已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山东微山县2017高考英语阅读理解(一轮)编练2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 “ Inner beauty is the real beauty ”, you might have heard this phrase a thousand times. However, do you know the real reason behind the phrase? Inner beauty is truly the real beauty, because external beauty fades with time. You might praise someone on how good he/she looks. But, what if that person turns out to be arrogant. What is the purpose of beauty then? Well to throw light upon the phrase, we have listed some reasons why inner beauty is the real beauty 1. Characteristics are important Sure, the look of a person is important but characteristics are equally important. It is not necessary that a good-looking person would turn out to be an honest one. Looks are always deceptive. So, judge a person by his/her traits, which is the real test of inner beauty.2. Inner beauty is always admiredWhen anyone talks to you, he/she would notice the manner in which you speak. If you speak softly, then the person would remember you as a beautiful person.Nobody will remember what you wore, or how you looked. So, inner beauty is the first test of true beauty.3. Inner beauty is valuableA person can be beautiful with his or her actions and thoughts. If your thoughts are positive, it can be a motivating factor for others. It is your ideas that make you beautiful. Many women have complex related to looks but with good actions, you do not have to feel inferior.4. Inner beauty is kindnessOuter beauty will fade away, but inner beauty shall remain through your deeds. Kindness, love, empathy, generosity are all traits of inner beauty. If you have these traits, then you are the most beautiful person on earth. A kind and warm person is always remembered from the bottom of the heart.1.Which diagram shows the structure of the passage? 2.What will be discussed in the following passage?A. Compare outer beauty with inner beauty.B. Emphasize the importance of the inner beauty.C. What should you do in later life?D. Inner beauty is the real beauty and shall remain.3.The author quoted the sentence “ Inner beauty is the real beauty” to _. A. show respect for the writer of the phrase.B. improve his passage.C. strengthen the confidence of his opinion.D. make some comments about inner beauty.参考答案 13、DCC阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。In my living room, there is a plaque (匾) that advises me to “Bloom (开花) where you are planted.” It reminds me of Dorothy. I got to know Dorothy in the early 1980s, when I was teaching Early Childhood Development through a program with Union College in Barbourville, Kentucky. The job responsibilities required occasional visits to the classroom of each teacher in the program. Dorothy stands out in my memory as one who “bloomed” in her remote area.Dorothy taught in a school in Harlan County, Kentucky, Appalachian Mountain area. To get to her school from the town of Harlan, I followed a road winding around the mountain. In the eightmile journey, I crossed the same railroad track five times, giving the possibility of getting caught by the same train five times. Rather than feeling excited by this drive through the mountains, I found it depressing. The poverty level was shocking and the small shabby houses gave me the greatest feeling of hopelessness.From the moment of my arrival at the little school, all gloom (忧郁) disappeared. Upon arriving at Dorothys classroom, I was greeted with smiling faces and treated like a queen. The children had been prepared to show me their latest projects. Dorothy told me with a big smile that they were serving poke greens salad and cornbread for “dinner” (lunch). In case you dont know, poke greens are a weedtype plant that grows wild, especially on poor ground.Dorothy never ran out of reports of exciting activities of her students. Her enthusiasm never cooled down. When it came time to sit for the testing and interviewing required to receive her Child Development Associate Certification, Dorothy was ready. She came to the assessment and passed in all areas. Afterward, she invited me to the oneandonly steak house in the area to celebrate her victory, as if she had received her Ph.D. degree. After the meal, she placed a little box containing an old pen in my hand. She said it was a family heirloom (传家宝), but to me it is a treasured symbol of appreciation and pride that cannot be matched with things.61“Early Childhood Development” in Paragraph 1 refers to _ A. a program directed by Dorothy B. a course given by the author C. an activity held by the students D. an organization sponsored by Union College62In the journey, the author was most disappointed at seeing _ A. the long track B. the poor houses C. the same train D. the winding road63Upon arriving at the classroom, the author was cheered up by _ A. a warm welcome B. the sight of poke greens C. Dorothys latest projects D. a big dinner made for her64What can we know about Dorothy from the last paragraph? A. She was invited to a celebration at a restaurant. B. She got a pen as a gift from the author. C. She passed the required assessment. D. She received her Ph.D. degree.65What does the author mainly intend to tell us? A. Whatever you do, you must do it carefully. B. Whoever you are, you deserve equal treatment. C. However poor you are, you have the right to education. D. Wherever you are, you can accomplish your achievement.