已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
完型阅读 各完型阅读 各 6 篇 篇 A Greenland is the largest island in the world It is in the 1 of Europe Nea r Greenland is another island It is small Its 2 is Iceland Do you think that Greenland is green and warm Do you think that Iceland is white with ice If you do you are 3 Not many people live on the big island of Greenland There 4 more people in your hometown than in all of Greenland That is beca use Greenland is not green Greenland is 5 Most of the island is covered w ith lots of ice The ice covering Greenland is 6 than the world s tallest building What 7 Iceland Is it colder than Greenland No it is not Ice land has ice but not so much ice 8 Greenland It has a lot of hot springs 泉 They give out hot water and steam 水蒸汽 The climate 气候 is not as 9 as Greenland And there are a lot 10 people who live in Iceland 1 A east B west C north D south 2 A village B name C farm D town 3 A wrong B clever C right D bright 4 A must be B are C is D be 5 A yellow B brown C blue D white 6 A more higher B high C highest D higher 7 A of B in C about D on 8 A as B like C than D then 9 A warm B cold C not D cool 10 A many B much C more D most 名师点评名师点评 这篇短文介绍了格陵兰岛和冰岛的地理环境和气候特征 答案简析答案简析 1 C 格陵兰岛位于欧洲北部 这需要有一定的地理常识 下文并无提示 2 B 3 A 如果你只从字面上看 认为 Greenland 是绿色的 而 Iceland 被许多冰所覆盖 那么你就想错了 根据下文可知它们的地理特征并不像它们的名字所描述的那样 4 B There must be more people 表示肯定猜测 而如果直接用 There are more people 则太绝对化了 5 D 根据下文得知格陵兰岛大部分地区被冰所覆盖 所以是白色的 6 D 格陵兰岛的冰比世界最高的楼高 故选 high 的比较级 higher 7 C What about Iceland 意为 冰岛 的地理环境和气候 又怎样呢 8 A not so as 表示 不如 9 B 因为冰岛拥有很多的温泉 冰也没有格陵兰岛的多 所以气温就没有格陵兰岛 低 10 C a lot more people 相当于 much more people 意思是 冰岛的人口比格陵兰 岛的多得多 B When people find something valuable and return it to its owner they are often given a reward This is because the person not only found what was lost but also spent time 46 its owner or taking it to the police station There was once a young boy 47 found a woman s purse in a shopping centre Inside the purse there 48 some money and the woman s driving license Her name and 49 were printed on the license so the boy knew where she lived That evening he went to her house and 50 her door When she opened it he said I found your purse and handed it to her Thank you very much she said She opened her purse and took out all the money She wanted to give the boy a small reward 51 there were only bills of 20 in the purse and she thought that 20 was too 52 to give the boy I m sorry she said but I don t have any small 53 to give you The boy said That s all right and he went away A few days later he found 54 woman s purse It also had her driving license in it so he knew where she lived He went to her house and said I found your purse and handed it to her Thank you very much she said She opened her purse and took out all her money That s 55 she said Before I lost my purse I had a 100 bill and a 20 bill in it Now I have a 100 bill a 10 bill and two 5 bills Yes the boy said and smiled 46 A to find B finding C find 47 A who B whose C which 48 A is B were C was 49 A e mail B address C age 50 A cut down B knocked on C broke into 51 A so B but C or 52 A little B few C much 53 A change B menuC purse 54 A another B the otherC other 55 A interesting B exciting C strange 主旨大意主旨大意 这篇短文主要是讲小男孩两次拾到钱包 归还给主人时 发生的一些有趣的 故事 46 B 根据 spend in doing sth 花费时间 或 金钱做某事 find 找到 寻找 意思 47 A 考查定语从句 先行词是人 故引导词用 who 48 C there be 中的 be 动词由后面的主语单复数形式决定的 即 some money 为不可数 名词 一些钱 整篇故事用的过去式 故用 was 49 B 根据下文 能找到她的住址 可确定名字和地址都印在驾照上 50 B knock on 敲门 break into 破门而入 故 B 正确 51 B 根据下文 I m sorry 可知 她没有给小男孩报酬 所以用转折连词 but 52 C 根据句意可知 要给男孩 20 感觉有点太多 所以 too much 正确 53 A 根据句意可知 他没有零钱给这个孩子 故选 change 零钱 54 A another 又一 再一 的意思 55 C 根据下文可知 钱包里钱数没少 但是钱的面值有所变化 所以她感到奇怪 