




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心1 高三英语限时阅读训练 高三英语限时阅读训练 1515 完形填空 词数 266 难度系数 建议用时 14 When your kids were six or seven you sent them to school Did you ever wonder what goes through a teacher s 1 as he or she tries to teach your kids Did you ever wonder what the teacher 2 from you the parents Parents can be 3 or suspicious They can be of great help to the teacher 4 be in need of help themselves Some teachers think parents are too 5 on their children Here is 6 one teacher puts it I usually have the 7 of parents coming in and 8 me how much they care about the kids education and how they really 9 their kids They tell me they stand and 10 them closely when they do their homework Sometimes they 11 offer help with the kids lessons as if they were teachers They check their school work and are too sensitive to 12 They blame the kids on everything having to do 13 school When a parent asks me how his or her kid is getting on in my class my answer usually is Well you know he is 14 a good kid He is fine in my class Maybe you don t have to be so 15 with your kid Teachers want parents to know that they are professionals at 16 with children They have 17 many children and even parents Because of this teachers can be 18 at educating children Teachers are 19 that parents want their children to do well but they know more about what children should be able to do at different ages and 20 1 A heart B mind C soul D spirit 2 A reflects B results C benefits D expects 3 A effective B attentive C supportive D positive 4 A but B or C thus D as 5 A hard B keen C dependent D crazy 6 A where B how C when D why 7 A problems B contracts C accidents D agreements 8 A advising B examining C telling D instructing 9 A help with B deal with C make up D give up 10 A connect B guide C watch D inspire 11 A even B already C still D merely 12 A marks B efforts C pains D words 13 A at B beyond C in D with 14 A nearly B really C seldom D hardly 15 A satisfied B careful C strict D cautious 16 A working B playing C staying D joking 17 A fed B observed C attended D greeted 18 A pleased B worried C disappointed D experienced 19 A content B doubtful C aware D suspicious 20 A stages B classes C schools D projects 阅读理解 A 词数 328 难度系数 建议用时 6 A vertical farm is a concept farm which is planted on levels or floors A sky scraper type building can house a vertical farm Since the garden is built upwards rather than 用心 爱心 专心2 outwards it requires much less space than a conventional 传统的 farm The world is quickly running out of room for conventional farming Vertical farms could be a key to this situation An 18 story vertical farm could feed as many as 50 000 people all in an area which is the size of the average city block Vertical farms in the city could cut down on transportation costs as well Think about the amount of fuel it takes to transport food from farmland to city The resources saved would be surprising Besides saving travel time food would be delivered in fresher condition and with less damage There is a growing concern about the use of pesticides in agriculture today But the vertical farm would be a greenhouse type environment avoiding the need for a large number of pesticides Vertical farms can be built in a contained space therefore they are an excellent solution for living well in an environment far different from our own Hydroponics 水耕法 could be a big part of vertical gardening This would reduce the amount of soil needed to grow food Of course not all food does well with this type of planting but there are many crops that actually seem to do better In some climates a lack of sunlight creates a short growing season The solar power option may not work as well here The addition of grow lights would make it possible to grow crops in vertical gardens in these areas In other words we could grow crops in areas where we never could before Vertical farms may just be a concept for now but they are a concept that will solve many of our problems in the future 21 According to the passage a vertical farm A is mainly built outwards B is only an environmental friendly farm C is planted on levels upwards D is dependent on solar power 22 The second paragraph is mainly about A the meaning of a vertical farm B the future of a vertical farm C the cost of a vertical farm D the benefit of a vertical farm 23 It can be learned from the passage that vertical farms A have been put into use B need less room than conventional farms C only use hydroponics to grow food D may increase the transportation costs 24 What would be the best title for the passage A Vertical farms for our future B Vertical farms and green skyscrapers C Ways to deal with future problems D Advantages of vertical