高考英语一轮复习 阅读理解编练511.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解编练511.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解编练511.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解编练511.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解编练511.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西崇义县2017高考英语(一轮)阅读理解编练阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。 “I didnt hear them call my name,” explained Shelley Hennig to Active Teens (AT) as she talked about that exciting moment on national television when she won the honor of Miss Teen USA 2004. “Are you ready?”is what she heard.Then she said,“I shook my head no,and then they said yesand it was announced again.”It was four days after that life changing moment for the seventeenyearold high school student from Destrehan, Louisianashe was still on_cloud_nine.“I was so shocked! I never believed that it could actually really happen. ”Present in the audience (观众) that day were: her mother and father, older brother, her friends, and her dance teacher.Understanding why members of her family and her friends would be there,AT asked why her dance teacher had traveled so far to see her compete (比赛). “Shes always been my role model. Ive danced with her since I was six. Shes been through so many difficulties and came through them all. Ive learned to get over bad lifes experiences and learned how to move on because of her.”One of those bad lifes experiences for Shelley happened three years ago when her brother Brad was killed in a drunk driving accident. He was 18. She found writing helped her get through the rough days. She said, “I write a lot about my brother. I write a lot, a lot,a lot.” As Miss Louisiana Teen, she traveled around the state speaking to teens (青少年) about the dangers of drinking and driving. In her role as Miss Teen USA, Shelley will continue to speak to youth about safe driving,in addition to many other things to help the youth.When AT asked Miss Teen USA if she had any advice for our readers, she said, “Dont let anyone change you. Hang out with people that make you feel good about yourself. That way,it is easy to be yourself.”人生要经历许多苦难,但不管怎样都要勇敢面对,不能让任何人改变你自己。1. What do the underlined words “on cloud nine” in Paragraph 2 probably mean?A. Frightened B. TroubledC. Very happy D. Very angry答案:C。词义猜测题。由第一段中“.as she talked about that exciting moment.”可知C项正确。2Shelley takes her dance teacher as a role model mainly because she is _.A. determined B. friendlyC. strict D. experienced答案:A。细节理解题。由第四段“Shes been through so many difficulties and came through them all”可知答案为A项。3How many children did the Hennigs have according to the text?A. 1. B. 2. C. 3. D. 4.答案:C。细节理解题。第三段中提到“older brother”,第五段中提到“her brother Brad”以及Shelley Hennig,由此可知the Hennigs共有三个孩子。4What did Shelley often do after she became Miss Louisiana Teen?A. She visited drunken drivers.B. She gave dance performances.C. She made speeches on safe driving.D. She helped other teens with their studies.答案:C。细节理解题。由倒数第二段中“.she traveled around the state speaking to teens (青少年) about the dangers of drinking and driving.”可知正确答案为C。5What suggestion does Shelley give to the teens?A. Be yourself with the support of friends.B. Meet friends whenever possible.C. Go easy on yourself and others.D. Have a good role model.答案:A。细节理解题。由最后一段Shelley所说的话可知她对青少年的建议是A项。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2014第一次诊断性考试】Galaxy saw a man and a woman who communicated with the sign language at the train station when she was on the way home one evening. She noticed that the woman asked the man for the direction. He told her that he did not know. Galaxy decided to help them. She had learned the sign language when she served as a volunteer in the deaf and mute (聋哑) school. Then she showed the woman the direction and left her email address to them in case they needed her help later. She received an email from that man the next day. Kazrim was his name. Galaxy replied his mail sincerely. They both started chatting online soon after and began seeing each other. Although they only communicated with the sign language, it never bothered her. Galaxy was fond of him gradually. Obviously, Kazrim was the same too. He presented Galaxy with a bunch of sunflowers and asked her sincerely. “Are you willing to be my girlfriend?”Galaxy was pleasantly surprised. She requested him to give her some time to persuade her parents. As she had expected, her parents were very angry after they had learned of their love story. Galaxy explained, “Kazrim is an excellent and a very optimistic person. He has a very positive attitude towards life and work. He cares for others always. He is 100% better than the normal. Moreover, the mute is still a human. He should possess a perfect and wonderful love.”Her parents asked to see him, then. The very worried Galaxy took Kazrim home a few days later. When they were on the train, Kazrim