高考英语一轮复习 阅读理解编练42.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解编练42.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解编练42.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解编练42.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解编练42.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

四川苍溪县2017高考英语阅读理解一轮编练2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Teen Climbing Camp 2010This 5-day climbing camp is suitable for teenagers between the ages of 13 and 18 who have an interest in rock climbing. The climbing days are designed for beginners and those who have some basic experience in a gym or outdoors. Participants will find themselves challenged physically and mentally. Rock Dimensions camps are designed to be a positive and memorable experience by providing healthy communication between participants, individual goal setting, and challenges that lead to personal growth. Dates: Monday, June 29-Friday, July 3 Monday, July 27-Friday, July 31Locations:Climbing Tower at Footsloggers Linville Gorge and Table Rock area Local climbing areas near Boone Responsibilities:Participants will meet Rock Dimensions guides at our location each morning and at the end of each day. Rock Dimensions will provide all climbing items, including a safety rope, a helmet and climbing shoes for each participant. Participants are responsible for bringing their own lunch, water, small backpack, appropriate clothing, and personal items like sun cream, etc.Pre-camp planning: Participants will receive the following information in their registration(注册) packet: Medical Form, Responsibility Agreement, Clothing/Equipment List, and Directions. Cost:$575/person for the 5-day camp$325/person for the first 3 daysAnyone interested in participating in just the last two days of the camp should call to discuss pricing and necessary skills/experience.1. According to the text, Rock Dimensions camps will _. A. probably impress participants deeplyB. provide a few competitions C. help the participants set their life goalsD. check the records of personal growth2. What of the following do participants need to bring with them? A. A safety rope. B. A helmet. C. Climbing shoes. D. Appropriate clothing.3. If Paul wants to participate in the climbing camp from July 27 to July 29 and his brother from July 27 to July 31, it will cost them _. A. 575 dollars B. 650 dollars C. 900 dollars D. 1,150 dollars4. What can we infer from the text? A. Some experience is required of the participants. B. Itll be hard for teens to experience the climbing. C. Parents are required to stay with their children. D. Guides will talk about the prices with parents.参考答案14、 ADCB 写人记事(阅读理解)The morning had been a disaster.My tooth was aching,and Id been in an argument with a friend.Her words still hurt:“The trouble with you is that you wont put yourself in my place.Cant you see things from my point of view?”I shook my head stubbornlyand felt the ache in my tooth.Id thought I could hold out till my dentist came back from holiday,but the pain was really unbearable.I started calling the dentists in the phone book,but no one could see me immediately.Finally,at about lunchtime,I got lucky.“If you come by right now,”the receptionist said,“the dentist will fit you in.”I took my purse and keys and rushed to my car.But suddenly I began to doubt about the dentist.What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice?Why wasnt he as busy as the others?In the dentists office,I sat down and looked around.I saw nothing but the bare walls and I became even more worried.The assistant noticed my nervousness and placed her warm hand over my ice-cold one.When I told her my fears,she laughed and said,“Dont worry.The dentist is very good.”“How long do I have to wait for him?”I asked impatiently.“Come on,he is coming.Just lie down and relax.And enjoy the artwork,”the assistant said.“The artwork?”I was puzzled.The chair went back.Suddenly I smiled.There was a beautiful picture,right where I could enjoy it:on the ceiling.How considerate the dentist was!At that moment,I began to understand what my friend meant by her words.What a relief!1.Which of the following best describes the authors feeling that morning?()A.Cheerful.B.Nervous.C.Satisfied.D.Upset.2.What made the author begin to doubt about the dentist?()A.The dentists agreeing to treat her at very short notice.B.The dentists being as busy as the other dentists.C.The surroundings of the dentists office.D.The laughing assistant of the dentist.3.Why did the author suddenly smile?()A.Because the dentist came at last.B.Because she saw a picture on the ceiling.C.Because she could relax in the chair.D.Because the assistant kept comforting her.4.What did the author learn from her experience most probably?()A.Strike while the iron is hot.B.Have a good word for ones friend.C.Put oneself in others shoes.D.A friend in need is a friend indeed.语篇解读:本文是一篇记叙文。那天早上对作者来说真是一个灾难,牙痛,又和朋友发生争执。但是在牙医诊所的经历使作者转变了心情,认识到做任何事情都要学会换位思考,要站在对方的立场上考虑问题。答案及剖析:1.D推理判断题。由第一段第一、二句可知,作者那天早上牙痛,又和朋友发生争吵,因此可推知作者很心烦。2.A细节理解题。由第三段内容可知,作者觉得看这个牙医都不用等,有可能是因为他技术不好,没有人去看病,这使作者对这位牙医产生了怀疑。故A项正确。3.B细节理解题。由倒数第二段第二、三句“Suddenly I smiled.There was a beautiful picture,right where I could enjoy it:on the ceiling.”可知,作者看到天花板上有幅画时便笑了。4.C推理判断题。由倒数第二段最后一句以及第一段第三句可知,作者认识到了朋友所说的话是有道理的,自己应该学会站在别人的角度去思考问题。A项意为“趁热打铁”;B项意为“为某人的朋友说好话”;C项意为“换位思考”;D项意为“患难朋友才是真正的朋友”。故C项正确。【疑难词汇解读】1.in ones place处于某人的境况I wouldnt like to be in your place.我可不想处于你的境地。2.fit sb.in 找到时间见某人Ill try and fit you in after lunch.我尽量午饭后抽时间见你。【长难句子分析】I主语 dthought谓语 I could hold out (till my dentist宾语从句came back from holiday).时间状语从句宾语从句我原以为我能坚持到我的牙医度假回来。