故 C 正确 C Researchers in Japan have designed a robot that can taste and identify dozens of different wines cheeses and hors d oeuvres 开胃菜 The ability to 21 good wine from bad name the specific brand from a tiny sip and recommend a complementary cheese would seem to be about as 22 a skill as there is In Japan robots are doing it All foods have a 23 fingerprint The robot uses that data to identify what it is inspecting right there on the spot When it has identified a wine the robot speaks up in a childlike voice It names the 24 and adds a comment or two on the taste such as whether it is a buttery chardonnay or a full bodied Shiraz and what kind of foods might 25 well on the side The robots could be personalized or 26 to recognize the kinds of wines its owner prefers and recommend new varieties to fit its owner s 27 Because it is analyzing the chemical composition of the wine or food placed before it it can also alert its owner to possible health issues gently 28 against fatty or salty products The 2 foot tall robot also is 29 Buying one of these would cost about as much as a new car There is no plan yet to actually 30 the robot though the sensor could be available as early as next year 21 A knowB tellC judgeD recognize 22 A machineB robotC humanD wine 23 A uniqueB specialC vitalD useful 24 A fingerprintB cheeseC brandD robot 25 A matchB mixC comeD go 26 A programmedB specializedC trainedD identified 27 A choiceB tasteC abilityD brand 28 A defendingB fightingC warningD protecting 29 A inexpensiveB expensive C dangerousD unique 30 A advertiseB presentC developD market 答案与解析 答案与解析 日本的科学研究人员研制出一种能品酒并鉴别和说出多种葡萄酒名的机器人 非常人 性化 它还能说出哪种食品与那种葡萄酒相配味更美 21 B 由上文的 identify 识别 鉴别 可知 此处是指区分酒的优劣的能力 表示 鉴 别 区别 是 tell from 22 C 由下句 In Japan robots are doing it 可推知 本题是指人类 human 独有的技巧 23 A 每样食物都有其 独特的 独一无二的 unique 指纹编码 24 C 由第二段 name the specific brand 可知 25 D 句意是指何种葡萄酒和何种食品相配就非常对味 指两种食品配在一起对味或 好吃 用 go well with 而 match 往往指两件东西搭配起来相不相称 此时也可用 go with 如领带和西装相称与否 mix 只是将两种或两种以上的东西混在一起 26 A 由表示进一步解释的 or 可知 既然 机器人能够 个性化 也就是说 可以根据主人的口味来设定程序 programmed 以便为主人推荐适合主人口味 taste 的品 牌 27 B 指给主人介绍适主人口味合的新的酒类 28 C 指机器人能够温和地向主人发出警示 warning 不要吃肥腻或多盐的东西 29 B 由后一句 Buying one of these would cost about as much as a new car 可知 30 D 由上文的 buying 和后部分的 available 等可知 现在还没有打算将这种机器人 投放到市场 此处 market 是及物动词 意为 将 投放市场销售 offer for sail D In many classroom it s not 31 to find students spinning 旋转 their pens32 They listen to their teachers Pen spinning is also popular 33 Japanese students It is a form of entertainment Recently a pen spinning competition was held in Tokyo Japan Ryuki Omura a 16 year old high school student became the first pen spinning 34 276 people took part in the competition They came from different age groups Some Were students 35 some were office workers First they 36 the videos of their pen spinning skills to the organizer s websites Then some of them came to the last round in Tokyo 37 of them had 30 seconds to show their skills in front of 400 people 38 reporters and fans Omura took a pen from his little finger to the rest of his fingers then to his palm 手掌 and the back of his hand His wonderful show made him 39 the champion Omura said he began learning pen spinning only about 14 months ago He did 40 in the competition If you like to spin your pen you can practice it in your spare time But when you are in class please don t do that 31 A difficult B easy C common 32 A before B when C after 33 A for B between C among 34 A chairman B captain C champion 35 A or B and C with 36 A were sent B sent C was sent 37 A Each B Both C Every 38 A includes B included C including 39 A become B became C becomes 40 A quite good B quite well C quite better 主旨大意 本文是一篇记叙文 文章通过 转笔 