




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心1 选修选修 6 6 UnitUnit 5 5 用所给的词的适当形式填空 1 Tom made a big in his business but he went bankrupt because of his careless investment unfortunate 答案 fortune unfortunately 2 He was to leave and he could not hide his anxious 答案 anxious anxiety 3 After he returned home he went into the and took a bathe 答案 bathroom bath 4 Do you want to your intelligence Just complete the form below please evaluate 答案 evaluate evaluation 5 Tom was badly hurt and still after the accident but his wife was and was smiling to us conscious 答案 unconscious conscious consciously 翻译句子 1 我正准备离开 突然电话铃响了 答案 I was about to leave when the telephone rang 2 他总是把书放得整整齐齐 答案 He always keeps his books in good order 3 我突然想起 我还没给父亲打电话 答案 It occurred to me that I hadn t called my father up 4 汤姆发现自己在一个不熟悉的地方 答案 Tom found himself in an unfamiliar district 5 我本打算假期去北京 但一位不速之客来了 答案 I intended to have gone to Beijing during my holiday but an unexpected guest came 6 尽管他画画不好 音乐上却很有天分 答案 He has a gift for music though his drawing is not very good 完形填空 2009 年全国 One of my father s favorite sayings as I was growing up was Try it I couldn t say I didn t like something whatever it might be until after I tried it Over the years I ve come to 1 how much of my success I owe to my 2 of those words as one of my values My 3 job was just one I decided to try for a couple of years until I 4 what I wanted to do as a career 职业 5 I believed I would work for a few years get married stay home and raise a family so I didn t think the job I took 6 that much I couldn t have been more 7 I mastered the skills of that beginning level position and 用心 爱心 专心2 I was given the opportunity 机会 to 8 through the company into different 9 I accepted each new opportunity with the thought Well I ll try it if I don t like it I can always go back to my 10 position But I was with the same company for the past 28 years and I ve 11 every career change I ve made I ve discovered I 12 a large number of different talents 才能 and skills that I never would have thought were within me had it not been for my being 13 trying new opportunities I ve also discovered that if I 14 what I m doing and work hard at achieving my goal I will succeed That s why I am so excited to be a part of CareerFables com I think 15 has come and I am determined to make it a success 解读 在成长的过程中 作者的父亲最喜欢说的一句话就是 Try it 作者将它作为 价值观 不断尝试 最终取得了成功 1 A consider B argue C include D realize 解析 realize 认识到 领悟 表示作者思想的变化 答案 D 2 A suggestion B explanation C acceptance D discussion 解析 acceptance of as 意为 把 作为 来接受 我 的成功很 大程度上应归功于 我 把这些话作为 我 的价值观 答案 C 3 A hard B best C extra D first 解析 下文谈到作者多次更换工作 因此这里指作者的第一份工作 答案 D 4 A determined B examined C experienced D introduced 解析 determine 确定 决定 符合语境 答案 A 5 A Actually B Gradually C Finally D Usually 解析 actually 实际上 确实 符合语境 答案 A 6 A helped B required C expressed D mattered 解析 我 认为 我 从事的工作没有那么要紧 动词 matter 表示 要紧 有重 大影响 答案 D 7 A careful B mistaken C interested D prepared 解析 我 的想法是何等地错误啊 I couldn t have been more mistaken 用 比较级的否定式表达最高级的意思 答案 B 8 A look up B take up C move up D put up 解析 根据上句可知 作者先掌握了基本工作技能 后来获得了晋升的机会 look up 向上看 抬头看 take up 拿起 占去 move up 使升级 提升 put up 举起 建立 张贴 答案 C 9 A situations B choices C directions D positions 用心 爱心 专心3 解析 position 表示 职位 职务 situation 形势 情况 位置 choice 选择 direction 方向 说明 由于作者愿意尝试新事物 不断提升自己的能 力 因此得到提拔重用 在公司内不断地变换职位 答案 D 10 A easier B newer C earlier D higher 解析 作者在尝试新工作岗位时 想到如果不喜欢新的工作 还可以回到原来的工 作岗位 earlier 早期的 初期的 先前的 答案 C 11 A permitted B counted C organized D enjoyed 解析 作者事业的成功说明她非常喜欢在事业上的变化 enjoy 喜欢 欣赏 答案 D 12 A show B possess C need D gather 解析 possess 表示 拥有 通过尝试 作者发现自己拥有很多才能 这是原来没 有想到的 答案 B 13 A lucky for B slow at C open to D afraid of 解析 be open to 对 开放 愿意接受 为固定搭配 答案 C 14 A think of B give away C believe in D turn into 解析 believe in 相信 信任 作者发现 如果相信自己所做的事 并且努力去 追求 就能实现自己的目标 答案 C 15 A dream B time C power D honor 解析 time has come 时机来临 时间已经来到 为固定搭配 答案 B 阅读理解 A 2009 年重庆 D Liverpool my hometown is a unique city It is so unique that in 2004 it became a World Heritage 遗产 Site I recently returned to my home city and my first stop was at a