2017高考英语阅读理解解析版汇编(21)_第1页
2017高考英语阅读理解解析版汇编(21)_第2页
2017高考英语阅读理解解析版汇编(21)_第3页
2017高考英语阅读理解解析版汇编(21)_第4页
2017高考英语阅读理解解析版汇编(21)_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第 1 页 2017 高考英语阅读理解解析版汇编 高考英语阅读理解解析版汇编 21 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C D 中 选出最佳选项 2016 河南省六校联考 Food is always the best weapon to fight against time rather than using cosmetics and health products The food on the following list will help you to keep fit maintain a healthy heart increase immunity and spend everyday happily Avoid Memory Loss Fresh cheese will contribute to memory improvement because of its linoleic acid It is also good for your bones due to the high calcium level Eggs milk whole wheat bread peanut butter green pepper cauliflower pork liver and oysters are also good for your memory A cup of red wine everyday is good for the nerve cells Fight Against Fat Choosing the right food is an easy way to keep fit like eating tuna fish which is low in sugar and fat and also has few calories Furthermore it contains a variety of high quality protein and other nutrients and it tastes good Rich in iron it is especially good for young women Tuna fish is considered to be a great source of protein Eating 85 grams of tuna fish will provide you with 20 grams of protein therefore you don t have to worry about gaining weight when you eat it Eating tuna fish is definitely a good choice to help keep fit Clean Blood Breakfast with bread and honey is a wise choice for women And the darker the honey the better it is for you According to research dark honey is the best protection for human cells as it contains abundant elements with anti oxidant functions The elements found in honey will help clean your blood and prevent cardiac and cerebral diseases If you like to exercise in the winter you should eat more honey The carbohydrates in honey will maintain your blood sugar level 第 2 页 Increase Immunity Oranges contain the most vitamin C 30 percent more than other kinds of fruit The simplest and most effective way to prevent winter colds is to eat oranges 1 or 2 oranges a day will satisfy the body s demand for vitamin C Young Heart Flavonol in broccoli florets can make people stronger and prevent cancer Research conducted on 34 000 women revealed that flavonol can protect the heart and lower myocardial infraction from happening by a rate of 15 20 percent However flavonol in other plants such as tea or apples do not have this ability Other than broccoli florets walnuts are also good for the heart as they contain unsaturated fatty acid Breast Protection According to latest US research the risk of breast cancer in women who eat an egg everyday is 18 percent lower than those who don t eat eggs Swedish scientists have found that rye has the same function as it has the ability to inhibit the growth of cancer cells Maintain Your Youth Not everyone likes peanut butter but no one should neglect it because of its strong anti oxidation functions that come from the vitamin E it contains It is also good energy food Unsaturated fatty acid in peanut butter can help people feel full and the carbohydrates in it can give people greater physical strength and vigor 1 Who will pay much attention to this passage A Those who are suffering diseases B Those who are intended to keep fit and stay beautiful C Those who are in need of advice on health D Those who are old and in bad condition 2 Which statement is TRUE A Only eggs milk whole wheat bread peanut butter are good for your memory B Fresh cheese is also good for your bones due to its linoleic acid 第 3 页 C A cup of red wine everyday can avoid memory loss D Containing a variety of high quality protein and other nutrients Tuna fish doesn t taste good 3 If you want to clean your blood what should you take in A Whole wheat bread B Honey C Tea D Oranges 4 What can we conclude from the last two paragraphs A All of us don t like peanut butter though we can t neglect it B Eating an egg every day can inhibit the growth of cancer cells C Peanut butter isn t popular because it is good energy food D The more eggs the less risk of breast cancer 语篇解读 本文是一篇说明文 主要介绍了一些有益身体健康的食物 1 解析 选 B 推理判断题 根据第一段 Food is always the best weapon to fight against time rather than using cosmetics and health products 和 help you to keep fit maintain a healthy heart increase immunity and spend everyday happily 可知答案 2 解析 选 C 细节理解题 根据第二段 A cup of red wine everyday is good for the nerve cells 和第三段可知答案 3 解析 选 B 细节理解题 根据第四段 The elements found in honey will help clean your blood 可知答案 4 解析 选 A 推理判断题 根据最后两段和最后一段 Not everyone likes peanut butter but no one should neglect it 可知答案 2016 模拟题模拟题 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出最佳选 项 第 4 页 NASA has recently found a twin Earth in the Milky Way Scientists said the planet was the closest to Earth that has been seen Kepler 452b which has been named Earth 2 is six billion years old It has a 385 