已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
建议用时:50分钟.完形填空2015山西四校联考三As a child, I started learning to play the piano, my favorite musical _1_ , but I was forced to give up when I started my middle school_2_I could concentrate more on my studies. Its one of my biggest_3_ to stop practicing the piano when I recall sadly today. During the following years, I kept telling my piano teacher that I would_4_. However, I didnt keep my promise because I was_5_ with my study. _6_ I lost touch with my teacher. Some years later, my teacher died. I was very sad because I lost such a good teacher. She was a very warm and gentle person. It hurts me to think she may have been_7_that I never returned. I havent taken lessons since then but to be honest, I _8_ to. Sitting at the piano, I couldnt help recalling many _9_times of my practising at home and playing before my teacher and one time my teacher_10_me after I played entire pieces of music wrong in front of her colleagues. I was so _11_ that I could hardly say anything. But her_12_helped ease my shame. These memories, _13_, good or bad, never caused my_14_ for playing the piano again. This thought then led me to think that_15_is like music, and that we all try to play different_16_in the instrument of our life. Sometimes the pitch (音高) is_17_ when we play it well, but sometimes we are out of tone. However, we all continue to create our own_18_style of music. No matter what style our music is, it is_19_that we sing the songs of joy, quietness and love. Though I may never make it back to piano lessons, it doesnt_20_that Ive stopped making music.本文主要介绍了作者学习弹钢琴的经历,告诉我们:人生就像音乐,无论我们的音乐风格是什么,唱快乐、平静和爱的歌才是重要的。1A.instrument BperformanceCroom Dstage答案:A孩提时,“我”开始学习弹奏我最喜欢的乐器(instrument)钢琴。但是,当“我”上中学时,为了(so that)能够更加集中注意力学习,“我”被迫放弃了。performance“表演”;room“房间”;stage“舞台”。故A项正确。2A.because Bso that Cnow that Dfor答案:B参见上题解析。because“因为”;now that“既然”;for“因为”。故B项正确。3A.successes Bregrets Cdecisions Dhobbies答案:B今天,当“我”悲伤地回想时,停止练习钢琴是“我”最遗憾的一件事。success“成功”;regret“遗憾”;decision“决定”;hobby“业余爱好”。故B项正确。4A.play Bgraduate Cleave Dreturn答案:D在随后的几年里,“我”一再告诉“我”的钢琴老师“我”将回来(return)。play“玩耍”;graduate“毕业”;leave“离开”。故D项正确。5A.occupied Bangry Csatisfied Dpatient答案:A然而,因为忙于学习“我”食言了。angry“愤怒的”;satisfied“满意的”;patient“有耐心的”。be occupied with“忙于”,故A项正确。6A.Actually BConstantly CSuddenly DGradually答案:D 渐渐地(Gradually),“我”与老师失去了联系。actually“实际上,事实上”;constantly“始终,一直”;suddenly“突然”。故D项正确。7A.astonished BgladCdisappointed Damazed答案:C “我”从没回来过,可能她会感到失望。astonished“吃惊的”;glad“高兴的”;disappointed“失望的,沮丧的”;amazed“惊奇的”。故C项正确。8A.liked Bneeded Cwanted Ddecided答案:C 从那以后,“我”没有上课,但是说实话,“我”想(wanted)去。like“喜欢”;need“需要”;decide“决定”。故C项正确。9A.dreams BexpressionsCwords Dmemories答案:D 坐在钢琴前,“我”不禁回想起许多记忆(memories)。dream“梦”;expression“表达”;word“单词”。故D项正确。10A.instructed Bhurt Cpunished Drespected答案:A 有一次,当“我”在她同事面前错误地弹完一首曲子后,她指导(instructed)了“我”。hurt“伤害”;punish“惩罚”;respect“尊敬”。故A项正确。11A.frightened Bmoved Cembarrassed Dexcited答案:C “我”感到如此的尴尬以至于不能说任何话。frightened“害怕”;moved“感动的”;embarrassed“尴尬的”;excited“激动的”。故C项正确。12A.happiness BsatisfactionCcomfort Dsigh答案:C 但是,她的安慰(comfort)帮助缓解了“我”的羞愧。happiness“快乐”;satisfaction“满意”;sigh“叹气”。故C项正确。13A.instead BmeanwhileCtherefore Dhowever答案:D 然而(however),这些或好或坏的记忆却从来没有激起“我”再次弹钢琴的勇气(courage)。instead“反而”;meanwhile“与此同时”;therefore“因此”。根据句意前后形成对比可知,D项正确。14A.hope Bcourage Cfeeling Deffort答案:B 参见上题解析。hope“希望”;feeling“感情”;effort“努力”。故B项正确。15A.life BlearningCattitude Denjoyment答案:A 这种想法使“我”认为人生(life)就像音乐,而且我们所有的人都在试着扮演着不同的角色(roles)。learning“学习”;attitude“态度”;enjoyment“享受”。故A项正确。16A.cards Bsports Croles Dgames答案:C 参见上题解析。card“卡片”;sport“体育运动”;game“游戏,比赛”。故C项正确。17A.hard Bwonderful Csurprising Dcomplex答案:B 有时,当我们演奏得好时,音高是精彩的(wonderful)。hard“困难的”;surprising“令人惊奇的”;complex“复杂的”。故B项正确。