




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
四川郫县2017高考英语阅读理解暑假系列选练【2016高考训练】阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Working with a group of baboons (狒狒) in the Namibian desert,Dr.Alecia Carter of the Department of Zoology,Cambridge University set baboons learning tasks involving a novel food and a familiar food,hidden in a box.Some baboons were given the chance to watch another baboon who already knew how to solve the task,while others had to learn for themselves.To work out how brave or anxious the baboons were,Dr.Carter presented them either with a novel food or a threat in the form of a model of a poisonous snake.She found that personality had a major impact on learning.The braver baboons learnt,but the shy ones did not learn the task although they watched the baboon perform the task of finding the novel food just as long as the brave ones did.In effect,despite being made aware of what to do,they were still too shy to do what the experienced baboon did.The same held true for anxious baboons compared with calm ones.The anxious individuals learnt the task by observing others while those who were relaxed did not,even though they spent more time watching.This mismatch between collecting social information and using it shows that personality plays a key role in social learning in animals,something that has previously been ignored in studies on how animals learn to do things.The findings are significant because they suggest that animals may perform poorly in cognitive (认知的) tasks not because they arent clever enough to solve them,but because they are too shy or nervous to use the social information.The findings may impact how we understand the formation of culture in societies through social learning.If some individuals are unable to get information from others because they dont associate with the knowledgeable individuals,or they are too shy to use the information once they have it,information may not travel between all group members,preventing the formation of a culture based on social learning.1What is the first paragraph mainly about?AThe design of Dr.Carters research.BThe results of Dr.Carters research.CThe purpose of Dr.Carters research.DThe significance of Dr.Carters research.2According to the research,which baboons are more likely to complete a new learning task?AThose that have more experience.BThose that can avoid potential risks.CThose that like to work independently.DThose that feel anxious about learning.3Which best illustrates the “mismatch” mentioned in Paragraph 4?ASome baboons are intelligent but slow in learning.BSome baboons are shy but active in social activities.CSome baboons observe others but dont follow them.DSome baboons perform new tasks but dont concentrate.4Dr.Carters findings indicate that our culture might be formed through _.Astoring informationBlearning from each otherCunderstanding different peopleDtravelling between social groups答案:【语篇解读】本文是一篇科普说明文。剑桥大学的一些研究人员通过对狒狒的研究发现,影响狒狒学习成效的因素不是它们的智力,而是其性格以及对学习的渴望程度。这一研究结果也适用于人类社会:如果我们不善于与他人沟通或太胆怯而不能利用所得到的信息,那么会阻碍以社会学习为基础的文化的形成。1A解析:推理判断题。第一段描述了研究人员如何开展这一研究的具体细节:把新奇的食物和熟悉的食物藏在一个盒子里,有些狒狒有机会观看另外一只狒狒是如何完成任务的,而另外一些狒狒则不得不自学完成任务,因此选A项“卡特博士研究的设计”,而非研究的“结果”“目的”或“重要性”。2D解析:细节理解题。由文章第二段中The braver baboons learnt,but the shy ones did not learn.及第三段中The anxious individuals learnt.while those who were relaxed did not.这些对实验的描述可知D项“那些渴望学习的狒狒”符合题意。3C解析:推理判断题。该词所在上文,即第二、三段提到在观察了别的狒狒之后,勇敢的、渴望学习的狒狒学到本领,而害羞的狒狒学了却不像别的狒狒那样去做;再根据between collecting social information and using it可知与“收集”和“使用”对应的是“观察别人但不跟着做”,即C项。4B解析:细节理解题。最后一段首句The findings may impact how we understand the formation of culture in societies through social learning.意为“研究结果可能会影响我们如何理解社会文化的形成,该文化的形成是通过社会学习获得的”。换言之,作者认为我们的文化是通过social learning而形成的,与B项“互相学习”相呼应,而非“储存信息”“理解不同的人”或“在社会群体间传播”。阅读理解.。Tom appeared on the sidewalk with a bucket of whitewash and a long-handled brush. He stopped by the fence in front of the house where he lived with his aunt Polly. He looked at it, and all joy left him. The fence was long and high. He put the brush into the whitewash and moved it along the top of the fence. He repeated the operation. He felt he could not continue and sat down.He knew that his friends would arrive soon with all kinds of interesting plans for the day. They would walk past him and laugh. They would make jokes about his having to work on a beautiful summer Saturday. The thought burned him like fire.He put his hand into his pockets and took out all that he owned. Perhaps he could find some way to pay someone to do the whitewashing for him. But there was nothing of value in his pockets nothing that could buy even half an hour of freedom. So he put the bits of toys back into his pockets and gave up the ideaAt this dark and hopeless moment, a wonderful idea came to him. It filled his mind with a great, bright light. Calmly he picked up the brush and started again to whitewash.While Tom was working, Ben Rogers appeared. Ben was eating an apple as he walked along the street. As he walked along, he was making noises like the sound of a riverboat. First he shouted loudly, like a boat captain. Then he said “Ding-Dong-Dong”, “Ding-Dong-Dong” again and again, like the bell of a riverboat. And he made other strange noises. When he came close to Tom, he stopped.Tom went on whitewashing. He did not look at Ben. Ben stared a moment and then said: “Hello! Im going swimming, but you cant go, can you?”No answer. Tom moved his brush carefully along the fence and looked at the result with the eye of an artist. Ben came nearer. Toms mouth watered for the apple, but he kept on working. Ben said, “Hello, old fellow, youve got to work, hey?”Tom turned suddenly and said, “Why, its you, Ben! I wasnt noticing.”