




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 18 Beauty Section 夯实基础知识. 单词拼写1. Women were treated like_(雅致的) flowers needing special treatment.答案:delicate2. The long sleep had _ (清除的疲劳) her.答案:refreshed 3. This problem is so easy that it is quite_(容易理解的) to all the students.答案:accessible4. The postman at last_ (递送) the letter we had been waiting for.答案:delivered5. We are making slow but_(稳定的) progress.答案:steady. 选词填空boring, accessible, heartbreaking, dynamic, lively, shabby, harsh1. The old house is in poor condition and will fall down at much time so that it is not_ .答案:accessible2. The film is very _ and dull.答案:boring 3. Tom often works late at night but still looks energetic. He seems to be a _ person.答案:dynamic 4. The _news came that his mother died,who he loved.答案:heartbreaking5. She was very poor,and she wore _ old jeans and a Tshirt.答案:shabby 6. The prisoners had to stand _ living conditions and were near starvation.答案:harsh 7. He had always been a bright and _ child.答案:lively. 完成句子1. I can hardly hear the radio. Would you please_?我几乎听不见收音机的声音,把它开大一点好吗?答案:turn it up2. China hopes to live_ her neighboring countries.中国希望与她的邻国和睦相处。答案:in harmony with3. He_travelling.他酷爱旅游。答案:is keen on 4. _,thats exactly what she said.老实告诉你,那正是她所说的。答案:To be honest(with you)5Liu Ying studies English,but she doesnt study German._.刘英学习英语,但她不学德语。李梅也是这样。答案:So it is with Li Mei/It is the same with Li Mei. 单句语法填空(不多于3个单词)1. The servants polished _ the silver tableware before the guests arrived.答案:up句意:宾客到来之前,仆人们把银餐具擦得发亮。polish up“擦亮,擦光”。2. 2014江苏高考Dad, I dont think Oliver is the right sort of person for the job. I see. Ill go right away and pay him _.答案:off句意:爸爸,我认为奥利弗不是这份工作的合适人选。我明白。我立刻去给他结账让他走。pay sb.off付清某人工资后将其解雇。3. When in trouble, remember to stay calm, and everything will turn _well.答案:out句意:当遭遇困境时,记住要保持冷静,并且一切最终会好起来。turn out“证明是,结果是”。4. There is still a copy of the book in the library. Will you go and borrow_? No.Id rather buy _ in the bookstore.答案:it; one考查代词的指代关系。第一句:图书馆里只有一本,故用it来指代同一本书。第二句:到书店里买一本,用one来指代(a book)表泛指。5. A _(terrify) voice was heard around twelve last night, so that my girl was _(terrify)答案:terrifying; terrified第一空修饰voice,故用terrifying;第二空主语为my girl,故用terrified。6. Many a student_(keen) playing computer games.答案:is keen onbe keen on sth./doing sth.“渴望,热切,热衷于(做)某事;喜欢,着迷”。根据many a名词单数,谓语动词应用单数。7. She is due_(deliver) a lecture on genetic engineering.答案:to deliverbe due for sth.或be due to do sth.均为固定用法。8. Undergraduate students have no _(accessible) to the rare books in the school library.答案:access常构成have access to结构,意为“有权进入”,在这里access是名词,若表示否定则在其前加否定词no。9. 2013衡水中学第一次月考Jason, you need to _(fresh) yourself with a cup of coffee.Yeah, I went to bed very late last night, or rather early this morning.答案:refreshrefresh“使重新振作”。10. When her parents split up she was _(heartbreak)答案:heartbrokenheartbroken过去分词作形容词,意为“悲伤的,心碎的”。提升实战能力. 阅读理解A2014广东高考Samuel Osmond is a 19yearold law student from Cornwall, England. He never studied the piano. However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. He learns a piece of music by listening to it in parts. Then he thinks about the notes in his head. Two years ago, he played his first piece Moonlight Sonata (奏鸣曲) by Beethoven. He surprised everyone around him.Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers say Samuel is unbelievable. They say his ability is very rare, but Samuel doesnt even realize that what he can do is special. Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music.Samuel cant understand why everyone is so surprised. “I grew up with music. My mother played the piano and my father played the guitar. About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons. It comes easily to meI hear the notes and can bear them in mindeach and every note,” says Samuel.Recently, Samuel performed a piece during a special event at his college. The piece had more than a thousand notes. The audience was impressed by his amazing performance. He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it. Samuel says confidently, “Its all about super memoryI guess I have that gift.”However, Samuels ability to remember things doesnt stop with music. His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word for word.Samuel is still only a teenager. He doesnt know what he wants to do in the future. For now, he is just happy to play beautiful music and continue his studies.本文为记叙文,题材为人物故事类。本文讲述了音乐天才Samuel Osmond的故事。