told her, “Im going to tell your parents that Ill be looking after you well with all my life!” Galaxy was deeply moved. As soon as they had entered the house, Galaxy introduced him to her parents. She said, “This is Kazrim.” Just right after her speech, an unbelievable thing happened. Kazrim threw the gift away and held her in his arms tightly. He said, “YOU CAN TALK?” It was the same question that Galaxy wanted to ask, too.The four people were shocked all of a sudden. As a matter of fact, Kazrim always believed that Galaxy was a mute and he still fell in love with her deeply.31. How did Galaxy and Kazrim get to know each other?A. They met each other by chance. B. They were introduced to each other. C. They once studied at the same university. D. They both served in a deaf and mute school. 32. How did Galaxy probably communicate with Kazrim before she took him home?A. Writing words on paper. B. Using the sign language. C. Judging from his expression. D. Speaking her native language. 33. What did Galaxy expect her parents to do?A. To have a talk with Kazrim.B. To prepare for her marriage. C. To treat Kazrim as a normal man. D. To accept Kazrim as her boyfriend. 34. What can we learn about the two young people from the passage?A. They fell in love at the first sight. B. They cheated each other to win love.C. They mistook each other for being mutes.D. They ignored the anger of Galaxys parents.【参考答案】31-35 ABDC 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。【2014第一次诊断性考试】Ive spent over a year in India, and in those 365 plus days, Ive learned a lot about getting around Indian cities. My biggest lessons have been learned through being cheated, particularly by taxi and rickshaw (人力车) drivers, but that doesnt mean those are bad ways to travel, as long as you know what youre doing. Below are the best ways to get around the city of Delhi, India, and tips for how to keep from being the victim of scams (欺骗).Taking taxis is a great way to get around the city of Delhi and chances are, if you arrive in Delhi by plane, as soon as you make it through customs, youll be swarmed by Indian taxi drivers. At the Delhi airport, be sure to arrange for a taxi to your hotel at one of the two Delhi Traffic Police Taxi Booths. One is inside the airport, and one is outside. The key is to make sure to go to a booth run by the police, rather than by independent taxi drivers.Rickshaws are one of my favorite ways to get around Indian cities, partly because its how the locals often travel. Auto-rickshaws are more common, but bicycle rickshaws are still used in Old Delhi. If you do have a chance to take a bicycle rickshaw, you should do it at least once for a unique experience that should only set you back about 15 rupees. Auto-rickshaw rates around Delhi range between 30 and 80 rupees, depending on distance.If you really want to travel around Delhi like the locals, take a public bus. Indian buses become very crowded and most do not have air conditioning. They are, however, very cheap. A bus trip wont set you back any more than 15 rupees, as long as you stay within the city limits. Since Indian buses get so crowded, try to board the bus at the start of the route so you can get a seat.The train is a great way to get around within the city of Delhi. Fares are reasonable, between six and 22 rupees. All departure announcements are in both Hindi and English, and tokens can be purchased for between six and 22 rupees.35. What is the author trying to do through this text?A. Expect us to travel around Delhi.B. Show his/her experiences in Delhi.C. Give some advice of traveling in Delhi.D. Explain the difficulties of traveling in Delhi.36. What should you do to avoid being cheated when taking a taxi at the Delhi airport?A. Go to a police-run booth.B. Go out of the airport.C. Show your ticket to the driver.D. Pay more to the drivers to keep safe.37. The author suggests taking a rickshaw in order to _.A. save some moneyB. gain some unique experienceC. enjoy the comfortable tripD. help the local rickshaw drivers38. Which may be the topic that follows?A. Car rentals in DelhiB. Food and drink in DelhiC. Weather conditions in DelhiD. Hotel recommendations in Delhi【参考答案】35、C36-38、 ABA 阅读理解(每题2分,满分8分)难度系数:One of London 2012s promises to the local community is to be mindful of the effects of construction on the environment and on the people living around the Olympic Park.Before we start working on the Olympic Park site,we produced a report called the Environment Statement which was part of the approved planning application for the Olympic Park.The Environment Statement mainly focused on the following aspects: the likely significant effects of the Olympic Park project on the environment and the measures necessary to manage its effects.The report took issues such as air quality,noise,ecology,water quality,flooding and transport into consideration.As part