




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏如皋市2017高考英语一轮阅读理解选编(一)【2016高考练习】阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。Aside from doing schoolwork and studying,American students must also participate in various extra-curricular activities.Many students get involved in their communities by doing volunteer work at various local organizations.In fact,the school I attend even requires students to perform a certain number of hours of volunteer work per semester.It is part of our study hall(自修课)grade,as well as a graduation requirement.There are many places to do volunteer work in the community.Some of my classmates volunteer at the local animal shelter,the community table(which provides free meals for needy families),charity(慈善)stores,and many others.Finding a suitable place to volunteer usually depends on whats available,as well as personal interests.For example,a friend of mine who enjoys swimming volunteers at the recreation center to teach young children how to swim.With all these options out there,I ended up doing most of my volunteer work at a school library and a non-profit bookstore called Friends of the Library.This bookstore sells donated books at cheap prices,and all the profits made are donated to the local library.I thought it was very fitting that I do my volunteer work at a library and a bookstore,because reading has always been very important to me.I love working in the bookstore now,because every sale we make helps our public library expand,and gives it the funds needed to purchase new books.I think everyone should have the opportunity to read,and that we each should do our part to help those who dont have the chance.There is a charity event,called One Book for A Window of Opportunity,in which Chinese students can donate a book to the children of the poor village Fangmaping.They dont have a lot of resources,so reading can be a challenge.To find out more about this event,please visit:/thread-739278-1-1.html.【文章大意】本文讲述的是美国学生根据自己的兴趣爱好以志愿者的形式参加课后的实践活动,以及作者自己参加课外活动后的经历和体会。1.This passage is written by .A.a Chinese studentB.an American studentC.a Chinese teacherD.an American teacher解析:细节推断题。第一段中“Aside from doing schoolwork and studying,American students must also participate in various extra-curricular activities.the school I attend even requires students.”可以看出本文是以美国学生的口吻写的。答案:B2.This passage is supposed to write to .A.villagers in FangmapingB.the writers parentsC.Chinese readersD.American readers解析:细节推断题。最后一段中“There is a charity event,called One Book for A Window of Opportunity,in which Chinese students can donate a book to the children of the poor village Fangmaping.”可以看出这是一个慈善平台,叫作“书之窗”,中国的学生可以将书捐到那些贫困的山区。答案:C3.The writer chose to do volunteer work at .A.a local animal shelterB.a charity storeC.a recreation centerD.a library and a bookstore解析:细节推断题。第四段中“I thought it was very fitting that I do my volunteer work at a library and a bookstore,because reading has always been very important to me.”可以看出因为我认为阅读对我很重要,所以我在图书馆和书店做志愿者工作。答案:D4.By writing the article,the writer hopes to .A.meet the graduation requirementB.look for another volunteer jobC.get more chances to readD.encourage people to offer help解析:推断分析题。最后一段中“I think everyone should have the opportunity to read,and that we each should do our part to help those who dont have the chance”可以看出我认为每个人都有机会去读书,每个人都应该尽自己所能去帮助那些没有机会读书的人。答案:D阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2014高考训练】A A letter of reply is sometimes a most treasured thing Here is a story that tells about this common and natural human sentiment The busiest woman in Labrador during one bitter cold Christmas not very long ago, was an Australian nurse by the naI11e of Kate Austen But Nurse Austen was not too busy to acknowledge with a long, friendly letter every gift of food or clothing received for distribution to the natives in that cold and poor district of the north Among the gifts was a box of knittings for children, knitted(编织)and sent by a woman in Toronto Nurse Austen was busy, exhausted and not feeling too well that winterShe could have written just ordinary routine notes of acknowledgement But that was not her way She sat down and wrote the woman in Toronto a real letter telling all about the village, and the names of the children who were wearing the knitted gloves and caps, and what they said -when they got them, and how they looked when they wore themShe wanted the woman who had knitted and sent all those lovely knittings to see how much happiness and warmth she had created Not long after, she received the following answer from CanadaDear Miss Austen: Your letter made me happy I did not expect such a full return I am eighty years old, and I am blind There is little I can do except knit, and that is why I knit so many caps and sweaters and scarvesOf course I cannot write this, so my daughter-in-law is doing it for meShe also sewed the seams and made the buttonholes for the knitted things I know something of the work you are doing At the age of nineteen I married a man who was going to China to be a missionary(传教士) For forty years, with an occasional year at home in America, we Worked in China, and during that time our two sons and a daughter were born to us, of whom only one son survivesAfter forty years, my husbands health began to fail We returned to the States where he took charge of a settlement house in Brooklyn, New York A surprising number of the problems we faced there were similar to the problems we had met in ChinaWhen my husband died, I came to Toronto to live with my son and daughter-in-law They are very good to me, and I pride myself that I am little trouble to them, though it is hard for a blind old lady to be sure of anything What I most want to say, my