“Say Im going swimming. Dont you wish you could? But of course youd rather work wouldnt you? Of course you would.”Tom looked at the boy a bit, and said “What do you call work?”“Why, isnt that work?”Tom went back to his whitewashing, and answered carelessly.“Well, maybe it is, and maybe it isnt. All I know is, it suits Tom Sawyer.”“Oh come, now, you dont mean to say that you like it?” The brush continued to move.“Like it? Well, I dont see why I shouldnt like it. Does a boy get a chance to whitewash a fence every day?”Ben stopped eating his apple. Tom moved his brush back and forth, stepped back to look at the result, added a touch here and there, and stepped back again. Ben watched every move and got more and more interested. Soon he said,“Say, Tom, let me whitewash a little.”Tom thought for a moment, was about to agree; but he changed his mind.“No no it wont do, Ben. You see, Aunt Polly wants this fence to be perfect. It has got to be done very carefully. I dont think there is one boy in a thousand, maybe two thousand, that can do it well enough.”“No is that so? Oh come, now let me just try. Only just a little.” “Ben, Id like to, but if it isnt done right, Im afraid Aunt Polly ”“Oh, Ill be careful. Now let me try. Say Ill give you the core of my apple.”“Well, here No, Ben, now dont. Im afraid ”“Ill give you all of it.”Tom gave up the brush with unwillingness on his face, but joy in his heart. And while Ben worked at the fence in the hot sun, Tom sat under a tree, eating the apple, and planning how to get more help. There were enough boys. Each one came to laugh, but remained to whitewash. By the time Ben was tired, Tom sold the next chance to Billy for a kite; and when Billy was tired, Johnny bought in for a dead rat and so on, hour after hour. And when the middle of the afternoon came, Tom had won many treasures.And he had not worked. He had had a nice idle time all the time, with plenty of company and the fence had been whitewashed three times. If he hadnt run out of whitewash, Tom would have owned everything belonging to his friends.He had discovered a great law of human action, namely, that in order to make a man or a boy want a thing, it is only necessary to make the thing difficult to get. 1. How many characters are mentioned in this story? A. 4 B. 5 C. 6 D. 72. Why did Tom take all his bits of toys out of his pockets?A. Because he is tired and wanted to play with his toys.B. Because he wanted to throw his toys away.C. Because he wanted to give his toys to his friends. D. Because he wanted to know if he could buy help with his toys.3. Tom was about to agree to let Ben whitewash when he changed his mind because _.A. Tom wanted to do the whitewashing by himselfB. Tom planned to make Ben give up his apple firstC. Tom was unwilling to let Ben do the whitewashingD. Tom was afraid Ben would do the whitewashing better.4. We can learn from the passage that _.A. Tom was interested in whitewashing the fence.B. Tom had a lot of friends who are ready to help others.C. Tom was unwilling to whitewash the fence, but he managed to let other boys do it for himD. Tom was good at whitewashing the fence, so he looked at the result of his work with the eye of an artist.5. What made Ben Rogers eagerly gave up his apple and offer to brush the fence for Tom?A. His warm heart and kindness to friends. B. His curiosity about Toms brushing job.C. Toms threat. D. Aunt Pollys idea6. Which of the following is the most suitable title for this passage?A. The Happy Whitewasher B. Tom And His Fellows C. Whitewashing A Fence D. How To Make The Things Difficult To Get【参考答案】16、BDBCBA阅读理解。An Australian company, Smart Car Technologies, has developed a system that lets drivers know when theyre speeding. When the technology becomes commercially available, it could help lead-footed drivers avoid tickets and also save lives. The company that developed the product hopes to convince Australian government agencies to put the technology into use in their automobile fleets.The product, called Speed Alert, links real-time location data and speed obtained with the help of GPS to a database of posted speed limits stored in a drivers PDA or programmable mobile phone. The setup of the product does not need to be hooked up to a cars speedometer. In fact, it is entirely portable. It will also work with newer phones and PDAs that have built-in GPS receivers. If a driver exceeds the speed limit, the speed is shown and an alert sounds.Michael Paine, an Australian vehicle design engineer and traffic safety consultant, was hired to analyze the product. He told Live Science that his colleagues in the road safety field are “very enthusiastic” about what theyre now calling “intelligent speed alert.” Other research, according to Paine, shows that 40 percent of all traffic deaths involve speeding. There is also a potentially controversial future use: “Since the system is so portable, it would be easy to make it a requirement for teenage drivers to always use a speed alert device when driving,” Paine said. “The system even has the capability to record speeding violations, so parents can monitor their teenage drivers.”The product will soon go on sale in Sydney.48. Whats the purpose of the new product?A. To inform us of the new car system. B. To introduce some improvement in cars.C. To limit certain d
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 果蔬茶宠物食品拓展创新创业项目商业计划书
- 货物类年度试题及答案
- 2025广西南宁隆安县南圩镇杨湾卫生院医学影像专业招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 基于单片机的指纹识别系统设计方案
- 高考英语核心短语精讲
- 钢结构工程施工安全技术交底范文
- 尾矿库安全在线监测系统设计规范
- 空气过滤器EN1822-4标准技术要求全面解读
- 物业电梯设备维护管理标准
- 塔吊设备安装调试安全操作手册
- 2025年南网春招笔试试题及答案
- 2025餐饮业简易劳动合同范本下载
- 南通蓝浦环评报告书
- 商户维护与管理办法
- 2025至2030中国金属铬行业产业运行态势及投资规划深度研究报告
- 2025年陕西省中考英语试题卷(含答案及解析)
- cma资料培训课件
- 专利代理所管理制度
- 农村道路交通宣传课件
- DZ/T 0275.5-2015岩矿鉴定技术规范第5部分:矿石光片鉴定
- 2025年新教材道德与法治三年级上册第二单元《学科学爱科学》教案设计
评论
0/150
提交评论