已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西灵山县2017高考英语一轮复习 阅读理解优生选练 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 When I was 11, I threw a glance into Dads lunch box and made the unexpected discovery that my mother still showed her love towards my father. The evidence, a napkin resting on top of the sandwiches packed in wax paper, was certain “Love you!” she had written on the napkin. “ Meat loaf for supper!”Mom penned all kinds of messages to Dad on those paper napkins, and he saved a whole pile of them. What embarrassed me as a kid has become a precious memory of my parents.It also started my own brand of lunch box notes. When my kids were young, Id glue little drawings on their lunches. Lots of sketches(素描) of our dog, Max, along with smiling flowers. When they were teenagers, Id copy words of wisdom from great people, Einstein, for example, or Bruce Springsteen. Then, my kids grew up making their own handwritten notes. And my husband writes me love notes on recycled paper, because hes all about being green.Friends who know about my lunch box notes eagerly share stories of their own family traditions. So many focus on food. Mauras mom always drew hearts on the shells of hard-boiled eggs. Melinda wrote messages on her kids bananas.Were into the third generation of lunch box notes in our home. Whenever my 3-year-old grandson, Clayton, spends the night, he knows his lunch is going to have a napkin note from Grandma in the morning. Last week, I drew a picture of me, waving widely and shouting his name. He took one look at it and screamed, “ Wheres Grandpa?” I added a man in a clean shirt. “ You forgot his tie,” he said. I quickly drew a line of stripes(条纹) down the front of the shirt. Clayton smiled. “Grandpa,” he whispered, running his fingers across the napkin. “Its you!”1. When the author first saw Dads lunch box notes, she felt _.A. moved B. surprised C. proud D. nervous2. What did the author put in the lunch boxes when her kids were in their teens?A. Words of love. B. Famous words of wisdom. C. Drawings of their favorite animals. D. Pictures of flowers.3. It can be inferred that _.A. the authors grandson likes drawing pictures on napkins. B. the authors children dislike making lunch box notes. C. the authors husband is an environmentalist. D. the authors friends all had their brand of lunch box notes.4. Whats the best title for the text? A. Lunches packed with love.B. Different brands of lunch box notes. C. Old generations way of expressing love.D. Some interesting family traditions.参考答案14、BBCA 【由安徽省合肥市2014高考模拟题改编】 阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。As a leading Chinese language school and a cultural exchange institute in China, Global Exchange Education Center has been providing Mandarin (or Putonghua) language courses and cultural exchange programs for over a decade.How to apply for our programsIn order to apply for all of our programs, you must be at least 18 years old. in good health, a senior high school graduate. Application Procedure for Chinese Language ProgramsStep 1. Send us a completed application form by email or fax. Step 2. Send us $ 60 application fee after receiving our email confirmation. Step 3. Arrange the payment transfer. Step 4. Plan the trip to Beijing. Application Procedure for Chinese Business Internship (实习)Program Step 1. Send us a completed application form with your CV and personal statement for the program by email or fax.Step 2. Send us $ 310, including $60 application fee and $ 250 internship placement deposit, after receiving our letter of acceptance for the program. Step 3. Arrange final payment transfer after receiving our second confirmation. Step 4. Plan the trip to Beijing. Personal Statement for applicants for Chinese Business Internship ProgramYou should state why you want to take this program and what your expectations of the program are. How you will make use of this program in your future career. APPLICATION DEADLINESThe applications for most programs are reviewed on a rolling basis. You are encouraged to submit your application ahead of the application deadlines.ConfirmationHaving received your application, Global Exchange Education Center usually sends out an email confirmation for the