湖北省黄石市2014高考英语 阅读理解训练题(33)_第1页
湖北省黄石市2014高考英语 阅读理解训练题(33)_第2页
湖北省黄石市2014高考英语 阅读理解训练题(33)_第3页
湖北省黄石市2014高考英语 阅读理解训练题(33)_第4页
湖北省黄石市2014高考英语 阅读理解训练题(33)_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 湖北省黄石市湖北省黄石市 20142014 高考英语阅读理解训练题 高考英语阅读理解训练题 3333 及答案 及答案 Ted Turner achieved high goals and great success by the time he was 43 Best known for his CNN Ted Turner launched a second nationwide all news network Headline News purchased the Atlanta Braves baseball team and became the world s best yachtsman at the America s Cup in 1977 In 1982 Ted Turner was named by Forbes one of the 400 richest people in the U S He was named Time magazine s Man of the Year in1992 How did Ted Turner accomplish all of this at such a young age Ted Turner s father Ed was a self made millionaire who demanded that his only son try to achieve similar success He instilled in the boy a strong belief that hard work was good Besides reading a new book every two days Ted Turner was also charged rent at home during summer vacations from boarding school Ed Turner was a strong influence in his son s life As a child Ted Turner lived a very lonely life often separated from his family During World War his father served in the Navy Ed Turner took his wife and daughter with him so they could live nearby but left his 6 year old son behind in a boarding school in Cincinnati Ohio When Ted Turner was in the fifth grade his father enrolled him in a military academy Even though Turner had friends at school it didn t make up for the absence of his parents and sister Eventually Ted Turner enrolled at Brown University in Providence Rhode Island He attended college off and on became involved in sailboat racing and became a member of the U S Coast Guard for a while In his early twenties he became general manager of one of his father s branch offices the Turner Advertising Company in Macon Georgia Two years later after his father s suicide Ted Turner took over the company He soon discovered that he was more skilled than his father in managing the business During the next twenty years Ted Turner worked hard to accumulate enough power and money to fulfill his father s dream Reflecting on his father s death however Ted Turner realized that it was dangerous to put too much emphasis on material possessions He decided to use his hard earned influence to serve the public Concerned about the environment Ted Turner established the Better World 2 Society in 1985 The purpose of this organization was to produce documentaries to educate people about pollution hunger and the danger of building weapons of mass destruction In 1986 Turner began sponsoring the Goodwill Games to promote world peace The Turner Tomorrow Awards were created to encourage writers and thinkers to focus their attention on solving world problems The Turner Family Foundation was established in 1992 11 What is CNN according to the passage A It s a broadcast news company B It s a basketball team agency C It s a charity organization D It s a publishing house 12 What is the main idea of Paragraph 1 A The creation of CNN encouraged broadcasters to be more successful B Towering goals and hard work led to fame and prosperity C Ted Turner was expert at sailboat racing and playing basketball D Ted Turner became very successful at an early age 13 As a student in a military academy Turner A wasn t as lonely as he looked because of his many friends at school B missed his family very much despite having friends at school C served as a member of the U S Coast Guard for a while D showed little interest in studying but other affairs 14 The author seems to believe that Ted Turner is A bossy B incapable C ambitious D modest 15 Which of the following best describes an important change in Ted Turner s life A He became more determined and was feared by his employees B He developed respect and admiration for his employees C He revised his view of the world and his responsibility in it D He was demanded the same level of success as his father 二 本文讲述了泰德 特纳的童年及其在商业上所取得的成就 11 A 细节理解题 根据第一段 Best known for his CNN Ted Turner launched a second nationwide all news network 可判断选 A 12 D 段落大意题 本段首句就指出泰德 特纳在 43 岁之前就有所建树 之后就具体 3 列举他所取得的成就 最后一句就提问 他为什么能如此年轻就取得这些成就呢 由此判断 该段旨在说明 泰德 特纳在早年的时候就已经非常成功 故选 D 13 B 推理判断题 根 据第三段 Even though Turner had friends at school it didn t make up for the absence of his parents and sister 可判断选 B 14 C 推理判断题 全文重点介绍了泰德 特纳所取得的成就 尤其结合第四段 During the next twenty years Ted Turner worked hard to accumulate enough power and money to fulfill his father s dream 可推断作者认为泰德 特纳是一个有抱负之人 故 选 C 15 C 推理判断题 根据倒数第二段 Reflecting on his father s death however Ted Turner realized that it was dangerous to put too much emphasis on material possessions He decided to use his hard earned influence to serve the public 可推 断父亲的死改变了他的世界观 使他欲投身于为大众服务的事业中去 由此判断选 C If cars had wings they could fly and that just might happen beginning in 2012 The company Terrafugia based in Woburn Massachusetts says it plans to deliver its car plane the Transition to customers by the end of 2012 It s the next wow vehicle said Terrafugia vice president Richard Gersh Anybody can buy a Ferrari but as we say Ferraris don t fly The car plane has wings that unfold for flying a process the company says takes one minute and fold back up for driving A runway is still required to take off and land The Transition is being marketed more as a plane that drives than a car that flies although it is both The company has been working with FAA to meet aircraft regulations and with the National Highway Traffic Safety Administration to meet vehicle safety regulations The company is aiming to sell the Transition to private pilots as a more convenient and cheaper way to fly They say it saves you the trouble from trying to find another mode of transportation to