




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 第八套第八套 单项填空 从 A B C D 四个选项中 选出可以填入空白处的最佳选项 1 What do you think of rock and roll but I prefer classical music A Not too bad B I have no idea C Terrific D How terrible 解析 考查交际用法 Not too bad 还不错 I have no idea 我不知道 Terrific 太 棒了 棒极了 How terrible 太糟糕了 根据句意 故选 A 答案 A 2 If you don t like juice you ordered just leave it and try different one A a the B a C the a D the 解析 考查冠词的用法 juice 后面有定语从句修饰 表示特指 用定冠词 the 再根 据后面的 另一种 表示泛指 用不定冠词 a 句意 如果你不喜欢自己定的饮料 你可 以把它放在那里 然后再试一种不同的 答案 C 3 It was windy and the parachute jump from the plane was not as good as others he before A made B had made C would make D has made 解析 考查时态 根据句子提供的情景 make 这一动作发生在过去的过去 故用过去 完成时 句意 那天风很大 因此那次飞机跳伞不如他之前做过的那些好 答案 B 4 What do you think of your journey to Yunnan Everything is very fantastic especially its fresh air It is pleasant A breathed B being breathed C to be breathed D to breathe 解析 考查非谓语动词 不定式在某些形容词之后 且与主语是被动关系 用不定式 的主动形式表达被动含义 用于此结构的常见形容词有 hard difficult easy heavy pleasant 等 句意 去云南旅游感觉如何 一 2 切都是那么好 尤其是那里的新鲜空气 呼吸起来真是舒服 答案 D 5 It s believed that hot Coca Cola with ginger 姜 is good to our body when we catch a cold because it helps us feel relaxed and full of A strength B force C power D energy 解析 考查名词辨析 force 武力 暴力 power 力量 电力 strength 力气 energy 精力 能量 full of energy 是固定短语 指 精力充沛 答案 D 6 The girl raise her hand to answer the question because she was very shy A dared to not B didn t dare to C not dare D dare not 解析 考查 dare 的用法 dare 可以用作情态动词 此时后接动词原形 其过去式为 dared 也可用作实义动词 此时后接 to do sth 此句 B 项中 dare 为实义动词 A 项若 去掉 to 则也正确 答案 B 7 The government is discussing the problem at present it will have been solved by the end of next week A Hopefully B Directly C Immediately D Fortunately 解析 句意 政府正在讨论这个问题 这个问题有望在下个周末前得以解决 hopefully 有希望地 directly 直接地 immediately 立即 fortunately 幸运地 答案 A 8 During the Holocaust 大屠杀 Anne kept a diary she not only wrote about the horrors of war but the everyday problems of being a teenager A which B when C where D that 解析 考查定语从句 根据句意 在大屠杀期间 Anne 在日记中记下了战争的恐怖经 历 还有作为一个青少年每天面临的问题 定语从句中缺少地点状语 故选 where 答案 C 9 Is it all right if I take this seat Sorry Miss it s A engaged B possessed 3 C occupied D covered 解析 考查动词辨析 根据对话提供的情景 特别是下句中的 sorry 可知 这个座位 被占了 故选 C occupy 使用一个地方 占用一个地方 engage 占线 用于打电话时 possess 拥有 占有 财产等 cover 覆盖 涵盖 句意 我可以坐这个座位吗 对不起 它被占下了 答案 C 10 Lily is very happy to know her father has finished his work in Beijing and he will come back home in two days A B that C that D what that 解析 考查宾语从句中 that 的省略 由 that 引导几个并列的宾语从句时 只有第一 个 that 可省略 后面的则不可省略 答案 B 11 It was he got off the bus he found he had had his wallet stolen A when then B not until C only when D not until that 解析 考查的是强调句型 强调句用来引起他人注意你所谈的内容 其结构是 It is was 被强调的部分 that who 句子剩下的部分 可译为 正是 或 就 是 句意 直到他下车 他才发现他的钱包被偷了 答案 D 12 The manager was very anxious because the bad weather had the building programme by several weeks A set back B got over C taken up D come out 解析 考查动词短语辨析 come out 显露 get over 从 中恢复过来 set back 延缓 某事 的进展 阻碍 某人完成某事 take up 从事 句意 经理非常担心 因为糟 糕的天气已经阻碍了建筑项目的进程好几周了 答案 A 13 What you do is always better than what you say when people are your help A in face of B in hopes of C in favour of D in need of 解析 考查介词短语辨析 句意 当有人需要你的帮助的时候 行动胜于言语 in 4 face of 面临 in hopes of 怀着 的希望 in favour of 支持 赞成 in need of 需 要 答案 D 14 When Mrs Smith arrived at her company she saw her office dark blue by some workers A painted B painting C being painted D to be painted 解析 考查非谓语动词 分析题意及语境 这里 office 与 paint 之间应用被动关系 又这里应表示所看到的动作是正在发生的 故用 being painted 句意 当到史密斯夫人 到她公司的时候 她看到她的办公室正被一些工人粉刷成深蓝色 答案 C 15 I don t expect Mary could have made such a stupid decision last night A did she B didn t she C do I D don t I 解析 考查反意疑问句 首先根据 I don t expect 