【要点综述】 Dorothy在一所条件非常差的学校获得了很大的成功,这说明一个人获得成功与他在什么地方没有直接关系,最重要的是要付出努力。61. B细节理解题。 根据文章第一段第三句可知,Early Childhood Development是作者教的一门课程。62. B细节理解题。 根据文章第二段最后一句的“the small shabby houses gave me the greatest feeling of hopelessness.”可知,又小又破的房子使作者感到最为失望,因此B项正确。63. A细节理解题。 根据文章第三段第一、二句可知,一到Dorothy的教室,作者就受到热烈的欢迎,这使她的忧郁消失了,因此A项正确。64. C推理判断题。 文章最后一段第三句提到Dorothy面试材料准备充分,而此段的“to celebrate her victory”说明Dorothy已经通过了评估测试。65. D主旨大意题。文章通过讲述Dorothy在极其恶劣的环境下获得成功的故事,说明一个人不管在什么地方,只要付出努力就能实现自己的梦想,因此D项正确。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。【2014模拟调研】 The closest known relative of the ancestors of limbed(肢体)animals such as humans may have evolved the foundation for back legs even before the move to land, researchers say. This ancestor may have even been able to walk underwater, they add. These findings reveal that a key step in the evolution of back limbs happened in fish,challenging previous theories that such appendages(附肢)evolved only after the move to land.Scientists investigated fossils(化石)of a 375-million-year-old fish known as Tiktaalik,discovered in 2004 in northern Canadas Ellesmere Island. Possessing a broad flat head andsharp teeth, Tiktaalik resembled a cross between a fish and a crocodile, growing to a length of 9 feet (2.7 meters) as it hunted for its food in shallow freshwater. This ancient creature was undoubtedly a fish. However, it also had features seen in modern tetrapods(四足动物) This ancient fish had large forefins and shoulders, elbows and partial wrists, enabling it to support itself on ground. This makes it the best-known example of a link between finned(鳍)animals and limbed animals marking the evolutionary change from water to land for creatures with backbones. Previous analyses of other fossils dating from the water-land change found their backappendages were small and weak compared with their front appendages. This suggested theearliest ancestors of tetrapods perhaps had a front-wheel drive form of movement thatdepended more on their front limbs, and that a four-wheel drive form of movement with strong hips and back limbs only developed after tetrapods evolved. Until now, the only fossils of Tiktaalik researchers had examined were of its front parts. To find out more about the fish, researchers investigated additional blocks of rock recovered from the dig site where Tiktaalik was discovered. Although some of these blocks were first dug in 2004, researchers did not look at them more closely until recently, mainly because the blocks did not seem to contain much bone. Moreover, it took years to carefully and properly remove the rock surrounding the fragile fossils. The scientists discovered the back part of TiktaalikThis made a direct comparison of the front and back appendages of the animal possible. Unexpectedly, the researchers found Tiktaalik had big, strong pelvic(胃盆)bones with similarities to early tetrapods. I was expecting to find a diminutive back fin and pelvis, study lead author Neil Shubin, a paleontologist at the University of Chicago, told LiveScience. Seeing the huge pelvis set me back a bit-I looked at it again and again, because I was quite surprised. Shubin cautioned that Tiktaalik is not the ancestor of all limbed vertebrates. It is currently the closest known relative, but not the only, direct ancestor, he said. It is more like our closest cousin.63According to the passage, previous findings show that A. the evolution of back limbs happened under the water B. the ancestors of limbed animals could walk underwater C. the back legs of limbed animals evolved after the transition to living on land D. tetrapods had a four-wheel drive form of movement before they evolved64. Scientists think the findings of Tiktaalik are significant because A. Tiktaalik is the earliest fish living on the earth B. Tiktaalik fills a gap between fish and limbed animals C. Tiktaalik is the only closest known relative of limbed animals D. Tiktaalik gives them a chance to compare the front and back limbs65Why didnt the researchers examine the fossils of the back part of Tiktaalik many years ago? A. Because the blocks contained too much bone of Tiktaalik. B Because Tiktaalik is not the ancestor of all limbed animals. C. Because the research of fossils is a slow and time-consuming process. D. Because the fossils were discovered in northern Canadas Ellesmere Island.66. What does the underlined word diminutive in Paragraph 8 mean? A. Unique. B. Complete. C. Flexible. D. Small. 【参考答案】 6365、CBC 66、D阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。