高考英语一轮复习 阅读理解练习251.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解练习251.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解练习251.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解练习251.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解练习251.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江苏滨海县2017高考英语阅读理解一轮练习阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。体裁:记叙文话题:助人为乐时间:15分钟On a cold winter day,a group of strangers band together to save three children.The 30 miles of switchbacks(急转弯) that snake through the pinecovered mountains of Logan Canyon in Utah are enough to make most drivers hands sweat.But Roger Andersen,a 46yearold father of four,wasnt expecting any trouble on the road last New Years Eve,when he set off for an unexpected ski trip to the Bear River Mountains with nineyearold daughter Mia,fouryearold son Baylor,and nineyearold neighbor Kenya Wildman.Andersen had driven through the canyon hundreds of times over the years.“We ski in that area at least 20 times a year,” says Andersen.“I know the spots that ice up a lot in the winter.”The weather was glorious for hitting the slopes30 degrees and sunnybut the higher they drove,the slicker(滑溜溜的) the roads became.Rounding a sharp turn at mile maker 473,Andersen saw a truck that had skated off the road and tapped his brakes(刹车) suddenly.In an instant,the Honda Accord was sliding at 25 miles per hour toward the shoulder of the highway,then slipping down a steep tenfoot embankment(路堤) toward the cold Logan River.As it hit the water,the car tipped toward the passenger side,hesitated,and then rolled onto its roof and sank into the river.There was no time to tell the kids what to do.The crash had broken a few windows,and within seconds,the cab of the upsidedown car was filled with water.“It was frightening how fast we were completely underwater,” remembers Andersen,a softspoken product development manager.“Youre thinking,Is this how its all going to end?”Then,Andersen began to search the freezing water for the kids.Mia had been right next to him in the front seat;now,in the blackness,he couldnt find her.“I thought,if I dont get out,maybe none of us is going to get out.” Andersen untied his seat belt,swam through a broken window,and gasped for air at the surface.Thats when he saw a group of men,about ten in all,appear at the top of the embankment.One after another,they jumped into the water,shouting,“Who else is in the car?”Andersen says respectfully,“It was like the sight of angels.”【语篇导读】Andersen的车不幸落入冰冷的河水中,一群素昧平生的人对车里的人展开了一场生死营救1Which word can best describe the feelings of most drivers when driving on this slope?ANervous. BCurious.CExcited. DPuzzled.解析推理判断题。第二段提到这段30英里的路急转弯多,足以让多数司机手心出汗(are enough to make most drivers hands sweat),据此可推知,多数司机开车走在这段路上的时候应该都非常紧张,故选择A。答案A2What Andersen says in Paragraph 4 shows that _.Ahe is used to driving on such a dangerous roadBhe has great confidence in driving on this steep roadChe likes to ski on such a steep downhill roadDhe would not meet such trouble as other drivers did 解析推理判断题。由Andersen说的话可知,他一年要在该地区滑雪至少20次,也对该地区冬天的情况很了解,由此推测他走这条路时十分有信心,故选择B。答案B3How did Andersen escape from the crashed car at last?AHe was saved with the help of some passersby.BHe swam out of a broken window.CHe broke a window nearby.DHe drove his car out of the water.解析细节理解题。从文章最后一段可知,Andersen在车里找不到孩子,自己松开安全带,从一个破的车窗里游了出来,故选择B。答案B4Andersens attitude toward these mens rescuing the children might be that of_.Adoubt BsatisfactionCsympathy Dappreciation解析推理判断题。从最后一段Andersen的回答“It was like the sight of angels.”可推知,Andersen 对这些人的见义勇为是非常感激的,故选择D。答案D【长难句解读】原文As it hit the water,the car tipped toward the passenger side,hesitated,and then rolled onto its roof and sank into the river.译文当接触到水面时,车子向副驾驶那一边倾斜,稍停了一下,然后底朝天跌入河中。分析这是一个复合句,As引导时间状语从句,the car tipped.为主句,其中的四个动词为并列谓语,表示按时间依次发生的动作。2016高考英语训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 We were moving to a new state after my husband had been out of work for many months and we had no money. In fact, we had to borrow money to reach our destination town. Anyway, it was my husband, two boys aged four and two, and myself, seven months pregnant (怀孕), in an old Volvo station wagon. We had been driving for two days in the middle of winter (that cars heater didnt work), and we had taken a route that was very desolate. There was nothing around for milesno cars, buildings or signs of civilization. Suddenly, our car started losing power and the gauges(汽油表) went all out of order. We saw a light in the distance and managed to roll to a stop in front of this property that looked like a small simple house. Our cell phones had not gotten reception for many miles, and it was freezing outside, so I didnt know if we were going to make it out of this situation alive. My husband got out of the car to see if there was something he could do to get us rolling again, but it was not looking good. A short while later, a man came out of the house and spoke with my husband a bit before inviting us all into his home. He and his wife took us in, fed us, and made us feel at home as we struggled to find some way to get to our destination, which was still a few hours drive away. We were able to call a friend and get a ride, leaving our broken car behind, but not before the couple gave us food and water for our journey. One week later, this dear sweet couple pulled our car all the way to our place and refused to take anything in return, except for us to pay it forwardand we have, and will continue to do it forever.1. We can learn from the text that the family_.A. had a hopeless future B. was in financial difficultyC. suffered from a company crash D. wanted to turn to their relatives for help2. The underlined word “ desolate” probably mean_.A. deserted B. advanced C. smooth D. muddy3. Knowing that the wagon had broken down, the author_.A. called her friend several miles away for helpB. stopped the car in front of a simple service stationC. was afraid that they couldnt overcome the difficultyD. encouraged her husband and children to be confident4. We can learn from the text that the family_.A. got out of their financial difficultyB. met