高考英语一轮复习 阅读理解(暑假)训练61.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解(暑假)训练61.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解(暑假)训练61.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解(暑假)训练61.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解(暑假)训练61.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西井冈山市2017高考英语阅读理解(暑假)训练2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Silence is unnatural to man. He begins life with a cry and ends it in stillness. In between he does all he can to make a noise in the world, and he fears silence more than anything else. Even his conversation is an attempt to prevent a fearful silence. If he is introduced to another person, and a number of pauses occur in the conversation, he regards himself as a failure, a worthless person, and is full of envy of the emptiest headed chatterbox (喋喋不休的人). He knows that ninety-nine percent of human conversation means no more than the buzzing of a fly, but he is anxious to join in the buzz and to prove that he is a man and not a waxwork figure (蜡塑人像). The aim of conversation is not, for the most part, to communicate ideas; it is to keep up the buzzing sound. There are, it must be admitted, different qualities of buzz; there is even a buzz that is as annoying as the continuous noise made by a mosquito (蚊子). But at a dinner party one would rather be a mosquito than a quiet person. Most buzzing, fortunately, is pleasant to the ear, and some of it is pleasant even to the mind. He would be a foolish man if he waited until he had a wise thought to take part in the buzzing with his neighbors. Those who hate to pick up the weather as a conversational opening seem to me not to know the reason why human beings wish to talk. Very few human beings join in a conversation in the hope of learning anything new. Some of them are content if they are merely allowed to go on making a noise into other peoples ears, though they have nothing to tell them except that they have seen two or three new plays or that they had food in a Swiss hotel At the end of an evening during which they have said nothing meaningful for a long time, they just prove themselves to be successful conservationists 1. According to the author, people make conversation to _ A. exchange ideas B. prove their value C. achieve success in life D. overcome their fear of silence 2. By the buzzing of a fly (Para. 1), the author means_” A. the noise of an insect B. a low whispering sound C. meaningless talks D. the voice of a chatterbox3. According to the passage, people usually talk to their neighbors _. A. about whatever they have prepared B. about whatever they want to C. in the hope of learning something new D. in the hope of getting on well4. What is the authors purpose in writing the passage? _. A. To discuss why people like talking about weather. B. To encourage people to join in conversations. C. To persuade people to stop making noises. D. To explain why people keep talking.参考答案14、DCBD 2014班复习统一检测Smile and keep up the spirit; everything is temporary.Problems are the steps we need to acquire better things.Problems are new opportunities to learn what we need to know to avoid making mistakes, to start over,to do the best we can,with a new attitude,the right attitude.Everything is for good.At the end of the tunnel there is always light. The important thing is that regardless of any barrier we face, we dont stop moving forward while we are in the darkness of that tunnel. To stay in such darkness, to sigh,or to wait for somebody to feel pity or sorry for us doesnt solve anything.It is important to understand that walking in that unavoidable dark tunnel is a blessing in disguise since it becomes part of our experience, it makes us grow and it is one of the two ways that forces us to form our character. Benjamin Franklin said, “We either buy wisdom, paying for our mistakes, or take it borrowed, learning from other peoples mistakes.”To stay in the misery or blame others does you no good. You are bigger than any challenge; you have everything you need to make it through and succeed. Dont stop!Continue moving forward! Dont stay in that mental dark zone. In this zone there is no growth, only insecurity(不安)Regardless of all fears, it is necessary to keep moving forward. There are a lot of blessings waiting for you! The riches of life are for those who have the courage and perseverance(坚持不懈) to take action. Life may not be fair; it is for sure that all of us will pay for our mistakes. That is unavoidable, but what makes us grow is not how many times life beats us, but how many times we get up and try.Who hasnt gone through bad times?The important thing is to see, understand, and accept life as it is. Everybody makes mistakes! Once we make a decision and take action, there is no way to go back. Life cannot be, nor will it be otherwise. Being irresponsible, blaming, or justifying(为辩护) our actions and mistakes keeps us from growing.1In Paragraph 2 the author advises us to _.Aignore the difficult situationBwait for help when in troubleCkeep moving in times of trouble Dbe careful of any barrier we face2What Benjamin Franklin said proves that_.Asome people dont make mistakesBmaking mistakes is unavoidableCwe have to pay for our mistakesDmistakes can be beneficial to us3Which of the following statements would the author agree to according to the passage?A. Accepting life as it is frees us from growing.B. Courage and perseverance are vital to success.C. We should think twice before making a decision.D. We should bear in mind that life is equal to everyone.4The author writes the passage mainly to _.A. encourage readers to pursue their dreamsB. advise readers to get out of the comfort zoneC. call on readers to feel confident about their futureD. convince readers to look on problems as opportunities文章大意在人生路上,每个人都会遇到困难和挑战。如果我们能够培养良好的心态,把困难看作前进的垫脚石,勇往直前,最终我们就能够克服困难,走向成功。1C。考查细节理解。根据第二段第三句可知,作者建议我们遇到困难时,不要止步不前。2D。 考查推理判断。在第三段中,作者引用了富兰克林的话,是为了证明前面作者的观点:错误使我们成长,错误有助于塑造我们的性格。3B。考查推理判断。根据文章倒数第二段第三句可知,作者认为,生活中的财富属于那些有勇气、有毅力的人。可见作者认为勇气和毅力是成功的要素。4D。