高考英语一轮复习 暑假阅读理解编选(3)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 暑假阅读理解编选(3)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 暑假阅读理解编选(3)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 暑假阅读理解编选(3)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 暑假阅读理解编选(3)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西黎川县2017高考英语暑假一轮阅读理解编选(3)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Class 101 This class is intended for adolescents to learn social skills all of us need. Well cover everything from how to begin conversations with strangers to ways of calming your nerves when you do. Youll learn what makes some people more popular than others and simple things you can do to feel more like you fit it.Place: Karman Executive Center, BellevueTime: From 6:30 PM to 8:30PM, on Saturday in MayFee:135.00 includes workbooksClass 102 We design this class to help to get over fears. In this class, well cover the basics- the origins of shyness, strategies for focusing on the kind of shyness your child experiences, social skills you can teach in your home, and tips for working with teachers to help your child fit in at school.Place: Karman Executive Center, BellevueTime: From 7:00 PM to 9:00 PM, on Sunday in MayFee: $85.00Class 103 Do you find yourself searching for something to say when you meet someone new in your work? Then why not ,join us in learning the secret of successful conversation? In this fun-filled evening, well demystify(深入浅出地解释)the art of conversation and practice some easy techniques to put yourself and others at ease.Place: North Campus, BellevueTime: 6:30PM to 9:30PM on Thursday, May 23rdhee: $49.00C1ass 1041If a student wants to be popular with others, he or she should choose .A. Class 101 B. Class 104 C. Class 102 D. Class 1032. The class that can help a child to improve their EQ costs A.135,00 B.85.00 C.59.00 D.$ 49.003We can learn from the text that A,most of the classes are given in the same building B. all of the classes are given on weekends C. all the classes are given in MayD. fees for most classes include workbooks参考答案13、 ACA In 1947 a group of famous people from the art world headed by an Austrian conductor decided to hold an international festival of music, dance and theatre in Edinburgh. The idea was to reunite Europe after the Second World War.It quickly attracted famous names such as Alec Guinness, Richard Burton, Dame Margot Fonteyn and Marlene Dietrich as well as the big symphony orchestras (交响乐团). It became a fixed event every August and now attracts 400,000 people yearly.At the same time, the “Fringe” appeared as a challenge to the official festival. Eight theatre groups turned up uninvited in 1947, in the belief that everyone should have the right to perform, and they did so in a public house disused for years.Soon, groups of students firstly from Edinburgh University, and later from the universities of Oxford and Cambridge, Durham and Birmingham were making the journey to the Scottish capital each summer to perform theatre by littleknown writers of plays in small church halls to the people of Edinburgh.Today the “Fringe”, once less recognized, has far outgrown the festival with around 1,500 performances of theatre, music and dance on every one of the 21 days it lasts. And yet as early as 1959, with only 19 theatre groups performing, some said it was getting too big.A paid administrator was first employed only in 1971, and today there are eight administrators working all year round and the number rises to 150 during August itself. In 2004 there were 200 places housing 1,695 shows by over 600 different groups from 50 different countries. More than 1.25 million tickets were sold.1. What was the purpose of Edinburgh Festival at the beginning?A. To bring Europe together again.B. To honor heroes of World War .C. To introduce young theatre groups.D. To attract great artists from Europe.2. Why did some uninvited theatre groups come to Edinburgh in 1947?A. They owned a public house there.B. They came to take up a challenge.C. They thought they were also famous.D. They wanted to take part in the festival.3. Who joined the “Fringe” after it appeared?A. Popular writers.B. University students.C. Artists from around the world.D. Performers of music and dance.4. We may learn from the text that Edinburgh Festival _.A. has become a nonofficial eventB. has gone beyond an art festivalC. gives shows all year roundD. keeps growing rapidly文章大意本文介绍了英国爱丁堡的艺术节。