18A.unique BboringCcommon Dsimilar答案:A 然而,我们继续创造着我们自己独特的(unique)音乐风格。boring“令人生厌的”;common“普通的”;similar“相似的”。故A项正确。19A.necessary BstrangeCpossible Dimportant答案:D 不管我们的音乐风格是什么,我们唱快乐、平静和爱的歌才是重要的(important)。necessary“必要的”;strange“陌生的”;possible“可能的”。故D项正确。20A.matter Bmean Creport Dappear答案:B 尽管我可能从来没有回来学习钢琴,但并不意味着(mean)我已经停止创作音乐了。matter“有关系,要紧”;report“报告”;appear“出现”。故B项正确。.阅读理解A2015吉林实验中学四模During the past Spring Festival, many children may have received red packets from their families. But Xing Pu, a 40yearold economist, is asking the government to give red packets to every Chinese citizen.Xing suggested the government give out 1,000 yuan to each Chinese since the government income has increased rapidly in recent years. He said his suggestion would allow everyone to directly enjoy the fruits of the countrys economic success, help the lowerincome groups deal with rising prices and increase consumption (消费) around the country.Recent years have seen the government carry out a series of propoor (扶贫) and prorural (惠农) policies, including increasing spending on public healthcare and calling off the agricultural tax. But the lowerincome group still needs more help while being hit hard by an 11year high in prices and recent snowstorms.Xing said while making the draft, he has borrowed many ideas from practices in countries like the United States and Singapore. Earlier this year, the governments of the two nations offered cash handouts (救济) to their citizens as the result of a surplus in government income. As for in China, “We can even encourage the rich to donate their 1,000 yuan red packet to the poor,” said Xing.Although Xings suggestion has gained wide support among ordinary Chinese on the Internet, many other economists criticized it as unpractical. Even Xing himself admitted he made the suggestion without any careful calculation. But they agreed with Xings point that the growing economic pie should be shared among the people.“To better use the increase of money, handing out money is not a solution that holds good for all time. It could be better to improve the public service or cut the price of energy use in daily life,” said Qiao Xinsheng, an economic professor.春节期间孩子会得到家人给的红包,但40岁的经济学家也要求政府发给农民红包,从而引起了广泛的讨论。1Xing Pu suggested that the government give out 1,000 yuan to each Chinese because _.Athe poor should get help from the richBthe government should help the richCthe growing economic pie should be shared among the peopleDthe government doesnt know how to use the money答案:C考查细节理解。根据第二段提到“He said his suggestion would allow everyone to directly enjoy the fruits of the countrys economic success, help the lowerincome groups deal with rising prices and increase consumption (消费) around the country.”他说他的建议允许大家来享受国家经济成功的果实,故选C项。2What has the government done to help the lowerincome group?ASpending less on public health care.BIncreasing the agricultural tax.CHanding out money to every Chinese.DCarrying out propoor policies.答案:D考查细节理解。根据第三段提到“Recent years have seen the government carry out a series of propoor (扶贫)and prorural (惠农)policies, including increasing spending on public healthcare and calling off the agricultural tax.”政府推出一系列的扶贫和理家政策包括增加公共福利投入,取消农业税,故选D项。3According to some experts, what is better than giving out money?ASupplying food to everyone every day.BCutting the price of energy use in daily life.CControlling the rising of prices.DIncreasing the government income.答案:B考查细节理解。根据最后一段提到“It could be better to improve the public service or cut the price of energy use in daily life.” 提高公共服务或减少日常生活中的能源价格,故选B项。4Xing Pus ideas of giving red packets to every Chinese citizen mainly came from _.Achildren receiving red packets from their familiesBthe US and Singapore governments offering cash handouts to their citizensCthe governments increasing spending on public health careDthe rising prices in the country答案:B考查细节理解。