高考英语二轮复习训练:3-1-2形容词和副词bWord版含解析.doc_第1页
高考英语二轮复习训练:3-1-2形容词和副词bWord版含解析.doc_第2页
高考英语二轮复习训练:3-1-2形容词和副词bWord版含解析.doc_第3页
高考英语二轮复习训练:3-1-2形容词和副词bWord版含解析.doc_第4页
高考英语二轮复习训练:3-1-2形容词和副词bWord版含解析.doc_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

建议用时:40分钟.语法填空A单句语法填空在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。12015山东济宁一模He was even more interested in diseases of the heart, and he wished that he could hear heartbeats _ (clear)答案:clearly根据句意:“他希望他能清楚地听到心跳”可知此空修饰动词hear,故填clearly。22015银川宁大附中期末Sometimes the donkey was given more food _ it could eat.答案:than根据空前的more food可知此处应该为比较级句型,故填than。32015辽宁丹东五校协作体期末Some of the local old people were in poor health and were very_ (happy)答案:unhappy考查语义及词形转换。根据“were”可知此处为形容词作表语,而根据and可知此处表示不太好的事情,故填unhappy。42015甘肃张掖期末If you are travelling abroad, here are tips you need to make your trip much _ (easy)答案:easier根据语境以及“much”可知此处考查隐性条件下的形容词比较级,故填easier。52015东北三校一模 He picks the selftaken photo that he feels make him look the _ (good)答案:best根据语义及定冠词the可知此处考查形容词最高级。意为:“他挑出那张他自认为使他看起来最好的自拍像。”62015河南天一大联考四There are so many people who could have achieved _ (amaze) things if only they werent afraid.答案:amazing本题考查形容词作定语修饰名词things。 amaze的形容词有两种,加ing的表示“令人惊奇的”。72015吉林实验中学四模His wife also speaks Cantonese and has much _ (well) listening comprehension than he does.答案:better根据than he does,可知此处用比较级,well的比较级为better。82015西工大附中四模Studying in our newlybuilt school is _ wonderful a period as every one of us will treasure forever.答案:so考查“soadj.a(n)n.”句式sucha(n)adj.n.。92015安徽合肥质检一Nowadays, young couples generally eat out but they choose to cook at home _ (occasion)答案:occasionally根据句式结构以及语意可知此处应填副词作状语,occasionoccasionaloccasionally。102015湖南郴州质检二Are you satisfied with your performance today?No. It couldnt have been _ (bad)答案:worse根据句意可知此处考查固定句式“cant/couldnt与比较级连用”表最高级用法,badworseworst。B语篇语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。2015山东潍坊一模Hello Kitty, one of the most famous imaginary _1_ (character) in the world, greets us everywhere. Since she was born, she _2_ (gain) impressive popularityshe is _3_ international fashion queen.2014 was the characters 40th birthday. Fans from around the world gathered _4_ (cheerful) to celebrate their love of Hello Kitty.Hello Kitty _5_ (design) as a character to attract preteenage girls. The designers could not _6_ (dream) that she would become such a _7_ (globe) star as she is today.Helen McCarthy, an author and expert on Japanese cartoons, explained _8_ the character is so popular. “Because Hello Kitty is all about happiness, friendship and fun. Women and girls all over the world are happy _9_ (buy) the image of the trusting, loving childhood represented by Hello Kitty.”And the imaginary character does not only appeal _10_ females. There are also Hello Kitty products for boys and men, such as neckties and golf bags.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._本文主要介绍了卡通人物Hello Kitty。1characters考查名词的数。character作“人物,角色”讲时是可数名词,与语境中“one of the most famous imaginary”呼应,故此处用复数形式。2has gained考查动词的时态。since表示“自从”,引导状语从句时,主句用现在完成时,从句用一般过去时,故此处用has gained。3an考查冠词。queen是可数名词,且第一次在文中出现,故用不定冠词修饰。international的读音以元音音素开头,故用不定冠词an。4cheerfully考查副词。此处修饰动词gathered,故用副词形式cheerfully。5was designed考查动词的时态和语态。design和句子主语Hello Kitty构成逻辑上的动宾关系,且此处是发生在过去的事,故应用一般过去时的被动语态。6have dreamed考查情态动词。根据语境可知,此处是对过去情况的推测,故用“情态动词have done”的形式。7global考查形容词。此处修饰名词star,故用形容词global。8why考查连词。根据下一句“Because Hello Kitty is all about happiness, friendship and fun”可知,应用why引导宾语从句。9to buy考查非谓语动词。be happy to do sth.,故用to buy。10to考查介词。appeal to sb.“对某人有吸引力”。.