




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州大方县2017高考英语一轮阅读理解统练题阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Most musicians agree that the best violins were made in Italy. They were made in Cremona, Italy, about 200 years ago. These violins sound better than any others. They even sound better than violins made today. Violin makers and scientists try to make instruments like the old Italian violins. But they arent the same. Musicians still prefer the old ones. No one really knows why these old Italian violins are so special, but many people think they have an answer.Some people think it is the age of the violins. They say that todays violins will also sound wonderful someday. But there is a problem here. Not all old violins sound wonderful. Only those from Cremona are special. So age cannot be the answer. There must be something different about Cremona or those Italian violins makers.Other people think the secret to those violins is wood. The wood of the violin is very important. It must be from certain kinds of the trees. It must not be too young or too old. Perhaps the violin makers of Cremona knew something special about wood for violins.But the kind of wood may not be so important. It may be more important to cut the wood in a special way. Wood for a violin must be cut very carefully. It has to be the right size and shape. The smallest difference will change the sound of the violin. Musicians sometimes think that this was the secret of the Italians. Maybe they understood more than we do about how to cut the wood.Size and shape may not be the answer either. Scientists measured these old violins very carefully. They can make new ones that are exactly the same size and shape. But the new violins still do not sound as good as the old ones. Some scientists think the secret may be the varnish, which covers the wood of the violin and makes it look shiny. It also helps the sound of the instrument. No one knows what the Italian violin makers used in their varnish. So no one can make the same varnish today.There may never be other violins like the violins of Cremona. Their secret may be lost forever. Young musicians today hope this is not true. They need fine violins. But there arent very many of the old violins left. Also, the old violins are very expensive. Recently, a famous old Italian violin was sold for about US$300,000!1. This passage is about .A. making violinsB. musical instrumentsC. scientific ideasD. the old Italian voilins2. The best violins .A. are made with modern techniquesB. were lost many years agoC. were made in Italy 200 years ago D. were made by scientists3. Some people think that modern violins .A. will sound better in the futureB. will sound worse in the futureC. sound wonderful and naturalD. will never be as old as those from Cremona4. Violins made today .A. look the same as the old onesB. sound the same as the old onesC. are better than the old onesD. have the same varnish as the old ones1、答案解析:答案为D。本题为主旨大意题。 第一段最后一句话 “No one really knows why these old Italian violins are so special, but many people think they have an answer.” 引入话题,为什么古老的意大利小提琴如此特别,很多人认为他们知道答案,后文分别给出了不同人的答案,最后一段对问题的答案进行总结 “There may never be other violins like the violins of Cremona. Their secret may be lost forever.” 意大利小提琴的秘密或许永远消失了,无人知晓。全文都是围绕古老的意大利小提琴展开。故答案为D。2、答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段第一、二句话 “Most musicians agree that the best violins were made in Italy. They were made in Cremona, Italy, about 200 years ago.” 可知,答案为C。3、答案解析:答案为A。本题为细节题。结合第二段和该段第二句话 “They say that todays violins will also sound wonderful someday.” 可知,一些人认为现代小提琴有一天也会演奏出优美的旋律,故A选项正确。B、C选项与文意不符,D选项未提及。4、答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第二段 “They can make new ones that are exactly the same size and shape. But the new violins still do not sound as good as the old ones.” 可知,科学家可以制作出和意大利小提琴一样大小和形状的小提琴,但是新的小提琴音质就是不如意大利小提琴好,故A正确,B、C错误。由该段最后两句话 “No one knows what the Italian violin makers used in their varnish. So no one can make the same varnish today.”可知,D选项错误。