so i drove to the animal shelter that afternoon. as soon as i got there, a pointers eyes caught my attention. they watched me calmly.a staff member said: “he got here two weeks ago and weve heard nothing. his time is up tomorrow.”i turned to the man in horror. “you mean youre going to kill him?”“maam,” he said gently. “we dont have room for every unclaimed dog.”the polices calm brown eyes awaited my decision. “ill take him,” i said.i drove home with the dog on the front seat beside me. i was helping it out of the car when dad walked onto the front porch. “look what i got you!” i said excitedly. dad wrinkled his face. “i dont want it,” he muttered, turning back towards the house. then, suddenly, the dog pulled free from my grasp. he sat down in front of my dad. dads anger melted, and soon he was hugging the dog. this was the beginning of a warm friendship. dad named the dog cheyenne. together they spent long hours walking down dusty lanes and relaxing on the banks of streams. dads bitterness faded, and he and cheyenne went on to make many friends. then, late one night two years later, i felt cheyennes cold nose burrowing (搜寻) through my bed covers. he had never before come into my bedroom at night. i ran into my fathers room and found that he had passed away.two days later, my shock and grief deepened when i discovered cheyenne lying dead beside dads bed. as i buried him near their favorite stream, i silently thanked the dog for restoring dads peace of mind.35. after the authors father survived the heart attack, he _.a. ignored everyone who visited himb. became unpleasant toward other people c. was left alone to get full rest d. no longer wanted to live 36. why did the author take the pointer home?a. it was a type that is known for its friendliness. b. its eyes made her think it was the best dog available.c. it was good at getting peoples attention and entertaining them.d. it caught her attention right away and she didnt want it to be killed.37. from the last two paragraphs we can conclude that _.a. the authors father and cheyenne formed a real connection b. friendship and care is much more efficient than the medicinec. more attention should be given to old people d. dogs are so loyal that they usually die for their friends38. which section of a newspaper is the source of the passage?a. friends b. entertainment c. education d. health【解析】试题分析:本文是一篇记叙文,写了对生活失去希望的父亲,被我接到身边之后,在我带回一只流浪狗以后,这个狗陪伴父亲度过了余生,我很感激这只狗,陪伴了我的父亲。25.b考查细节理解。根据 and his sour attitude made everyone upset when they visit him.可知他酸酸的态度让每一个看他的人伤心,所以他的态度并不友好,所以选b。26.d考查细节理解。根据第三段 as soon as i got there, a pointers eyes caught my attention. 和the polices calm brown eyes awaited my decision. “ill take him,” i said.可知它引起了我的注意,我不忍心它被杀害,所以我带走了这只狗,故选d。考点:考查生活故事类短文阅读cthe next time you get caught jumping on your bed you can tell your parents with a straight face that you are not playing, simply getting ready got a promising career in “mattress jumping”. believe it or not, there are some people who actually get paid to do that! according to reuben reynoso, a professional mattress tester at san franciscos mcroskey mattress factory that still makes every mattress by hand, it is real work and needs some training. for a start, its not all about jumping to new heights or doing tricks like professional athletes, but rather about feeling each area of the mattress carefully to detect the filling. in order to do it right, every bit of the mattress has to be tested slowly and deliberately.over the years, reynoso has figured out the perfect routine. he begins by placing a protective mat over the mattress so that it doesnt get dirty or absorb the smell from his feet. then begins the fun-he steps to the middle of an edge and then takes five steps back and five steps forward. in this way, he slowly but surely, covers the entire surface. the key according to him is to find the perfect number of jumps-too many and he will end up destroying