2020年高中英语Unit1TheworldofoursensesSectionⅣGrammar试题_第1页
2020年高中英语Unit1TheworldofoursensesSectionⅣGrammar试题_第2页
2020年高中英语Unit1TheworldofoursensesSectionⅣGrammar试题_第3页
2020年高中英语Unit1TheworldofoursensesSectionⅣGrammar试题_第4页
2020年高中英语Unit1TheworldofoursensesSectionⅣGrammar试题_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Section Grammar & WritingA卷 学生用书P89(单独成册) 单句语法填空1Could you tell me _ we are going for a picnic this Sunday? 答案:whether/if2The problem is _ we can make good preparations in such a short time.答案:whether3I dont know _ or not the report is true.答案:whether4The news _ he told me is that Tom would go abroad next year.答案:that/which5We believe that there is no doubt _ the meeting will be a great success.答案:that6Energy is _ makes things work.答案:what7Whether the sports meeting will be held next week depends on _ the weather will be fine.答案:whether8The question is _ can complete the difficult task.答案:who9_ the Smiths will come to our school next week is a fact that we all know.答案:That10It has been found _ plastics can widely be used in industries.答案:that 阅读理解During the 15th century, spices(香料) from India were very popular in Europe, however, the only way to travel from Europe to India was over land. This was a long and expensive trip. The King of Portugal realized if he could find a way to get to India by sailing on the ocean, he would become rich by trading spices in Europe. An explorer by the name of Bartolomeu Dias had discovered the Cape of Good Hope at the tip of Africa. It was thought that there may be a way around the Cape and to the northeast towards India. However, many were skeptical and thought that the Indian Ocean did not connect with the Atlantic Ocean.Vasco da Gama, who was born in 1460s to a wealthy Portuguese family in Sines, was given a fleet of ships by the king and told to discover a sea route around Africa to India. He was also told to look for other trading possibilities along the way.Vasco da Gama left on his first voyage from Lisbon, Portugal, with four ships and 170 men on July 8, 1497. Gama and his men rounded the southern tip of Africa at the Cape of Good Hope on November 22. They then headed north up the coast of Africa. They stopped at trading ports along the way including Mombasa and Malindi. At Malindi(about 120 km northeast of Mombasa), they picked up a local pilot who knew the direction to India. With the help of a monsoon wind they were able to cross the Indian Ocean and arrive in Calicut, India, in less than a month(on May 20,1498). At Calicut, Vasco ran into serious trouble when trying to trade. He had brought little of value in his ships. This made the local traders doubtful of him and very soon he had to leave. The voyage back was disastrous. Around half of his men died from scurvy(坏血病) as the trip back took much longer because of the winds not blowing in his favor. However, when he returned home, he was still a hero. He had found the much needed trade route to India.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了葡萄牙探险家达伽马第一次航行到印度的原因及过程。1What does the underlined word “skeptical” in Paragraph 1 mean?AWorried. BDoubtful.CHopeful. DSupportive.B解析:词义猜测题。由第一段中的there may be a way.towards India和画线词后的the Indian Ocean did not connect with the Atlantic Ocean可知,因为许多人认为印度洋与大西洋不相连,所以他们对绕过好望角有到达印度的路线这一想法持怀疑态度。2What was the main purpose of Vasco da Gamas first voyage to India?ATo take control of India.BTo control the spice trade.CTo find a trade route to India.DTo bring back spices from India.C解析:细节理解题。第一段解释了葡萄牙国王派遣达伽马出行的原因find a way to get to India.trading spices in Europe,再由第二段中的told to discover a sea route around Africa to India可知,达伽马第一次航行到印度的目的是寻找一条贸易路线。3Which is the CORRECT route of Gamas first voyage to India?ASinesthe Cape of Good HopeMombasaMalindiCalicut.BSinesthe Cape of Good HopeMalindiMombasaCalicut.CLisbonthe Cape of Good HopeMalindiMombasaCalicut.DLisbonthe Cape of Good HopeMombasaMalindiCalicut.D解析:细节理解题。由第三段描述达伽马第一次从欧洲航海到印度的路线left on his first voyage from Lisbon.rounded.at the Cape of Good Hope.At Malindi(about 120 km northeast of Mombasa). cross the Indian Ocean and arrive in Calicut可知答案。4What happened to Gama and his men when they stayed at Calicut?ATheir trading was wellreceived.BHalf of them got a serious illness.CThey missed the best time to go back home.DThey were considered unwelcome by the local traders.D解析:推理判断题。