day year and orbits its star at the same distance as us It is so like Earth that NASA believes it is possible that life once inhabited the planet Kepler 452b is 60 percent larger in diameter 直径 than Earth Scientists say that the planet received the same kind of sunshine as we do on Earth Thus plants could survive if taken to the planet Since the planet is 1 5 billion years older than Earth scientists say it can show a possible future for earth If Kepler 452b is indeed a rocky planets its location could mean that it is just entering an uncontrollable greenhouse period of its climate history Said Doug Caldwell a scientist working on the Kepler Mission According to Caldwell the increasing energy from its aging sun might be heating the surface and evaporating any oceans Kepler 452b could be experiencing now what Earth will undergo more than a billion years from now as the Sun ages and grows brighter The discovery also gives new hope that alien 外星人 civilizations may exist beyond the Solar System We won t be going to this planet but our children s children s children might be said Jeff Coughlin another research scientist on the Kepler Mission The Kepler space telescope 太空望远镜 has been looking for signs of new worlds outside the Solar System since May 2009 and has so far found more than 4 000 planets But those planets are either too hot or too cold to sustain life 注 Kepler Mission NASA 设计的发现类地行星的太空探索任务 1 The following statements about Kepler 452b Earth 2 are all correct except A It has existed for six billion years B It is 60 larger in diameter than the earth 第 5 页 C It has already entered an uncontrollable greenhouse period of its climate history D It is the closest planet to the earth 2 The importance of the discovery of Earth2 lies in the fact that Earth2 can show a likely future for the earth gives new hope that alien civilizations may exist beyond the Solar System proves that life once inhabited the planet proves that plants can survive on other planets apart from the eartth is going through now what the earth will undergo more than a billion years from now A B C D 3 What can we infer from the text A The earth has existed for about 4 5 billion years B Kepler 452b is one of the planets in the Milky Way C Doug Caldwel and Jeff Coughlin are both research scientists on the Kepler Mission D More than 4 000 planets outside the Solar System still cannot sustain life now 1 C 细节理解题 根据第三段中的 its location could mean that it is just entering an uncontrollable greenhouse period of its climate history 可知 它的位置可能意味着它正在进 入它的气候历史中不可控制的温室阶段 的说法只是一种推想 而不是已经进入了 句中的 could 是关键词 它表明了一种假想的情况 故答案为 C 项 2 D 细节理解题 根据第三段第一句话和第五段第一句话可知 答案应为 D 项 3 A 推理判断题 根据第二段第一句话 Kepler 452b which has been named Earth 2 is six billion years old 和第三段第一句话中的 Since the planet is 1 5 billion years older than Earth 可以推知答案应为 A 项 即地球存在的时间是 6 billion 1 5billion 4 5 billion 年 其余各项虽然表述是正确答 但都是原文直接提到的内容 不是推断出来的 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C D 中 选出最佳选项 第 6 页 2016 延安模拟 Graham and his friends preferred to shoot up in their arms necks and legs A dealer once said Graham was the type who would never be able to turn back and that he expected him to die from the drug Wendy feared the same but didn t know how to save her son Once after he d disappeared for more than a month I found him at a friend s house with a bunch of other users she said I got down on my hands and knees begging him to come home He did but the next morning he was gone I don t know what made him do it but I drove 20 miles to the nearest train station Graham was headed for Seattle his pockets full of drugs If I hadn t gotten there in time I would never have seen him alive again The turning point came in 2007 after Graham was arrested yet again for possession Wendy got a call from the Montana Drugs Project which works with local law enforcement 强制执行 to keep track of youth related crimes so it can help families in trouble Following a counselor s advice Wendy hired two men to come to her home in the middle of the night tie Graham and take him to a treatment program in Thompson Falls Montana I was high when they came and really angry with my mom he said But if she hadn t done that drugs would have killed me After six months of treatment Graham now 19 came back to Kalispell where he s grown close to Wendy once again I still have the desires every day and attend support meetings every night he said But life is worth living again My mom thinks that s a miracle I guess she is right 1 The underlined phrase shoot up in Paragraph 1 probably means A increase very quickly and suddenly B put illegal drugs into the body by using a needle C kill or injure someone by using a gun D try to achieve a particular aim 2 When the two men came to their home in the middle of the night Graham A had just taken drugs and was in the state of excitement B was sleeping in a high bed above the ground 第 7 页 C had just taken drugs