大赛讲述了是当今为人所熟知的娱乐 方式 转笔 31 A 解析 联系下文可知学生转笔是很容易见到的 故答案选 A 32 B 解析 联系下文可知是当他们听老师讲课的时候 故答案选 B 33 C 解析 联系下文 它是一种娱乐方式 可知在学生们中间是很受欢迎的 故答案选 C 34 C 解析 联系下文 39 题可知他成为了冠军 故答案选 C 35 B 解析 联系上下文可知两个 一些 是并列关系的 故答案选 36 B 解析 主语 they 是动作 send 的发出者 故答案选 B 37 A 解析 联系上下文可知是 每一个 学生都有 而 every 不能加 of 故答案选 A 38 C 解析 联系上下文可知 400 人中包括记者和粉丝 故答案选 C 39 A 解析 make 动词原形 故答案选 A 40 B 解析 修饰动词 did 用副词 quite 后需加形容词或副词原级 故答案选 B E Everyone likes gifts Some little kid think they don t get enough gifts Some old people they get 1 gifts Different people like different 2 gifts Some presents are never too small A little child may give his mother a leaf from a tree It is 3 her happy Gift giving is different in different countries In Japan people 4 give special gifts But they are not pened Later the same gift may 5 away to 6 Many people will not give big gifts to someone else They will 7 a park bench or a tree to help remember a person In the USA some people ask their families and friends 8 money to charity rather than 9 them gifts In Sweden doing something for someone is the best gift People don t need to spend too much money Instead 10 a meal is enough 1 A too much B much too C too many D many too 2 A kind of B kinds of C a kind D a kind of 3 A enough making B making enough C enough to make D to make enough 4 A sometimes B some times C some time D sometime 5 A be giving B be given C to give D give 6 A someone other B else someone C someone else D other someone 7 A spend B take C cost D pay for 8 A give B giving C to give D given 9 A buy B to buy C buying D bought 10 A make B making C made D makes CBCAB CDCAB F How do you usually get to school Buy bus On foot Roby Burch 16 a US student gets to school a little 36 he goes by horse 马 Burch has been riding his white horse 4 miles to and from school 37 the beginning of the semester Every morning wearing my blue jacket and jeans I m on my way at 6 am Burch says The streets are mostly 38 at this time of morning It s a nice way to start the day The idea was his 39 His family were enjoying their vacation on their farm this summer My dad just said Roby you 40 ride your horse to school every day says Burch He thought it really was a good idea When they got back home Burch asked for permission from the headmaster 校 长 Joe Cox and surprisingly he got the green light Cox even 41 Burch to keep the horse next to the headmaster s house Then his dad helped Burch find the best route to school It is along back streets and has 42 cars than the others For the return trip every afternoon Burch leaves school at 5 45 pm Even now as the days grow shorter and colder he 43 to ride his horse I will ride my horse even in the coldest weather he says Burch says the first time he sat on a horse as a four year old boy he was afraid 44 now it s what I do best It s no surprise that he wants to be a cowboy 牛仔 when he grows up I love riding horses more than 45 else He says It s really a guy thing 36 A normally B casually C differently D actually 37 A for B since C before D after 38 A empty B crowded C busy D awful 39 A sister s B brother s C mom s D dad s 40 A will B won t C should D shouldn t 41 A invited B allowed C taught D urged 42 A fewer B few C more D many 43 A begins B stops C continues D refuses 44 A so B or C and D but 45 A anything B nothing C everybody D somebody 主旨大意 本篇短文讲述的是一个学生骑马上学的事情 短文详细叙述了这个学生选择 骑马上学的全过程 36 C 下文句意提示该生上学的方式与上文提供的方式有点不同 用 differently 表达 37 C 介词 since 和名词 the beginning 连用 表示 自开学之初 38 B 形容街道拥挤用形容词 crowded 表达 busy 用来修饰 traffic 39 D 考查上下文意义对应 下文他父亲的话提示骑马上学这个主意来自他的父亲 40 C 根据他父亲提建议这一语言环境 可知用情态动词 should 41 B 副词 even 甚至 提示空格处用动词 allow allow sb to do sth 意为 允许某人 做某事 42 A 因为选择的是 僻静的街道 所以应为 更少 用 few 修饰可数名词 下文 than 提示用比较级形式 43 C 通过 even now 