高中英语一轮复习 Part I Unit 5 Rhythm作业 北师大版_第1页
高中英语一轮复习 Part I Unit 5 Rhythm作业 北师大版_第2页
高中英语一轮复习 Part I Unit 5 Rhythm作业 北师大版_第3页
高中英语一轮复习 Part I Unit 5 Rhythm作业 北师大版_第4页
高中英语一轮复习 Part I Unit 5 Rhythm作业 北师大版_第5页
已阅读5页,还剩9页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 高中英语一轮复习高中英语一轮复习 PartPart I I UnitUnit 5 5 RhythmRhythm 作业作业 北师大版北师大版 完形填空 It s my own fault Carl Fenter pulled his jacket closer against the abnormal bite of cold morning wind The rest of the family is home where it s 1 Just another one of his 2 ideas a big tamale 玉米粉蒸肉 feast after tonight s Christmas Eve service at church flashed and he looked where it landed him waiting in a line 50 people deep Who would have guessed that every tamale shop in the city would be sold out the day before Christmas But they 3 as Carl knew He had been driving all over El Paso that morning 4 to bring home the tamales Carl tried one last shop an old favorite out in Canutillo When he arrived a fresh batch 一炉 was 5 off the steamer in 45 minutes 6 at the end of the snaking line of tamale seekers he watched the woman in front of him 7 her jacket to cover her shivering baby It wasn t long before she too 8 in the biting wind After only a moment s 9 Carl took off his own jacket and offered it to the 10 mother Together they 11 when the line slowly moved forward at last and smiling people exited the shop carrying steamy bags 12 Carl got inside the door and 13 his way closer to the counter the woman now first in line 14 Carl groaned 抱怨 with everyone else 15 behind him 16 stressed the man at the counter we ll have a final batch ready 17 oh about half an hour Defeated Carl backed away but the young mother grabbed his arm You re leaving I 18 Carl glanced at his watch I promised to put up luminarias 传统圣诞灯 at my church I ll get your order of tamales and bring them to your house Carl s brow furrowed 皱眉 I couldn t ask you to do that But it s 19 I can do You lent me your coat Her smile overrode 推翻 his objections Just give me your address She and her little baby settled in for the long wait And at 20 noon on Christmas Eve they delivered four dozen fragrant tamales along with Carl s brown jacket to his home 2 1 A harmonious B warm C happy D pleasant 答案与解析 B 由上下文可知 该空填 warm 2 A brilliant B bad C stupid D common 答案与解析 A brilliant ideas 好主意 3 A were B did C could D had 答案与解析 A 这里是个省略句 原句为 But they were sold out the day before Christmas 4 A Decided B Determined C Wanted D Expected 答案与解析 B be determined to do sth 决意做某事 5 A ready B prepared C soon D due 答案与解析 D due 预定的 预计的 题意 Carl 到时 一炉新鲜的玉米粉蒸肉预定 在 45 分钟内可以出笼 6 A Finding his way B Taking his road C Taking his place D Finding his place 答案与解析 C take one s place 找到某人的位置 代替 find one s way 找到某人的 路 由下文可知 Carl 已经找到了位置排队 7 A move B reject C abandon D remove 答案与解析 D remove 在此指 脱掉 句意 他看到前面的一位妇女脱下夹克给 她瑟瑟发抖的孩子披上 8 A waved B froze C shook D shocked 答案与解析 C 不久之后 她也在寒风中 颤抖 起来 9 A assumption B appreciation C hesitation D attention 答案与解析 C hesitation 犹豫 assumption 假设 appreciation 欣赏 attention 关心 10 A grateful B Respectful C hopeless D shameful 答案与解析 A 片刻犹豫之后 卡尔脱下自己的夹克 并把它给了这位 满怀感激的 母亲 graceful 感激的 符合题意 respectful 有礼貌的 恭敬的 11 A cheered B congratulated 3 C shouted D screamed 答案与解析 A cheer 欢呼 congratulate 向 某人 道贺 shout 大喊大叫 scream 因害怕 激动 尖叫 12 A Immediately B Hopefully C Firstly D Finally 答案与解析 D 最后 Car 走到门内 13 A shouldered B forced C felt D inched 答案与解析 D inch one s way 缓慢移动 当时排队等候的人很多 Carl 又是刚进入 门内 所以 D 项符合语境 shoulder one s way 用肩膀挤进去 force one s way 挤出一条 路 feel one s way 摸索着前进 14 A No problem B No way C No doubt D No wonder 答案与解析 B no way 不行 没门 符合题意 15 A lined up B held up C looked up D waited up 答案与解析 A line sb sth up 使站成一队 排成一行 16 A So B But C Then D Besides 答案与解析 B 上下文之间是转折关系 17 A before B for C in D after 答案与解析 C 最后一笼玉米粉蒸肉在蒸笼里快好了 还需要半小时 18 A plan to B intend to C have to D ought to 答案与解析 C 因有约定 所以卡尔 不得不 走了 19 A the least B the most C the last D the best 答案与解析 A it s the least thing sb can do 这是某人最后 最少能做的事情 20 A just B exactly C accurately D right 答案与解析 B exactly 恰好 正好 4 单项填空 21 Many lifestyle patterns do such great harm to health that they actually speed up weakening of the human body A a 不填 B 不填 the C a the D 不填 不填 答案与解析 B 考查冠词 题意 许多生活方式对人类的健康有害 它们加速了人类 身体机能的衰退 本题考查冠词 do harm to 对 有害 中间无需冠词 之后的 weakening 是由动词的 v ing 表示抽象的名词 表达一种概念 状况时需要加上 the 22 The doctor thought would be good for you to have a holiday A this B that C one D it 答案与解析 D 考查 it 的用法 it 的两个重要用法是作形式主语和形式宾语 本题考 查 it 作形式宾语 it 在这里代指后面的真正宾语 to have a holiday 23 My father warned me going to the West Coast because it was crowded with tourists A by B on C for D against 答案与解析 D 考查介词用法 题意 我父亲警告我不要去西海岸 