museum on the River Mersey Blanketed in mist 薄雾 Victorian architecture rose from the banks of the river responded to the sounds of sea birds and appeared unbelievably charming When I headed toward the centre I found myself surrounded by buildings that mirror the Best palaces of Europe It is not hard to imagine why on first seeing the city most visitors would be overpowered by the beauty of the noble buildings which are solid signs of Liverpool s history As if to stress its cultural role Liverpool has more museums and galleries 美术馆 than most cities in Britain At Walker Art Gallery I was told that it has the best collections of Victorian paintings in the world and is the home of modern art in the north of England However culture is more than galleries Liverpool offers many music events As Britain s No 1 music city it has the biggest city music festival in Europe and its musicians are famous all over the world Liverpool is also well known for its football and other 用心 爱心 专心4 sports events Every year the Mersey River Festival attracts thousands of visitors making the city a place of wonder As you would expect from such a city there are restaurants serving food from around the world When my trip was about to complete I chose to rest my legs in Liverpool s famous Philharmonic pub 酒馆 It is a monument to perfection and a heritage attraction itself Being a World Heritage Site my home city is certainly a place of outstanding universal value It is a treasure house with plenty of secrets for the world to explore 语篇解读 我的家乡利物浦由于它独特的文化氛围及杰出的建筑被评为世界文化遗 产遗址 例如贵族式美丽的建筑艺术馆 博物馆 现代音乐节甚至还有餐馆 1 Visitors who see the city for the first time would be deeply impressed by A its charming banks B its famous museums C its wonderful palaces D its attractive buildings 解析 事实细节题 由第二段最后一句可知答案为 D 答案 D 2 The third paragraph is developed mainly by A providing different examples B following the order of space C making comparisons D analyzing causes 解析 主旨大意题 本段记述了利物浦的博物馆 艺术馆以及现代音乐节等 B C D 三项都没有涉及此内容 故选 A 项 答案 A 3 The author uses the Philharmonic pub to prove that A Liverpool is a well known city for its restaurants B Liverpool is an impressive place full of attraction C a pub is a wonderful place for visitors to relax themselves D a pub is a perfect choice for visitors to complete their journey 解析 推理判断题 倒数第二段最后一句说明此餐馆属于世界文化遗产 由此得知 利物浦有很多吸引人们的去处 答案 B 4 What is the passage mainly about A The universal value of the world heritage in Liverpool B The exciting experience of the author in Liverpool C The special cultural atmosphere of Liverpool D The beautiful historic sites of Liverpool 解析 主旨大意题 B 项明显不符合题意 A D 两项未能概括全文内容 答案 C 长难句解读 It is not hard to imagine why on first seeing the city most visitors would be overpowered by the beauty of the noble buildings which are solid signs of Liverpool s history 不难想象 游客们第一眼看到利物浦这个城市 就会被它那贵族式的建筑之美所折服 这也是利物浦古老历史的象征 It 为形式主语 代 替 why 后直到末尾整个句子 而句子中 on first seeing the city 作状语 which 引导的 是非限制性定语从句 修饰先行词 buildings Blanketed in mist 薄雾 Victorian architecture rose from the banks of the river responded to the sounds of sea birds and appeared unbelievably charming 维多利亚式的建筑被笼罩在轻轻的薄雾当中 沿河两岸升起 回应海鸟们的鸣叫 显示出了令人难以置信的魅力 Blanketed in mist 作句子的状语 句中主语 architecture 后跟三个并列谓语动词 用心 爱心 专心5 B 2008 年重庆 Being able to multitask doing several things at the same time is considered a welcome skill by most people But if we consider the situation of the young people aged from eight to eighteen we should think again What we often see nowadays is that young people juggle an ever larger number of electronic devices 电子产品 as they study While working they also surf on the Internet send out emails answer the telephone and listen to music on their iPods In a sense they are spending a significant amount of time in fruitless efforts as they multitask Multitasking is even changing the relationship between family members As young people give so much attention to their own worlds they seem to have no time to spend with the other people around them They can no longer greet family members when they enter the house nor can they eat at the family table Multitasking also