




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
英语四级模拟试题 五 答案解析及听力文本 大学英语登陆/激活|学生汇|博士狗|帮助|学生汇|消息|邀请|任务|道具|设置|帮助|退出首页报纸资源四级考试杂志在线测试考前冲刺四级词汇看电影学英语企业商学院多媒体图书馆导航:图书馆学英语报大学英语试题集听力原文及答案解析大学英语四级模拟试题(五)答案解析及听力文本期数:版数:大学英语四级模拟试题(五)答案解析及听力文本答案与解析Part IWriting ALetter of Inquiry Dear Sir or Madam:I am aChinese student who will graduate from auniversity in July and wish to further my study for amaster degree in your prestigious university.I hope to start my study in next semester.I would be grateful if you could be kind enough to provide me with information concerning the following items.Firstly,what qualifications do Ineed to pursue apost-graduate program in your university?Are there any further academic requirements apart from holding abachelors degree?Do Ihave to take aGRE test?Secondly,how much do Ihave to pay for the tuition?Are there any scholarships available for international students?Thirdly,how do you arrange for accommodation?I would prefer asingle room,in which it is more convenient for me to study.Im looking forward to your early reply.Thank you very much.Yours,Wang Ming Part II Reading Comprehension(Skimming and Scanning)1.D 2.B 3.A 4.D 5.A 6.A 7.C 8.The Pharos of Alexandria 9.large burial places,or tombs 10.temples and buildings Part III Listening Comprehension Section A11.B 12.C 13.A 14.D 15.C 16.A 17.A 18.D 19.C 20.B 21.B 22.D 23.B 24.C 25.A Section B26.C 27.D 28.C 29.C 30.B 31.A 32.A 33.D 34.B 35.B Section C36.Considering 37.explorations 38.created 39.benefits 40.economic 41.communication 42.environment 43.observe 44.In addition to improving the quality of existing products,the space program has been responsible for the development and improvement of the new ones 45.The computer accomplished this task in seventy-two minutes 46.If there had been no space program,it is doubtable that computers would now be so widely used in industry and govern ment.Part IV Reading Comprehension(Reading in Depth)Section A47.I。demand for表示对的需求,这里表示的是对淡水的需求。48.B。charge for表示对收费,这里表示增加对淡水的收费,也就是说为了限制淡水的使用量,要对淡水收比较高的费用。49.M。在所有选项中,只有M符合要求,表示灌溉系统,其他都不符合要求。50.O。由48题可知,控制用水量的一种方法就是提高水价,这句话中也提到through price increase,所以这里应该填reduced,表示减少了水的消费量。51.F。application of modern technology表示现代科技的运用。52.D。由it is not regarded as acommodity that people need to pay arealistic price for可知应选择subsidized(给予补助)。53.J。result from表示是的结果,由产生,这里不存在被动关系,故选resulting。54.E。It is estimated(said,reported)that是常用句型,表示据估计(据说,据报道)。55.L。本文一直在讲为了控制淡水的用量采取的各种方法,本句问:如果没有这些措施,将来淡水的供应会怎么样。我们很容易就能选出答案uncertain(不确定的)。56.A。全球气候变暖会加剧水的短缺,故选worsen。Section B57.C。由第一段第二句可知今后10年中将有20亿人学英语,30亿人说英语。我们知道,目前世界人口有60亿,50亿占其中83%。由此可知,C项中的over 80%与此相符,故选C。58.D。由第二段第一句可知其他语言,例如法语,有成为语言全球化运动牺牲品的危险。文章末段又说,英语并非是惟一广泛传播的语言。据此判断,D项说法最为妥当。59.A。题干中的thriving period相当于第二段第二句中的boom(风靡期)。请注意介词by+时间名词意为not later than;before(不迟于;在之前)。据此,只有A项与by 2050意思相符。60.B。由第三段第一句可知此报告是compiled by looking at various estimates from the UNESCO on(在仔细核查了联合国科教文组织对提出的各种估计数字的基础上编写的),并未提到B项中的directions(提示)和designs(计划),故B项应属EXCEPT之列。61.C。第五段说由于外包合同有利可图,一些国家从幼儿园开始就大力推行英语教学。第六段则进一步说,外购所提供的潜在财源使得马来西亚中学里的数学和理科课程都在用英语教授。据此,只有C项体现了此意。62.D。文章第一段首先提到,这里从不下雨,但却下倾盆大雨,随后引出了人们面临的一个新问题-信息的不安全性,接着具体介绍了这个问题。这说明,这个句子被用来介绍信息不安全的问题。D为正确选项。63.A。文章第二段指出,好几次消费者和员工信息的重大泄密事件使得管理人员匆忙检查其复杂的信息系统和商业程序,以便寻找可能的弱点,接着介绍了发生泄密事件的机构。这说明,这些机构检查系统的目的是为了查明系统是否有弱点。