他有超强的记忆力,可以通过听音乐来演奏音乐。现在他在学习一首很多专业钢琴家都不能演奏的超难的乐曲。1. What is special about Samuel Osmond?A. He has a gift for writing music.B. He can write down the note he hears.C. He is a top student at the law school.D. He can play the musical piece he hears.答案:D细节理解题。根据第一段中However,he can play very diffcult musical pieces.just a few minutes after he hears them.可知他(Samuel Osmond)可以演奏他听到的乐曲。2. What can we learn from Paragraph 2?A. Samuel chose law against the wish of his parents.B. Samuel planned to be a lawyer rather than a musician.C. Samuel thinks of himself as a man of great musical ability.D. Samuel studies law and music on the advice of his teachers.答案:B细节理解题。根据第二段中Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents.可知,Samuel原打算听从父母的意愿成为律师,与B选项相符。本题D为易错选项,根据下文.but music teachers told him he should study music instead.得知Samuel的老师们建议他学音乐而不是学习法律和音乐。3. Everyone around Samuel was surprised because he _.A. received a good early education in musicB. played the guitar and the piano perfectlyC. could play the piano without reading musicD. could play the guitar better than his father答案:C细节理解题。根据第一段中He learns a piece of music.He surprised everyone around him.可知选C。4. What can we infer about Samuel in Paragraph 4?A. He became famous during a special event at his college.B. He is proud of his ability to remember things accurately.C. He plays the piano better than many professional pianists.D. He impressed the audience by playing all the musical pieces.答案:B推理判断题。根据第四段最后一句Samuel says confidently.“Its all about super memoryI guess I have that gift.”可知Samuel因自己的记忆能力而感到自豪,故选择B项。5. Which of the following is the best title of this passage?A. The Qualities of a MusicianB. The Story of a Musical TalentC. The Importance of Early EducationD. The Relationship between Memory and Music答案:B主旨大意题。本文的第一句就提到了Samuel Osmond,后面讲述了他的音乐天赋,所以选B“一位音乐天才的故事”。BResearchers at the University of Wales Institute in Cardiff, the United Kingdom, looked at the ability to recall information in the presence of different sounds. They instructed 25 participants between ages 18 and 30 to try to memorize, and later recall a list of letters in order.Participants were tested under various listening conditions: quiet, music that theyd said they liked, music that theyd said they didnt like, a voice repeating the number three, and a voice reciting random singledigit numbers. The study found that participants performed worst while listening to music, regardless of whether they liked that music, and to the speech of random numbers. They did the best in the quiet and while listening to the repeated three.Music may damage cognitive abilities in these situations because if youre trying to memorize things in order, you may get thrown off by the changing words and notes in your chosen song.In the 1990s, listening to the music of Wolfgang Amadeus Mozart was thought to increase spatial(空间的) abilities, but subsequent research failed to find the same effect. But other studies have found a “Schubert effect” for people who like the music of Franz Schubert, and a “Stephen King effect” for people who liked a narrated story by that author. The explanation for all of this could be that when you hear something you like, it heightens your arousal and mood, which improves performance.The new study does not necessarily contradict(与矛盾) those previous findings, but does suggest some limitations on the benefits of music in memorizing lists of things in order. It may still be the case that listening to music before performing a task like that helps cognitive abilities. But this new research suggests that it might be better to study for an exam in quiet, or listen to music beforehand.Still, given the small sample size, the study provides only preliminary(初步的) results that need to be further explored in other experiments. 本文为说明文。实验表明,边做事边听音乐会影响做事的效果。这颠覆了以往人们对音乐的肯定。在作者看来,音乐是否影响工作和学
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025房地产代理销售协议书:生态住宅区代理服务
- 2025标准小型厂房租赁合同及配套设施租赁及维护服务范本
- 2025版砂厂环保设备安装与运行承包服务协议
- 河北省崇礼县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 2025第十一章:国际物流货物保险合同-全面风险控制
- 2025版全新幼儿园场地租赁及幼儿家长活动服务协议
- 2025版光伏发电项目前期物业管理服务合同范本
- 2025版科技研发中心前期物业服务合同范本
- 2025电子商务电子合同法律效力认定与执行合同
- 2025年度会议中心租赁服务合同书
- 新能源电站远程监控系统建设方案
- 《紫藤萝瀑布》《丁香结》《好一朵木槿花》
- 2023柔性棚洞防护结构技术规程
- 浙江工业大学学生综合测评分细则
- 河流地貌的发育 - 侵蚀地貌
- 离网光伏发电系统详解
- 英语初高中衔接音标
- 广告文案写作(第二版)全套教学课件
- 《国家电网公司电力安全工作规程(配电部分)》
- 金融学黄达ppt课件9.金融市场
- GB/T 3758-2008卡套式管接头用锥密封焊接接管
评论
0/150
提交评论