 
         
         
         
         
        
            已阅读5页,还剩2页未读,            继续免费阅读
        
        
                版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
             1 20132013 高考英语热门考点强化专练 阅读理解 三 高考英语热门考点强化专练 阅读理解 三 含解析 含解析 1 1 GETGET YOURYOUR DEGREEDEGREE ATAT HOME HOME Have you ever wondered what a Degree might be worth to you in your job or career 事业 It means a lot of Americans with an Associate Degree average nearly 10 000 more in yearly earnings than those with just a High School Diploma 毕业证 Harcourt Learning Direct offers you a way to get a Specialized Associate Degree in 11 of today s growing fields without having to go to college full time With Harcourt you study at home in your spare time so you don t have to give up your present job while you train for a better one Choose from exciting majors like Business Management Accounting Dressmaking Design Bookkeeping Photography Computer Science Engineering and more Your training includes everything you need Books lessons learning aids even professional quality tools and equipment everything you need to master your training and more ahead to a new career is included in the low tuition 学费 price you pay Your education is nationally recognized Nearly 2 000 American companies including General Electric IBM Mobile General Motors Ford and many others have used our training for their employees If companies like these recognize the value of our training you can be sure that employees in your area will too Earn your degree in as little as two years Get a career diploma in just six months The career of your dreams is closer than you think Even if you have no experience before you can get valuable job skills in today s hottest fields Step by step lessons make learning easy Prepare for promotions 提升 pay raises even start a business of your own Send today for FREE information about Harcourt at home training Simply fill in your name and address on the coupon 票券 above Then write in the name and number of the one program you re most interested in and mail 2 it today We ll rush your free information about how you can take advantage of the opportunities 机会 in the field you ve chosen Act today Mail coupon today Or call the number below 1 800 372 1589 Call any time 24 hours a day 7 days a week www Harcourt learning com E mail Harcourt learning com 1 This advertisement aims at calling on people to A attend full time universities B work part time to further their education C improve their education at home to get better jobs D earn their degrees in different ways that suit them 2 Which of the following is NOT clearly mentioned in this advertisement A The way how you will get your degree B Tuition price C The hot fields you will be preparing yourself for D The length of time it will take you to get a degree 3 What does the writer of this ad intend to say by naming General Electric IBM Ford etc A To show that their training is widely used in the country B To show that the training program is fully supported by famous companies in the U S C To prove the value of their training in every area D To show the importance of getting recognized by the most famous companies 4 It seems to the writer that the greatest attraction for people to take their training is A its convenience B the degree s nation wide recognition C the economic benefit 利益 it will bring about D the hot fields the training will help people to enter 5 How many ways are mentioned in the ad for people to get in touch with the Harcourt Learning Direct 3 A One B Two C Three D Four 2 Even before my father left us my mother had to go back to work to support our family Once I came out of the kitchen complaining Mom I can t peel potatoes I have only one hand Mom never looked up from sewing You get yourself into that kitchen and peel those potatoes she told me And don t ever use that as an excuse for anything again In the second grade our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars swinging from one high steel rod to the next When it was my turn I shook my head Some kids behind me laug hed and I went home crying That night I told Mom about it She hugged me and I saw her we ll see about that look The next afternoon she took me back to school At the deserted playground Mom looked carefully at the bars Now pull up with your right arm she advised She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until I could hook the bar with my other elbow Day after day we practiced and she praised me for every rung I reached I ll never forget the next time crossing the rungs I looked down at the kids who were standing with their mouths open One night after a dance at my new junior high I lay in bed sobbing I could hear Mom come into my room Mom I said weeping none of the boys would dance with me For a long time I didn t hear anything Then she said Oh honey someday you ll be beating those boys off with a bat Her voice was faint and cracking I peeked out from my covers to see tears running down her cheeks Then I knew how much she suffered on my behalf She had never let me see her tears 6 Which of the following expressions can be used most suitably to describe 4 Mom s