A为正确选项。64.B。文章第三段首先提到,保护消费者信息的能力是市场价值的关键因素,这是董事会应该为了股东的利益而承担的责任,接着指出,正如存在公认的会计原则观念一样,现在可能是采取公认的安全措施的时候了。这说明,作者认为,现在应该采取措施保护消费者的信息。B为正确选项。65.A。文章第四段指出,对于所有老板来说,这可能是一个意外,对于最怀疑的管理人员来说,诚信被轻易破坏,而要恢复诚信却代价高昂。此外,很少有什么比一个公司听任敏感的个人信息落入不妥当人之手更可能破坏诚信的了。这说明,作者感到迷惑的是,这些老板宁可让敏感的个人信息落入不妥当人之手,也要保护诚信,说明他们不了解诚信与信息保护之间的关系。A为正确选项。66.D。文章前面的段落介绍了信息泄露问题,第五段指出,这类事情可能受到缺乏有关信息泄露的法律处罚的激励,而这种情况可能迅速改变,随后提到了可能实施的相关法律。由此可知,法律手段可能是解决信息泄露问题的关键。Part VCloze 67.B。suppose表示假设,observe表示观察,image表示想象,consider考虑,代入文中表示考虑已经被描述出来的实验,符合语境。68.A。happen to(碰巧),fear to(唯恐),be threatened to(被恐吓),tend to do(有倾向,往往),代入文中表示比较聪明的果蝇往往寿命较短,故选A。69.D。本句是前一句推出的结论,即由果蝇越聪明寿命越短推出灯泡越暗使用时间越长,故选dimmer(比较暗淡的)。70.B。由前半句灯泡越暗使用时间越长推出这是不特别亮的灯泡的一个优点,故选advantage(优势)。71.C。文章意思为事实证明,智力是要付出高昂代价的,故选turns out证明是。72.A。off表示离开,代入文中表示离开起点时。73.D。学习是一个渐进的过程,所以选gradual(渐进的)。.74.C。大量的物种会学习,但它们首先学会的是知道什么时候停止学习,与上文的灯泡例子呼应。故选stop(停止)。75.B。因为所有物种的智力都是有限的,所以limited符合文意。76.D。cast aglance backward回顾,固定搭配。77.D。cost代价与文中事实证明,智力是要付出代价相呼应。78.B。on the mind of为着想符合题意。79.C。选项中perform能与experiments搭配,表示做实验。80.D。前一句提到experiments,本句提到一个具体的实验,所以选for instance(例如)。81.A。由后半句中they would test us to可推测本句使用了虚拟语气,选项中if可以引导虚拟条件句。82.C。所填动词表明实验的目的,并且所填动词的宾语是limits of our patience,our faithfulness,our memory for terrain,选项中determine(确定)符合题意,并与下文的decide相呼应。83.B。四个选项中for表示目的,这个句子的正常句序是intelligence in humans is really for what.84.A。这个句子位于段末,显然起到总结性的作用。四个选项中,故选Above all(最重要)。85.A。由句后问题的内容可推出这是一个最基本和重要的问题,所以选fundamental(基本的)。86.C。空前说想研究这个问题,空后说结果还不确定。四个选项中,By accident偶然,In time及时,So far到目前为止,Better still更好的是,只有So far符合要求。Part VI Translation 87.As far as the appearance is concernedas far as something is concerned表示就而言88.Those who came late该句考查代词those加定语从句表示一类人的用法。注意,从句中的谓语动词一定是复数形式。89.we may/might as well have awalk around该句考查may/might as well这一结构的用法,其意为不妨。90.Knowing that she cant move ahead in her career mainly due to her leisure interests该句考查的是动词的-ing形式做主语的用法,以及词组due to的正确使用。91.not comment on此处考查would rather do/not do的用法,意为宁愿做/不做某事。听力原文Section A11.W:Excuse me,where can Ifind the back issues of Time magazine?M:Which particular issues are you looking for?Q:Where does this conversation most probably take place?12.M:According to your ad in this mornings paper,you have an apartment to rent.W:Yes,we have.Its on the 3rd floor.Would you like to have alook?This way,please.Q:Who is the woman?13.W:I think this is agreat place for our class reunion.M:Well,you should know,since you have organized so many class reunion.Q:What can we tell about the woman?14.M:Are you going to listen to the guest speaker this evening?W:Certainly Iam.Hes speaking on atopic close to my heart.Q:Why is the woman going to listen to the guest speaker?15.W:I dont think well ever get through all these facts and figures from the case.M:Come on.The judge managed it and he wasnt an expert in the field either.Q:Which of the following are the man and the woman most likely studying?16.M:So,what are you going to do now?W:I guess Ill retake it next month.Ive got afew questions about the signs and speed limits.Could you help me with those?Q:What may happen to the woman?17.W:Im sorry.I didnt mean to give away the news of your wedding.M:Thats OK.They would have found out sooner or later.I just wish Icould have told them first.Q:What did the woman do?18.W:Are you still working on