根据第四段提到“Xing said while making the draft, he has borrowed many ideas from practices in countries like the United States and Singapore”这个人说,在起草这个意见的时候,他借鉴像美国和新加坡这些国家的想法,故选B项。1income n. 收入;收益2.economic adj. 经济的3surplus n. 剩余;盈余 4.donate vt. 捐赠;捐献5calculation n. 计算;估计1give out 分发;用尽 2.carry out 执行;实行3call off 取消原文:To better use the increase of money, handing out money is not a solution that holds good for all time.(动名词作主语)译文:为了更好的利用货币价值的增长,分钱并不是一个持续拥有好处的方法。仿写:Reading_a_great_many_English_novels is of great help to enlarge your vocabulary.阅读大量的英文小说,有助于扩大你的词汇量。B点击观看解答视频 2015河南郑州质量预测一“A photograph that one has taken of oneself, typically with a smart phone or webcam and uploaded to a social media website” is the definition of “selfie” in the Oxford English Dictionary. In fact, it wasnt even in the dictionary until August of last year. It earned its place there because people are now so obsessed with (对痴迷) selfieswe take them when we try on a new hat, play with our pets or when we meet a friend whom we havent seen in a while.But is there any scientific explanation for this obsession? Well, you should probably ask James Kilner, a neuroscientist (神经系统科学家) at University College London.Through our lifetime we become experts at recognizing and interpreting other peoples faces and facial expressions. In contrast, according to Kilner, we have a very poor understanding of our own faces since we have little experience of looking at themwe just feel them most of the time.This has been proved in previous studies, according to the BBC.Kilner found that most people chose the more attractive picture. This suggests that we tend to think of ourselves as betterlooking than we actually are. To further test how we actually perceive our own faces, Kilner carried out another study. He showed people different versions of their own portraitthe original, one that had been edited to look less attractive and one that was made more attractiveand asked them to pick the version which they thought looked most like them. They chose the more attractive version.But what does it say about settles? Well, isnt that obvious? Selfies give us the power to create a photographby taking it from various angles, with different poses, using filters (滤色镜) and so onthat better matches our expectations with our actual faces.“You suddenly have control in a way that you dont have in nonvirtual (非虚拟的) interactions.” Kilner told the Canadabased CTV News. Selfies allow you “to keep taking pictures until you manage to take one youre happy with”, he explained.文章主要讲述了人们为什么喜爱“自拍”的一项报告。5What is the passage mainly about?AThe definition and fun of taking selfies.BA study of why people love taking selfies.CHow taking selfies influences peoples daily lives.DHow to interpret peoples facial expressions in their selfies.答案:B考查主旨大意。根据第二段第一句“But is there any scientific explanation for this obsession?”以及下文的内容可推出,文章主要解释的是人们喜欢自拍的原因。6The underlined word “perceive” in Paragraph 5 can be replaced by “_”Ainterpret BbeautifyCchoose Dexplain答案:A考查词义猜测。根据上文的“we have a very poor understanding of our own faces since we have little experience of looking at.”perceive “理解为;认为”;interpret “领会,理解为”。7What did Kilner discover from his researches?APeople interpret others facial expressions worse than their own.BPeople tend to spend more time looking at their faces than at others.CPeople tend to believe they look more attractive than they actually are.DPeople who like taking selfies know more about their facial expressions.答案:C考查细节理解。根据第五段前两句“Kilner found that most people chose the more attractive picture. This suggests that we tend to think of ourselves as betterlooking than we actually are.”人们认为自己长相比实际要好看。