阅读理解A2015江西南昌一模The elephant was lying heavily on its side, fast asleep. A few dogs started barking at it. The elephant woke up in terrible anger: it chased the dogs into the village where they ran for safety. That didnt stop the elephant. It destroyed a dozen houses and injured several people. The villagers were scared and angry. Then someone suggested calling Parbati, the elephant princess. Parbati Baruas father was a hunter of tigers and an elephant tamer. He taught Parbati to ride an elephant before she could even walk. He also taught her the dangerous art of the elephant rounduphow to catch wild elephants. Parbati hasnt always lived in the jungle. After a happychildhood hunting with her father, she was sent to a boardingschool in the city. But Parbati never got used to being thereand many years later she went back to her old life. “Life in the city is too dull. Catching elephants is an adventure and the excitement lasts for days after the chase,” she says. But Parbati doesnt catch elephants just for fun. “My work,” she says,“is to rescue men from the elephants, andto keep the elephants safe from men.” And this is exactly what Parbati has been doing for many years. Increasingly, the Indian elephant is angry: for many years, illegal hunters have attacked it and its home in the jungle has been reduced to small pieces of land. It is now fighting back. Whenever wild elephants enter a tea garden or a village, Parbati is called to guide the animals back to the jungle before they can kill. The work of an elephant tamer also involves love anddevotion. A good elephant tamer will spend hours a day singing love songs to a newly captured elephant. “Eventually they grow to love their tamers and never forget them. They are also more loyal than humans,” she said, as she climbed up one of her elephants and sat on the giant, happy animal. An elephant princess indeed!本文介绍了大象公主Parbati的故事。1For Parbati, catching elephants is mainly to_.Aget long lasting excitementBkeep both men and elephants safeCsend them back to the jungleDmake the angry elephants tame答案:B考查细节理解。根据第五段的第二句“My work,she says, is to rescue men from the elephants, and to keep theelephants safe from men.”可知,Parbati捕捉大象主要是为了保障大象与人的安全,故选B项。2Before Parbati studied in a boarding school,_.Ashe spent her time hunting with her fatherBshe learned how to sing love songsCshe had already been called an elephant princessDshe was taught how to hunt tigers答案:A考查细节理解。根据第四段的第二句“After a happychildhood hunting with her father, she was sent to a boardingschool in the city”可知,Parbati与父亲一起打猎度过了一个幸福的童年,之后被送去市里的一个寄宿学校,故选A项。3Indian elephants are getting increasingly angry and theyrevenge because_.Athey are caught and sent for heavy workBillegal hunters capture them and kill themCthey are attacked and their land gets limitedDdogs often bark at them and chase them答案:C考查细节理解。根据第五段的第四句“Increasingly, theIndian elephant is angry: for many years, illegal hunters haveattacked it and its home in the jungle has been reduced to smallpieces of land.”可知,大象因遭到非法狩猎者的袭击以及领地受限而对人类进行报复,故选C项。4The passage starts with an elephant story in order to explainthat_.Apeople easily fall victim to elephants attacksBthe manelephant relationship is getting worseCelephant tamers are in short supplyDdogs are as powerful as elephants答案:B考查推理判断。根据文章整体内容可推知,文章以一个大象的故事开头是为了展现人类和大象日益紧张的关系,故选B项。1chase vt. 追逐;追捕2.injured adj. 受伤的3increasingly adv. 越来越多地4devotion n. 奉献;忠诚 5.giant adj. 巨大的1bark at 向着吠叫2get used to doing sth. 习惯于3spend.(in) doing sth. 花时间做原文:Whenever wild elephants enter a tea garden or a village, Parbati is called to guide the animals back to the jungle before they can kill. (whenever引导状语从句)译文:无论何时野生大象进入了茶园或村庄,Parbati就被叫来引导这些动物在他们进行杀戮之前回到丛林中。仿写:You can eat food free in my restaurant whenever_you_like.无论何时,只要你喜欢,你都可以来我的餐馆里免费吃饭。