高考英语二轮复习 天天增分练(二十五).doc_第1页
高考英语二轮复习 天天增分练(二十五).doc_第2页
高考英语二轮复习 天天增分练(二十五).doc_第3页
高考英语二轮复习 天天增分练(二十五).doc_第4页
高考英语二轮复习 天天增分练(二十五).doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

天天增分(二十五)满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:_班级:_.完形填空The journey my daughter Cathy has had with her swimming is as long as it is beautiful.Cathy suffered some terrible _1_ in her early childhood.After years of regular treatment,she _2_ became healthy.Two years ago,while Cathy was watching the Olympics,a dream came into her sweet little headto be a swimmer.Last summer,she wanted to _3_ our local swim team. She practiced hard and finally _4_ it.The team practice,_5_,was a rough start.She coughed and choked and could hardly _6_ her first few weeks.Hearing her coughing bitterly one night,I decided to _7_ her from it all.But Cathy woke me up early next morning,wearing her swimsuit _8_ to go!I told her she shouldnt swim after a whole nights coughing,but she refused to _9_ and insisted she go.From that day on,Cathy kept swimming and didnt _10_ a single practice.She had a _11_ intention within herself to be the best she could be.My tenyearold was growing and changing right before my eyes,into this _12_ human being with a passion and a mission.There were moments of _13_ of course:often she would be the last swimmer in the race.It was difficult for Cathy to accept that she wasnt a _14_ever.But that didnt stop her from trying.Then came the final awards ceremony at the end of the year.Cathy didnt expect any award but was still there to _15_ her friends and praise their accomplishments.As the ceremony was nearing the end,I suddenly heard the head coach _16_,“The highest honor goes to Cathy!”Looking around,he continued,“Cathy has inspired us with her _17_ and enthusiasm._18_ skills and talents bring great success,the most valuable asset(财富) one can hold is the heart.”It was the greatest _19_ of my daughters life.With all she had been _20_ in her ten years,this was the hour of true triumph(成功)1A.failure BpressureCloss Dillness2A.usually BfinallyCfirstly Dfrequently3A.improve BtrainCjoin Dcontact4A.increased BfoundCcreated Dmade5A.however BthereforeCotherwise Dinstead6A.use BsurviveCsave Dwaste7A.pull BtellChide Dfire8A.afraid BnervousCready Dfree9A.take off Bset offCgive up Dshow up10A.attend BmissCban Dstart11A.rich BweakCfirm Dkind12A.trusted BdeterminedCexperienced Dembarrassed13A.frustration BdelightCexcitement Dsurprise14A.beginner BlearnerCpartner Dwinner15A.cheer on Bcompete withCrespond to Drun after16A.admitting BexplainingCannouncing Dwhispering17A.humor BwillChonesty Dwisdom18A.Although BSinceCOnce DBecause19A.discovery BchoiceCinfluence Dmoment20A.through BunderCacross Daround【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者十岁的女儿凯西在游泳训练的过程中所表现出的坚强的意志和热情以及给他人带来的鼓舞。1解析:下文语境题。联系下文的关键词treatment及became healthy可知,作者的女儿凯西曾得过严重的疾病(illness)。failure失败;pressure压力;loss失去,丢失。答案:D2解析:上下文语境题。联系前文的After years of regular treatment及后文的became healthy可知,凯西最终(finally)得以恢复健康。usually通常;firstly首先;frequently频繁地。答案:B3解析:上文语境题。联系前文的a dream came into her sweet little headto be a swimmer可知,凯西想加入(join)我们当地的游泳队。improve改善;train训练; contact联系。答案:C4解析:固定搭配题。联系前后文可知,凯西通过刻苦训练,最终加入了游泳队(made it)。make it为固定搭配,意为“获得成功”。increase增加;find发现;create创造。答案:D5解析:上下文语境题。由空格前的made it及后文的a rough start可知,虽然凯西最终加入了游泳队,但(however)训练却异常艰辛。前后文在语意上是转折关系,故填however。therefore因此;otherwise否则,不然;instead反而,代替。答案:A6解析:上文语境题。