the same genetics project?M:Ive moved on to one about plant genes.Q:What can we infer from the conversation?Conversation One W:Hey!You got anew television.M:Yeah!It was delivered yesterday.What do you think of it?W:Its huge.It practically takes up the entire side of the room.What happened to your old TV?M:It just stopped working last Friday.It was pretty old and didnt work well.I thought Ican afford it.Why not get anew one?W:It must have been expensive?M:Well,not as much as you might think.I got it on sale for 50%off.W:Really?Where?M:At asupermarket downtown.You know at first Ijust wanted to replace the old one of the same size and quality.But the salesman was pushing it because of the 50%off.W:Yeah.But 50%off what?M:2,400 dollars.W:You spent 1,200 dollars on aTV?M:Its got alot of special features.Look at this remote control.W:Im sure.But thats still alot of money for atelevision.I dont think you watch TV that much.M:Well,I dont.Do you think Iought to return it?If Ido it within aweek of purchase,I can get my money back.W:Honestly,yes.I think you ought to take into account how often you use it before you go to the store.In that way you will get what you want.M:I guess you are right.Questions 19 to 22 are based on the passage you have just heard.19.What is the main topic of the conversation?20.What does the woman suggest the man do?21.What will the man probably do at the end of the conversation?22.What is the mans attitude towards the television?Conversation Two M:Hi,Mary!Come in.W:Uh,yeah,I stopped by to see if you were still looking for aroommate to share your house.M:Yeah.Ever since Icut back on my working hours and spend more time on study,Ive really been strapped for cash.W:Oh.M:Hey,let me show you the place.Uh,heres the living room.W:Oh.It looks like you could use anew carpetand those stains?M:Well,Ive had afew problems with some former roommates.I know it needs to be cleaned,but Ijust dont have the money to do it right now.W:Oh.And what about the kitchen?M:Right this way.Look.Its completely furnished with all the latest appliances,exceptW:What?M:Well,the refrigerator door is brokena little bitand it wont shut all the way.It needs fixing,but dont worry.Ive just improvised by pushing abox against it to keep it shut.W:Hmm.Great.M:Ah.It isnt that bad.W:Well,how about the bathroom?M:WellW:No,no.Dont tell me the toilet is clogged or the sink has afew leaks.M:No,those work fine.But,uh,the tile in the shower needs to be replaced,and the window needs fixing.W:Let me see.The tilewhat?The window?Wheres the window pane?M:Well,thats another slight problem.Ive put up apiece of cardboard to keep out the rain and snow,and if it gets alittle cold,you can always turn up the heat.W:Hey,I think Ive seen enough.I cant believe youve survived under such conditions.M:So what do you think?You really cant find aplace like this for 450$a month.Though it has its problems,we can fix those.W:Uh,no,thank you.I think Ive seen enough.Questions 29 to 31 are based on the conversation you have just heard.23.Why does the man need aroommate to pay for rent?24.What has the man done to fix temporarily the refrigerator door?25.What does the woman probably do at the end of the conversation?Section BPassage One Iflew to San Francisco to take care of some