因为那里挤满了 游客 句中谓语动词 warned 和介词 against 搭配 构成 warn sb against doing sth 相当于 warn sb not to do sth 警告某人不要干某事 24 The boss said we had only three days to finish the work Don t worry We have already two thirds of it A got down B got through C given in D given away 答案与解析 B 考查动词词组辨析 get down 下来 开始做某事 get through 完成 give in 屈服 give away 分发 答句意为 别担心 我们已经完成了三分之二 25 It was already past midnight and only three young men in the tea house A left B remained C delayed D deserted 答案与解析 B 考查动词词义辨析 leave 离开 remain 留下 delay 延误 耽 搁 desert 抛弃 题意 已经过了午夜了 茶馆里只剩下三个年轻人 26 The weather turned out to be fine yesterday I the trouble to carry my umbrella with me 5 A should have taken B could have taken C needn t have taken D mustn t have taken 答案与解析 C 考查情态动词 needn t have done 本不需要做 题意 昨天天气很好 我本不需要费心地带一把伞 27 It s been raining for a whole week I think it ll get fine soon We are getting into the rainy season now A Yes it will B Of course not C It s possible D It s hard to say 答案与解析 D 考查交际用语 从后面一句话 我们现在正在进入雨季 来看 表示对 上面说话人所说的话表示不同意见 所以选 D 项 28 The parents suggested in the hotel room but their kids were anxious to camp out during the trip A sleep B to sleep C sleeping D having slept 答案与解析 C 考查动词用法 suggest doing sth 建议做某事 题意 父母建议住在 宾馆里 但他们的孩子在这次旅途中很想在外野营 29 With the help of high technology more and more new substances in the past years A discovered B have discovered C had been discovered D have been discovered 答案与解析 D 考查动词时态及语态 物质与发现之间是被动关系 本句中没有过去 的时间作为参照点 所以不能使用过去完成时 30 Leaves are found on all kinds of trees but they differ greatly size and shape A on B from C by D in 答案与解析 D 考查介词搭配 differ in 在 方面不同 题意 所有的树上都能 找到叶子 但它们的形状 大小都很不同 31 Last week only two people came to look at the house wanted to buy it A none of them B both of them C none of whom D neither of whom 答案与解析 D 考查定语从句 此句为非限制性定语从句 neither 表示两者都不 32 The village has developed a lot we learned farming two years ago 6 A When B which C thatD where 答案与解析 D 考查定语从句 先行词是表地点的 village 从句主宾成分完整 所以 只能选择 where 33 Experts have been warning of the health risks caused by passive smoking A at a time B at one time C for some time D for the time 答案与解析 C 考查常用词组辨析 at a time 每次 依次 at one time 一度 从前 for some time 一段时间 for the time 在当时 由句子所使用的完成时态来看 这里要用表 一段时间的时间状语 34 Little that we were watching his every move so he seemed to be going his own way in this business A he realized B he didn t realize C didn t he realize D did he realize 答案与解析 D 考查特殊句型 否定词位于句首的部分倒装 35 Is Peter there please I ll see if I can find him for you A Hold upB Hold on C Hold out D Hold off 答案与解析 B 考查交际用语 hold on 在电话用语中表示稍等一会儿 阅读理解 A A panic attack is a sudden feeling of terror Usually it does not last long but it may feel like forever The cause can be som7ething as normally uneventful 平凡的 as driving over a bridge or flying in an airplane And it can happen even if the person has driven over many bridges or flown many times before A fast heartbeat Sweaty hands Difficulty breathing A lightheaded 头昏眼花的 feeling At first a person may have no idea what is wrong but these can all be signs of what is known as panic disorder The first appearance usually is between the ages of 18 and 25 In some cases it develops after a tragedy 悲剧 like the death of a loved one or some other difficult situations In the United States experts say more than two million people are affected in any one year period and that panic disorder is two times more likely in women than men It can last anywhere from a few 7 months to a lifetime Some people who suffer a panic attack develop a phobia 恐惧症 a deep fear of ever repeating the activity that brought on the attack But Doctors suggest anti anxiety or anti depressant 抗抑 郁剂 medicines Talking to a counselor could help a person learn to deal with or avoid a panic attack There are breathing methods By breathing deeply people may feel better Panic disorder is included among what mental health professionals call anxiety disorders A study published last week reported a link between anxiety disorders and several physical diseases Researchers say that in most cases the physical condition followed the anxiety disorder They also say exactly how the two are connected remains unknown 36 What is the passage mainly about A How to deal with panic attacks B Why people suffer panic attacks C Some information about panic attacks D When panic attacks happen 答案与解析 C 文章主要讲述的事有关 恐慌 的信息 而 A B D 三项都太片面 不 是主要内容 37 If a person suffers from panic disorder he may A have trouble in breathing B feel his hands shaking C have no idea what to do D think of the death of a loved one 答案与解析 A 可根据第 2 段中 Difficulty breathing 判断 38 Which of the following statements