PartIWriting.doc_第1页
PartIWriting.doc_第2页
PartIWriting.doc_第3页
PartIWriting.doc_第4页
PartIWriting.doc_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Part IWriting(30 minutes)Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic Dormitory Life . You should write at least 120 words following the outline given below in Chinese:1. 大学宿舍的集体生活是全新的体验。2. 宿舍生活与在家生活的不同之处。3. 宿舍生活利与弊。【写作思路】要求写一篇关于宿舍生活的议论文。主要写宿舍生活与家庭生活的区别,以及宿舍生活的利与弊。【参考范文】Dormitory LifeFor most university students, dormitory life is a new experience. Most students have never lived far away from their parents before coming to university. They have always had their parents to depend on for advice and guidance, and when they become university students, their lives begin to change.There are striking difference between home life and dormitory life. Students must begin to be responsible for their own action. They must depend on themselves to get up in the morning on time for class, to eat properly, to keep their clothes and themselves clean, and to set aside an appropriate amount of time for study and relaxation. They must also learn to take care of their money, making sure to preserve enough for both necessities and for fun.In general, there are both good and bad points about life in students dormitory. Often, dormitory rooms are small and crowded. This lack of space can limit ones privacy and make it difficult for students to concentrate on their studies. On the other hand, in a dormitory, students have a great deal more freedom than they might have at home. They can act according to their own will and desire than to that of parents.听力Section CDirections: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in you own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.Coal has not been used very extensively as an energy source recently. However, it (36)will become a very important source of energy in the future because of dwindling (37) of natural gas and oil. Although coal (38) to be black, it actually has black, yellow, orange, and red bands of color when it is examined under a powerful microscope.Coal probably was formed about 300 million years ago by (39) trees and other plant life growing in (40) . These trees and plants died and then fell into the water. They contained the elements oxygen, hydrogen, and (41) . As the earth changed its (42) , the weight of the ground (43) down on the trees and plants. Thus seams of coal were formed.(44) . Strip mining is quicker and safer than underground mining, but it can leave the surface of the earth bare and ugly. (45) . While both underground and strip mines still can be hazardous, there no longer are as many accidents in coal mining as there once were. (46) . Many of todays coal miners are earning good wages in an occupation which is quite safe and very important.36.【答案】undoubtedly【解析】undoubtedly意为“毋庸置疑地,的确”。煤毋庸置疑将成为重要的能源。37.【答案】supplies【解析】supply意为“供应,供给”。由于天然气和石油资源供应的逐渐减少,煤毋庸置疑将成为重要的能源。38.【答案】appears【解析】appear意为“出现,看来,似乎”。虽然煤看似是黑色的,但是在高倍显微镜下,它还有黄色,橘色和红色。39.【答案】giant【解析】giant意为“巨大的”。煤大约形成于三亿年前,由巨大的树木和沼泽里的其他植物形成的。40.【答案】swamps【解析】swamp意为“沼泽”。煤大约形成于三亿年前,由巨大的树木和沼泽里的其他植物形成的。41.【答案】carbon【解析】carbon意为“碳”。它们包含的元素有氧、氢以及碳。42.【答案】shape【解析】shape意为“形状,形态”。随着地表形态的改变,树木和植物被埋在地下。43.【答案】pressed【解析】press 意为“压,挤压”。地表的压力作用于树木和植物之上。44. 【答案】Coal can be taken from underground mines found deep in the earth or from strip mines which are found near the earths surface45.【答案】Although miners still are needed in any coal mining operation, today heavy machinery does much of the hard work46.