由第三段中的He had brought little of value.doubtful of him可知,到达Calicut之后,由于船上有价值的东西太少,因此达伽马和他的船员们在那里不受当地商人的欢迎。 完形填空Every year I write a letter to my daughter on her birthday.I fill it with _1_ things that happened to her on unpleasant days or happy days.I add to the letter photos and report cards that would have _2_ as the year passed.I have a small _3_ in which I keep the things that I want to send my daughter.Every week, I _4_ short notes of what I can think of from the weeks events.When her birthday approaches, I _5_ that box and find it full of beautiful cards and _6_ memories._7_ the letter is written and all the treasures are put into the envelope, I seal(密封) it.It then becomes that years _8_ letter.On the envelope I always write: A letter to Ann from Daddyto be opened when youre twentyone years old.It is a gift of _9_ from Dad to her daughter.It is a lasting _10_ of her life written as she was actually living it.That tradition of _11_ her birthday letters is now one of my duties.As Ann grows _12_, I can see that it is a growing and _13_ part of her life, too.One day, we were talking about life in the _14_It went like this: I jokingly told Ann that on her 61st birthday, she will be _15_ with her grandchildren and having fun with them; on her 31st birthday, she will be taking her own kids to school; on her 21st birthday, she will be _16_ university and will be offered a good job soon.“No,” she said, “I will be too busy _17_” One of my greatest _18_ is to be alive and present to _19_ that wonderful time in the future when those letters are _20_ and the accumulated(积累) love walks into her life.1A.strangeBunforgettableCterrible DnaturalB解析:A.strange奇怪的; Bunforgettable难忘的; Cterrible可怕的; Dnatural自然的。根据下文的: that happened to her on unpleasant days or happy days可知我在信中写一些在不愉快的或愉快的日子发生的难忘的事情, 所以选B。2A.arrived BincreasedCdisappeared DremainedC解析:A.arrived到达; Bincreased增加; Cdisappeared消失; Dremained仍然, 留下。根据as the year passed可知我也在信中加上一些随着时间流逝会消失的照片和报告单。所以选C。3A.bagBboxCbasketDpocketB解析:A.bag包; Bbox盒子; Cbasket篮子; Dpocket 口袋。根据下文: When her birthday approaches, I _ that box and find it.可知作者有一个盒子,里面装的是想送给女儿的东西, 所以选B。4A.makeBsendCleaveDgetA解析:A.make制作; Bsend派, 送; Cleave留下; Dget得到。每个星期我都会记录一些我能想到的一星期的事情。词组“make notes of记下”, 所以选A。5A.look forBbreak downCfill inDtake outD解析:A.look for寻找; Bbreak down崩溃; Cfill in填写; Dtake out拿出。根据下文: find it full of beautiful cards and _ memories可知当生日临近的时候, 我就会将盒子拿出来, 所以选D。6A.sweetBshortCmagicalDpainfulA解析:A.sweet甜美的; Bshort短的; Cmagical神奇的; Dpainful痛苦的。根据上文的: Every week, I _ short notes of what I can think of from the weeks events.可知我打开盒子发现它装满了美丽的卡片和甜蜜的记忆。所以选A。7A.WhileBOnceCBeforeDUnlessB解析:A.While然而; BOnce一旦; CBefore在前面; DUnless除非。一旦这个信写好了, 所有的宝贝被放进了信封, 我就将它们密封。所以选B。8A.businessBthankyouCChristmasDbirthdayD解析:A.business生意; Bthankyou谢谢; CChristmas圣诞节; Dbirthday生日。根据下文的句子: when youre twentyone years old可知是生日信, 所以选D。9A.courageBhopeCloveDartC解析:A.courage勇气; Bhope希望; Clove爱; Dart 艺术。 根据下文的It is a lasting _ of her life written as she was actually living it.可知这些信是爸爸对女儿的爱的表示, 所以选C。10A.peaceBfriendshipCrecordDimpressionC解析:A.peace和平; Bfriendship友谊; Crecord记录; Dimpression印象。这是她生活的永久的记录。所以选C。11A.writingBpostingCreceivingDansweringA解析:A.writing写; Bposting邮寄; Creceiving接受; Danswering回答。根据上文: On the envelope I always write: A letter to Ann from Daddy可知写生日信的传统现在是我的责任之一, 所以选A。12A.olderBstrongerCclevererDwilderA解析:A.older年长的; Bstronger更强大的; Ccleverer 更聪明的; Dwilder更野蛮的。根据下文的句子: I can see that it is a growing and _ part of her life, too.可知是随着年龄的增长所以选A。13A.earlyBspecialCseparateDdifficultB解析:A.early早的; Bspecial特殊的; Cseparate分离的; Ddifficult困难的。我可以看到这是她人生成长的特殊的部分, 所以选B。14A.schoolBfamilyCpastDfutureD解析:A.school学校; Bfamily家庭; Cpast过去; Dfuture未来。根据下文: It went like this: I jokingly told Ann that on her 61st birthday 可知他们讨论未来的事情, 所以选D。15A.arguingBmeetingCplayingDsleepingC解析:A.arguing争论; Bmeeting遇到; Cplaying玩; Dsleeping睡觉。根据下文: having fun with them可知她可能和孙子玩耍, 所以选C。16A.studying atBgoing to Cteaching atDgraduating fromD解析:A.studying at研究; Bgoing to去; Cteaching at教; Dgraduating from毕业于。根据下文:and will be offered a good job soon可知21岁是要大学毕业了, 所以选D。17A.readingBworkingCcookingDlearningA解析:A.reading阅读; Bworking工作; Ccooking烹饪; Dlearning学习。