已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心 1 20122012 届高考英语二轮专题强化完形填空精选 四 届高考英语二轮专题强化完形填空精选 四 A 2011 山西省运城市教学检测 One young man went to apply for a managerial position in a big company The director discovered from the CV 简历 that the youth s academic achievements were 18 all the way He asked Did you obtain any 19 in school the youth answered None The director asked Was it your father who paid for your 20 fees The youth answered My father 21 when I was one year old it was my mother who paid for them The director asked 22 did your mother work The youth answered My mother worked as a clothes 23 The director asked Have you ever 24 your mother wash the clothes before The youth answered Never my mother always wanted me to 25 The director said When you go back today go and clean your mother s 26 and then see me tomorrow morning The youth went back and requested his mother to let him clean her hands His mother felt 27 happy but with mixed feelings and she 28 her hands The youth cleaned his mother s hands slowly His 29 fell as he did that This was the first time the youth had realized that it was this pair of hands that washed the clothes every day to 30 him to pay the school fees Then the youth 31 washed all the remaining clothes for his mother The next morning the youth went to the director s office The director asked Can you tell me what you have 32 yesterday in your house The youth said I know now what is 33 Without my mother there would not be the 34 me today The director said This is what I am looking for to be my 35 I want to recruit a person who can appreciate the help of others and a person who would not put money as his only 36 in life You are 37 语篇解读 本文是记叙文 一位成绩出色的大学毕业生去应聘 当面试者了解到是他的 用心 爱心 专心 2 母亲通过洗衣苦苦支撑这位年轻人上学时 他要求年轻人回家给母亲洗手 年轻人回家给母 亲洗手时 才第一次意识到母亲的不易 懂得了什么叫做 感激 18 A excellent B ordinary C poor D average 解析 从后文面试者问年轻人有没有得过奖学金 以及后面母亲总是让年轻人学习 可知 他的学业成绩很好 答案 A 19 A troubles B friends C scholarships D experiences 解析 结合语境可知此处是面试者在问年轻人在学校有没有得过奖学金 答案 C 20 A meal B school C bus D room 解析 面试者接着问年轻人是不是他父亲为他支付学费 答案 B 21 A gave up B lost heart C got away D passed away 解析 从后文年轻人回答是母亲为他支付学费可推断此处是说 他父亲很早就去世了 答案 D 22 A How B Why C Where D When 解析 结合下句年轻人的回答可知此处是面试者在问年轻人 他母亲在什么地方工作 即干什么工作 答案 C 23 A saleswoman B cleaner C tailor D keeper 解析 后文有提示 面试者问年轻人有没有帮助母亲洗过那些衣服 由此可知 年轻 人的母亲是一位洗衣工 答案 B 24 A helped B noticed C saw D found 解析 从后文 年轻人从来没有帮助母亲洗过衣服 因为母亲总是让他学习 可知此处 是面试者在问年轻人有没有帮助母亲洗过那些衣服 答案 A 用心 爱心 专心 3 25 A watch B rest C relax D study 解析 根据后文描述的情况可知 母亲总是想让儿子学习 答案 D 26 A feet B curtains C hands D clothes 解析 后文有提示 年轻人为母亲洗手 可知此处答案为 C 答案 C 27 A strange B proud C sorry D anxious 解析 因为儿子要为母亲洗手 母亲当然首先是感到很不自在 答案 A 28 A closed B showed C opened D hid 解析 母亲向儿子伸出了手 因此用 show 答案 B 29 A dust B sweat C glasses D tears 解析 年轻人第一次意识到母亲的艰辛 因此他情不自禁流下了泪水 答案 D 30 A direct B support C allow D enable 解析 母亲就是通过这样艰辛的劳动使他能够付学费上学 enable 使能够 答案 D 31 A quickly B quietly C carefully D sadly 解析 前文说到 母亲不让儿子洗衣服 因此他只好悄悄把母亲剩余的衣服洗了 答案 B 32 A learned B done C said D achieved 解析 从后文年轻人的回答可知 面试者问他昨天在家里都学到了什么 答案 A 33 A devotion B unselfishness C appreciation D understanding 用心 爱心 专心 4 解析 从后文的回答可知 年轻人懂得了感恩 故选 appreciation 此处和最后一段第 二句话照应 故不选 A 答案 C 34 A happy B successful C perfect D wealthy 解析 年轻人意识到没有母亲的辛劳 也就没有自己的成功 答案 B 35 A student B secretary C assistant D manager 解析 由文章第一句可知公司在招聘一位经理 答案 D 36 A meaning B value C goal D measure 解析 