1A。考查细节理解。由第一段最后一句可知,举办爱丁堡艺术节的目的是让欧洲人民在二战后团结起来。2D。考查细节理解。由第三段第二句可知,8个剧组于1947年在未受到邀请的情况下参加了这次音乐节,他们是带着每个人都有权表演的信念来的。D项符合文意。3B。考查细节理解。由第四段可知,先是爱丁堡大学的学生,后来便是牛津、剑桥、达勒姆和伯明翰的大学的学生,他们纷纷来到苏格兰首府表演。故本题选B。4D。考查推理判断。由倒数第二段可知,该节日曾经不被承认,但现在已经成为持续21天、每天都有约1,500种表演的盛大的艺术节。【2015高考复习】阅读理解Two things I really believe insaving money and saving the planet,and its even better when I can do something that accomplishes both at the same time.Rainwater harvesting is just such a thing.In the near future,rainwater harvesting will be as common as twelveyearold girls carrying cell phones.Many countries already rely heavily on rainwater.Bermuda,for example,every building on the small island collects the rainwater from its roof and stores it for later use.However,America_is_just_slightly_behind_the_curve.There are many ways you can begin harvesting rainwater and most of them are easy and inexpensive.Use rain barrels to collect the water that would run off of your roof.Youd be surprised how fast a fiftygallon barrel will fill with free,usable water.New building construction offers some good ways to gather rainwater,and the cost of installation is usually offset by reduced usage very quickly.Roof drains can be piped into underground tanks,where a pump can draw it up as needed.The rainwater can even be treated to make it drinkable.but waittheres more!If that rainwater were not collected,but allowed to run over your lawn,into the street and eventually to a stormwater treatment facility,it would pick up all sorts of pollutants on its journeyfertilizers and pesticides from the grass,motor oil,antifreeze and such from the roads,and who knows what else.Depending on where you live,the stormwater may be piped to a treatment plant or it may run in natural channels to allow nature to remove the pollutants.Either way,the treatment of stormwater is costly.If you reduce the amount of stormwater runoff from your home or office,you reduce the need for treatment.Water is rapidly becoming one of our most precious resources and it is not as abundant as you may think.In the year 2000,the United States used approximately 326 billion gallons of fresh water per day.20What does the underlined sentence “America is just slightly behind the curve” mean?AAmericans dont show interest in harvesting rainwater.BThere is no need for Americans to harvest rainwater.CHarvesting rainwater in America is not that common.DAmericans cant collect rainwater from the roof correctly.答案C句意理解题。从第三段“Many countries already rely heavily on rainwater.Bermuda,for example.However.”可知,美国的情况与Bermuda相反,在利用雨水这方面还跟不上潮流。故选C项。21According to the passage,harvesting rainwater can _.Abenefit you economically and ecologicallyBbenefit your health and the surroundings aroundCpromote the development of economy and peaceDmake us live a better life in the near future答案A细节理解题。从第一段“Two things I really believe insaving money and saving the planet”可知, 收集雨水,无论从经济上还是环保方面都是非常有益的。故选A。22What is the fourth paragraph mainly concerned with?AHow to take advantage of the rainwater.BHow to fix the equipment under the ground.CHow to reduce the cost of new equipment.DHow to harvest rainwater effectively.答案D主旨大意题。从第四段“There are many ways you can begin harvesting rainwater and most of them are easy and inexpensive”可知,该段主要讲的是如何收集雨水,故选D。23It can be inferred from the passage that _.Ait is not easy to make rainwater drinkableBthe author calls on people to harvest rainwaterCthe stormwater cannot be made drinkableDpeople can treat the stormwater very easily答案B推理判断题。从最后一段的“Water is rapidly becoming one of our most precious resources and it is not as abundant as you may think”可推断出来,作者建议我们收集雨水,故选B。【2015高考复习】阅读理解What is the most popular food in western countries? If you are not sure, statistics might give you the answer.Every year,some 20 million people walk into restaurants and buy 2 billion sandwiches. Americans alone eat more than 1 billion sandwiches annually. If you lined up all the sandwiches Westerners eat in a year, they would go around the world 13 times!When John Montagu made the very first sandwich in England in 1762, he couldnt have imagined that it would still be very popular almost 250 years later. There is a campaign starting this month in the US to find the healthiest and best tasting sandwich in the country.Sandwiches are commonly carried to school or work in lunch boxes or brown paper bags to be eaten for lunch. They are also taken on picnics and hiking trips. Their longlasting popularity lies in their convenience and fast preparation time.You can put everything you want inside a sandwich. They are easy to clean up after, nutritious and come in hundreds of different kinds. Wellknown American chef Dave Lieberman adds another reason.