business with Mr.Jordan.But as soon as Iarrived,I got sick and couldnt meet him.I had to call our appointment off.Then,when Ifelt better,I thought about visiting him at his home,but he lived too far away.I tried to telephone him during office hours,but he was busy.The receptionist said that Mr.Jordan would call me back,but he didnt.I gave up trying to make anew appointment because it wou1d take more time and effort than Iwanted to spend.A few days later,I saw aman on the street who looked like Mr.Jordan,and Icalled out to him.It was someone else.When Ireturned to my hotel that day,I found amessage,which said that Mr.Jordan had gone out of town on some sudden unexpected business.I was sorry Ihad missed seeing him,but Ireally enjoyed my sightseeing in San Francisco.Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.26.Why couldnt the speaker meet Mr.Jordan when he got to San Francisco?27.Why did the speaker give up making another appointment?28.What do we learn from the story?Passage Two My parents ran asmall restaurant.The restaurant was open 24 hours aday,seven days aweek.My first job,when Iwas six years old,was shining shoes for customers.My duties increased as Igrew older.By age ten,I was cleaning tables and washing plates.My father made it clear that Ihad to meet certain standards.I had to be on time,hard-working,and polite to the customers.I was never paid for any work Idid.One day,I made amistake of telling dad Ithought he should give me l0 pounds aweek.He saidOK,then how about you paying me for the three meals aday when you eat here and for the times you bring in your friends for free drinks?He figured that Iowed him about 40 pounds aweek.This taught me quite alot.Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.29.What was the speakers job before he was 10 years old?30.What was one of the requirements laid down by the boys father?31.What did the boy ask his father to do one day?Passage Three Nuclear powers danger to health,safety,and even life itself can be described in one word:radiation.Nuclear radiation has acertain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.It cant be seen or heard,or touched or tasted,even though it may be all around us.There are other things like that.For example,radio waves are all around us but we cant detect them,sense them without aradio receiver.Similarly,we cant sense radioactivity without aradiation detector.But unlike common radio waves,nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in important organs.But even the lowest levels can do serious damage.There is no level of radiation that is completely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be significant.This is the case when only afew c
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全法律体系培训课件
- 中国精算师职业资格考试(准精算师概率论与数理统计)模拟试题及答案 (2025年江苏常州市)
- 公章留用申请书
- 灭火器维修课件
- 2025-2030工业机器人减速器轴承钢材料疲劳寿命预测与改进方案研究报告
- 2025-2030工业废水处理膜技术革新与环保投资机会研究报告
- 2025-2030工业大数据平台数据治理框架与价值实现路径报告
- 2025-2030工业大数据分析平台行业Know-How积累与客户粘性增强策略报告
- 2025-2030工业大数据分析平台功能演进与制造业决策支持效果评估报告
- 邻几离职申请书
- DZ∕T 0213-2020 矿产地质勘查规范 石灰岩、水泥配料类(正式版)
- 1.1.2 茶树无性繁殖
- 电梯控制技术实训报告总结
- (正式版)SHT 3078-2024 立式圆筒形料仓工程设计规范
- 智能化项目施工应急救援预案
- 【云南白药公司财务报表研究国内外文献综述4000字】
- 国际音标卡片(打印版)
- 科技与全球资源分配问题
- 蛋白质相互作用传递信息蛋白质
- 马克思主义劳动观的内涵
- 《金属热处理》课件
评论
0/150
提交评论