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2014高考英语综合能力测试题】The writer Margaret Mitchell is best known for writing Gone with the Wind, published in 1936. This book tells a story of love and survival during the American Civil War. Visitors to the Margaret Mitchell House in Atlanta, Georgia, can go where she lived when she started composing it and learn more about her life. Our first stop at the Margaret Mitchell House is an exhibition area telling about the writers life. She was born in Atlanta in 1900. She started writing stories when she was a child. She started working as a reporter for The Atlanta Journal newspaper in 1922. One of Ms Mitchells photographs, called Peggy, shows her talking to a group of young college boys. She is only about one and a half meters tall. The young men tower over her, but she seems very happy and sure of herself. The tour guide explains, “Now in this picture Peggy is interviewing some boys from Georgia Tech, asking them such questions as would you really marry a woman who works?” The Margaret Mitchell House is a building that once contained several apartments. Now we enter the first floor apartment where Ms Mitchell lived with her husband, John Marsh. They made fun of the small apartment by calling it “The Dump”. Around 1926, Margaret Mitchell stopped working as a reporter and was at home recovering after an injury. Her husband brought her books to read from the library. She read so many books that he bought her a typewriter and said it was time for her to write her own book. Our guide says Gone with the Wind became a huge success. Margaret Mitchell received the Pulitzer Prize for the book. In 1939, the film version was released. It won ten Academy Awards, including Best Picture.36. From Paragraph 1, we know that visitors can know more about Margaret Mitchell by _. A. visiting where she wrote Gone with the Wind B. interviewing her relatives about Gone with the Wind C. reading Gone with the Wind and then seeing the film D. living in the Margaret Mitchell House for a time 37. In the Margaret Mitchell House, we cant see _. A. her former living place B. something about her own life C. the scene that she was writing D. exhibition of Margarets possessions38. The underlined phrase “tower over” in Paragraph 2 is closest in meaning to “_”. A. stand behind B. are shorter than C. are taller than D. look down upon39. We can know about Margaret Mitchell that _. A. her height made her marriage unhappy B. she was interested in writing as a child C. writing stopped her from working as a reporter D. her life was full of hardship and sadness40. From Paragraph 4, we can learn that _. A. the library was useless for Margaret Mitchells writing B. Margaret Mitchell couldnt write without a typewriter C. Margaret got injured when she was writing a story of the war D. John Marsh offered much help to Margaret Mitchell【参考答案】36-40 ACCBD 本文主要介绍了乱世佳人的作者Margaret Mitchell在亚特兰大的生活故事。她的家现在是亚特兰大著名的旅游景点之一。36. A。细节理解题。根据第一段最后一句Visitors to the Margaret Mitchell House in Atlanta, Georgia, can go where she lived when she started composing it and learn more about her life.可知答案。37. C。细节理解题。因为Margaret Mitchell已经不居住在这所房子里了,所以今天当我们参观这所房子时,我们是不可能再看见她写作的情景了。38. C。词义猜测题。根据上句She is only about one and a half meters tall.可知,这些年轻男子高出她许多。39. B。细节理解题。根据第二段的She started writing stories when she was a child.可知答案。40. D。推理判断题。根据第四段内容可知Margaret Mitchell因病在家疗养期间,她丈夫John Marsh不但从图书馆借来很多书籍给她阅读而且还给她购买了一台打字机,并鼓励她写自己的书。社会生活类 Yao Yunchun, a 24-year-old author who frequently shops online in Hangzhou, Zhejiang province, has never been so impatient for her parcels as she is now. She has been counting every day while she waits for the products she ordered to arrive, as many deliveries have been delayed over the past month. “It took more than a week for one of my parcels to arrive from Beijing while, in the past, it took only four days,” said Yao. She is just one of the many who like shopping on Taobao. com, the countrys largest online shopping site, which has posted apologetic announcements to customers for the delays in deliveries. “Many parcels are still at the airport and cannot be delivered on time, but I think I will do my best.” Taobao clothes retailer (零售商) iM Shop said on its website. Meanwhile, major express delivery companies in China have put up notices saying they are ready to cope with the delay in recent days. “It was mainly caused by a big increase in online shopping orders because of discounts offered by e-commerce companies,” said Chen Shousong, an analyst with domestic research company Analysys International. Taobao Mall, the countrys largest business-to-customer shopping site by market share, for