farms B 词数 317 难度系数 建议用时 7 Experts say that agriculture provides fourteen percent of the world s greenhouse gas emissions each year The gases released include carbon dioxide a major cause of global warming Twenty one nations around the world recently joined forces to better understand and prevent greenhouse gas emissions from farms The Global Research Alliance on Agricultural Greenhouse Gases was launched at the United Nations conference on climate change The meeting took place in Copenhagen Denmark last month Agricultural experts blame a number of farm activities for producing greenhouse gases For example animal waste and cattle digestive systems release methane 甲烷 沼气 gas 用心 爱心 专心3 Fertilized soil and the burning of crop waste also release harmful gases into the air Experts say some methods of farming turning the soil to prepare for planting also release harmful carbon dioxide An official of the European Commission s Directorate General for Research says agricultural greenhouse gas emissions can be cut Maive Rute suggests feeding animals a diet designed to reduce emissions The new agricultural research group says protecting against global warming is only part of its purpose It says the world also needs to develop better farming methods to feed growing populations in poor countries United States Agriculture Secretary Tom Vilsack said no one single nation can fight agricultural greenhouse gas emissions and increase food production at the same time This is why the alliance is important for combining resources and finding new ones The United States Department of Agriculture will increase spending on farm emissions research by ninety million dollars over the next four years The total will reach one hundred and thirty million dollars The U S D A will share the research with other countries in the Global Research Alliance on Agricultural Greenhouse Gases and support researchers from developing countries that belong to the alliance Money from the Borlaug Fellowship Program will let the researchers study agricultural climate change with American scientists Mister Vilsack said that just as climate change has no borders there should be no borders for research 25 In Paragraph 4 Maive Rute recommends A increasing food production B changing cattle digestive systems C developing better farming methods D giving animals the food meant to produce fewer emissions 26 The underlined word alliance in Paragraph 6 probably means A action or state being joined together B an agreement signed between countries C a program or project set up for a research D an organization formed for different goals 27 How much has the U S D A spent on farm emissions research so far A 130 million dollars B 220 million dollars C 40 million dollars D 90 million dollars 28 The purpose of the passage is to A suggest a total ban on farm activities B introduce the Copenhagen conference held last month C appeal to more countries to cut agricultural emissions D inform readers of the major cause of global warming C 词数 269 难度系数 建议用时 6 One day while shopping in a small town in southern California it was my misfortune to be approached by a clerk whose personality conflicted with mine He seemed most unfriendly and not at all concerned about my intended purchase I bought nothing and marched angrily out of the store My hostility toward that clerk increased with each step On the outside standing by the road was a dark skinned young man in his early twenties His expressive brown eyes met and held mine and in the next instant a beautiful dazzling smile covered his face I gave way immediately The magnetic power of that smile dissolved all bitterness within me and I found the muscles in my own face happily responding 用心 爱心 专心4 Beautiful day isn t it I remarked in passing Then I turned back I really owe you a debt of gratitude I said softly His smile deepened but he made no attempt to answer A Mexican woman and two men were standing nearby The woman stepped forward and eyed me inquiringly Sir but he doesn t speak English she volunteered You want I should tell him something At that moment I felt transformed The young man s smile had made a big person of me Yes my reply was enthusiastic and sincere tell him I said Thank you Thank you The woman seemed slightly puzzled I gave her arm a friendly pat as I turned to leave Just tell him that I insisted He ll understand I am sure Oh what a smile can do Although I have never seen that young man again I shall never forget the lesson he taught me that morning From that day on I became smile conscious and I practice the art diligently anywhere and everywhere with everybody 29 The author left the store angrily because A his intended purchases were of poor