attitude when she made the child to peel potatoes A Cruel B Serious C Strict D Cold 7 From the passage we know monkey bars can help a child train A the skill to throw and catch things B the speed of one s hand movement C the strength and skill to hang and sway D the bodily skill to rotate round a bar 8 What does the sentence I saw her we ll see about that look imply A Mom believed every aim could be achieved if you stuck to it B The race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up C Mom was determined to prove she herself was better than the teacher D What the child had said brought Mom great attraction and curiosity 9 When the child looked down at the kids they were standing with their mouths open because A they felt sorry for what they had done before B they were afraid the author might fall off and get hurt C they wanted to see what the author would do on the bars D they were astonished to find the author s progress 10 The most probable conclusion we can draw after reading the passage is A the last incident was sad enough to make Mom weep B the child s experience reminded Mom of that of her own C Mom could solve any problem except the one in the last paragraph D in fact Mom suffered more in the process of the child s growth 3 3 Maggie was very glad that James was not a frequent visitor to the house So 5 far as the children were concerned they had a mystery about him that stirred their imagination He stirred Maggie s anger however so that she often said to her husband It s mercy that brother of yours doesn t come oftener In fact James came once a year unexpectedly around eight o clock in the evening and he stayed for six hours of close discussion with his brother His arrival was a signal to the children that their bedtime would be delayed Not that he ever spoke to them or played with them He took no notice of them as if he was unable to see children at least until the time came for him to go Instead after his first greeting and a careless kiss James took no notice of Maggie either except to add You ll be getting on with the supper Maggie Such was his regard for her Maggie paid him back in her own way She kept the children up the four of them to keep her company she said but of course they sang and made a noise and broke the endless sound of James s voice Very late they dropped off to sleep in their chairs Then when James was about to go Maggie woke them up and so more or less forced him to part with four shillings before he left That gave her some satisfaction for James though rich was mean He always went home by the last train just after two o clock Maggie s children secretly stared at their uncle They could not forget that he had in their mother s words lost two wives and taken a third They wondered about those two unfortunate lost ladies They asked each other what their fate had been and if neither could ever be found again James never brought his third wife with him nor ever mentioned her The children decided that he must be so frightened of losing her that he never allowed her outside the door 11 The underlined word mercy in the text most probably means A loss B wonder C lucky thing D terrible thing 12 Maggie never prepared anything special for James because A he was a man difficult to please B she never knew when he was coming 6 C she was too busy looking after her children D he never stayed long enough for a meal 13 What do we know about James behavior A He was a kind man with love for the family B He was generous especially towards his brother C He was anxious to please the family especially the kids D He was rude to his sister in law 14 Maggie felt pleased when A she paid James the money that she owed him B James gave some money to the children C she had to wake James up to catch his train D James thanked her for the nice supper 15 The children did not realize that two of James wives A had been dead B suffered from loss of memory C had run away from him D might appear again one day 答案与解析 文章是一则业余培训班的招生广告 1 C 推理判断题 根据 With Harcourt you study at home in your spare time so you don t have to give up your present job while you train for a better one 你可以在家 业余时间接受培训 可知答案选 C 2 B 事实细节题 文章中提到 in the low tuition price you pay 但没说具体多 少学费 故答案选 B 3 C 推理判断题 从 Your education is nationally recognized 和 If companies like these recognize the value of our training you can be sure that employees in your area will too 可知答案 C 正确 4 C 推理判断题 从 Prepare for promotions pay raises even start a business of your own 可推知答案 C 正确 5 D 事实细节题 文章共提到四种联系方式 1 sending today for FREE 7 information 2 fill the coupon 3 mail coupon 4 call 即答案选 D 文章讲的是一位母亲是如何帮助自        
    温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年人力资源规划师职业资格考试《组织行为学》备考题库及答案解析
- 司法考试法律文书写作题库及答案
- 2025年景观设计师(LDS)备考题库及答案解析
- 14秋东财《基础会计》在线作业二答案
- 2025年社会工作者《公益服务与社会支援技能》备考题库及答案解析
- 2025年审计初级考试押题试卷及答案解析
- 晶体切割工岗前认证考核试卷含答案
- 护理专利案例分析题库及答案解析
- 泥瓦作文物修复师变革管理评优考核试卷含答案
- 铁合金电极糊工岗前岗位晋升考核试卷含答案
- 2025年党建知识应知应会测试题库(附答案)
- 安徽东昇木业股份有限公司年产80000m3中(高)密度纤维板技改项目环境影响报告表
- 乳糜泻:诊断与治疗指南
- 型糖尿病病程记录模板
- 铁路专用线建设工程竣工备案材料
- 健身房会计账务处理
- 中南大学湘雅二医院神经外科重点专科申报书内容
- 常用危险化学品储存禁忌物配存表
- 加油机安装作业指导书
- 铅锌冶炼工艺及脱硫技术介绍课件
- 概述SFBT(焦点解决短程治疗)课件
 
            
评论
0/150
提交评论