由空格前的she coughed and choked可以看出,凯西一开始进行游泳训练遭遇了咳嗽、呛水等一系列困难,前几个星期几乎挺不下去(hardly survive her first few weeks)。use使用;save节省,拯救;waste浪费。答案:B7解析:上文语境题。一天晚上,作者听到女儿咳嗽得非常厉害,决定让女儿完全放弃这项运动(pull her from it all)。文中的pull her from it意为“把她从这项运动中拉(pull)出来”,即让女儿放弃这项运动。tell告诉;hide隐藏;fire开火,解雇。答案:A8解析:上文语境题。联系空前的wearing her swimsuit可知,凯西已经为去参加游泳训练做好了准备(ready)。afraid害怕的;nervous紧张的;free免费的,自由的。答案:C9解析:上下文语境题。联系空前的but,refused及空格后的insisted she go可知,当作者因为女儿晚上咳嗽而劝说她放弃游泳的时候,女儿拒绝放弃(give up),选择坚持。take off起飞,脱掉;set off动身,引爆; show up出现,露面。答案:C10解析:上下文语境题。联系空前的kept swimming可以看出凯西刻苦训练的决心。再结合空后的a single practice可推知,凯西一次训练也没有落下(miss)。attend参加;ban禁止;start开始。答案:B11解析:下文语境题。由该段后文可以看出,凯西心中一直充满坚定的(firm)信念,即使遇到困难也不放弃,不退缩。rich丰富的,富有的;weak虚弱的,弱小的;kind友好的,善良的。答案:C12解析:下文语境题。联系下文的she would be the last swimmer及But that didnt stop her from trying可以看出,凯西是一个意志坚定的(determined)人。trusted被信任的;experienced有经验的;embarrassed感到尴尬的。答案:B13解析:下文语境题。联系后文的often she would be the last swimmer in the race可知,凯西也遭遇过一些令她沮丧的时刻(moments of frustration)。delight快乐,高兴;excitement兴奋;surprise惊讶。答案:A14解析:上下文语境题。联系前文的often she would be the last swimmer in the race以及后文But that didnt stop her from trying.可以看出,凯西遇到很多挫折,但对于凯西来说,她不愿意接受自己不是赢家(winner)这件事。beginner初学者;learner学习者;partner搭档,伙伴。答案:D15解析:下文语境题。由空格后的praise their accomplishments 可知,凯西参加颁奖典礼是为了称赞朋友们所取得的成绩。由and praise可知,凯西为朋友们喝彩(cheer on)。compete with与比赛;respond to对做出反应;run after追赶,追求。答案:A16解析:下文语境题。联系空后引用的话可知,总教练在宣布(announce)比赛结果。admit承认,准许进入;explain解释;whisper低语。答案:C17解析:上下文语境题。联系倒数第三段对于意志坚定的凯西的描述及倒数第二段最后一句话中的the most valuable asset one can hold is the heart可以看出,凯西用她坚强的意志(will)和对游泳运动的热情鼓舞着她周围的人。humor幽默;honesty诚实;wisdom智慧。答案:B18解析:语意逻辑题。skills and talents bring great success(技能和天赋给我们带来巨大的成功)和the most valuable asset one can hold is the heart(一个人所拥有的最有价值的财富是内心)之间是让步关系,所以选although引导让步状语从句。since引导原因或时间状语从句;once引导时间或条件状语从句;because引导原因状语从句。答案:A19解析:下文语境题。联系该段最后一句中的this was the hour of true triumph可知,这是作者女儿生命中最重要的时刻(moment)。discovery发现;choice选择;influence影响。答案:D20解析:下文语境题。联系空后的in her ten years可知,此处表示“在她经历(through)的十年人生里”。 under在下面;across横过;around在周围。答案:A.阅读理解AEvery man wants his son to be somewhat of a clone,not in features but in footsteps.As he grows you also age,and your ambitions become more unachievable.You begin to realize that your boy,in your footsteps,could probably accomplish what you hoped for.But footsteps can be muddied and they can go off in different directions.My son Jody has hated school since day one in kindergarten.Science projects waited until the last moment.Book reports werent written until the final threat.Ive been a newspaperman all my adult life.My daughter is a university graduate working toward her masters degree in English.But Jody?When he entered the tenth grade he became a “votech” student(技校学生)Theyre called “motorheads” by the rest of the student body.When a secretary in my office first called him “motorhead”,I was shocked.“Hey,hes a good kid,”I wanted to say.“And smart,really.”I learned later that motorheads are,indeed,different.They usually have dirty hands and wear dirty work clothes.And they dont often make school honor rolls (光荣榜)But being the parent of a motorhead is itself an experience in education.We who labor in clean shirts in offices dont have the abilities that motorheads have.I began to learn this when I had my car crashed.The cost to repair it was estimated at$800.