阅读理解As the railroads and the highways shaped the American West in the past centuries, a new electrical generating(发电)and transmission(输送)system for the 21stcentury will leave a lasting mark on the West, for better or worse. Much of the real significance of railroads and highways is not in their direct physical effect on the scenery, but in the ways that they affect the surrounding community. The same is true of big solar pants and the power lines that will be laid down to move electricity around.The 19th century saw land grants(政府拨地)offered to railroad companies to build the transcontinental railroads ,leaving public land in between privately owned land . In much of the west ,some of the railroad sections were developed while others remained undeveloped ,and in both cases the landownership has presented unique challenges to land management, with the completion or the interstate highway system ,many of the small towns which sprang up as railway stops and developed well ,have lost their lifeblood and died .Big solar plants and their power lines will also have effects far beyond their direct footprint in the west .this is not an argument against building then ,we need alternative energy badly .and to really take advantage of it we need to be able to move electricity around far more readily than we can now .So trade-offs will have to be made .some scenic sport will be sacrificed .some species (物种)will be forced to move ,or will be carefully moved to special accommodations ,deals will be struck to reduce the immediate effects .The lasting effects of these trade-offs are another matter .the 21st century development of the American west as an ideal place for alternative energy is going to throw off a lot of power and money to do a lot of good .but it is just as likely that they will be spent wastefully and will leave new problems behind, just like the railroad and the highway.The money set aside in negotiated trade offs and the institution that control will shape the west far beyond the immediate footprint of power plants and transmission lines .so lets remember the effects of the railroad and the highways as we construct these new power plants in the west .( ) 1.What was the problem caused by the construction of the railways?A. small towns along the railways became abandoned.B. some railroad stops remained.C. land in the west was hard to manage.D. land grants went into private hands.( ) 2. What is the major concern in the development of alternative energy according to the last two paragraphs?A. the transmission of power B. the use of money and power C. the conservation of solar energy D. the selection of an ideal place ( ) 3.What is the authors attitude towards building solar plants?A. cautious B. approving C. doubtful D. disapproving ( ) 4.Which is the best title for the passage?A. how the railways have affected the west B. how solar energy could reshape the west C. how the effects of power plants can be reduced D. how the problems of the highways have been settled【文章大意】说明文。文章说明的是一种新的太阳能电力系统是如何或好或坏的影响美国西部地区的。1.答案C。细节理解题。由文章第二段in both cases the landownership has presented unique challenges to land management ,with the completion or the interstate highway system可知。2.答案B。细节理解题。由文章alternative energy is going to throw off a lot of power and money to do a lot of good和文章最后两段内容可以看出。3. A 态度题,作者由铁路和高速公路在西部建设过程中出现的好的和坏的影响来说明solar plants 在西部建设也会出现同样的问题。他是担心的caution4. B 主旨大意题。文章说明的是一种新的太阳能电力系统是如何或好或坏的影响美国西部地区的。太阳能电力系统会重塑美国西部。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2013黄浦区】(C) Throughout the centuries, various writers have contributed greatly to the literary treasure trove of books lining the shelves of todays libraries. In addition to writing interesting material, many famous writers, such as Edgar Allan Poe, were larger-than-life characters with personal histories that are as interesting to read as the stories they wrote. Poes rocky life included being driven off from the United States Military Academy at West Point in 1831 and an ongoing battle with alcohol. Yet, despite heavy gambling debts, poor health, and terrible unemployment, Poe managed to produce a body of popular works, including “The Raven” and “The Murders in the Rue Morgue.”Herman Melville, author of Moby Dick, once lived among the man-eaters in the Marquesas Islands and wrote unusual tales inspired by his years of service in the U.S. Navy. Dublin-born Oscar Wilde was noted for his charismatic personality, his outrageous lifestyle, and creating witty catchphrases such as, “Nothing succeeds like excess.” D.H. Lawrence wrote shameful novels that were often cut, and Anne Rice led a double life writing bestselling horrible novels under her real name and using “A.N. Roquelaure” for the lowbrow unhealthy novels she penned on the side. Nonconformist(不墨守成规的)author and naturalist Henry David Thoreau once fled to the woods and generated enough interesting material to fill his noted book Walden. Thoreau wrote on the issue of passive resistance protest in his essay “Civil Disobedience” and served time in jail for refusing tax payments in protest of the United States governments policy towards slavery. American short story writer O. Henrys colorful life was ruined by tragic events, such as being accused and sentenced for stealing money from an Austin, Texas bank. Despite his success selling his short stories, O. Henry struggled financially and was nearly bankrupt when he died. As diverse as these famous authors backgrounds were, they all led unconventional lives while writing great literary works that will endure throughout the ages. The next time you read an interesting book, consider learning more about the author by reading his or her biography so you can learn about the unique life experiences that shaped his or her writing. 72. Which of th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论