B点击观看解答视频 2015河北唐山一模 The spread of Western eating habits around the world is bad for human health and the environment. These findingscome from a new report in the journal Nature. David Tilman, a professor of ecology at the University ofMinnesota, America, examined information from 100 countries to identify what people ate and how a diet affected health. He noted a movement beginning in the 1960s. Hefound that as nations industrialized (工业化), population increased and earnings rose, more people began to adopt what has been called the Western diet.The Western diet is high in sugar, fat, oil and meat. By eating these foods, people began to get fatter and sicker. David Tilman says overweight people are at greater risk fornoninfectious diseases like diabetes (糖尿病) and heartdisease. Unfortunately when people become industrialized, if they adopt this Western diet, they are going to have these health problems, especially in developing countries in Asia. China is an example where the number of diabetes cases has been jumping from less than one percent to 10 percent of the population as they began to industrialize over a 20year period. And that is happening all across the world, in Mexico, in Nigeria and so on.And, a diet bad for human beings, is also bad for the environment. As the worlds population grows, more forests and tropical (热带的) areas will become farmlands for crops or grasslands for cattle. We are likely to have more greenhouse gas in the future from agriculture than that coming out of all forms of transportation right now.Mr. Tilman calls the link between the diet, the environment and human health, “a trilemma”a problem offering a difficult choice. He says one possible solution is leaving the Western diet behind.自然杂志上一篇新的报告表示,西方饮食对人的健康和环境有不良影响,人们应警惕西方饮食带来的危害。5According to the passage, more greenhouse gas might begiven off in the future from_.Atransportation Bdeveloping countriesCagriculture Ddeveloped countries答案:C考查细节理解。根据倒数第二段的最后一句“We are likely to have more greenhouse gas in the future from agriculture than that coming out of all forms of transportation right now”可知,未来更多的温室气体排放可能来自于农业,故选择C项。6David Tilman believes that_.Athe diet, the environment and human health are closelyconnectedBthe Western diet is the only choice as the nation industrializesCpeople in tropical areas are more likely to have heartdiseaseDtraditional diets are more balanced than the Western diet答案:A 考查推理判断。根据最后一段的第一句“Mr. Tilman calls the link between the diet, the environment and humanhealth.a difficult choice”可知,Tilman先生把日常饮食、环境和人的健康之间的联系称为三难困境。由此可知,它们三个是紧密相关的,故选择A项。7We can infer from the passage that_.ANigeria has the largest number of diabetes casesBoverweight people are at higher risk of infectious diseasesCthe examined information comes from developing countriesDindustrialization contributes to the spread of the Western diet答案:D考查推理判断。根据第二段的最后一句“He found that as nations industrialized (工业化), population increased and earnings rose, more people began to adopt what has been called the Western diet”可推知,工业化、人口增长和收入增加造成了西方饮食的传播,故D项正确。8The main purpose of the passage is to_.Acall on us to protect the environmentBwarn us of the danger of the Western dietCremind us of the importance of healthDadvise us to have a balanced diet答案:B考查写作意图。综合全文,尤其是根据文章最后一段的最后一句可知,西方饮食有害健康,不利于环境,故作者是想通过该文让人们警惕西方饮食带来的危害。1ecology n. 生态学2.affect vt. 影响;感染3adopt vt. 采纳;收养4unfortunately adv. 不幸地5transportation n. 交通;运输1be high in 富含有 2.at risk 处于危险中3leave.behind 留下;遗留原文:David Tilman, a professor of ecology at the University ofMinnesota, America, examined information from 100 countries to identify what people ate and how a diet affected health. (宾语从句)译文:David Tilman是美国明尼苏达州大学的生态学教授,他调查分析了来自于100个国家的信息去确定人们所吃的以及饮食是如何影响健康状况的。仿写:What troubles her is that she cant buy whatever_she_wants with the money she earns.让她困扰的是她不能用她挣的钱买她所需要的东西。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。2015河南洛阳统考一 A study of English learning problems was carried out among 106 foreign students._1_This was followed by speaking. Writing increased as a problem as students discovered difficulties in writing papers that they were now expected to hand in._2_ The information gained helped us in determining where special attention should be paid in our course. Although many students have chosen to join the course with a reasonable motivation, we considered it important to note what seemed to encourage interest. _3_ To use the same method would be selfdefeating because it

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论