和下句意义 可知 他仍然继续骑马上学 continue to do sth 继续干某事 44 D 句意表示转折 原来他害怕 但现在 用连词 but 表达 50 A 是 骑马 这件事和其它事情相比 不是我和其他人相比 用 anything else 表示 任何其它事情 G Now 2 Locations 1 Tokyo One is the name of a A hotel B restaurant C food supermarket D museum 2 Tokyo One is in A Tokyo B Sydney C Houston D London 3 We can go to Tokyo One for lunch at A 10 30am on Monday B 3 00pm on Friday C 11 00am on Saturday D 2 30pm on Sunday 4 We can have dinner in Tokyo One at 9 40pm A on Saturday B on Tuesday C on Wednesday D on Thursday 5 Tokyo One offers us the following information except A location B telephone number C website D food price KEY BCDAD H Once there was a baby eagle living in a nest 巢 on a cliff 山崖 The baby eagle loved his nest It was warm soft and comfortable GRAND OPENING BEST SUSHI 寿司 GRILL RESTAURANT IN HOUSTON TOKYO ONE www tokyo 7465 W Green Road 77064 281 955 8888 Lunch Hours Mon Fri 11 00am 2 30pm Sat Sun 11 30am 3 00pm Dinner Hours Sun Thurs 5 30pm 9 30pm Fri Sat 5 00pm 10 00pm Additional location 2938W Sam Houston Pkwy 713 765 8899 And even better he had all the food and love that his mother could give Whenever the baby eagle was hungry his mother would always come just in time with the delicious food he liked He was growing happily day after day But suddenly his world changed His mother stopped coming to the nest He was full of sadness and fear He thought he would die soon He cried but nobody heard him Two days later his mother appeared with some nice food The baby eagle was wild with joy But his mother put the food at the top of the mountain and then looked down at her baby The baby eagle cried out Mum why did you do this to me I m hungry Don t you know I will die if I have nothing to eat Here is the last meal I give you Come and get it by yourself his mother said Then she flew down and pushed the baby eagle out of the nest The baby eagle fell down faster and faster He looked up at his mum Why do you abandon me He looked down at the earth The ground was much closer Then something strange happened The air caught behind his arms and he began to fly He wasn t moving to the ground any more Instead his eyes were pointed up at the sun You are flying You can make it His mother smiled 根据材料内容选择最佳答案 将其标号填入题前括号内 6 Which of the following is TRUE about the baby eagle s life before his mother stopped coming to the nest A He lived in a nest in the tree B His mother offered him nice food C He was always cold and hungry D He lived very happily with friend 7 How old the baby eagle feel as soon as he saw his mother coming again A Sad B Happy C Afraid D Angry 8 What did the baby eagle s mother do when she came the last time A She put some food in the nest B She just came to see him again C She shouted at her baby eagle and flew away D She pushed her baby eagle out of the nest 9 What does the word abandon mean A 抛弃 B 保护 C 歧视 D 拯救 10 We can infer 推断 from the story that A The baby eagle lost his mother B The baby eagle feel down and died C The baby eagle could get food himself D The baby eagle was still angry with his mother BBDAC I Years ago I lived in a building in a large city The building next door was only a few feet away from mine There was a woman who lived there whom I had never met yet I could see her seated by her window each afternoon sewing or reading After several months had gone by I began to notice that her window was dirty Everything was unclear through the dirty window I would say to myself I wonder why that woman doesn t wash her window It really looks terrible One bright morning I decided to clean my flat including washing the window on the inside Late in the afternoon when I finished the cleaning I sat down by the window with a cup of coffee