高考英语一轮复习单元巩固提升 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5_第1页
高考英语一轮复习单元巩固提升 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5_第2页
高考英语一轮复习单元巩固提升 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5_第3页
高考英语一轮复习单元巩固提升 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5_第4页
高考英语一轮复习单元巩固提升 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

用心 爱心 专心1 人教版高三英语一轮复习单元巩固提升人教版高三英语一轮复习单元巩固提升 必修必修 5 5 UnitUnit 2 2 TheThe UnitedUnited KingdomKingdom 单词拼写 1 Is this evening 方便的 for you to go out 答案 convenient 2 Have you 安排 to meet Mark this weekend 答案 arranged 3 He was 高兴的 to hear that his son got admission to Peking University 答案 delighted 4 The swimming pool is 可利用的 only in summer 答案 available 5 Our class is 划分 into six groups during the discussion 答案 divided 6 They are 争论 whether to go out or stay at home 答案 arguing 7 I hope that what I said can 澄清 the situation 答案 clarify 8 He seized the 机会 to invite her home for dinner 答案 occasion 9 We have 完成 our task ahead of time 答案 accomplished 10 His statement is not 一致的 with what he said at yesterday s meeting 答案 consistent 完成句子 1 His job helping old people who live alone 他的工作包括帮助独居的老人 答案 consists of 2 You can the details just give us the main facts 你可以省去细节 告诉我们主要的事实就行了 答案 leave out 用心 爱心 专心2 3 I ll my father to run the company 我将代替父亲管理公司 答案 take the place of 4 His car on the way to the airport 他的车子在去机场的路上抛锚了 答案 broke down 5 Please buy these books for me 在你方便的时候给我买这些书 答案 at your convenience 单项选择 1 at the good news she couldn t help crying A Delighting B Delighted C Delightful D Being delighted 解析 考查分词短语作状语 delighted at the good news 为分词化的形容词短语在 句中作原因状语 相当于原因状语从句 Because she was delighted at the good news 答案 B 2 Tom is indeed a good child he often helps his parents clean and the bedrooms on Sundays A move B manage C arrange D serve 解析 arrange 整理 安排 符合句意 汤姆确实是个好孩子 星期天他常帮父母打 扫 整理卧室 move 搬动 manage 管理 对付 serve 为 服务 这三项均不符合句意 答案 C 3 2011 厦门模拟 As we joined the big crowd I got from my friends A separated B spread C lost D divided 解析 get separated from 意为 与 分开 符合题意 get lost 迷路 spread 传播 蔓延 divide into 把 分成 均不符合题意 答案 A 4 Mum can I go out to play with Tom for just a while and do what you like 用心 爱心 专心3 A No way B Go ahead C It depends D Don t worry 解析 根据后面 do what you like 判断妈妈同意儿子出去玩 所以应选 B 项 表示 去吧 答案 B 5 I m surprised to hear that Sue and Paul have So am I They seemed very happy together when I last saw them A broken up B finished up C divided up D closed up 解析 考查动词短语 根据对话可知两人对 Sue 与 Paul 的关系破裂都很惊讶 break up 婚姻 关系破裂 符合题意 答案 A 6 2012 北京模拟 The last five years have seen a improvement in the country s economy A consistent B convenient C considerate D contrary 解析 consistent 意为 始终如一的 句意 在过去的五年里 这个国家的经济状 况一直在好转 considerate 意为 体贴的 convenient 意为 便利的 方便的 contrary 意为 相反的 答案 A 7 I ve been told that the medical team five doctors and ten nurses sent to the floodstricken area A consisted of are to be B consisting of is to be C is consisted of will be D consists of will be 解析 前一空为现在分词短语作定语 此处 consisting of which consists of 又 根据句意可知 应用将来时态 故选 B 答案 B 8 2012 重庆调研 Obviously the city s bright lights theatres films and so on are that are hard to miss A collections B relations C attractions D occasions 解析 题干中提到 the city s bright lights theatres films 等 说明这些是城 市中吸引人的东西 attractions 答案 C 用心 爱心 专心4 9 2012 漳州二模 Thousands of foreigners were to the Shanghai World Expo the day it opened A attended B attained C attracted D attached 解析 考查动词词义 句意 在开幕的那天 成千上万的外宾被吸引来参加上海的世 博会 attract 吸引 符合句意 答案 C 10 2012 日照模拟 Oh dear How can you such important information Forgive me A leave out B carry out C give out D hold out 解析 第一句句意 天啊 你怎么能漏掉如此重要的信息 leave out 遗漏 漏掉 carry out 执行 完成 give out 放出 发出 hold out 坚持 答案 A 11 He was disappointed to find his suggestions A been turned down B turned down C to be turned down D to turn down 解析 his suggestions 与 turn down 是逻辑上的动宾关系 因此用过去分词短语作 宾语补足语表示被动 答案 B 12 The traveller us with his stories most of which happened in the war and were full of great adventures A thrilled B influenced C challenged D encouraged 解析 根据 happened in the war and were full of great adventures 可知这位旅 行者的经历使我们惊骇 thrilled 不已 故选 A 项 答案 A 13 2012 沈阳模拟 If you really have to leave during the meeting you d better leave the back door A for B by C across D out 解析 考查介词搭配 by 表示 通过 for 表示 目的 out 表示 在外面 由题 意可知 B 项正确 用心 爱心 专心5 答案 B 14 2011 海淀一模 It is greatly to your that you devote all your spare time to helping the old your love does you credit A credit B convenience C name D regret 解析 to one s credit 值得赞扬 句意 你牺牲所有业余时间帮助老人难能可贵 你的爱心 应该受表扬 to one s name 属于自己所有 to one s regret 令人遗憾的 是 答案 A 15 Jobs at present are increasing because economy around the world is getting better and better A present B available C precious D convenient 解析 考查形容词词义辨析 present 目前的 现在的 在场的 available 可得 到的 可获得的 precious 珍贵的 convenient 方便的 便利的 由题意可知 B 项正确 答案 B 阅读理解 A In a sixweek study experts found people who played online games designed to improve their cognitive 认知的 skills didn t get any smarter More than 8 600 people aged 18 to 60 were asked to play online brain games designed by the researchers to improve their memory reasoning and other skills for at least 10 minutes a day three times a week They were compared to more than 2 700 people who didn t play any brain games but spent a similar amount of time surfing the Internet and answering general knowledge