get to and from airports You drive 4 the car to the airport and then you re good to go When you land you fold up the wings and hit the road There are no expensive parking fees because you don t have to store it at an airport you park it in the garage at home The car plane is designed to fly primarily under 10 000 feet It has a maximum takeoff weight of 1 430 pounds including fuel and passengers Terrafugia says the Transition reduces the potential for an accident by allowing pilots to drive under bad weather instead of flying into marginal 临界 conditions The Transition s price tag 194 000 But there may be additional charges for options like a radio transponder or GPS Another option is a full plane parachute If you get into a very awful situation it is the necessary safety option Gersh said So far the company has more than 70 orders with deposits We re working very closely with them but there are still some remaining steps Brown said 11 We can learn from the first paragraph that A car planes will be popular in 2012 B people might drive a car plane in 2012 C both Transition and Ferrari can take off and land D Richard Gersh is the vice president of Massachusetts 12 It takes the car plane one minute to A fold and unfold its wings B unfold wings for flying C land in the airport D meet flying safety regulations 13 According to the passage which of the following is NOT true A The car plane needs a runway to take off and land B To meet aircraft regulations the company has been working with FAA C The car plane may fly as high as normal planes D People can park the car plane in the garage at their home 14 The underlined word it in the last but one paragraph refers to A the radio B the transponder C the GPS D the full plane parachute 15 What s the best title for the passage A Cars With Wings May Be Just Around The Corner 5 B Which To Choose A Ferrari Or A Car Plane C A More Convenient And Cheaper Way To Fly D Cars With Wings Can Fly As Fast As Plane 二 本文为说明文 主要介绍 2011 年末即将上市的一种汽车飞机的性能 特点与价格等 11 B 细节理解题 根据第一段 The company Terrafugia based in Woburn Massachusetts says it plans to deliver its car plane the Transition to customers by the end of 2012 可知选 B 12 B 细节理解题 根据第三段 The car plane has wings that unfold for flying a process the company says takes one minute and fold back up for driving 可判断选 B 13 C 细节理解题 C 项不符合 The car plane is designed to fly primarily under 10 000 feet It has a maximum takeoff weight of 1 430 pounds including fuel and passengers 可判断选 C 14 D 词义猜测题 根据 Another option is a full plane parachute 和 If you get into a very awful situation it is the necessary safety option Gersh said 的 过渡关系 再结合句中的 a very awful situation 可推断 it 应指降落伞 故选 D 15 A 主旨大意题 综合全文可知 全文主要介绍 2012 年末即将上市的汽车飞机的性 能 特点与价格等 由此判断选 A 结束 文化教育型阅读理解 一 There are many famous museums throughout the world where people can enjoy art Washington D C has the National Gallery of Art 美术馆 Paris has the Louvre London the British Museum Florida International University FIU in Miami also shows art for people to see And it does so without a building or even a wall for its drawings and paintings FIU has opened what it says is the first computer art museum in the United States You don t have to visit the University to see the art You just need a computer linked to a telephone You can call the telephone number of a University computer and connect 6 your own computer to it All of the art is stored in the school computer It is computer art produced electronically 采用电子手段 by artists in their own computers In only a few minutes your computer can receive and copy all the pictures and drawings Robert Shostak is director of the new computer museum He says he started the museum because computer artists had no place to show their work A computer artist could only record his pictures electronically and send the records or floppy discs 软盘 to others to see on their computers He could also put his pictures on paper But to print good pictures in paper the computer artist needed an expensive laser 激光 printer Robert Shostak says the electronic museum is mostly for art or computer students at schools and universities Many of the pictures in the museum are made by students Mr Shostak says the FIU museum will make computer art more fun for computer artists because more people can see it He says artists will enjoy their work much more if they have an audience And the great number of home computers in America could mean a huge audience for the electronic museum 1 The main purpose of this text is to give information about A famous museums through the world B a computer art museum in Miami U S A C art exhibitions in Florida International University D latest development in computer art 2 To see the art in FIU museum your special needs include A floppy discs B a computer and a printer C pictures and drawings on paper D a computer connected to the museum by telephone line 3 What are stored in this museum A Paintings drawn by means of computer B Different styles of paintings C Old paintings D Drawings done by art students of FIU 4 The museum was started when A Robert Shostak wanted to do something for computer scientists B Robert Shostak wanted to help computer artists C art students needed a place to show their works 7 D computer scientists wanted to do something about art 5 The words an audience in the last paragraph here refer to A art students B owners of computers C exhibits in the museum D those who can enjoy art 一 本文讲述了位于迈阿密州的佛罗里达国际大学的电子艺术博物馆的与众不同 1 B 主旨大意题 作者首先在文章开头介绍世界著名图书馆 接着引出迈阿密州的 佛罗里达国际大学 接下来文章详细地介绍了它的电子艺术博物馆 因此 B 为最佳答案 2 D 细节理解题 根据第三段开头 You can call the telephone number of a University computer and connect your own computer to it 可知答案 3 A 细节理解题 从第三段中 It is computer art produced electronically 得 此答案 4 B 推理判断题 从第四段 He says he started the museum because computer