booking within 2-5 working days.1. The text is probably written for _.A. junior high graduatesB. international students C. job seekersD. language trainers2. If you apply for both of the programs, the total application fees will be _.A. $310. B. $ 120. C. $250. D. $ 370.3. If you want to apply for Chinese Business Internship program successfully, youll _.A. send the application form by postB. send personal statement and CV onlyC. have to get confirmed at least twice D. have to make a travel plan in Beijing4. Which of the following is not necessarily included in applicants,personal statement? A. Their purposes of taking the program. B. Their expectations of the program. C. Their future practice of the program. D. Their feedbacks on the program.【参考答案】14、BBCD 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The majority of Indian women wear a red dot (圆点) between their eyebrows. While it is generally taken as an indicator of their marital (婚姻的) status, the practice is primarily related to the Hindu religion. The dot goes by different names in different Hindi dialects(方言), and “bindi” is the one that is most commonly known. Traditionally, the dot carries no gender restriction: Men as well as women wear it. However, the tradition of men wearing it has faded in recent times, so nowadays we see a lot more women than men wearing one.The position of the bindi is standard: center of the forehead, close to the eyebrows. It represents a third, or inner eye. Hindu tradition holds that all people have three eyes: The two outer ones are used for seeing the outside world, and the third one is there to focus inward toward God. As such, the dot serves as a constant reminder to keep God in the front of a believers thoughts.Red is the traditional color of the dot. It is said that in ancient times a man would place a drop of blood between his wifes eyes to seal their marriage. According to Hindu beliefs, the color red is believed to bring good fortune to the married couple. Today, people go with different colors depending upon their preferences. Women often wear dots that match the color of their clothes. Decorative or sticker bindis come in all sizes, colors and variations, and can be worn by young and old, married and unmarried people alike. Wearing a bindi has become more of a fashion statement than a religious custom.1. Why did people in India start wearing a red dot on their forehead?A. To show their religious belief.B. To show their financial status.C. To indicate their social rank.D. To highlight their family background.2. What is the importance of the third eye in Hindu tradition?A. To stay in harmony with nature.B. To pay respect to God.C. To see things with a subjective view.D. To observe the outside world more clearly. 3. Why was red chosen as the original color of the bindi?A. The red dot represented the blood of God.B. Red stood for a wifes love for her husband.C. The word “bindi” means “red” in some Hindi dialects.D. Red was supposed to bring good luck to a married couple.参考答案13、ABD 人物型阅读理解 Greg Woodburn,a student at the University of Southern California,spends a lot of time cleaning sneakers he collected.But soon the shoes will be sent to poor children in the United States and 20 other countries,thanks to Woodburns Share Our Soles (S.O.S.) charity.A high school track star in the town of Ventura,California,Woodburn was treated in hospital for months with knee and hip injuries.“I started thinking about the health benefits,the friendship and the confidence I got from running,” he says.“And I realized there are children who dont even have shoes.”Woodburn gathered up his old sneakers,then asked his friends to donate.His goal was to have 100 pairs by Christmas this year.When he collected more than 500 pairs,he decided to turn the shoe drive into a yearround endeavor.Back then,the sneakers came from donation boxes at the YMCA and the local sporting goods store and from doortodoor pickups.Woodburn has now set up collection boxes at two high schools,city gym and recreation centre.He has started accepting adult sizes and sandals.So far,S.O.S has collected and donated more than 3,000 pairs.Woodburn has cleaned all the shoes.After sorting the shoes by size,Woodburn selects the good shoes