questions All participants were given a sort of IQ test before and after the experiment Researchers said the people who did the brain training didn t do any better on the test after six weeks than people who had simply been on the Internet On some sections of the test the people who surfed the Net scored higher than those playing the games If you re playing these games because they re fun that s absolutely fine said Adrian Owen the study s lead author But if you re expecting these games to improve your IQ our data suggests this isn t the case he 用心 爱心 专心6 said during a press briefing on Tuesday One maker of brain games said the company s games have been proven to boost brain power Their conclusion would be like saying I cannot run a mile in under 4 minutes and therefore it is impossible to do so Aldrich said in a statement There is precious little evidence to suggest the skills used in these games transfer to the real world said Art Kramer who was not linked to the study and has no ties to any companies that make brain training games Instead of playing brain games Kramer said people would be better off getting some exercise He said physical activity can spark 激发 new connections between nerves and produce new brain cells Fitness changes the building blocks of the brain s structure he said 解题导语 经过对 8 600 多人进行了为期六周的实验表明 网络智力游戏并不能增 长智力 1 It can be inferred that the online brain games mentioned in the text are A costly B unreliable C illegal D effective 解析 推理判断题 根据文章第 1 段的 people who played online games designed to improve their cognitive 认知的 skills didn t get any smarter 第 3 段的 the people who did the brain training didn t do any better on the test after six weeks than people who had simply been on the Internet 第 4 段的 if you re expecting these games to improve your IQ our data suggests this isn t the case 可知 玩网络智力游戏并不能真正提高智力 答案 B 2 Which of the following statements is true about the experiment in the second paragraph A The experiment lasted for a week B Age didn t affect the result of the research C Every person played online brain games three times a day D People who didn t play online brain games did better in IQ test 解析 推理判断题 根据 More than 8 600 people aged 18 to 60 可以看出参与实验 的人和年龄无关 根据第 3 段中 after six weeks 可知 A 项不正确 根据第 2 段中 10 minutes a day 可知 C 项不正确 D 项说法不正确 用心 爱心 专心7 答案 B 3 What can we learn from the text A Playing games which are fun can improve your IQ B There is a lot of evidence to suggest skills can transfer to the real world C Doing physical activity can boost your brain power D Playing online games can spark new brain cells 解析 事实细节题 根据文章最后一段的 people would be better off getting some exercise 及 physical activity can spark new connections between nerves and produce new brain cells 可知答案 答案 C B Since we are social beings the quality of our lives depends in large measure on our interpersonal relationships One strength of the human condition is our possibility to give and receive support from one another under stressful conditions Social support makes up of the exchange of resources among people based on their interpersonal ties Those of us with strong support systems appear better able to cope with major life changes and daily hassles 困难 People with strong social ties live longer and have better health than those without such ties Studies over types of illnesses from depression to heart disease show that the presence of social support helps people fend off 挡开 illness and the absence of such support makes poor health more likely Social support cushions stress in a number of ways First friends relatives and coworkers may let us know that they value us Our selfrespect is strengthened when we feel accepted by others in spite of our faults and difficulties Second other people often provide us with informational support They help us to define and understand our problems and find solutions to them Third we typically find social companionship supportive Taking part in freetime activities with others helps us to meet our social needs while at the same time distracting 转移注意力 us from our worries and troubles Finally other people may give us instrumental support money aid material resources and needed services that reduces stress by helping us resolve and cope with our problems 解题导语 我们是社会上的人 社交可以帮助我们从身体上和精神上摆脱疾病和痛 用心 爱心 专心8 苦 麻烦 可以帮助我们减缓压力 4 Interpersonal relationships are important because A they are indispensable 不可缺少的 to people s social wellbeing B they awaken people s desire to exchange resources C they help people to cope with life in the information era D they can cure a range of illnesses such as heart disease etc 解析 事实细节题 由文章第一段第一句 Since we are social beings the quality of our lives depends in large measure on our interpersonal relationships 因为我们是社会性的人 我们生活的质量主要依赖于人际关系 可知答案 答案 A 5 Research shows that people s physical and mental health A relies on the social medical care systems which support them B has much to do with the amount of support they get from others C depends on their ability to deal with daily worries and troubles D is closely related to their strength for coping with major changes in their lives 解析 事实细节题 由第一段第六句 Studies over types of illnesses 可知 研 究疾病所覆盖的范围 从抑郁症到心脏病 显示了社交帮助人们抵御疾病 而缺少社交则 可能使身体变差 第二段第一句也指出 社交可以减缓压力 故选 B 答案 B 6 Which of the following is c

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论