8According to Kilner, people like taking selfies probably because they think _.Ait is a good chance to learn more about their actual facesBit is a way to respond to others facial expressions correctlyCit enables them to interact with their friends in social mediaDit allows them to satisfy their expectations with their appearances答案:D考查细节理解。根据倒数第二段最后一句“that better matches our expectations with our actual faces.”可知答案。1typically adv. 典型地;有代表性地2scientific adj. 科学的3interpret vt. 翻译(口译);阐述4attractive adj. 吸引人的5.expectation n. 期待;预期1in contrast 与此相反;比较起来2think of.as.把当作原文:He showed people different versions of their own portraitthe original, one that had been edited to look less attractive and one that was made more attractive.(同位语)译文:他向人们展示他们自己的画像最原始的一张,一张已经被编辑的不太迷人的照片,还有一张被制作的很迷人。仿写:Selby, a_player_who_won_the_title_of_the_2014._World_ Championship,_is diligent and talented in the field of Snooker.塞尔比,一个赢得了2014年世界锦标赛冠军头衔的运动员,在斯诺克界集勤奋与天赋于一身。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。点击观看解答视频 2015北京东城区一模Anxiety is your mental watchman. Its fixed pattern is to search for what may be about to go wrong, it continually, and without your conscious permission, scans your life, even when you are asleep, in dreams and nightmares. _1_ When it finds one, it worries it.Along with depression and anger, anxiety is one of the bad faces of worries _2_ Controlled by anxiety, you will feel a lack of security and confidence. When anxiety is severe and pained, it can be a sign of a disorder, such as panic or terror.Although anxiety seems to have a biological basis, it is habitforming for many of us. Some of our anxious feelings are in fact wasted energy. Anxiety has gotten out of hand when it is pointless and repeated. When you are faced with a problem at work, before taking a test, or making an important decision, you will feel anxious. When you are controlled by anxiety, you are unable to control your emotions (情感) to the point of it changing your daily routine and habits. _3_ Or you find you are usually anxious at work or around your family.At times, you should listen to the message of your negative emotions, as uncomfortable as they may be, and change your outward life rather than your emotional life. _4_ If you are worried about the dangers of your brothers new hobby, sky diving, perhaps you ought to tell him so. Taking action may relieve your anxiety. _5_ By learning to stop always seeking guarantee, not only can you start to undo the automatic cycle of anxiety, but also you learn that you can manage just fine without the need for constant guarantee. This in turn creates a sense of selfconfidence and selfrespect, which is vital to overcome anxiety.AFor these people, saying NO to others is often of much anxiety.BIt reviews your work, your love, your play until it finds an imperfection.CComparing anxiety with depression helps to discuss possible cures for anxiety.DThese three common emotions are considered the cause of most mental illnesses.EIf that doesnt work, then its time to deal with any automatic thoughts in yourself.FIf you are anxious about the work, you might get to th
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025至2030中国2次注射成型行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 2025年必考版护士长管理考试题(含答案)
- 企业管理-科研项目经费申请报告模板
- 鹤岗市南山区2025年公开招聘公益性岗位人员120人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025年邮政快递延安分公司招聘笔试考试备考试题及答案解析
- 2026蒙自市林业和草原局招聘森林草原消防专业队员(60)考试笔试备考题库及答案解析
- 2025年植物学试卷题库及答案
- 小学语文课程教学计划制定流程指导
- 2025年交通工程考试题与答案
- 2025年江苏公务员考试行测试题及解析及答案
- 铁路专用线设备运行维护管理方案
- 2025年安徽省农垦集团有限公司所属企业招聘笔试备考及答案详解(必刷)
- 2025年健康照护师高级考试题库及解析
- 招标采购自查自纠及整改措施报告范文
- 质量损失追究管理办法
- 物流地产课件
- 大商务管理培训课件
- (2025年标准)服装企业机密协议书
- 餐饮行业员工岗位职责与规范
- 新能源汽车核心零部件制造技术发展趋势及产业布局研究报告
- 高性能纸浆改性方法-洞察及研究
评论
0/150
提交评论