是否定转移 要遵循前否后肯原则 又因从句有明确的时间状语 last night 故选 did she 句意 我认为 Mary 昨天晚上不会 做那样愚蠢的决定 对不对 答案 A 完形填空 阅读下面短文 从短文后各题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出可以填入空白处 的最佳选项 Maria was eleven years old when her parents died in an accident She was sent to 16 with an older brother and sister in the countryside who were very 17 her At work they would blame her whenever she didn t 18 fast enough The only kindnesses she received came from her 19 which had much influence on Maria s determining her ideal future career Four years later Maria came to southern California Soon after her 20 Maria promised that the lives of her children would be very different Maria was a n 21 student at school but she was 22 told by her family that college was beyond her Maria 23 the life of a working mother once married 24 she would keep her dream of college in the back of her mind Teaching her daughters made her even more eager for education Aged 28 Maria took a job as a 25 One day she left a 26 for her 5 employer Upon 27 the message her employer was shocked The employer then called Maria into her office Not that there s anything wrong with your 28 her employer said But with your 29 skills why are you working as a maid I noticed that the message was written with obvious intelligence Maria then 30 her lifelong dream of becoming a teacher 31 she said she knew that required a college education She hadn t thought she was 32 to go to college But her employer assured her she had the ability Maria then took a course To 33 study and home life she always arose at 4 a m to revise when her kids were sleeping After many years of struggle she obtained her degree Almost like a dream Maria 34 her first classroom Maria has been a beloved guide ever since For those who know her story Maria is a model of 35 and hard work 语篇解读 经过不懈的努力 玛丽亚 Maria 终于实现了她的梦想 16 A live B play C study D work 解析 根据后文可知 父母逝世之后 玛丽亚被送去和她的一个哥哥和姐姐一起生活 答案 A 17 A proud of B mean to C patient with D unconcerned about 解析 根据后文 they would blame her whenever 可知 他们对玛丽亚非常 刻薄 答案 B 18 A run B drive C read D farm 解析 根据前文 in the countryside 和 At work 可知 如果玛丽亚种田的速度 不够快 她就会受到责备 答案 D 19 A lawyers B doctors C teachers D hairdressers 解析 根据后文 her lifelong dream of becoming a teacher 可知 玛丽亚理想 的职业是教师 因此可知 她只能在老师那儿得到关怀 这促使她青睐教师这一职业 答案 C 20 A arrival B holiday 6 C marriage D graduation 解析 根据语境可知 到达加州南部之后 玛丽亚就发誓要奋力拼搏 为她未来的孩 子创造良好的生活环境 答案 A 21 A quiet B honest C popular D excellent 解析 根据后文可知 玛丽亚并没有上大学 再结合此空后的转折词 but 可知 尽 管玛丽亚的成绩很好 但是她的家人一直向她灌输 你是上不了大学的 从而导致她放弃 考大学的念头 答案 D 22 A continuously B privately C secretly D unluckily 解析 参考上题解析可知答案 答案 A 23 A hated B accepted C rejected D appreciated 解析 结婚之后 玛丽亚接受了平淡的 上下班的生活 答案 B 24 A However B Therefore C Somehow D Besides 解析 然而 她把上大学的梦想保留在心中 答案 A 25 A secretary B housekeeper C saleswoman D recorder 解析 根据后文 Why are you working as a maid 可知 28 岁的时候 玛 丽亚当了一名女仆 答案 B 26 A newspaper B magazine C letter D note 解析 根据后文 the message 可知 玛丽亚给她的老板留下了一张便条 答案 D 27 A noticing B receiving C reading D evaluating 解析 根据语境可知 读到玛丽亚的留言 老板感到非常吃惊 7 答案 C 28 A action B message C promotion D performance 解析 根据前后文可知 此处语意为 倒不是说你的工作表现有什么问题 但是凭你 的语言能力 你为什么要当一名仆人呢 答案 D 29 A handwriting B organization C language D communication 解析 参考上题解析可知答案 答案 C 30 A explained B mentioned C began D realized 解析 根据后文可知 玛丽亚提到了她想从事教师职业的毕生梦想 答案 B 31 A so B and C but D as 解析 此处前后语意转折 因此选 but 答案 C 32 A able B about C likely D willing 解析 根据后文 But her employer assured her she had the ability 可知 玛 丽亚从来没觉得她能上大学 答案 A 33 A enjoy B balance C improve D arrange 解析 根据后文 she always arose at 4 a m to revise when her kids were sleeping 可知 为了兼顾家庭和学业 玛丽亚经常在早上四点 孩子在睡觉的时候起床 复习功课 答案 B 34 A owned B built C entered D approached 解析 根据前后文可知 