the mattress completely. too few? and it will not fit into the giant machine for that final sewing! who knew a job that sounds so simple could have so many skills!while reuben will not reveal how he got into this profession, he will admit that it is more fun than being a carpenter, roofer, construction worker and railroad engineer-all jobs he has tried previous to finding his true profession!39. we learn from the text that the mcroskey mattress factory _. a. is the worlds oldest mattress factoryb. make mattresses for sportsc. produces mattresses by handd. hires athletes as mattress testers 40. the protective mat is used to _.a. prevent the tester getting hurtb. keep the mattress as clean as possiblec. protect the mattress from being destroyedd. make the mattress fit into the sewing machine【解析】试题分析: 下次你被困在床上的时候,你可以直接告诉你的父母,你不是在玩,而是准备有前途的职业在“床垫跳”。不管你信不信,有些人实际上是在为你付出的!39.c考查细节理解。根据 san franciscos mcroskey mattress factory that still makes every mattress by hand可知每个床垫都是手工制作,故选c。40.b考查细节理解。根据 he begins by placing a protective mat over the mattress so that it doesnt get dirty or absorb the smell from his feet. 他开始把一个保护垫放在床垫上,这样它就不会弄脏或从他的脚上吸收气味。可知床垫保持干净,故选b。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)【云南省玉溪市第一中学2016届高三上学期第一次月考】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。coffee is one of the most popular drinks around the world. 41 experts claim that there are more flavors of coffee than there are of wine. coffee contains caffeine, an element (成分) that raises our awareness, keeps us from falling asleep or simply gives us a kick in the morning or after lunch. 42 for a long time doctors have told people not to drink too much coffee, because it may lead to heart problems, high blood pressure, insomnia (失眠) and headaches.scientists have now found out that it is the quality of coffee and the way it is brewed (冲泡) that holds the key to our health. 43 among other things, this is linked to the consumption of a strong brew of coffee. experts also point out that different roasts and types of coffee beans have different effects on our health. a new study by a harvard research group says that there is no link between coffee and health problems. 44 doctors, however, warn against drinking too much coffee, as it can lead to stomach problems.coffee has many advantages, as the new study suggests. while alcohol makes people sleepy and slow-moving, coffee gives them energy. 45 although a lot still needs to be uncovered about coffee, it seems to reduce the risk of cancer and diabetes. reports show that people who drink coffee may develop parkinsons disease later in life, or maybe not at all. a. there are many different types of coffee.b. scientists ask people not to drink coffee at night.c. elderly people in greece live longer than normal.d. but experts are still undecided on how healthy coffee is.e. sugar can change the different levels of caffeine in a cup of coffee.f. drinking several cups of coffee a day is not connected with heart diseases.g. getting together for a cup of coffee also has a positive effect on relationships.【解析】试题分析:咖啡对健康究竟有多大的影响。41.a根据上文提到experts claim that there are more flavors of coffee than there are of wine专家称咖啡的口味比酒的口味还多,故选a 咖啡有许多不同种类。42.d 根据下文提到for a long time doctors have told people not to drink too much coffee很久以来,医生告诉人们不要多喝咖啡,故选d但咖啡对健康有多大影响专家说法不一。43.c 根据上
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年天津财经大学珠江学院单招综合素质考试题库必考题
- 2026年绍兴文理学院单招职业技能考试必刷测试卷及答案1套
- 2026年眉山药科职业学院单招职业倾向性考试必刷测试卷必考题
- 2026年新疆工业职业技术学院单招职业技能考试必刷测试卷新版
- 2026年陕西省宝鸡市单招职业适应性考试必刷测试卷新版
- 2026年广东农工商职业技术学院单招综合素质考试题库附答案
- 2026年新疆铁道职业技术学院单招职业倾向性考试题库新版
- 2026年辽宁经济职业技术学院单招职业技能测试必刷测试卷附答案
- 2026年厦门软件职业技术学院单招职业适应性考试必刷测试卷附答案
- 2026年三门峡社会管理职业学院单招职业倾向性测试必刷测试卷必考题
- DL∕T 1802-2018 水电厂自动发电控制及自动电压控制技术规范
- 2024年个人信用报告(个人简版)样本(带水印-可编辑)
- 智能设计完整版本
- 在线网课知慧《美国史(东北师大)》单元测试考核答案
- 医学检验技术职业生涯发展报告
- 护理职业规划大赛
- 安全生产投入台账(模板)
- 医保智能审核系统解决方案
- ktv地震应急预案
- 急性酒精中毒护理课件
- 营养强化食品中叶酸稳定性的评价方法
评论
0/150
提交评论