




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津上海版(深圳用)小学英语五年级上册期末专项复习:阅读理解(I)卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共8题;共82分)1. (20分)阅读短文,判断下列句子正误 In the morning, the sun rises in the east. At noon, the sun is high in the sky. Our shadows are short. In the evening, the sun goes down in the west. Our shadows are long. Our shadows always follow(跟着) us. If its cloudy or rainy, we cant see them. If there is light(光), they will come out.(1)In the morning, the sun rises in the east. (2)The sun goes down in the west. (3)At noon, our shadows are long. (4)If its cloudy or rainy, we can see our shadows. (5)If there is light, we can see our shadows. 2. (5分)阅读邮件,回答问题。 Dear Lucy,On Saturday, my father and I often get up at seven oclock. We go to the Peoples Park and do morning exercise there. There are many people in the park. The air is fresh(新鲜的) and the birds sing songs in the tree. We enjoy the Saturday morning very much. You can try(试着) to get up early and enjoy the time, too. Yours,Lisa(1)What time do Lisa and her father get up on Saturday? (2)What do they do in the Peoples Park? (3)Are there any birds in the park? (4)What do the birds do? (5)Do they enjoy the time in the park? 3. (10分)阅读理解 One weekend, a wife and a husband(丈夫)went to visit a shop in Tokyo. After they got back home, they couldnt find their camera. They thought the camera must be in the shop. After a few weeks, they went to that shop again and the boss of the shop gave their camera back to them.When their pictures of the camera came out, the husband saw two pictures he did not take. One is a man standing at the door of the shop. In his hand there is a piece of paper with some words on it I find your camera. The other is a boy with a piece of paper in his hand. There are some words on the paper too I take the pictures.(1)What did the wife and her husband do one weekend? (2)When did they find their camera was lost? (3)When did they find their camera back? (4)Who found the camera and who took the pictures? 4. (10分)阅读表格,完成句子,“”表示喜欢,“”表示不喜欢。(1)Yang Ling likes apples and _. (2)Do you like pineapples , Mike ? _. I _. (3)Do you like _, Nancy ? Yes, I do. (4)All the children (孩子们)_ like pineapples. 5. (5分) Mr. Jackson is a painter. He likes children very much. He always teaches children to paint pictures on weekends.Spring is coming Mr. Jackson decided to take children into the garden to paint the beautiful flowers .He took the children to a small garden near the school. The garden was full of spring flowers. Mr. Jackson and children began to paint, but a boy called Andy was just walking around in the garden.Two hours later, most of the children finished their pictures. They showed their beautiful pictures to Mr. Jackson. Andy showed his paper to Mr. Jackson, too.“Whats in the picture?” Mr. Jackson asked angrily. He saw only a piece of white paper .There was nothing on it.Andy answered, “I painted some white flowers in the garden and a white bird in the sky.”根据短文内容,选择正确答案。(1)Mr. Jackson is a _ . He teaches children to paint.A . art teacherB . painterC . English teacher(2)Mr. Jackson took children to _.A . a small gardenB . a big gardenC . a small school(3)Andy was_ in the garden.A . painting flowersB . watering the flowersC . walking around(4)Was Mr. Jackson angry with Andy ? _.A . No, he wasnt.B . Yes, he was.C . Yes, he wasnt.(5)Which of the follow sentence is True?A . All the children finished their pictures.B . Andy paints some white flowers and a white bird on his paper.C . The small garden was full of flowers.6. (10分)阅读对话,根据短文内容,判断正误。Its Sunday morning. Bill and Mike are drawing in the park. They are talking about how to draw.Bill:Mike,what can you see over there?Mike:I can see a hill and a lake.Bill:Can you draw them?Mike:Sure,Its easy. Look,this is the lake and that is the hill.Bill:Well done.Mike:What can you see on the lake?Bill: I can see two boats.Mike:Can you draw them?Bill:Sure. Its not difficult.(1)Its Sunday afternoon. (2)Mike can draw a hill and a lake. (3)They can see some flowers in the hill. (4)There are three boats on the lake. (5)Bill can draw a boat. 7. (10分)阅读短文,回答问题。George was a quiet, serious young man. He had been studying very hard for one year, and when he passed all his exams, his friend Jim went to give him his congratulations and then had an earnest talk with him.“Youve never been to a dance, George.” he said. “Its boring always studying and never enjoying oneself. Come out with me this evening.”“Maybe youre right, Jim,” replied George after a moment of hesitation.So they went to a dance and had a very good time. But George drank more than he was used to, and by midnight Jim became worried about him, so he said, “now well walk home in the cool air.”On their way home, they came to a bridge. George looked down at the river below very carefully, the stars were reflected on its surface.“What are those lights down there?” George asked.“Theyre the stars, George,” Jim answered.“The stars?” George said. “Well, then, they should be above in the sky. How did I get so high up here? They are now at my foot!”(1)According to the passage, when did Jim go to see George?A . After George passed all his exams.B . Before George took the exams.C . After they had an earnest talk.(2)Which may be true according to George?A . Its good always studying without enjoying oneself.B . Its good always enjoying oneself without studying.C . Its good to study hard and enjoy oneself in a while.(3)What did George ask Jim to do that evening?A . To have a good rest at home.B . To work hard as ever.C . To go out with him.(4)What did they talk about on the way home?A . Bridge.B . Water.C . Stars.(5)Why did George say the stars were at his foot?A . Because he and his friend were high in the sky.B . Because he was looking down at the reflections of the stars on the surface of the water.C . Because he was very happy to have passed the exams.8. (12分)根据短文内容为人物选择相应的信息My name is Tom. I have a big family. They are my father, my mother,my uncle,my aunt,my brother,my sisters and me. My father is thin and short. He has short curly hair. My uncle is short and strong. He has two small eyes. My mother is young and pretty. She has long yellow hair. My aunt is pr
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025临床医学综合能力(西医)考研临床医学综合模拟考核试卷
- 污水治理合同(标准版)
- 旅社出兑合同(标准版)
- 四川达州萼山职业技术学校教师招聘考试真题2024
- 高速公路视频监控系统设计方案及发展方向
- 2025年建筑施工企业安管人员考试(专职安全生产管理人员C1类)冲刺模拟试题及答案
- 服务方案工作计划安排及进度保证措施
- 2024年省燃气经营企业从业人员考试(压缩天然气场站工)仿真试题及答案四
- 考点解析-人教版八年级上册物理《物态变化》专项训练练习题(含答案详解)
- 2025年燃气经营企业从业人员考试综合能力测试题及答案
- 亚低温治疗仪器
- 桥梁简介 课件
- 五年级数学上册 第二单元测试卷 (含答案)(北师大版)
- 化验室班长述职报告
- 全国巾帼家政服务职业技能大赛(母婴护理员)理论考试题库(含答案)
- 宜宾五粮液股份有限公司招聘笔试题库2024
- 全国职业院校技能大赛高职组(商务数据分析赛项)备赛试题库(含答案)
- 2024年全国统考“营养师或营养指导员”相关知识考前试题库与参考答案
- 自拌混凝土施工方案
- 输液泵操作评分表
- 西吡氯铵含片的生物药剂学研究
评论
0/150
提交评论