quality B there s nothing he wanted in the shop C the clerk didn t speak English D the clerk didn t treat him kindly 30 The underlined word hostility in the first paragraph probably means A attitude B hatred C idea D opinion 31 What does the author mean by saying I found the muscles in my own face happily responding in Paragraph 2 A He did not want to smile B He would thank the young man C He smiled back at the young man D He was happy to meet the young man 32 The passage tells us that we should A help people in trouble B smile at others C practice smiling every day D be generous to strangers D 词数 281 难度系数 建议用时 7 Every day all across the nation as many as one in four children refuses to go to school The reasons are various School Refusal formerly known as School Phobia is an actual anxiety based disorder Many children are vague about their complaints and unable to be sure what is making them anxious so it is sometimes regarded as typical childhood will fullness However the effects of constant school refusal can be far reaching for your child s education So where s the line between what s normal and what s not You need to look at whether it is affecting the child or family s normal life explains Christopher Kearney Ph D In other words if a child s grades are suffering from frequent absences or a parent s job is disturbed it is time to look closely at the issue Parents should listen carefully to children who say they can t go to school because of untestable things such as stomachaches or headaches While these complaints alone don t necessarily indicate school refusal there may be deeper problems if combined with general complaints about school talks of threats at school and so on There are different kinds of behavior in school refusal Some children are influenced by their friends who skip school to hang out with their friends showing a sense of rebellion 叛逆 Some children cling to their mothers screaming at the thought of having to enter the school building 用心 爱心 专心5 However that doesn t mean that getting a child back into the classroom is impossible According to Maryann Roth a school psychologist and guidance counselor 顾问 parents should attempt to make the child get back to school no matter how hard it is Working closely with school officials and possibly a specialist to create a plan is a necessary step 33 The underlined word vague Paragraph 1 is closest in meaning to A irregular B unclear C curious D unusual 34 According to Paragraph 2 the real reason of School Refusal may be that the children A are suffering from illness B are afraid of endless tests C want to stay with their parents D feel bored and unsafe at school 35 When facing School Refusal of their children parents should A take the problem seriously if their daily life is disturbed B discuss the seriousness of the problem with their children C take their children to see the doctor immediately D keep their children away from their rebellious friends 36 The passage intends to A explain that School Refusal is a symptom of an illness B explain the phenomenon of School Refusal and how to treat it C remind parents to take good care of their children D explain that School Refusal is normal and not serious E 词数 364 难度系数 建议用时 8 Our culture has caused most Americans to assume not only that our language is universal but that the gestures we use are understood by everyone We do not realize that waving goodbye is the way to summon a person from the Philippines to one s side or that in Italy and some Latin American countries curling the finger to oneself is a sign of farewell Those private citizens who sent packages to our troops occupying Germany after World War and marked them GIFT to escape duty payments did not bother to find out that Gift means poison in German Moreover we like to think of ourselves as friendly yet we prefer to be at least 3 feet or an arm s length away from others Latins and Middle Easterners like to come closer and touch which makes Americans uncomfortable Our linguistic 语言的 and cultural blindness and the casualness with which we take notice of the developed tastes gestures customs and languages of other countries are losing our friends business and respect in the world Even here in the United States we make few concessions 让步 to the needs of foreign visitors There are no information signs in four languages on our public buildings or monuments we do not have multilingual 多语的 guided tours Very few restaurant menus have translations and multilingual waiters bank clerks and policemen are rare Our transportation systems have maps in English only and often we ourselves have difficulty understanding them When we go abroad we tend to stay in hotels and restaurants where