【答案】The coal miners of today owe much to the union to which they belong the United Mine Workers of America阅读理解Passage OneQuestions 57 to 61 are based on the following passage.Friendship is one of the basic bonds between human beings. While the characteristics of friendship might vary from one country to another, people from all cultures not only enjoy friends but need them.Many studies have shown that teenagers who have no friends often suffer from psychological disorders. It has been shown that teenagers, perhaps more than any other age group, need companionship and a sense of belonging. The negative consequences of loneliness have also been observed among the elderly. The death of a spouse often leaves a widow or a widower totally bereft. If, however, they are surrounded by friends and relatives and if they are able to articulate their feelings, they are more likely to recover from their grief.“No man is an island.” In other words, we are all parts of society. We all need the love, admiration, respect and moral support of other people. If we are fortunate, our friends will provide us with all of these necessary aspects of life.As most people observe, there are many levels of friendship. The degree or intensity of friendship varies depending on the personality of the individuals involved and the context of the relationships. Extroverts enjoy being surrounded by many people whereas introverts are perhaps content with fewer but more intense friendships.Everyone is not equally open with all their friends. The degree of intimacy is determined by many factors. Close friends can be formed at any stage in ones life but they are usually very rare. Not very many people have more than a few really close friends. Irrespective of the level of intimacy, all friendships are based on reciprocity, honesty and a certain amount of love and affection.57.The second paragraph implies that .Ateenagers without friends will suffer from psychological problemsBa widow or a widower will die very soon without companionshipChuman beings need companionship and a sense of belongingDboth A and B58. “No man is an island”(Line 1, Para. 3) implies that .Aeveryone is a part of an island Bman cannot be an islandCeveryone is just a part of society Dsociety is an island59. The degree of intimacy of friendship mainly depends on .Aage BbelongingCpersonality Dculture60. The author thinks that close friends .Acan be easily formed when one is young Bcannot be long-lastingCare not rare for everyone Dare rare for most people61.The word “irrespective”(Last sentence, Para. 5) means .Anot respecting BdishonoringCregardless Dconsidering【全文翻译】友谊是人类基本的纽带之一。友谊的特点可能因国而异,但是来自任何文化中的人不仅仅都喜欢朋友,而且也都需要朋友。许多研究表明,没有朋友的青少年常常会患心理疾病。研究表明,青少年也许比其他任何年龄组的人更需要友谊和归属感。寂寞对老年人也有许多的负面影响。丧偶常常使一个寡妇或鳏夫完全丧失了亲人。但是,如果他们的周围有朋友和亲戚,他们能够表达自己的感情,那么他们更有可能从悲伤中恢复过来。“谁都不是一座岛”,换句话说,我们都是社会的一部分。我们都需要他人的爱、赏识、尊重和道义上的支持。如果幸运的话,我们的朋友会为我们提供生活所必需的这一切。正如许多人注意到得那样,友谊有多种层次。友谊的亲密程度各不相同,主要取决于人的个性和关系背景。外向的人喜欢被许多人簇拥着,而内向的人也许喜欢与少数的人保持亲密的友谊。每个人并不都是同等地对待所有的朋友。友谊的亲密程度受多种因素的影响。在人生的任何阶段都可以交到亲密的朋友,但数量通常很少。不是很多人都有一些真正亲密的朋友。不论友谊的亲密程度如何,任何友谊都是建立在互惠、诚实和一定的友爱和关怀的基础之上的。【答案解析】57.【解析】C推断题。本文讨论了友谊的重要性。不论是青少年还是老年人,都需要朋友的陪伴。没有人是孤立的,每个人都是社会的一部分,都需要他人的爱、陪伴和关心。文章第二段表明人都需要陪伴和归属感。文章第二段提到没有朋友的青少年和丧偶的老年人常常会有心理问题,并提到陪伴和归属感是他们共同的需求,所以C为正确答案。答案A和B都过于武断,作者只是说一般而言,并没有说一定会,所以不对。58.【解析】C细节题。“No man is an island” (Line 1, Para. 3) 的意思是,每个人都是社会的一部分。第三段第二句话解释了这句引言的意思, “In other words, we are all parts of society”所以C为正确答案。59.【解析】C细节推理题。友谊的亲密程度主要取决于人的个性。见第四段第二句,“The degree or intensity of friendship varies depending on the personality of the individuals .”所以C为正确答案。60.【解析】D细节推理题。作者认为多数人的亲密朋友并不多。见第五段第三句,“Close friends can be formed at any stage in ones life but they are usually very rare”在人生的任何阶段都可以交到亲密的朋友,但数量通常很少,由此推断D为正确答案。61.【解析】C词汇题。“irrespective”(第五段

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论