is TRUE according to the passage A Women are easier to have panic attacks than men B Panic attacks have nothing to do with ages C Panic disorder only last for a short time D Driving over a bridge may be a cause of panic disorder 答案与解析 A 根据 two times more likely in women than men 可知 女士更容易患 惊 恐症 39 From the passage we can infer that 8 A there is no way to cure panic disorder B panic disorder can be treated C people who suffer panic attacks are always scared D People who suffer panic attacks have physical problems 答案与解析 B 根据第 4 段 吃药 咨询和呼吸疗法 推测 惊恐症 是可以治疗的 B Our Online Traffic School is designed to make studying here as easy for you as possible No wasting gas driving to classrooms No extra things to buy All you need is just your computer and an Internet connection You ll be able to log in and out as often as you like You can either complete the whole ONLINE course in one session or take it in smaller pieces BEST ONLINE PRICE Our Traffic School courses are the lowest priced courses on the Internet There s NO HIDDEN FEES with us What you see is what you get No surprising or extra charges at the end of the course Everything is spelled out ahead so you can be sure from our Online Traffic School you re getting the best value of your money FIT YOUR SCHEDULE Traffic School course is ready No waiting for class to begin No rearranging your schedule to please someone else You are in total control of when and how you study Our timetable an hour in the early morning a quick half hour at lunchtime 15 minutes during breaks at work and two hours in the evening It s entirely up to you HELPS We take great pride in the fact that unlike other providers if you have any questions you can get help from our Expert Service Team 24 hours a day 365 days a year Just call or e mail us We re there for you And by the way 80 of all our calls are answered within 45 seconds Who else offers that TO MAKE IT EVEN BETTER We are confident that you ll pass your final exam If not we ll give your money back 100 no questions asked Simply call us within 30 days of signing up for the Traffic School course Sign up today 40 The first paragraph mainly tells readers 9 A the Internet connection of the Online Traffic School B the easy Online courses in the Online Traffic School C the advantages of the Online Traffic School D the purpose of the Online Traffic School 答案与解析 C 根据 尽量容易 不浪费汽油 不买额外的东西 等来看 该段主要讲 述的是网络驾校的优点 41 The Online Traffic School will charge A the lowest fees of all the traffic schools in the country B no extra fees and tell you the fees ahead C extra fees but the amount of them is very clear D the fees of the courses once a month 答案与解析 B 根据 No surprising or extra charges at the end of the course Everything is spelled out ahead 可知 费用将事先告诉你 并没有别的费用 42 How long will you study at most in a week A About 22 hours B About 14 hours C About 18 hours D About 26 hours 答案与解析 D 1 0 50 30 minutes 0 25 15 minutes 2 7 26 25 43 This purpose of this passage is to A attract more people to study in the Online Traffic School B tell readers how to sign up for the Traffic School course C let more people know the charge of the Online Traffic School D provide readers with the schedule of the Online Traffic School 答案与解析 A 根据介绍的内容看 这是一篇广告 目的是为了吸引学员 C A child like robot that combines the roles of nurses companions and security guards is to go on the market to help the growing elderly Japanese with no one to look after them The Wakamaru robot can walk around a house 24 hours a day warning families hospitals and security firms if it notices a problem It will for example call relatives if the owner fails to get out of the bath Cameras implanted in the eyebrows of the robot enable it to see as it walks around an 10 apartment The images can be sent to the latest cellphones which display the pictures Mitsubishi Heavy Industries which developed Wakamaru plans to start selling the meter high robots for about 15 000 Wakamaru which speaks with either the voice of a boy or girl is also designed to provide companionship greeting its papa when he comes home It is the first household robot able to hold simple conversations based on a vocabulary of around 10 000 words It cannot only speak but also understand answers and react accordingly It will ask Are you all right if its owner does not move for some time If the answer is no or there is no answer it will telephone present numbers passing images and functioning as a speakerphone Wakamaru will inform a security firm if there is a loud bang or if an unknown person enters the house while the owner is out or asleep It can recognize up