artists had no place to show their work 看 Robert Shostak 开办这家电子艺术博物馆 的目的是为艺术家们创造一个展示艺术的天地 因此 B 为最佳答案 在此 C 有较大干扰性 从文章最后一段看似乎这一答案正确 然而从第三段看 这家电子艺术博物馆是面对所有的 艺术家 而并非只对艺术学生 5 D 词义猜测题 根据文中的 artists will enjoy their work much more 可推 断此处的观众是指观赏艺术品的观众 尤其可推断选 D 结束 二 Diana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21 year old twin sons a combination of savings income scholarships and a modest amount of borrowing Then her husband lost his job and the plan fell apart I have two kids in college and I want to say come home but at the same time I want to provide them with a good education says Jacobs The Jacobs family did work out a solution They asked and received more aid from the schools and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan 贷款 program They will each graduate with 20 000 of 8 debt but at least they will be able to finish school With unemployment rising financial aid administrators expect to hear from more families like the Jacobses More students are applying for aid and more families expect to need student loans College administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around At the same time tuition 学费 continues to rise A report from the National Center for Public Policy and Higher Education found that college tuition and fees increased 439 from 1982 to 2007 while average family income rose just 147 Student borrowing has more than doubled in the last decade If we go on this way for another 25 years we won t have an affordable system of higher education says Patrick M Callan president of the center The middle class families have been financing it through debt They will send kids to college whatever it takes even if that means a huge amount of debt Financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them The good news however is that federal loans account for about three quarters of student borrowing and the government says that money will flow uninterrupted 11 According to Paragraph 1 why did the plan of the Jacobs family fail A The twins wasted too much money B The father was out of work C Their savings ran out D The family fell apart 12 How did the Jacobses manage to solve their problem A They asked their kids to come home B They borrowed 20 000 from the schools C They encouraged their twin sons to do part time jobs D They got help from the schools and the federal government 13 Financial aid administrators believe that A more families will face the same problem as the Jacobses B the government will receive more letters of complaint C college tuition fees will double soon D America s unemployment will fall 14 What can we learn about the middle class families from the text 9 A They blamed the government for the tuition increase B Their income remained steady in the last decade C They will try their best to send kids to college D Their debts will be paid off within 25 years 15 According to the last paragraph the government will A provide most students with scholarships B dismiss some financial aid administrators C stop the companies from making student loans D go on providing financial support for college students 二 随着 Diana Jacobs 丈夫的失业 她供养两个双胞胎儿子上大学的计划泡汤了 他们不 得不向学校申请更多的援助 把助学贷款提高到最大额度 宁愿背负巨额的债务 他们也要 提供给孩子们良好的教育 很多家庭也处于同样的困境 政府正在努力保证贷款资金以帮助 那些困难的家庭 11 B 细节理解题 根据第一段最后一句话可知答案为 B 12 D 细节理解题 根据第三段中 They asked and received more aid form the schools and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan 贷款 program 可以判断正确答案为 D 13 A 细节理解题 根据第四段第一句话以及后面更详细的说明可知 将有更多的家 庭面临像 Jacobs 一家同样的问题 因此选 A 14 C 细节理解题 由倒数第二段的 The middle class families They will send kids to college whatever it takes even if that means a huge amount of debt 可知 中产阶级不惜任何代价送他们的孩子上大学 由此可知正确答案为 C 15 D 推理判断题 根据最后一段 federal loans account for about three quarters of student borrowing and the government says that money will flow uninterrupted 可以判断政府会继续给大学生们提供资金支持 结束 一 Elizabeth Blackwell was born on February 3 1821 in Bristol England Her 10 father was a rich sugar businessman at the time Because her parents thought boys and girls should be equal Elizabeth received the same education as her brothers In 1832 her father s business was destroyed by fire so her family moved to New York City But her father s business there failed Then in 1837 the family moved to Cincinnati Ohio Not long after her father died After her father s death Elizabeth at the age of 16 had to go to work When she was 24 she visited her dying friend Mary Her friend said You re young and strong you should become a doctor That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century But she knew this was what she was going to do After several rejections from medical schools she finally was accepted by Geneva Medical College By studying hard she graduated successfully in 1849 After graduating from medical school she went to Paris to learn more about medicine She wanted to be a surgeon but a serious eye problem forced her to give up the idea When she returned to America in 1851 she found it difficult to start her own practice because she was a woman In 1857 Elizabeth and her sister also a doctor along with another woman doctor managed to open a new hospital the first for women and children Besides she also set up the first medical school for women in 1868 where she taught the women students about disease prevention It was the first time that the idea of preventing disease was taught in a medical school Elizabeth Blackwell started the British National Health Society in 1871 which helped people learn how to stay healthy In 1889 Elizabeth Blackwell became the first woman doctor in the United States Most importantly she fought for the admission of women to medical colleges Elizabeth Blackwell died on May 3 1910 when she was 89 She opened a world of chances for women She always foug

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论