dear, is this For sixty years I have been making up missionary packages of such clothing or food or medicine or books as I could collect In various parts of the world and to various parts of the world I have sent themSometimes I have received a printed note of acknowledgement from the headquarters depot or mission board, sometimes nothingOccasionally I :have been informed that my contribution was planned for Syria or Armenia or the upper Yangtze But never before in all that time have l had a personal letter picturing the village and telling me who is wearing the clothing and what they saidI did not suppose that ever in my lifetime I should receive a letter like thatMay God bless youSincerely yours,41The underlined word “sentiment”(in Paragraph l) most probably means“ ”?A view point B gentle feeling C way of thinking D expression of attitude42The underlined sentence “But that was not her way” (in Paragraph 3) implies that A she would not just write an ordinary letter of thanks B she was too busy to write a note of acknowledgement C she was not busy, exhaustec3 0r feeling too well that time D she wrote a letter telling all about the village and the children43Why was Laura so happy when she received the letter from Miss Austen? Because A the letter was* from an Australian nurseB she was already eighty years old and blindC she had never received a letter like thatD the letter was not supposed to reach her44Ms Laura N Russell is now living in A China B Australia CCanada Dthe States45For decades, Ms Laura has been to and sent contributions to people all over the worldAToronto and New York only B Syria and Armenia onceCthe upper Yangtze area alone D many places of the world【参考答案】4145、BACCD 【2014高考训练】Below is an entry taken from an English dictionary46“Be careful not to scratch the furniture most probably means “Be careful not to ” A remove any marks B damage its surface C make any noises D change its position47The word scratch in Some drawings had been scratched on the back of the door has the same meaning as in“ ”AWe scratched some of the dirt awayBThe cars paintwork is badly scratchedCThe dog; kept scratching at the door to go outDThey scratched lines in the dirt to make marks48“Shehad scratched because of a knee injury might imply that “She couldnt A take part in a race B cancel a prepared activity Cmake a living af6ne D make enough money49When the French girl says I learned German from scratch iii six months she means she Ahad previously well prepared Bwas unsatisfied with her GermanCknew no German before thatDfound few materials available【参考答案】4649、BDAC 2014高考英语阅读理解(人物传记、故事类)【2014江西卷】ALarry was on another of his underwater expeditions(探险)but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him. She was only ten years old. This would be her first trip with her father on what he had always been famous for.Larry first began diving when he was his daughters age. Similarly, his father had taken him along on one of his expeditions. Since then, he had never looked back. Larry started out by renting diving suits from the small diving shop just along the shore. He had hated them. They were either too big or too small. Then, there was the instructor. He gave him a short lesson before allowing him into the water with his father. He had made an exception. Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide. Children his age were not even allowed to dive.After the first expedition, Larrys later diving adventures only got better and better. There was never a dull moment. In his black and blue suit and with an oxygen tank fastened on his back, Larry dived from boats into the middle of the ocean. Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. Sometimes, he was limited to a cage underwater but that did not bother him. At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures. Larrys first expedition without his father was in the Cayman Islands. There were numerous diving spots in the area and Larry was determined to visit all of them. Fortunately for him, a man offered to take him around the different Spots for free. Larry didnt even know what the time was, how many spots he dived into or how many photographs he had taken. The diving spots afforded such a wide array of fish and sea creatures that Larry saw more than thirty varieties of creatures.Larry looked at his daughter. She looked as excited as he had been when he was her age. He hoped she would be able to continue the family tradition. Already, she looked like she was much braver than had been then. This was the key to a successful underwater expedition.56.In what way was this expedition different for Larry?A.His daughter had grown up.B.He had become a famous diver.C.His father would dive with him.D.His daughter would dive with him.57. What can be inferred from Paragraph2?A. Larry had some privileges.B. Larry liked the rented diving suits.C.Divers had to buy diving equipment.D.Ten-year-old children were permitted to dive.58. Why did Larry have to stay in a cage underwater sometimes?A. To protect himself from danger.B.To dive into the deep water.C.To admire the underwater view.D.To take photo more conveniently.59. What can be learned from the underlined sentence?A. Larry didnt wear a watch.B. Larry was not good at math.C.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年彩票公司财务经理面试题库及答案
- 2025年航空乘务员专业技能考核试题及答案解析
- 2025年大学生安全常识测试题
- 机电知识培训的目的和意义
- 2025年宠物摄影摄像师高级面试常见问题集锦
- 2025年安全管理C卷模拟测试题解析
- 2025年农村扶贫助理招聘面试题及答案解析
- 学校教学常规检查课件
- 机电服务顾问基础知识培训课件
- 2025年村级前台接待笔试模拟题集及答案
- 2025年广西公需科目答案02
- 《贵州省情》课程教学大纲
- 小学教育教学工作计划范文(5篇)
- 汽轮机汽封系统
- 《大随求陀罗尼》罗马拼音与汉字对照版
- 中国人健康大数据2023年
- 职工医疗互助保障计划、女职工安康互助保障计划互助金申请表
- 宾馆饭店消防安全排查整治标准
- GB 16869-2005鲜、冻禽产品
- 材料科学基础(全套429张课件)
- 整机部整机出货检验重点标准
评论
0/150
提交评论