affects young people s performance at university and in the workplace When asked about their opinion of the effect of modern gadgets 器具 on their performance of tasks many young people gave a positive response 反应 However the response from the worlds of education and business was not quite as positive Educators feel that multitasking by children has a serious effect on later development of study skills They believe that many college students now need help to improve their study skills Similarly employers feel that young people entering the job market need to be taught all over again as modern gadgets have made it unnecessary for them to learn special skills to do their work 5 What does the underlined word juggle in Paragraph 2 most probably mean A Want to buy B Take the place of C Use at the same time D Seek for information from 解析 词义猜测题 从下文内容来看 这儿指的是很多年轻人在学习的时候使用电 子产品 答案 C 6 In Paragraph 3 the author points out that A family members do not eat at the family table B family members do not greet each other C young people live happily in their families D young people seldom talk with their family members 解析 推理判断题 孩子需要想的事情太多 没有时间和心思与家人交流 答案 D 7 What is the main idea of the last paragraph A Multitasking is harmful to young people s development B Young people benefit a lot from modern gadgets C Multitasking is an important skill to young people D Young people must learn skills for future jobs 解析 主旨大意题 第四段的第一句就是该段的主题句 一心多用影响了学习和工 作 答案 A 8 The author develops the passage mainly by A providing typical examples B following the natural time order 用心 爱心 专心6 C comparing opinions from different fields D presenting a cause and analyzing its effects 解析 推理判断题 用来证明观点的每一段都是先提出问题 然后讨论它的后果 所以作者用的是因果讨论法 答案 D 话题写作训练 读写任务 阅读下面短文 然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文 From UNISDR 联合国减灾署 On December 26 2004 a massive tsunami reared up in the Indian Ocean and spread towards millions of people on the surrounding coasts For those nearby in Aceh Indonesia the Thai coastal resorts and the island communities there was little warning With no knowledge or preparedness people faced a terrifying situation as they tried to escape the growing wall of turbulent water forcing its way across beaches harbours and towns The earthquake that caused the tsunami was a warning to those who felt it but only a few people recognized this Across the ocean in Sri Lanka and India towns and villages went about their business on a busy sunny morning unaware that a wave was racing across the sea at the speed of a jet plane and would strike them in a few hours With little awareness and no warning system who was to know what was coming As news of this unprecedented 史无前例的 disaster unfolded it became clear that many tens of thousands of people had died and that whole communities had disappeared replaced in minutes by seawater mud and debris 残骸 Over the following days and weeks the full horror was revealed 230 000 people dead and an economic loss estimated at more than 10 billion US dollars For the developing countries concerned it was a devastating blow 毁灭性打击 Five years later Margareta Wahlstrm Special Representative of the UN o Secretary General for Disaster Risk Reduction says there is better news to report The affected countries and communities have largely recovered and warning systems are now in place not just for tsunamis which are relatively rare but also linked to those for
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 欣赏小提起协奏曲《秋》第三乐章说课稿-2025-2026学年小学音乐花城版四年级上册-花城版
- 2025年新能源发电技术创新与市场前景分析报告
- 2025年第三季度法律法规及医德医风考试题及答案
- 角钢加工基础知识培训课件
- 2025年夜间餐饮市场发展趋势与竞争格局研究报告
- 2025年城市地下综合管廊建设资金申请与项目管理策略报告
- 一年级下册劳动教案(浙教版)
- 5G基站布局优化2025年初步设计评估报告
- 社交电商裂变营销策略升级:2025年用户增长路径解析与实战攻略
- Module2 Unit1 She learnt English(教学设计)2023-2024学年外研版(三起)五年级下册
- 2025年公租房入住合同范例
- 征兵业务培训
- Unit 6 Useful numbers Part C Project(说课稿)-2024-2025学年人教PEP版(2024)英语三年级上册
- 危险废物处置服务协议
- 《观光农业概论》课件
- 派出所签订治安调解协议书范文
- 情境领导力培训课件
- DBJ41T 277-2023 装配式钢结构集成楼盖应用技术规程 河南省工程建设标准(住建厅版)
- 飞灰螯合物运输服务方案
- 中建三局社招在线测评题
- 研究生学术表达能力培养智慧树知到答案2024年西安建筑科技大学、清华大学、同济大学、山东大学、河北工程大学、《环境工程》英文版和《环境工程》编辑部
评论
0/150
提交评论