根据上文作者的女儿习惯读信, 所以这里表示她会忙于阅读, 所以选A。18A.worriesBabilitiesCsuccessesDwishesD解析:A.worries担心; Babilities能力; Csuccesses成功; Dwishes愿望。我最大的愿望是未来能活着享受这些美好的时刻。所以选D。19A.makeBenjoyCrememberDtellB解析:A.make制作; Benjoy享受; Cremember记得; Dtell告诉。根据下文的when those letters are _ and the accumulated(积累) love walks into her life可知是享受这些美好的时刻。所以选B。20A.hiddenBshownCopenedDburntC解析:A.hidden躲藏; Bshown展示; Copened打开; Dburnt燃烧。这些信被打开,累积的爱走近她的生活。所以选C。B卷 学生用书P91(单独成册) 阅读理解AI wouldnt be surprised at all if you love doing sports. Sports are a very important part of human life. However, some are considered to be more dangerous, such as extreme sports. Because of the danger those sports can lead to, many people believe they should be banned(禁止). I strongly believe that extreme sports are not a danger and should not be banned. There are many reasons for letting them stay a part of our life. Firstly, extreme sports can increase confidence. Secondly, extreme sports challenge people and develop their skills. And last but not least, extreme sports can add to a persons experience, determination and courage.Some people say that extreme sports are much too risky, and there is always a danger of serious injury or even death. But if you want to remove risks, you will have to avoid many other human activities like driving and traveling by plane. Even crossing a road is dangerous!Many popular sports in fact can make players injured easily. Football, basketball, gymnastics, figure skating and other sports can lead to bad results. Do you know that football is one of the most dangerous sports?A professional football player gets up to 200 injuries of different kinds every year! And the incidents where a player dies during the match are not very rare.Sports do not just have positive physical effects, but they also have mental and social benefits for those who take part in them. I think that taking away elements of risk, danger, and challenge would leave all sports meaningless. Our society will be healthier if more people take part in all types of sports. Banning dangerous sports only limits the freedom of choosing from a wide range of sports that people should feel free to take part in.Of course, if you want to take part in an extreme sport, you should always be well prepared. After all, safety comes first.【解题导语】本文是一篇议论文。极限运动有一定的风险性,很多人倡议禁止极限运动,但作者不赞成这样做。1Why does the author mention such activities as driving and traveling by plane?ATo tell us to avoid such activities.BTo show extreme sports are really risky.CTo show risks are common in our daily life.DTo tell us peoples attitudes toward extreme sports.C解析:推理判断题。根据第二段中的But if you want to remove risks, you will have to avoid many other human activities like driving and traveling by plane. Even crossing a road is dangerous!可知,作者是想表明风险在我们的日常生活里很普遍。2Which of the following statements would the author agree with?AFootball is highly dangerous.BPopular sports hardly make people injured.CMost people seldom realize the danger of extreme sports.DProfessional football players know more about ways of avoiding injury.A解析:推理判断题。根据第三段中的Do you know that football is one of the most dangerous sports? A professional football player gets up to 200 injuries of different kinds every year! And the incidents where a player dies during the match are not very rare. 可推测,作者认为足球运动也很危险。3Whats the authors attitude toward extreme sports?ADoubtful. BWorried.CNegative. DPositive.D解析:观点态度题。根据文章内容可知,作者认为极限运动不应该被禁止,因此他对极限运动持肯定的态度。4What would be the best title for the text?AShould Extreme Sports Be Banned or Not?BShould Children Play Dangerous Sports?CHow Do We Benefit from Risky Sports?DWhy Do People Love Football?A解析:标题归纳题。根据文章内容可知,本文主要是围绕极限运动是否应该被禁止展开的。