【2014模拟调研】 In many American schools the holiday celebrating Dr. Martin Luther King Jr.s birthday is used as an opportunity to teach children about his life and legacy. But in too many of those same schools, Black childrens extraordinary talents are still being wasted today. Nearly three-quarters of Black fourth and eighth grade public school students cannot read or compute at grade level.Black students made up only 18 percent of students in public schools in 2009-2010 but were 40 percent of students who received one or more out-of-school suspensions(暂被停学)A Blackpublic school student is suspended every four seconds. Black students are more than twice aslikely to drop out of school as White students. Each school day 763 Black high school students drop out.So I applaud the US. Departments of Education and Justice for their recent action toaddress harmful school discipline policies that push so many thousands of black children out of school each year and into the juvenile(青少年)justice and adult prison pipeline. If the education system is to do its part in replacing it with a cradle to college, career and success pipeline, we must end the current practice where children in the greatest need are suspended from school mostly for nonviolent offenses. These resources, officially known as guidance, will help schools and districts meet their legal responsibility to protect students from discrimination on the basis of race, color or national origin as required under Title VI of the Civil Rights Act of 1964. As we recognize the 50th anniversary of the Civil Rights Act of 1964 and so many other important hard-won victories in the Civil Rights Movement this year, we must remember those victories could be lost without meaningful enforcement of the laws advocates fought so hard to win half a century ago. While the guidance does not prohibit schools or districts from using any particularnondiscriminatory policy, it does call into question some policies that have historically excludedBlack students and are of questionable educational value including zero tolerance disciplinepolicies which require mandatory(强制的)consequences for certain infractions(违反),and policies that prevent students from returning to school after completion of a court sentence. Information of the new guidance recommendations is available at this government website for almost every school and district in the country. Check your own school district now to see whether the discipline policy is focused on creating a positive school climate and preventing misbehavior, whether consequences are clear, appropriate and consistent, and whether there is a commitment to fairness in the application of discipline.67. What does the first paragraph mainly talk about? A. Unsatisfactory situation of Black studentseducation. B Life and legacy of Dr. Martin Luther King Jr. C The percentage of Black students dropping out of school. D. The holiday celebrating Dr. Martin Luther King Jr.s birthday.68The guidance issued by the U.S. Departments of Education and Justice may A. protect Black children from being suspended for nonviolent offenses B prevent Black children from coming back to school after a court sentence C. push thousands of Black children out of school each year D punish Black children for dropping out of school69. According to the passage, the zero tolerance discipline policies A. have questionable consequences B are prohibited by the guidance C prevent Black children from being absent from school D. were considered discriminatory when they were released70. Which of the following is the best title for the passage? A. Criticism of the Education System B. Steps Forward on School Discipline C Suggestions on the Civil Rights Act D. Victories in the Civil Rights Movement参考答案6770、AAAB阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Its such a happylooking library, painted yellow, decorated with palmtree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof. About the size of a microwave oven, its pedestrianfriendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in Palm Beach Country Estates, along the northern boundary of Palm Beach Gardens.Its a library built with love.A year ago, shortly after Janey Henriksen saw a Brian Williams report about the Little Free Library organization, a Wisconsinbased nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her family of four, “Thats what were going to do for our spring break!”Son Austin, now a 10thgrader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox. But Janey insisted, and husband Peter unwillingly got to work. The 51yearold owner of a ship supply company modified a small wooden house that hed built years earlier for daughter Abbies toy horses, and made a door of glass.After adding the librarys final touches (装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a book, return a book,” and making the Henriksen library, now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world, the only Little Free Library in Palm Beach County.They stocked it with 20 or so books theyd already read, a mix of science fiction, reference titles, novels and kids favorites. “I told them, keep in mind that you might not see it agai
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025生特储能秋招题库及答案
- 2025官方借款合同范本
- 2025软件开发工程师招聘试题及答案
- 2025简化版合同租赁协议
- 2025全栈工程师秋招真题及答案
- 2025秋招:智慧楼宇管理员真题及答案
- 2025年借款合同范本:保证合同样本
- 麻城历代科举考试题及答案
- 2025职员正式劳动合同
- 阿拔斯王朝学术繁荣依赖政权对知识的扶持-基于巴格达智慧宫藏书目录
- 聚氯乙烯未来发展趋势报告
- 生源地就业调查报告
- 写小狗的说明文
- 室内空间手绘表现技法高职全套教学课件
- 《义务教育数学课程标准(2022年版)》解读
- 广东省法院通讯录
- 某证券公司财务信息系统建立方案
- GB/T 700-2006碳素结构钢
- GB/T 6144-1985合成切削液
- 人保财险首台套重大技术装备综合保险条款
- 产品质量法-产品质量法课件
评论
0/150
提交评论