“Hey,I can fix it,”said Jody.I doubted it,but let him go ahead,for I had nothing to lose.My son,with other motorheads,fixed the car.They got parts (零件) from a junkyard,and ability from votech classes.The cost was $25 instead of $800.Since that first repair job,a broken airconditioner,a nonfunctioning washer and a nontoasting toaster have been fixed.Neighbors and coworkers trust their car repairs to him.These kids are happiest when doing repairs.They joke and laugh and are living in their own relaxed world.And their minds are bright despite their dirty hands and clothes.I have learned a lot from my motorhead:publishers need printers,engineers need mechanics,and architects need builders.Most important,I have learned that fathers dont need clones in footsteps or anywhere else.My son may never make the school honor roll.But he made mine.1What used to be the authors hope for his son?ATo avoid becoming his clone.BTo resemble him in appearance.CTo develop in a different direction.DTo reach the authors unachieved goals.2What can we learn about the authors children?AHis daughter does better in school.BHis daughter has got a masters degree.CHis son tried hard to finish homework.DHis son couldnt write his book reports.3The author let his son repair the car because he believed that _.Ahis son had the ability to fix itBit would save him much timeCit wouldnt cause him any more lossDother motorheads would come to help4In the authors eyes,motorheads are _.Atidy and hardworkingBcheerful and smartClazy but brightDrelaxed but rude5What did the author realize in the end?AIt is unwise to expect your child to follow your path.BIt is important for one to make the honor roll.CArchitects play a more important role than builders.DMotorheads have greater ability than office workers.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议类的文章。作者的儿子在学校里不是优秀学生,最后成了一名修车工,这并不是作者希望他走的路。但是作者通过让儿子给自己修车的经历意识到:在学校里是优秀学生并不是那么重要,让孩子追随父亲的足迹也是不明智的。1解析:推理判断题。根据第一段第三句You begin to realize that your boy,in your footsteps,could probably accomplish what you hoped for.可知,作者原先希望儿子实现自己未能实现的目标,故D项正确。根据文章第一段第一句Every man wants his son to be somewhat of a clone.可知,A项不正确;文章未提及作者希望儿子跟自己在外表上相像,排除B项;根据第一段最后一句But footsteps can be muddied and they can go off in different directions.可知,作者不希望儿子跟自己的人生方向不一样,排除C项。答案:D2解析:细节理解题。根据文章第三段中的My daughter is a university graduate working toward her masters degree in English.可知,作者的女儿已经大学毕业,正在努力攻读英语硕士学位,所以,作者的女儿在学校里表现好,故选A项;她还没拿到硕士学位,排除B项;根据文章第二段的Science projects waited until the last moment.Book reports werent written until the final threat.可知,作者的儿子在学校里表现不好,作业不到最后一刻不写,排除C项;读书报告也是到最后不得不完成,而不是D项中的“不会写”。答案:A3解析:细节理解题。由第六段信息.but let him go ahead,for I had nothing to lose.可知,让儿子修车不会给自己带来任何损失,故C项正确。根据第六段的I doubted it.可知,作者怀疑儿子修车的能力,排除A项;文章没有提到让儿子修车会节省时间以及别的技工会来帮他,故排除B、D两项。答案:C4解析:细节理解题。根据倒数第三段第一句These kids are happiest when doing repairs.可知,这些孩子是快乐的; 由第二句They joke and laugh and are living in their own relaxed world.可知,这些孩子在他们自己的世界里是放松的;由第三句And their minds are bright despite their dirty hands and clothes.可知,尽管他们的手和衣服很脏,但是他们的头脑是聪明的。由此可知,在作者看来,这些孩子hardworking,cheerful,smart(bright) 和relaxed, 故选B项。答案:B5解析:推理判断题。由倒数第二段最后一句话 Most important,I have learned that fathers dont need clones in footsteps or anywhere else.可知,作者最后意识到,让你的孩子追随你的足迹是不明智的,故选A项;根据最后一段My son may never make the school honor roll.But he made mine.可知,作者现在认为在学校里是优秀学生不重要了,排除B项;由倒数第二段的.publishers need printers,engineers need mechanics,and architects need builders.可知,并不是说谁比谁重要而是各行各业都需要专业人才,排除C、D两项。