考查写作意图。通览全文,作者旨在劝说读者要把生活中的困难看作前进的台阶,努力拼搏,克服困难,开创未来。 2014高三年级联合考试Many people have a sweet tooth. The average American kid consumes more than 20 teaspoons of sugar per day, and adults eat 50% more sugar today than they did in the 1970s. But the findings of a recent study may surprise you.A team of researchers at the University of Utah used mice to conduct a study on the negative effects of sugar. They found it could have serious effects on peoples health.During the 58weeklong study, mice were fed a diet containing 25% more sugar. This percentage is equal to a healthy human diet along with three cans of soda daily. The team found that these mice were twice as likely to die as mice fed a similar diet without the sugar. Though the mice did not show signs of obesity or high blood pressure, male mice were 26% less territorial(地盘性的) and produced 25% fewer young than the other mice. Scientists often use mice for research because they have a similar genetic structure to humans. “Since most substances that are poisonous in mice are also poisonous in people, its likely that those potential physical problems that cause those mice to have increased death rate are at play in people,” says researcher James Ruff. Findings from this study reveal negative effects that are not as detectable(可发觉的) as weight gain or heart problems. Sugar can contribute to longterm changes in the body that can affect development and even lead to shorten lives.Different types of sugar have different effects on the human body. Some of the sugar we consume comes from foods we eat candy, soda, and cookies. But much of the sugar we eat is hidden. Food companies add large amounts of sugar to items we may not classify as sweets. Some pasta sauces, crackers, and even ketchup(番茄酱) have large amounts of sugar. To help cut down on extra sugar consumption, nutrition experts suggest looking at the ingredients on food packages. Ingredients that end inose, such as sucrose(蔗糖) and fructose(果糖), are sugars. So are those that include the word syrup(糖浆). Cutting sugar out of the American diet altogether may be difficult. But making the effort to control our nations sugar cravings will provide for a truly sweeter future.1. Paragraph 3 aims to tell us_.A. how scientists carried out their research B. why scientists often use mice for researchC. what researchers have found from the study D. whether the mice like the diet with more sugar2. What can we learn from Paragraph 4?A. Humans will have the same problems as mice.B. Scientists use mice in that theyre more available.C. Sugar can contribute to poisonous substances in mice.D. Some negative effects of sugar are not easily detected.3. Why should customers read the ingredients on food packages?A. To save money. B. To take in less sugar.C. To buy the best food. D. To cook it in the right way.4. What does the last sentence mean?A. Taking in less sugar will make the Americans healthier.B. It makes sense for Americans to develop a balanced diet.C. The Americans should make great efforts to keep off sugar.D. Controlling sugar production is beneficial to the Americans.文章大意很多美国人爱吃甜食。最近美国犹他大学的研究者发现,吃糖过多有害健康。这为爱吃甜食的人们敲响了警钟。1C。考查段落大意。根据第三段可知,本段主要讲述了科学家从事的这项长达58周的研究的主要发现。2D。考查推理判断。根据第四段倒数第二句可知,糖对人体的有些副作用不像体重增加和心脏病那样容易被发现。3B。考查细节理解。根据最后一段的第六句可知,营养专家建议人们认真阅读食品包装袋上的原料说明,以便减少糖的摄入。故选B项。4A。考查句意理解。根据最后一段倒数第二句内容可知,让美国人不吃糖是很困难的,再结合最后一句的“But”可推出,这句话的意思是“但是少吃糖能使他们更健康。”阅读理解。I hated dinner parties. But I decided to give them another shot because Im in London. And my friend Mallery invited me. And because dinner parties in London are very different from those back in New York. There, Im having a dinner party means: Im booking a table for 12 at a restaurant you cant afford and well be sharing the checque evenly, no matter what you eat. Worse, in Manhattan there is always someone who leaves before the bill arrives. Theyll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who dont drink, end up paying even more. But if I try to use the same trick, the hostess will shout: Where are you going? And its not like I can say I have somewhere to go: everyone know I have nowhere to go. But in London, dinner parties are in peoples homes. Not only that,the guests are an interesting mix. The last time I went to one, the guests were from France, India. Denmark and Nigeria; it was like a gathering at the United Nations in New York. The mix is less striking. Its like a gathering at Bloomingdales, a well-known department store. For New Yorkers, talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York. But at Mallerys, when I said that I had been to Myanmar recently, people knew where it was. In New York people would think it was a usual new club ( ) 1. What does the word shot in Paragraph 1 probably mean? A. Choice. B. Try C. Style. D. Goal ( ) 2. What does the writer dislike most about dinner parties in New York? A There is a strange mix of people. B. The restaurants are expensive. C. The bill is not fairly shared. D. People have to pay cash ( ) 3. What does the author think of the parties in London? A. A bit unusual B. Full of tricks. C. Less costly. D More interesting. ( ) 4. What is the authors opinion of some New Yorkers from her experience? A. Easy-going. B. Self-centered. C. Generous. D. Conservative. 1. B.词义猜测题.从第一句的 hate,到 but 意义上的转折,说明尽管不喜欢,还是要尝 试一下,所以 try 的意思更接近 shot. 2. C.细节理解题.根据第一段中 Theyll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who dont drink, end up paying even more.可知类似作者这样的人在纽约吃饭 吃亏,因为付钱多. 3. D. 推理判断题.根据第二段和其中的句子 Not only that, the guests are an interesting mix. 可以推断伦敦的 party 要比纽约的有趣. 4. B.推理判断题.从最后一段的 talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York.和 In New York people would think it was a usual new club 可以推断,作 者对一些纽约人的看法,是以自我为中心的. 阅读理解。Too much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs. A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during childhood. But the results dont prove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest. While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. ( ) 1.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论