面试者想招聘一个不把金钱作为生活的唯一目标的人 答案 C 37 A hired B fined C fired D wanted 解析 从年轻人的回答可知 他符合面试者的要求 因此推断 他被录用了 答案 A B 2011 合肥市第三次质量检测 As a teenager I was very sensitive and always lacking in confidence I felt I was always letting people 18 I was disobedient 不服从的 outside but I wanted to be loved inside Once I left home to get a free 19 to California with my friend Penelope The trip wasn t 20 and I met a lot of difficulties There were many times I didn t feel safe One situation 21 kept me grateful for still being alive When I returned home I was 22 not so sure of myself any longer I was happy to return to my 23 again But then I noticed that Penelope who was staying with us was 24 my clothes And my family seemed to like her better than me I wondered if I would be 25 if I weren t there I told my mom and she explained that though Penelope was a lovely girl no one could 26 me I pointed out She is more patient and is neater than I have 27 been My mom said these were wonderful 28 but I was the only person who could fill my 29 She made me realize that even with my 30 and there 用心 爱心 专心 5 were many I was a loved member of the 31 who couldn t be taken the place of I became a seeker wanting to find out who I was and 32 made me unique My view of myself was 33 I wanted a solid base to 34 from I started to resist pressure to act in ways that I didn t like any more and I was 35 by who I really was I 36 to feel much more sure that no one can ever take my place Each of us holds a n 37 place in the world You are special no matter what others say or what you may think So forget about being replaced You can t be 语篇解读 作者通过自己的经历和感受告诉我们 无论你身在何处 表现如何 你都是 独特的 是家庭中无人可以取代的一员 18 A off B down C out D alone 解析 我感觉我总是让人失望 let sb down 表示 使某人失望 答案 B 19 A holiday B weekend C package D ride 解析 由下一句的 trip 可知 此处用 ride 表示 旅行 答案 D 20 A difficult B tough C tiring D easy 解析 由空处后半句可知我遇到了很多困难 故这次旅行并不容易 easy 答案 D 21 A in particular B in brief C in return D in advance 解析 特别 in particular 是有个场景让我自己还活着感激不已 in brief 表示 简言之 in return 表示 作为报答 in advance 表示 事先 预先 都不符 合语境 答案 A 22 A confident B different C optimistic D special 解析 由空后的 not any longer 可知此处用 different 表示 当我回家后 我变得与以前不同了 答案 B 用心 爱心 专心 6 23 A school B trip C home D class 解析 由第二段的最后一句可知 我很高兴再次回到家 home 答案 C 24 A drying B ironing C wearing D washing 解析 但是我发现 Penelope 居然穿着 wearing 我的衣服 答案 C 25 A missed B touched C moved D envied 解析 我想知道 如果我不在 我的家人是否会想念 miss 我 答案 A 26 A suspect B replace C convince D remind 解析 母亲向我解释说 虽然 Penelope 很可爱 但是没有人能取代我 故用 replace 答案 B 27 A ever B never C already D still 解析 她比我以前任何时候都更有耐心 更整洁 ever 用于比较级句型中起加强语 气的作用 表示 以往任何时候 答案 A 28 A words B qualities C feelings D characters 解析 从上文的 more patient and is neater 可知 这些都是优良品质 故用 qualities 答案 B 29 A mind B heart C head D role 解析 我是唯一能扮演我自己角色 role 的人 答案 D 30 A laziness B shyness C faults D carelessness 解析 母亲让我意识到 虽然我有很多缺点 f
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 石化企业安全课件
- 急诊科心肺复苏技能测试题库及答案详解
- 环境科学必修三Unit2环保知识测试答案
- 广西安全员考试高频考点与题库试题结合解析
- 开学精神测试题及答案助你快速适应新学期
- 建筑结构设计原理测试题库及解析答案
- 快捷键实战演练手册测试题及答案全收录
- 建筑设计理念与方案选择题及答案
- 机器学习算法中的循环优化与极限问题解析
- 健康饮食计划挑战题目及解答
- (一模)温州市2026届高三第一次适应性考试化学试卷(含答案)
- 2024年全国网络安全行业职业技能大赛(网络安全管理员)考试题库-上(单选题)
- 中药学类专业大学生职业生涯规划书
- 茂名市恒兴养殖有限公司江湖镇龙梅生产基地建设项目环评报告
- 滑触线施工方案
- 小学二年级上册书法教案
- 2019电网通信网络运行班组标准化管理手册
- 垃圾池施工方案
- 儿内科神经肌肉系统疾病诊疗规范2023版
- 黔江武陵山机场改扩建项目飞行区场道工程施工组织设计
- 全民健康体检(行业一类)课件
评论
0/150
提交评论