English is spoken The attitudes and information we pick up are conditioned by those natives usually the richer who speak English Our business dealings as well as the nation s diplomacy 外交 are conducted through interpreters For many years America and Americans could get by with cultural blindness and linguistic ignorance After all America was the most powerful country of the free world the distributor 分发者 of needed funds and goods But all that is past American dollars no longer buy all good things and we are slowly 用心 爱心 专心6 beginning to realize that our proper role in the world is changing A 1979 Harris poll reported that 55 percent of Americans want this country to play a more significant role in world affairs we want to have a hand in the important decisions of the next century even though it may not always be the upper hand 37 It can be inferred that Americans being approached too closely by Middle Easterners would most probably A stand still B jump aside C step forward D draw back 38 The author gives many examples to criticize Americans for their A cultural self centeredness B casual manners C indifference toward foreign visitors D pride towards other cultures 39 According to the author Americans cultural blindness and linguistic ignorance will A affect their image in the new era B cut themselves off from the outside world C limit their role in world affairs D weaken the position of the US dollar 40 The author intends to make Americans realize that it is A dangerous to ignore their foreign friends B important to maintain their leading role in world affairs C necessary to use several languages in public places D time to get familiar with other cultures 高三英语限时阅读训练 15 完形填空 语篇解读 家长对自己刚刚上学的孩子抱有很大的希望 因此对孩子非常关注 但是老师毕竟是教 育孩子的专家 他们对孩子的教育是很专业的 所以家长不必过于担心自己的孩子在学校的学习情况 1 解析 根据语境 你是否想知道老师脑子里想的是什么 可知 B 项正确 mind 头脑 答案 B 2 解析 你是否曾想知道老师对作为家长的你们的期盼 expect 期望 盼望 符合语 境 reflect 反射 反映 沉思 result 发生 产生 benefit 得益 有益于 答案 D 3 解析 家长可能会很支持老师 也可能怀疑老师的能力 supportive 支持的 给予帮助的 effective 有效的 attentive 注意的 专心的 positive 肯定的 积极的 答案 C 4 解析 通过语意 父母可能对老师很有帮助或者他们本身很需要帮助 可知答案 or 此处表 示选择 此句与上句形式一样 答案 B 5 解析 语意为 一些老师认为有些家长对孩子太严格 从下文第三段可知答案 hard 苛 刻的 严厉的 keen 热心的 渴望的 dependent 依靠的 依赖的 crazy 疯狂的 答案 A 6 解析 其中一个老师是这样说的 put 在这里意为 说 表达 此处应该用 how 表示方式 答案 B 7 解析 通过上下文可知此处讲的是老师会经常遇到一些有关家长教育孩子的问题 因此此 处应该用 problems contract 合同 accident 事故 agreement 同意 一致 答案 A 8 解析 通过句式分析可知此处应该和前面的 coming in 构成顺承关系 故用 telling 答案 C 9 解析 下文讲述的是家长们如何关注和教育自己的孩子的 故此处应该用 deal with 应对 处理 答案 B 10 解析 语意为 家长们站在孩子们旁边 看着自己的孩子做作业 watch closely 密 切注视 能够很好地体现出家长们的心情 答案 C 11 解析 此处用 even 意义更进一步 更加形象地表达出家长对孩子的关心 语意 有时他 们甚至为孩子提供功课上的帮助 好像他们是老师一样 答案 A 12 解析 文中讲的是家长对自己的孩子的关心 家长对孩子的关心无非是孩子的成长和学习 成绩 因此此处应该用 marks 成绩 分数 答案 A 13 解析 他们就与学业有关的一切责备孩子 be have to do with sb sth 是固定用法 表 示 关于 与 有关 答案 D 14 解析 根据上下文语境可知老师此处对孩子是肯定的 故用 really 真正地 确实地 答 案 B 15 解析 be strict with 对 严格 是固定搭配 此处与前面第二段的倒数第二句照应 答案 C 16 解析 句中提到 老师想让家长知道老师在教育孩子方面是专家 work 在此能够表达出老 师跟孩子一起 教育孩子这层含义 答案 A 17 解析 observe 观察 观测 语意为 老师们已经观察过很多学生甚至家长 从下面一 句可知答案 答案 B 18 解析 老师在教育孩子方面是很有经验的 be experienced at 对 有经验 是固定 搭配 其余选项不合题意 答案 D 19 解析 aware 意识到 老师们意识到家长想让孩子做好 content 满足的 doubtful 可疑的 不确定的 suspicious 怀疑的 答案 C 20 解析 语意为 老师们知道在不同的年龄和阶段孩子们应该能够做的事情 stage 阶段 时期 符合题意 答案 A 阅读理解 A 靓点句式 Vertical farms may just be a concept for now but they are a concept that will solve many of our problems in the future 总体上 这是一个由 but 连接的并列句 后一分句含有定语从句 that will solve many of our problems in the future 修饰先行词 a concept 句意 垂直农业对于时下来说仅仅是一个概念 但它将来会解决我们的很多问题 语篇解读 这是一篇说明文 介绍了垂直农业这一新概念 1 解析 细节理解题 依据第一段可知垂直农业是立体向上发展的农业格局 答案 C 2 解析 段落大意题 第二段主要介绍了垂直农业在缓解土地紧张问题 降低运输成本 食品保鲜 等方面的优势 答案 D 3 解析 细节判断题 由最后一段可知 垂直农业如今还是一个构想 并未实施 A 项错误 由第 一段最后一句可知 B 项正确 由第三段第四句可知 水耕法可能是垂直种植的主要方法 但并非唯一方 法 因此 C 项错误 由第二段第四句可知 D 项错误 答案 B 4 解析 主旨大意题 本文主要介绍能够适应未来需要的垂直农业这一新概念 故 A 项最适合作标 题 答案 A B 语篇解读 研究发现农业排放的温室气体占全球总排放量的 14 要解决这个问题需要进行国际间的 合作 5 解析 细节理解题 根据第四段最后一句可知 Maive Rute 建议给动物喂特制的食物以减少温室 气体的排放 答案 D 6 解析 词义猜测题 根据第六段可知没有一个国家
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年三亚市直属学校赴高校面向2025年应届毕业生招聘81人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(历年真题)
- 江西省吉安市七校联考2025-2026学年高三上学期10月月考生物试题(含答案)1
- 2025广东清远市英德市招聘教师222人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 2025年黄山市中心血站招聘医学检验人员1人考前自测高频考点模拟试题带答案详解
- 安全培训落实汇报材料课件
- 2025甘肃科源电力有限公司高校毕业生招聘40人考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 涂料厂区安全知识培训课件
- 安全培训胡玉玺课件
- 2025黑龙江绥化海伦市民政服务站招聘46人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025河北石家庄循环化工园区医院招聘10人模拟试卷附答案详解(典型题)
- 安全强安考试题及答案
- 2026秋季国家管网集团东北公司高校毕业生招聘笔试备考试题及答案解析
- 2025年10.13日少先队建队日主题班会课件薪火相传强国有我
- 2025小学关于教育领域不正之风和腐败问题专项整治工作方案
- 2025年工会社会工作者招聘笔试模拟试题库及答案
- 家乡的变化课件
- 2025年甘肃省武威市凉州区发放镇招聘专业化管理大学生村文书备考考试题库附答案解析
- 2024年成人高等考试《政治》(专升本)试题真题及答案
- 暖通施工工程方案(3篇)
- 消化内科常见疾病诊疗标准与流程
- 农作物土地租赁合同5篇
评论
0/150
提交评论