for the washing machine and the wornout ones for recycling.To ship the footwear,Woodburn teamed with Sports Gift,a nonprofit organization that provides soccer and baseball equipment to children around the world.Keven Baxter,founder and president,says,“Wed send kids balls and shoes.Ive heard that for many of these kids,these old sneakers are the only shoes they had.They wear them to school and to do sports.So Gregs running shoes were a nice addition for us.” For many recipients,the shoes represent opportunity.Two young boys in Southern California attended school on alternate days because they shared a pair of shoes.They were too big for one boy and too small for the other.Thanks to SO.S.,each brother received his own pair of shoes.The boys now attend school daily and enjoy their learning.When they graduate,they say,they will help a stranger,just as Woodburn helped them.1What caused Greg Woodburn to donate old shoes for poor children? AThe benefits from playing sports.BNews about some poor children.CHis reflection to school life.DThe medical treatment he received. 2.When collecting more sneakers than expected,Woodburn decided to _ .Ainclude adult sizes and sandals Bset up branches in different cities Ccollect shoes throughout the year Dexpand his endeavor in the whole city 3.How did Woodburn manage to deliver the shoes collected?ABy sending them by mail.BBy working with Sports Gift.CBy advertising for those in need.DBy offering them from door to door.4What can we learn from Keven Baxters remarks?ASports Gift is popular around the world.BMany children need Gregs old sneakers.CGregs running shoes are the best gifts for children.DInternational organization should provide more help. 5Which of the following is the best title for the passage?AAn Organized ActivityBGreg Woodburns LifeCHow to Collect SneakersDRecycled Sneakers Fit for Sharing (三)【要点综述】 本文主要讲述了一名大学生收集旧运动鞋,捐赠给贫困孩子的故事。1A细节理解题。根据文章的第二、三段可知, Greg Woodburn是南加利福尼亚大学的一个在校田径明星。因膝盖和臂部受伤住院后,他开始反思体育给他带来的好处,他意识到很多孩子没有鞋子穿,于是他决定把穿过的旧鞋捐给他们。2C细节理解题。根据文章的第四段可知,Woodburn本打算在今年圣诞节前收集到100双旧运动鞋,可是他收集到的旧鞋竟然超过了500双。于是他决定把收集旧鞋变成一项全年都要做的事情。3B细节理解题。根据文章的第七段可知,为了运输那些收集来的旧鞋,Woodburn与一个名叫Sports Gift的慈善机构合作。Sports Gift是一个向世界各地的儿童供应足球和棒球设备的非盈利组织。4B推理判断题。根据文章的第七段可知,Sports Gift的创始人Keven Baxter说,那些旧的运动鞋是一些贫困孩子仅有的鞋子。他们穿着它们上学和运动。可见,有很多贫困孩子需要Greg Woodburn捐赠来的旧鞋。5D主旨大意题。本文介绍的是一名大学生收集旧运动鞋,捐赠给贫困孩子的故事,所以D项为最佳选项。 广告型阅读理解 Honey Sweet Cake(Prep. Time: 12 mins.)IngredientsStrawberries in syrup(糖浆), 1 package(unfrozen)Heavy cream, 1 cupCorn flour, 2 tablespoonsProcessMix the strawberries, cream and corn flour in a saucepan. Cook over medium heat for about 810 minutes, while constantly mixing until the mixture thickens. Remove from heat and refrigerate for two hours. Fill the frozen mixture in cake, and serve.Rosy Cake(Prep. Time: 10 mins.)IngredientsSugar, cupWater, 1 cupCorn flour, 3 tablespoonsStrawberries, 23 cupsProcessTake a large saucepan and mix all the ingredients. Cook until the mixture thickens over medium heat. Let it cool naturally and completely. Fill up your cake with the mixture, and serve.Triangle Sweet(Prep. Time: 15 mins.)IngredientsSugar, cupWhipping cream, cupUnflavoured gelatin(明胶), 1 tablespoonCold water, 2 tablespoonsBoiled water, 3 tablespoonsStrawberries crushed, 2 cupsProcessAdd sugar to the crushed strawberries and set them aside. In cold water, soften gelatin, and once it is softened, add boiling water. Stir(搅动) until the gelatin dissolves(溶解)Add the dissolved gelatin mixt
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年下半年浙江宁波象山县机关事业单位招聘派遣制工作人员32人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年浙江宁波市江北区招聘事业编制工作人员18人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年大学《食品质量与安全-食品质量与安全概论》考试参考题库及答案解析
- 2025年下半年济宁汶上县协管员讲解员招考(15人)易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年大学《零售业管理-零售供应链管理》考试参考题库及答案解析
- 2025年下半年河池市委党校招考高层次人才易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 福建永荣控股集团招聘试题及答案
- 2025年大学《木材科学与工程-木材加工设备》考试模拟试题及答案解析
- 2025年大学《空间科学与技术-航天工程基础》考试参考题库及答案解析
- 2025新媒体运营招聘试题及答案
- 《森林报》阅读教学设计
- GB 15193.1-2014食品安全国家标准食品安全性毒理学评价程序
- 药店血液制品管理制度 全
- 分角线投照技术口腔颌面外科学
- 材料课件常用焊接方法
- 《梅岭三章》 完整版课件
- 高铁客专联调联试工作总结-工作总结
- 高质量SCI论文入门必备从选题到发表全套课件
- 沪教牛津版六年级上册英语Unit6第1课时教学课件
- 初中物理竞赛专题五-力的合成与分解(小专题)
- 竞业禁止协议(中英文)
评论
0/150
提交评论