答案:ABFailure is probably the most exhausting experience a person ever has.There is nothing more tiring than not succeeding.We experience this tiredness in two ways:as startup fatigue (疲惫) and performance fatigue.In the former case,we keep putting off a task because it is either too boring or too difficult.And the longer we delay it,the more tired we feel.Such startup fatigue is very real,even if not actually physical,not something in our muscles and bones.The solution is obvious though perhaps not easy to apply:always handle the most difficult job first.Years ago,I was asked to write 102 essays on the great ideas of some famous authors.Applying my own rule,I determined to write them in alphabetical order (按字母顺序),never letting myself leave out a tough idea.And I always started the days work with the difficult task of essaywriting.Experience proved that the rule works.Performance fatigue is more difficult to handle.Though willing to get started,we cannot seem to do the job right.Its difficulties appear so great that,however hard we work,we fail again and again.In such a situation,I work as hard as I canthen let the unconscious take over.When planning Encyclopaedia Britannica (大英百科全书),I had to create a table of contents based on the topics of its articles.Nothing like this had ever been done before,and day after day I kept coming up with solutions,but none of them worked.My fatigue became almost unbearable.One day,mentally exhausted,I wrote down all the reasons why this problem could not be solved.I tried to convince myself that the trouble was with the problem itself,not with me.Relieved,I sat back in an easy chair and fell asleep.An hour later,I woke up suddenly with the solution clearly in mind.In the weeks that followed,the solution which had come up in my unconscious mind proved correct at every step.Though I worked as hard as before,I felt no fatigue.Success was now as exciting as failure had been depressing.Human beings,I believe,must try to succeed.Success,then,means never feeling tired.6People with startup fatigue are most likely to _.Adelay tasksBwork hardCseek help Daccept failure7What does the author recommend doing to prevent startup fatigue?AWriting essays in strict order.BBuilding up physical strength.CLeaving out the toughest ideas.DDealing with the hardest task first.8On what occasion does a person probably suffer from performance fatigue?ABefore starting a difficult task.BWhen all the solutions fail.CIf the job is rather boring.DAfter finding a way out.9According to the author,the unconscious mind may help us _.Aignore mental problemsBget some nice sleepCgain complete reliefDfind the right solution10What could be the best title for the passage?ASuccess Is Built upon FailureBHow to Handle Performance FatigueCGetting over Fatigue:A Way to SuccessDFatigue:An Early Sign of Health Problems【语篇解读】本文是一篇议论文。文章先提出我们的疲惫有两种不同的表现方式,即:startup fatigue和performance fatigue;然后具体指出这两种疲惫的表现以及解决办法,最后点明主题:成功就意味着从不感到疲惫。6解析:细节理解题。根据文章第二段中的信息In the former case,we keep putting off a task.可知,startup fatigue最可能会推迟需要做的事情,即A项的delay tasks(推迟任务),文中putting off a task和选项中的delay tasks是同义表达。文章没提到这种人会努力工作、寻求帮助和接受失败,故排除B、C、D三项。答案:A7解析:细节理解题。根据文章第三段中的信息The solution is obvious though perhaps not easy to apply: always handle the most difficult job first.可知,作者建议要想避免 startup fatigue,就从最难的工作做起,故D项正确。答案:D8解析:推理判断题。根据文章第五段中的信息 Though willing to get started,we cannot seem to do the job right.Its difficulties appear so great

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论