with more troubles after thatC. came back to thank the couple who had helped themD. followed the couples example in return for their help参考答案1-4 BACD 【四川省宜宾市李庄中学2014高考英语仿真模拟试题】D“Experience may possibly be the best teacher, but it is not a particular good teacher.” You might think that Winston Churchill or perhaps Mark Twain spoke those words, but they actually come from James March, a professor at Stanford University and a pioneer in the field of organization decision making. For years March ( possibly be wisest philosopher of management) has studied how humans think and act, and he continues to do so in his new book The Ambiguities of Experience.He begins by reminding us of just how firmly we have been sticking to the idea of experiential learning :“Experience is respected;experience is sought;experience is explained.”The problem is that learning from experience involves(涉及) serious complications(复杂化),ones that are part of the nature of experience itself and which March discusses in the body of this book.In one interesting part of book,for example,he turns a double eye toward the use of stories as the most effective way of experiential learning. He says“The more accurately(精确的)reality is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story, the less realistic it is.”Besides being a broadly knowledgeable researcher. March is also a poet, and his gift shines though in the depth of views he offers and the simple language he uses. Though the book is short, it is demanding;Dont pick it up looking for quick, easy lessons. Rather, be ready to think deeply about learning from experience in work and life.43. According to the text, James March is _.A. a poet who uses experience in his writingB. a teacher who teachers story writing in universityC. a researcher who studies the way humans think and actD. a professor who helps organizations makes important decisions44. According to James March, experience _.A. is overvalued B. is easy to explain C. should be actively sought D. should be highly respected45. What can we learn from Paragraph 3?A. Experience makes stories more accurate.B. Stories made interesting fail to fully present the truth.C. The use of stories is the best way of experiential learning.D. Stories are easier to understand when reality is more accurately described.46. Whats the purpose of this text?A. To introduce a book. B. To describe a researcher.C. To explain experiential learning. D. To discuss organizational decision making.【参考答案】4345、CAB 46、A【四川省宜宾市李庄中学2014高考英语仿真模拟试题】EIn business, theres a speed difference: Its the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive (竞争的) strategy(策略)and how fast the company actually moves. The difference is important regardless of industry and company size. Companies fearful or losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain an edge ended with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track, Whats more, the firms that “slowed down to speed up “improved their top and bottom lines ,averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-years period.How did they disobey the laws of business physics, taking more time than competitors yet performing better ? They thought differently about what “slower “and “faster” mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operation speed (moving quickly ) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value ). Simply increasing the speed of production, for example , may be one way to try to reduce the speed difference . But that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.In our study, high performing companies with strategic speed always made changes when necessary . They became more open to idea and discussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look and learn. By contrast (相比而言). Performance suffered at firms that moved falt all the among their employer , and had little time thinking about changes.Strategic speed serves as a kind of leadership . Teams that regularly take time to get things right , rather than plough ahead full bore , are more successful in meeting their business goals . That kind of strategy must come from the top.47 . What does the underlined part “gain an edge ” in Paragraph 2 mean ? A. Increase the speed. B. Get an advantage. C. Reach the limit. D. Set a goal48. The underlined part “the laws of business physics” in Paragraph 3 means _. A. spending more time and performing worse. B. spending more time and performing better C. spending less time and performing worse D. spending less time and performing better 49. What can we learn from the text? A. how fast a firm moves depends on how big it is. B. how competitive a firm is depends on what it produces. C. Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes. D. Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.50. Where could be the last title for the text? A. Improve quality? Serve better. B. Deliver value? Plough ahead. C. Reduce time? Move faster. D. Need speed? Slow down. 【参考答案】47-50 BDCD 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【安徽省蚌埠市三县联谊校2014高考二模】AFor almost two months Dominic York, a 23-year-old hairdresser, wandered about hospitals all night, wearing a white coat and pretending he was a doctor. Yesterday he proudly claimed in court that despite his complete lack of medical experience or qualifications, he had saved several peoples lives. He had even been allowed to assist a surgeon during an emergency operation on a patient who was about to die on something she had swallowed. “I watched one of those TV dramas about a hospital and suddenly I felt like playing one of the roles myself. So I put on a white jacket and a stethoscope(听诊器)and walked around one of the biggest hospital in London. At first I just watched. Once you learn how doctors talk to patients, nurses and others doctors, its easy to take people in,” he said. One of the patients he treated was Laura Kennan. She had been knocked down by a car and fainted. When she came to the hospital, York was standing over her. “He looked very professional. He told me his name was Doctor Simon.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论