and was in the state of suffering D was quarrelling with his mother 3 What conclusion can be drawn from the end of the passage A Graham is still using drugs now B Graham hates his mother very much C Graham thinks he can t be saved D Graham has come off drugs now 1 解析 选 B 词义猜测题 结合整篇文章都是围绕 Graham 吸毒 戒毒等可推知仅有 B 项 使用针管将非法毒品注入体内 与此有关 2 解析 选 A 细节理解题 根据第二段第四句 I was high when they came and really angry with my mom 当他们来时我正处于精神亢奋状态 真的很生母亲的气 可知选 A 3 解析 选 D 细节理解题 根据全文最后 But life is worth living again My mom thinks that s a miracle I guess she is right 但生活是值得的 我妈妈认为这是一个奇迹 我想她是对的 可知选 D 阅读理解 阅读下列短文 从给的四个选项 A B C 和 D 中 选出最佳选项 Like many people you may be dreaming of a career as a rock and roll star There are two ways to go about getting one First there is the traditional way Find some friends and form a group Learn to play the guitar or the drums Write your own songs Spend hours arguing about the band name Then go on the road The next step is to spend a year or two touring If you are good the crowds will get bigger In the end an artist from a record company may come to a show If he or she likes you there may be a 第 8 页 deal This is the route traditionally followed by bands in the music industry Success means fame and wealth And failure gives you some interesting stories to tell your children Over the last few years a different path to success has become known Boy bands like Boyzone and girl bands like the Spice Girls don t come together on their own They are created by managers and record companies Their image is strictly controlled Professional song writers usually write their music This is a convenient arrangement and the public seems to love the result Though boy and girl bands have become very popular recently there is a long tradition of making music in this way In the early 1960 s an American businessman called Berry Gordy founded Motown Records Motown is short for motor town The record company was based in the city of Detroit where thousands of African Americans had moved to work in the car industry They brought with them a cultural tradition of writing and performing music This style later became known as soul music Berry Gordy was a diamond miner He took raw talent from the street and polished it until it shone Motown stars were not just given songs to sing They were also taught how to dress well and speak properly 1 In the first paragraph the writer seems to tell us A to form a band is very hard B the name of the band is very important C newly built bands can only perform by road D to form a band is very simple 答案 D 推断题 依据第一段中 First 所在的句子可看出作者认为组成一个乐队非常简 单 2 If a newborn band wants to succeed as the writer tells it must have the chance A to travel in big cities B to perform before an artist C to make an agreement with a record company D to experience failure again and again 答案 C 细节题 根据第二段中 In the end an artist from a record company may come to a show If he or she likes you there may be a deal 可知 C 项正确 3 From the fourth paragraph we can conclude that A Motown was only enjoyed by the workers in Detroit B Motown showed the style of the black Americans C Detroit used to be famous for its music industry D Detroit was founded by African Americans 答案 B 细节题 依据该段中 where thousands of African Americans had moved to work 第 9 页 in the car industry 而确定选 B 项 4 From the passage we can learn that Motown stars A used to be miners B used to dress poorly C became perfect little by little D came from Berry Gordy s hometown 答案 C 推理判断题 根据最后一段中 He took raw talent from the street and polished it until it shone 可知 C 项是最佳选项 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C D 中 选出最佳选项 2016 郑州质量预测 In all the world s cultures people sing play instruments and celebrate with music It plays such an important role in our lives that all fields focus on its study including one looking at the biology of music Experts are finding that because of the way our brains process music learning to play an instrument or just listening to music can have a wide range of benefits Music education has received a lot of attention Learning to play an instrument can help children improve math science and language skills One study in Canada tracked children s IQ scores for nine months discovering that children who studied music had the biggest test score improvements The secret may lie in the way reading music and playing notes uses several areas of the brain increasing our ability to learn school subjects For example reading notes improves spatial reasoning skills which are helpful in solving math problems like fractions Music is also used for medical purposes such as the treatment of diseases which affect memory The secret lies in the way the brain processes music One area near the forehead the medial prefrontal cortex connects music with memories stored in two other areas the amygdale and hippocampus That s why an old so

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论