“I think people like to touch their food, kids especially. Its just a natural instinct. You dont have to use a knife and fork to eat a sandwich,” he said.Sandwiches can be hot or cold with almost any kind of filling. One of the most popular kinds is the BLTbacon,lettuce and tomato. Although it is a simple food, it can still be creative. Sandwiches can be served openfaced, with sushi inside or grilled with delicious fillings.【语篇解读】 西方国家最普遍的食物是什么?当约翰在英格兰做出第一份三明治时,他不会想到在几乎250年后的今天三明治仍然大受欢迎。三明治里面的馅各种各样,冷热均可食用。虽然三明治做法简单,但仍然具有创新性。三明治可以做成露馅的单片吃,可以在里面放入寿司,还可以加入美味馅烤着吃。36The author intends to_.Atell us the history of sandwichmakingBintroduce a popular food in the WestCshow how sandwiches are madeDexplain why westerners like sandwiches答案B主旨归纳题。根据文章第一句话“What is the most popular food in western countries?”可以归纳出本篇文章的主旨大意。37What is the main reason for the popularity of sandwiches?AThey are healthy and delicious.BThey have a history of about 250 years.CThey are fast and convenient.DThey can be served either hot and cold.答案C细节判断题。根据文章第四段最后一句话“Their longlasting popularity lies in their convenience and fast preparation time.”可知,答案选C项。38Which of the following statements is TRUE according to the text?ASandwiches are usually eaten with a knife and fork.BChildren dont like sandwiches so much as the adults.CAmericans started a campaign against sandwiches.DPeople are trying to make sandwiches more nutritious.答案D细节判断题。根据文章第三段最后一句话“There is a campaign starting this month in the US to find the healthiest and best tasting sandwich in the country.”可知,答案选D项。39What does the last paragraph mainly tell us?AThere are many kinds of sandwiches.BThe sandwich is a simple food.CThe BLT is the most popular.DSandwiches are mostly openfaced.答案A主旨大意题。根据文章最后一段最后一句话“Although it is a simple food,it can still be creative.Sandwiches can be served openfaced,with sushi in side or grilled with delicious fillings.”可知,三明治有荤素两种,具有创造性,故答案选A项。 2014东北三省四市教研联合体高考模拟Headphones are those things you put over or in your ears to listen privately to your music, podcasts or anything else that makes sound.People love to use their headphones for different reasons. There are different opinions about using headphones though. Be aware of all of them so that you can make a wise decision about whether to use them or not.You keep your sound private so that you dont bother others with noise. Other people appreciate your effort at keeping the noise to yourself. Not everyone likes the same kind of music. Not everyone wants to listen to what you are listening to. This is one of the best reasons for listening through headphones.Headphones are great devices when you are walking or jogging outside. You can listen to your music while you are doing exercise and it wont disrupt others. There is nothing better than walking or jogging to the beat of your favorite music.However, there are some problems that you cant avoid.Your eardrums can be damaged for the use of headphones. Sound isnt really made to go directly into your ear without anything there to cushion the blow. If someone gets close to your ear and yells, it hurts. Headphones are much like people being right next to your ears and screaming as loudly as they can. You have to be extremely careful of how loudly you turn up your sound when you decide to use headphones.Although it is true that others cant hear your music when you use headphones, which doesnt mean some noise cant escape. You may find that if you turn the headphones up too loud, others will get an annoying than of your sounds. That is sometimes more annoying than listening to the music without headphones. Its just an enough sound to hear the beat but not to hear what it is.It can be unsafe to use headphones. You cant hear things that are going on around you. You cant hear if someone walks into your home or if s

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论