




已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 阅读理解特训 阅读理解特训 3 3 真真 2 2 模含解析模含解析 2014 2014 届高三英语二轮突破届高三英语二轮突破 3232 阅读理解 共阅读理解 共 2020 小题 每小题小题 每小题 2 2 分 满分分 满分 4040 分 分 第一节 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出最佳选项 A A Mr Patrick was new to the school and to us Even though he was a great teacher he seemed rather like a character out of a horror movie He didn t look that bad but somehow he looked extremely scary to me Some kids began to believe that he was a murderer or a ghost some believed he was mad and a few believed that he might have suffered a lot in his life I was one of those few One day I gathered up my courage and headed towards the school garden He was as usual sitting on a bench alone I breathed heavily a few times and then walked towards him How are you I asked with my voice crackling He managed to say Fine Well good to know I tried to be happy Hmmm was all I heard What s up with you then seeing a puzzled look on his face I tried to be more formal and respectful I mean why aren t you like all other people in the school Why are you always so quiet and sad Why No dear some things are better left unsaid he said gloomily Oh no sir nothing is better left unsaid If you want to share your feelings with me and reduce the pain of your heart you are free to do so I promise I will never ever tell anyone With you You are just a little girl what will you understand I was somehow offended but still I managed to persuade him So what Sir You see if you tell me your problem you will have a light heart and you will have the feeling that someone somewhere cares about you Oh okay that was a very nice belief indeed let s take a walk and I will let you know everything Soon after our little talk there was a visible change on his face Later that day in the class there was a smile on his face 56 From the text we can know about Mr Patrick that he A once acted a character in a horror movie B scared his students with his looks C often punished the students for bad marks D did better in teaching than others in the school 57 Mr Patrick was thought by the author to A be a murderer or a ghost B be mad C have suffered a lot D have a special personality 58 While walking towards Mr Patrick in the school garden the author felt A excitedB nervousC worried D happy 2 B B Read this article and find out which one is a must read for your children for Thanksgiving Clifford sClifford s ThanksgivingThanksgiving VisitVisit Clifford has to stay home with his neighbors as Emily Elizabeth s family goes visiting her grandmother At first Clifford feels lonely thinking of his own family but then he decides to visit his mother too He travels many miles crosses bridges and he even gets into the subway Follow Clifford s trip to the big city At it is 3 99 The author is Norman Bridwell It is for children aged 4 8 TheThe MagicMagic TreeTree HouseHouse The Magic Tree House describes how Jack and Annie return back to the eve of the first Thanksgiving There they meet the pilgrims 移民 as well as Squanto a native American who helped them The story offers an age appropriate in depth picture of what life was really like for early settlers as well as their adventures and excitements It is for ages 4 8 The book costs 2 50 at The author is Sal Murdocca Franklin sFranklin s ThanksgivingThanksgiving Franklin thinks that there will be an over abundance of food for Thanksgiving dinner So he invites his teacher and friends for Thanksgiving dinner It costs 2 50 at www P The book is for children aged 4 8 The author is Paulette Bourgeois TheThe FirstFirst ThanksgivingThanksgiving The First Thanksgiving is for ages 4 8 and it tells about the story of the pilgrims learning languages It is beautifully illustrated with plenty of beautiful watercolors 水彩画 The author is James Waiting and the 3 price of the book is 2 50 You can find it on 59 Clifford travels to the big city probably because A he is eager to visit his grandmother B he is not happy at home C he misses his neighbors very much D he likes traveling very much 60 If you are interested in the pilgrims life you can read A Clifford s Thanksgiving Visit B The Magic Tree House C Franklin s Thanksgiving D The First Thanksgiving 61 Kids can understand The First Thanksgiving better with the help of A teachersB other readers C pictures D computers 文章大意 这是一篇广告类的文章 本文介绍了四本可供孩子在感恩节期间阅读的书籍 并简单介绍了每一 本书的内容 价格及可以买到书的网址 59 答案 B 解析 根据 Clifford has to stay home with his neighbors as Emily Elizabeth s family goes visiting her grandmother At first Clifford feels lonely thinking of his own family but then he decides to visit his mother too 可以看出答案是 B 考点定位 考查文章主旨大意题 C C Breathe wave and smile Along with more than 300 other seniors I marched into the stadium on the afternoon of May 10 The audience burst into deafening cheers The huge stadium shook with all the whistling and clapping It was as if a Hollywood superstar had walked on stage And indeed every single senior that day was a star of the moment Each deserved it The seniors had been preparing for four years for this once in a lifetime moment the commencement Seated I waited anxiously for the opening address As a foreign exchange student I was not able to receive a diploma However I still had the wonderful feeling of being part of things Like the other graduates I was dressed in purple cap and gown Our principal Mr Glover delivered a short warm greeting The US national anthem followed and then hands on chests a solemn Pledge of Allegiance 效忠宣誓 Students who had excelled academically gave farewell speeches The tears in some eyes convinced me that many had deep feelings about the occasion It was as the class motto says Life brings us tears smiles and memories