玛丽亚获得了大学学位 终于从事了教师工作 因此可知 此处语意为 玛丽亚第一次走进了她的 授课 教室 答案 C 8 35 A commitment B intelligence C enthusiasm D determination 解析 根据前文可知 在明确目标之后 玛丽亚凭借坚定的决心和刻苦的努力实现了 梦想 因此可知 玛丽亚是 坚定与勤奋 的典范 答案 D 阅读理解 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出最佳选项 Kieron Williamson a seven year old boy is being considered as an art genius after selling 16 paintings for 18 000 pounds in just 14 minutes This boy has artistic skills that would be the envy of any serious painter and his paintings invited comparisons with those of Pablo Picasso s a wonder child who became one of the greatest artists of the 20th century It all began on a family holiday to Cornwall when Kieron was five Inspired by the seaside view he asked his parents for his first drawing paper From that moment on he was deeply interested in drawing While supportive Kieron s parents are careful not to push their son He only paints when and what he wants He has a waiting list of hundreds and requests for his work are increasing His father said the sale of Kieron s works held last November even attracted a buyer from Japan We had people driving down that night There were people on the door waiting to come in the morning that had been standing outside The phones were going mad as soon as the door opened at nine o clock and within 14 minutes all the 16 pictures had gone he said All the talent money and high praise could so easily go to a young boy s head but Kieron said his friends didn t give his achievement much care Some of them want to be as good as me and most of them think Umm you are not too special he said Kieron s favourite painter is British artist Edward Seago and he has spent some of his earnings on buying a work of his The rest is being invested by his parents until he reaches 25 Kieron s parents and his younger sister Billi Jo don t see him as anything other than a normal seven year old who likes to run around the house and who s mad about football But for now with so much still to learn there s only one thing he wants to be when he grows up 语篇解读 本文介绍了 7 岁的天才小画家 Kieron Williamson 9 36 According to Paragraph 1 we can know Kieron Williamson A is one of the greatest artists B draws as well as Picasso did C has unusual ability to paint D can paint 16 paintings in 14 minutes 解析 细节理解题 根据第一段 Kieron Williamson a seven year old boy is being considered as an art genius after selling 16 paintings for 18 000 pounds in just 14 minutes 可知 7 岁的小画家 Kieron Williamson 在 14 分钟内卖掉了自己 的 16 幅画 总价值 18000 英磅 被认为是一个绘画天才 由此可知 Kieron Williamson 拥有非凡的绘画能力 答案 C 37 What made Kieron Williamson begin to love painting A The view at the seaside B His first painting paper C His parents encouragement D What he saw and heard during the family holiday 解析 细节理解题 根据第二段 Inspired by the seaside view he asked his parents for his first drawing paper From that moment on he was deeply interested in drawing 可知 海滨的景色使 Kieron Williamson 爱上了绘画 答案 A 38 In most of Kieron Williamson s friends eyes A Kieron isn t worth the praise B Kieron is an examp
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年保密军工考试题及答案
- 陆丰辅警考试真题及答案
- 南阳市中储粮2025秋招财务资产岗高频笔试题库含答案
- 襄阳市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案油气储运与管道岗
- 国家能源阿坝自治州2025秋招机械工程类面试追问及参考回答
- 国家能源青海地区2025秋招面试专业追问及参考机械工程岗位
- 武汉市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案安全环保与HSE岗
- 通辽市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案财务与审计岗
- 2025年乡村工程考试题及答案
- 大唐电力资阳市2025秋招性格测评常考题型与答题技巧
- 督导门店工作总结
- 水泥行业年度汇报
- 2026中国电力工程顾问集团华东电力设计院有限公司校园招聘考试参考试题及答案解析
- 2025邮储银行校招笔试真题及答案
- 2025年重获驾驶权限科目一机动车理论考试题库
- 山东省菏泽市牡丹区2024-2025学年七年级上学期第一次月考数学试卷(含答案)
- 《项目基金管理办法》
- 2025年西藏司法考试真题及答案
- 结构生物学01章-结构生物学绪论(一)课件
- 25手术室护理实践指南
- 日语的拨音促音和长音
评论
0/150
提交评论