example, rolled out a large-scale discount on November 11 in which 150 brands sold their products at half price. The discount attracted the attention of many e-shopping enthusiasts who spent 936 million yuan ($142 million) in just one day. The recent shortage of diesel oil, which restricts delivery vehicles capacity, and bad weather conditions in North China, also added to an already overloaded express delivery market. Bottlenecks in delivery often appear before long holidays, such as the coming Christmas and New Year holidays and the Chinese traditional Spring Festival holiday. Delivery employees often quit their jobs at that time when faced with lots of work and low pay. 1. Which of the following is the best title for the passage? A. Waiting for the postman impatiently. B. Shopping on T conveniently. C. Arguing with retailers online heatedly. D. Suffering from large-scale discounts. 2. Why were many deliveries delayed last month? A. The airport didnt perform their duty properly. B. Some customers didnt pay enough money. C. Sales volume in online shopping goes up rapidly. D. Delivery companies are short of vehicles. 3. What do you think of the Taobao retailers? A. They lack good faith and service. B. They are proudhearted and irresponsible. C. They are warmhearted and apologetic. D. They should improve their work greatly. 4. The underlined word “enthusiasts” has the same meaning with . A. retailers B. customers C. provider D. netbug5. What would be continued with the passage? A. To attract more new delivery employees. B. To call off the holiday for Spring Festival. C. To stop online shopping before holidays. D. To build E-commerce companies own delivery teams. 【参考答案】8. ACCBD 社会生活类A childs visit to the dentist can be scary; especially if it is their first time. Lets face it, this can even scare an adult, too. In order to make it a good experience for the child, there are some things that can prepare them for that visit to the dental office. Children should usually start going to the dentist around age three to have their teeth examined and make sure there are no cavities (龋齿). Before they start going, you may want them to come with you to your dental appointments so that they can see that you are not afraid of having someone look at your teeth with sharp objects. This way, they will know the office personnel and, of course, the dental specialist. The dental professional will be able to explain what is done during the exam by checking their teeth and cleaning them. This should help the child settle down before their actual scheduled appointment. As a parent, you can talk about your positive experiences at the dental office and letting them know how important it is to keep your teeth healthy so that you can have a big beautiful smile. There are also books and even DVDs available to prepare them for the big day as well. Most books will show what to expect during their exam which may include what the dentist will do. This can be a great way to calm their nerves so that they are not so stressed and worried about going to their exam. Just remember, keep talking about the subject while keeping it a very positive thing. With doing some of these things, it should be a positive experience for your child. Take the time to prepare them and even the night before the appointment, make sure they get a good nights rest and a nutritious meal beforehand so that they are not moody before the visit
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年上半年广元市事业单位公开考试招聘工作人员笔试考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025年大功率多功能电子式电度表合作协议书
- 2025广西大岭乡储备村“两委”后备人才80人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解1套
- 2025广东揭阳惠来县校园招聘卫生专业技术人员80人模拟试卷及参考答案详解1套
- 2025湖北省通山县高层次紧缺专业人才引进60人考前自测高频考点模拟试题及答案详解参考
- 2025广东中山市西区集体资产经营有限公司招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(易错题)
- 2025年宁波慈溪逍林镇人民政府公开招聘编外工作人员2人模拟试卷含答案详解
- 2025江苏省宿迁市沭阳县面向普通高校应届师范类毕业生招聘16人(第二批次)模拟试卷及一套参考答案详解
- 2025贵州岑巩县医共体总医院招聘乡村医生模拟试卷及一套答案详解
- 品质部个人工作总结10篇
- 2025至2030铝合金行业市场深度分析及竞争格局与行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 医院中医科常见病症诊疗规范
- 2025广东广州市白云区民政局招聘窗口服务岗政府雇员1人笔试备考试题及答案解析
- 《电子商务概论》(第6版) 教案 第11、12章 农村电商;跨境电商
- 2025年电气工程及其自动化专业考试试卷及答案
- 大象牙膏教学课件
- 【《老年高血压患者护理措施研究》6600字(论文)】
- 颅脑创伤急性期凝血功能障碍诊治专家共识(2024版)解读
- GB/T 1423-1996贵金属及其合金密度的测试方法
- 《测控技术与仪器专业导论》配套教学课件
- 2022年曲靖市交通建设投资集团有限公司招聘笔试题库及答案解析
评论
0/150
提交评论