The tears dry the smiles fade but the memories last forever Then came the core 核心 of the commencement Hundreds of names were announced Each graduate walked across the stage to receive his or her diploma from the principal From the different cheers each graduate got we had the funny sense that it was a kind of competition of who could cheer the loudest To be honest the presentation of diplomas got boring A girl sitting next to me even started 4 yawning But it wasn t boring for those receiving the diploma they would treasure the moment the principal placed the sacred brown document in their hands for the rest of their lives A new page in the book of that person s life had turned They were glimpsing their futures futures of challenge hardship perhaps loneliness too which would take all of their courage 62 What s the article mainly about A An American graduation ceremony B The opening ceremony of a sports meeting C A presentation of college diplomas D A US college s farewell party 63 According to the text which of the following statements about the author is TRUE A Hollywood superstars went to attend the ceremony B Every single senior became a superstar at the ceremony C When each graduate got his or her diploma there were cheers D All graduates would treasure the diploma for the rest of their lives 64 The right order of the following events is a Diplomas were presented to graduates b Students gave farewell speeches c The US national anthem was played d The principal gave a short warm speech e Seniors went into the stadium A b c a d e B b d c e a C e d b a c D e d c b a 65 From the text we can infer that A foreign exchange students could get a diploma B a diploma guarantees a bright future C the ceremony symbolizes the beginning of a new stage in life D everyone felt excited at the presentation of the diploma 解析 根据第一自然段 Along with more than 300 other seniors I marched into the stadium on the afternoon of May 10 第四自然段 Our principal Mr Glover delivered a short warm greeting The US national anthem followed and then hands on chests a solemn Pledge of Allegiance 效忠宣誓 第五自然段 Students who had excelled academically gave farewell speeches 第六自然段 Each graduate walked across the stage to receive his or her diploma from the principal 根据这个顺序故选 D 考点定位 考查细节理解判断题 65 答案 C 解析 根据 A new page in the book of that person s life had turned 可知答案为 C 考点定位 考查推理理解题 5 D D Are you a team person Are you at your best as part of a small tightly united group of dedicated workers If so the future may hold more for you than you think High technology some predicted would make team work a thing of the past That s happening in those areas of business and data processing where one person and a computer can replace a team of workers But elsewhere teamwork is very much alive High technology has led to a new type of teamwork in a number of fields including advertising scientific research engineering design architecture and ocean exploration Through computer networking scientists engineers and technicians at different locations often thousands of miles apart can work on the same project at once They can exchange ideas try out different designs and test their results Examples An engineering team can now design and try out a robot system a new manufacturing process or an entire factory before it is built An architectural team can do the same with a building or a bridge A medical team can simulate 模拟 a dangerous operation before performing it on a patient Of course computer assisted team effort doesn t end with investigation and simulation It now usually continues into actual design manufacturing and testing Computer aided design CAD and computer aided manufacture CAM are breaking down barriers between traditional design and manufacturing functions explains Dr Prakash Rao an engineering manager at General Electric Interdisciplinary teams and engineers follow a product from concept to production Everything is interconnected like a network Sometimes a computer aided effort can extend beyond production A team that produces robots may use them to explore space and ocean depth For high technology team work the future seems limitless 66 The underlined part hold more most probably means to A maintain more chances B give more rights C make more regulations D store more information 67 According to the passage the writer believes that A teamwork requires more use of computers than that of human beings B teamwork will be completely replaced by computers C the concept of teamwork is still alive and no longer the same as the past D high technology would make teamwork a thing of the past 68 The examples given by the writer in Paragraph 4 serve A to prove high technology has a promising future B to explain his idea of new type of teamwork is reasonable C to show that it tends to be an end to teamwork soon D to indicate the computer assiste
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025江苏淮安生物工程高等职业学校公开招聘13人模拟试卷附答案详解(典型题)
- 2025吉林扶余市博物馆选调解说员4人模拟试卷及答案详解(名校卷)
- 2025年甘肃省兰州市公安局城关分局招聘警务辅助人员30人模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025广西南宁市青秀区应急管理局招聘2人模拟试卷及答案详解(易错题)
- 2025恒丰银行成都分行春季校园招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025广东农信社校园招聘考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025地勘中心(中国非矿)成员单位招聘地勘中心内蒙古总队招聘13人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 2025江苏镇江市丹阳市教育系统校园招聘事业编制教师13人(徐州考点)模拟试卷(含答案详解)
- 2025广东东莞东坑镇松实东中招聘镇聘教师27人模拟试卷及一套答案详解
- 2025江苏常州市钟楼区卫生健康局下属事业单位招聘卫技人员7人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025版静脉输液治疗实践指南
- 骨科术后并发肺栓塞护理
- 2025年融媒体中心招聘考试笔试试题(60题)含答案
- 社区工作者网格员考试题库及答案
- 快乐主义伦理学课件
- 运筹学:原理、工具及应用肖勇波习题答案(可编辑)
- 医废处置人员院感培训
- 长期留置导尿的并发症及管理
- 投资者关系管理与投资者策略
- 民国时期农村管理制度
- 2025年医药流通行业运行统计分析报告
评论
0/150
提交评论