to 10 faces But like most robots it cannot climb stairs It can be set to remind forgetful people when it is time to take medicine eat and sleep Mitsbubishi adapted Wakamaru from robots it already makes to go round nuclear power equipment The idea to use the technology in the home came from a company employee The project chief said Looking at the ageing of society and the falling birth rate we decide that this could work as a business We want to offer Wakamaru as a product that helps society 44 Which of the following is TRUE about the robot A It s used in some nuclear power equipment B It can t speak but can understand answers C It can go up and down the stairs easily D It can recognize as many as 10 faces 答案与解析 D 根据短文中的 It can recognize up to 10 faces 可知 D 项为正确答案 45 The purpose of this passage is to A introduce a new product B solve the ageing problems C tell people how to use the robot D show the rapid development of technology 答案与解析 A 这篇文章主要讲述了一种新的机器人 也是介绍一种新产品 11 46 What can we infer from the passage A The robot can dial proper number for help B The robot is likely to have a promising market C The robot has given the Japanese a chance to live longer D Nurses companions and security guards will be out of work in future 答案与解析 B 文章讲述了这种机器人的众多功能 可以推断它未来会有一个很光明 的前途 47 What is the best title for this passage A The Latest Development of Robot Technology B Japanese Robot and the Ageing Society C Vast Market of the New Robot D Japanese Robot to help the old 答案与解析 D 这篇文章介绍了日本的一种机器人在照顾和帮助老人方面的功能和用 途 故 D 项可作为文章的标题 D One day we decided to go Brisbane City for a visit We were all excited as we boarded the train We had heard so many things about South Bank and Queen Street Mall We arrived in Center and made our way through the city and over the Victoria Bridge to South Bank It was getting close to lunchtime so we decided to eat at one of the eateries 餐馆 Just as we had all finished our little girl Mini fell sideways off her chair onto the ground We all jumped to help Mini get up but as York lifted her we noticed drops of blood on the ground Her forehead was bleeding quite badly All the children went white with shock 震惊 Grampy went to find help as York held Mini and I put a hand against the wound Help arrived and we were guided to the first aid room James was crying After a while we were advised to go to the nearest hospital for stitches 缝合 Our big Brisbane adventure was over for Mini needed medical attention At the hospital we were all on edge Grampy and I decided to take all the other children home first and leave Blossom there York and Mini at the hospital Somewhat disappointed and sad we sat quietly on the train Everyone s thoughts were on little Mini in the hospital Later that afternoon when the three of them returned we all checked Mini s injury and were so 12 thankful that she was well Through the accident we realized that our family was united We could have all been very disappointed at missing South bank but we weren t 48 According to the passage at least how many people went to Brisbane City A Three B Four C Five D Six 答案与解析 D 细节题 文章提到的人是 Grampy Blossom York Mini James 再加上 我 一共是六个人 49 The underlined phrase on edge in Paragraph 3 probably means A relaxed B nervous C angry D excited 答案与解析 B 词义推测题 从文章第 3 段 All the children went white with shock James was crying 可知大家都很震惊 害怕 现在 Mini 还在医院 不知情况如何 所以大家紧张不安 50 During the whole accident who stayed with Mini all the time A James B The writer C Grampy D York 答案与解析 D 细节题 由文章第 2 段可知 Mini 刚从椅子跌下来时 York 把 Mini 扶 起来 然后又抱着她 到了医院后 York 又留下来陪她 可知 York 一直在 Mini 身旁 51 They felt sad on the train ride back because A Mini was injured and in hospital B they didn t get to Brisbane City C they couldn t stay with Mini D they were very tired during the travel 答案与解析 A 推断题 从第 4 段最后一句 Everyone s thoughts were on little Mini in the hospital 可 根据短文内容 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项 选项中有两项为多余选 项 The organization Keep Time for Children was started in 2002 to make people realize the importance of family time on weekends particularly for families with school age children 52 We will try to help parents take one day off on weekends to be with their family 53 What children want and need most is to spend time with their parents not with toys or taking part in activities But with more and more people working on weekends many children of 13 school age don t see their parents anywhere near as often as they should 54 The movement is designed for families of all types and sizes under increasing pressure to work on weekends Beca

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论