for a rest What a surprise Across the way the woman sitting by her window was clearly visible Her window was clean Then it dawned on me I had been criticizing 批评 her dirty window but all the time I was watching hers through my own dirty window That was quite an important lesson for me How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart through my own shortcomings Since then whenever I wanted to judge 评判 someone I asked myself first Am I looking at him through my own dirty window Then I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me more clearly 20 The writer couldn t see everything clearly through the window because A the woman s window was dirty B the writer s window was dirty C the woman lived nearby D the writer was near sighted 21 The writer was surprised that A the woman was sitting by her window B the woman s window was clean C the woman did cleaning in the afternoon D the woman s window was still terrible 22 It dawned on me probably means A I began to understand it B it cheered me up C I knew it grew light D it began to get dark 23 It s clear that A the writer had never met the woman before B the writer often washed the window C they both worked as cleaners D they lived in a small town 24 From the passage we can learn A one shouldn t criticize others very often B one should often make his windows clean C one must judge himself before he judges others D one must look at others through his dirty windows BBAAC J Do you still get free plastic bags from the supermarkets Things have changed China has banned 禁止 free plastic bags at shops and supermarkets and people have to pay for using plastic bags The rule started on June 1 It came because our country tried to make litter less Making super thin 超薄 plastic bags has also been banned The Chinese once used about 3 000 000 000 plastic shopping bags a day and they have caused pollution of the environment 环境污染 The bags have become a main cause of plastic pollution because they are easy to break and people throw them away here and there So the Chinese people are encouraged to bring theft own bags for shopping What kind of shopping bag is the best to bring Some students in Chongqing have a good idea They make their own shopping bags They use old clothes to make cloth bags 布袋 and send them to their parents as presents They also ask theft parents and friends to use cloth bags instead of plastic ones They think it is their duty to protect 保护 the environment 19 People in China have to now A throw plastic bags here and there B collect plastic bags in the street C pay for using plastic bags at shops and supermarkets D use free plastic bags at shops and supermarkets 20 China made this rule because plastic bags were bad for the A environment B litter C shops D supermarkets 21 The Chinese people are encouraged to bring for shopping A no bags B free plastic bags C their own bags D super thin plastic bags 22 Some students in Chongqing A ask their parents to make cloth bags B make cloth bags themselves C pick up plastic bags everywhere D buy cloth bags for their parents 23 What s the main idea of this article 文章 A Making super thin plastic bags has been banned in China B The bags have become a main cause of plastic pollution C So
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 物业抵押借款合同范本
- 物业临时供水合同范本
- 运输集装箱合同协议书
- 继承老宅修缮合同范本
- 直播授课合作合同范本
- 辽宁柜门采购合同范本
- 衣柜安装外包合同范本
- 湛江绿化养护合同范本
- 监理无偿服务合同范本
- 续签合作合同协议范本
- 长城汽车公司管理制度
- GB/T 24477-2025适用于残障人员的电梯附加要求
- 部队防失泄密教育课件
- GB/T 45355-2025无压埋地排污、排水用聚乙烯(PE)管道系统
- 医药销售团队工作职责和分工
- 2025年音视频面试题及答案
- 血管壁的一般结构职业教育医学检验专业教学课件
- 中国广电笔试试题及答案
- 汉日翻译之理解当代中国(山东联盟)知到智慧树章节测试课后答案2024年秋青岛滨海学院
- 2025年食品机械与设备考试题(附答案)
- 2025年论语十二章课件:让儒家智慧照亮现代人生
评论
0/150
提交评论