of the report,we also began to carry out several surveys to understand fully the existing environmental conditions on the site.These included surveys of plants and animals,noise,water and air quality.We have recorded noise and dust levels around the Olympic Park and will publish our results on the website.We are taking measures to help manage and control dust and noise levels across the site.We are protecting the waterways which run around and through the Park from the effects of construction.For example,we are storing chemicals and oils offsite so that they do not pollute the waterways.We have relocated a number of wild birds and other animals to new habitats so they will not be affected by the construction.They will be brought back to the area after the construction ends. We have also produced a Code of Construction Practices which contractors must follow for any construction activity in the Park.It includes information about working hours and how to manage the effects of construction like noise and dust.Note:contractor n承包商长短句分析:Before we start working on the Olympic Park site,we produced a report called the Environment Statement which was part of the approved planning application for the Olympic Park.句法点睛:before引导的是时间状语从句,we produced a report called the Environment Statement为主句,which引导的是定语从句,修饰report。句意:在我们着手建造奥林匹克公园之前,我们写了一篇环境报告,这是奥林匹克公园审批方案的材料之一。【语篇解读】 本文为新闻报道。举办2012年奥运会是英国面临的一大盛事。英国奥组委对建造奥林匹克公园可能引发的问题及采取的措施作出了说明。1To fully understand the present environmental conditions on the site,the surveys carried out include tests on _.Aplants and floodingBwater and air qualityCtransport and new habitats for animalsDchemicals and animals答案B细节理解题。由第三段最后一句可知B项正确。2Why did they produce a Code of Construction Practices?ABecause they wanted to make the Olympic Park popular.BBecause they wanted to please the visitors from other countries.CBecause they wanted to complete the construction of the Olympic Park quickly.DBecause they wanted to make rules for contractors working in the Park.答案D细节理解题。由文章最后一段中第一句可知答案为D。3Where do you think we can find the passage?AIn a diary of a person living in London. BIn a report by the London Olympic Committee.CIn a report by wildlife protectors.DIn a notice for people living around the park.答案B推理判断题。通读全文可以推知,这是伦敦奥组委为了保护环境所作的承诺及为此采取的措施,所以我们可以推知本文应该是伦敦奥组委写的报告。因此B项正确。4What does the Environment Statement mainly talk about?AHow to make London Olympic Games better than any other Olympic Games.BThe effects of Olympic projects on the development of London.CThe effects of the Olympic Park project on the environment and measures to manage them.DHow to protect wildlife and waterways effectively during the construction of the Olympic Park.答案C细节理解题。从第二段的“the likely significant effects of the Olympic Park project on the environment and the measures necessary to manage its effects”可知,环境报告主要讲述了奥林匹克公园对环境的影响,以及在处理这些影响上所采取的措施。维A2 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:Researchers from France and Italy discovered that Canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in France and Italy.“Our most important finding was the difference between Canadians and the others,” said Professor Michel Claes,the lead author of the study.“Canadians focus on independence and negotiation.On the other hand,Italians,for example,exercise more control.We found Canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.” Claes said Canada,France and Italy were selected for the study because they share important cultural and social factors.“We chose FrenchCanadians because they share the same language as France,and originally came from France and share certain values.Italy was included because it was considered to have similar,strong and important family values,” he explained.The researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old.Canadian students reported less control and more free actions,according to the study.Italian parents were stricter and French parents were somewhere in the middle.Claes explains that the differences lie in education in Canada,France and Italy.“North America has its own educational values,which promote individualization.Tolerance and comprehension are encouraged.Italy,on the other hand,promotes respect of authority,control,and the need for permission,” he said.Children from all three countries described their mothers as warm and communicative.Italian and Canadian children had similar feelings about their fathers,and reported high levels of emotional ties.But French fathers were generally thought by their children to be more distant and cold.“We were surprised by this,” Claes admitted.“It seems as though the relationships between French mothers and their children were becoming closer over time,while fathers maintain a form of distance and coldness,which is more of a source of conflict in France than in the other count

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论