BOn any given day, you can find most 10yearold boys throwing a ball around outside, riding their bikes, or playing video games. But Braden Baker is different.Braden is a hearing impaired(受损的) 5thgrader and has to wear hearing aids(助听器). Unluckily, Bradens dog Chewy found his hearing aids on the floor and destroyed themnot once, but twiceand they had to be replaced. But at $3,500 to $6,000 a pair, Bradens carelessness was costly.Bradens mother Ashley sat Braden down and had a long talk about taking better care of his hearing aids, explaining just how much they cost. “I told him that he was lucky we could buy another pair and that some people couldnt afford a new pair,” Ashley said.Those words clearly stuck in Bradens mind, who realized that not every child who needed hearing aids could afford them. So recently, the 10yearold took it upon himself to start a GoFundMe page to raise money for those who arent so lucky.Braden made a video to explain why he wanted to raise money. Ashley said, “We werent really sure how it would turn out. He began with a goal of $1, 000. We woke up the next morning and found that it had raised $400.”This encouraged him to start making even more videos. Fastforward a few months and Bradens GoFundMe page has raised over $15,000, which Braden donated to the Oticon Hearing Foundation. And that money will be used to help other families buy hearing aids for their children.The project has not only taught Braden the value of money, but according to his mom,“hes learned that if you put a small idea into action, amazing things can happen.”As for Bradens advice to those looking for ways to give back to others?“Dont give up!Any small idea can get really big.” 【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了10岁的听障男孩发起筹资网页,帮助贫困听障儿童购买助听器的故事。5Why did Braden change his hearing aids?AHe wanted a better pair of hearing aids.BThe old pairs were destroyed by his dog.CHis hearing problem became more serious.DHe lost the old pairs because of his carelessness.B解析:细节理解题。由第二段的第二句可知,Braden的狗找到并弄坏了他的助听器。6What has led to Braden starting a GoFundMe page?AHis mothers words about the usefulness of hearing aids.BHis mothers encouragement for him to do good things.CHis wish to help poor children with hearing problems.DHis need to buy a new pair of hearing aids.C解析:细节理解题。由第四段中的Bradens mind,who realized that . raise money for those who arent so lucky 可知,Braden了解到有些听障儿童买不起助听器,因此他想筹资帮助这些孩子。7How did Braden and his mother feel when the page was started?AUncertain. BSatisfied.CHopeful. DUnexpected.A解析:细节理解题。由第五段中的We werent really sure how it would turn out.可知,一开始发起筹资网页时,Braden和妈妈都不确定结果会怎样。8What has Braden learned from working on the project?AOne should always use money smartly.BA small idea can make a big difference.CVideoing is a good way to reach people.DIts important to dream big and hold on to it.B解析:细节理解题。由倒数第二段中的hes learned that if you .things can happen 可知,Braden 通过筹资学到一件事:将小小的想法付诸行动,会有很棒的结果出现。CYoull be likely to become angry if you dont get a good nights sleep, a new paper reports. Cutting a few hours of sleep out of your schedule isnt as good an idea as it may appear. Researchers at the Iowa State University report that missing sleep will make you angrier, leaving you illequipped to deal with uneasy situations. This is one of the first studies to provide evidence that sleep loss causes anger.The link between lack(短缺)of sleep and negative moods (anger included) has been proved in past research, but the problem is that we know that the two come together, but not that whether one causes the other. In the current study, Krizan and coauthor Garrett Hisler, an ISU doctoral student, deal with this question.Under the study, volunteers were divided into two groups. The control group followed their normal sleep routine, while the experimental group cut two to four hours of sleep each night for two nights. On average, the control group got almost seven hours of sleep a night, while the experimental group got about four and a half hours each night.In order to measure anger, they had volunteers visit the lab before and after the sleep manipulation(操纵). All the while, they were asked to listen to some unpleasant brown and white noise. Krizan says the purpose was to create uncomfortable conditions.“In general, anger was much higher for those whose sleep was restricted(限制),”Krizan said. “We manipulated how unpleasant the noise was during the task. As expected, volunteers reported more anger when the noise was more unpleasant. When sleep was restricted, people reported even more anger, regardless of the noise.”Sleep loss is known to increase negative moods, such as anxiety and sadness, and decrease positive moods, such as happiness and excitement. However, the team says they found that sleep loss uniquely affected anger.【解题导语】本文是一篇说明文。大家都知道睡眠不足和坏情绪之间有联系,

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论