




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 20142014 高考英语阅读理解练习 高考英语阅读理解练习 3 3 及答案 解析 及答案 解析 C2C2 2013 四川卷 B B On a sunny day last August Tim heard some shouti ng Looking out to the sea carefully he saw a couple of kids in a rowboat were being pulled out to sea Two 12 year old boys Christian and Jack rowed out a boat to search for a football Once they d rowed beyond the calm waters a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water The pair panicked and tried to row back to shore But they were no match for it and the boat was out of control Tim knew it would soon be swallowed by the waves Everything went quiet in my head Tim recalls 回忆 I was trying to figure out how to swim to the boys in a straight line Tim took off his clothes and jumped into the water Every 500 yards or so he raised his head to judge his progress At one point I considered turning back he says I wondered if I was putting my life at risk After 30 minutes of struggling he was close enough to yell to the boys Take down the umbrella Christian made much effort to take down the umbrella Then Tim was able to catch up and climb aboard the boat He took over rowing but the waves were almost too strong for him Let s aim for the pier 码头 Jack said Tim turned the boat toward it Soon afterward waves crashed over the boat and it began to sink Can you guys swim he cried A little bit the boys said Once they were in the water Tim decided it would be safer and faster for him to pull the boys toward the pier Christian and Jack were wearing life jackets and floated on their backs Tim swam toward land as water washed over the 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 boys faces Are we almost there they asked again and again Yes Tim told them each time After 30 minutes they reached the pier 35 Why did the two boys go to the sea A To go boat rowing B To get back their football C To swim in the open water D To test the umbrella as a sail 36 What does it in Paragraph 2 refer to A The beach B The water C The boat D The wind 37 Why did Tim raise his head regularly A To take in enough fresh air B To consider turning back or not C To check his distance from the boys D To ask the boys to take down the umbrella 38 How did the two boys finally reach the pier A They were dragged to the pier by Tim B They swam to the pier all by themselves C They were washed to the pier by the waves D They were carried to the pier by Tim on his back 要点综述 本文是一篇记叙文 文章描写了 Tim 如何从波涛汹涌的海上救出了两个 遇险的孩子的故事 35 B 细节理解题 根据文中的 Two 12 year old boys Christian and Jack rowed out a boat to search a football 可知两个 12 岁的男孩划着一条小船 去找足 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 球 故选 B 36 D 语义猜测题 根据文中的 a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water The pair panicked and tried to row back to shore But they were no match for it and the boat was out of control 可 知 一把海滩伞绑在船上 风有力地刮着伞 两人惊慌失措 试图划回岸边 但他们敌不过 风 然后船失去了控制 故选 D 37 C 推理判断题 根据文中 Every 500 yards or so he raised his head to judge his progress 可知 每 500 码左右 他抬起头 来判断他的进度 所以可推出他 这样做是为了检测他与孩子们之间的距离 故选 C 38 A 推理判断题 根据文中 Christian and Jack were wearing life jackets and floated on their backs Tim swam toward land as water washed over the boys faces 可知 Christian 和 Jack 穿着救生衣脸朝上漂浮在水上 Tim 带着他们朝岸边游去 故选 A 即他们是由 Tim 拖拽到码头的 2011 山东卷 A Arthur Miller 1915 2005 is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century Miller s father had moved to the USA from Austria Hungary drawn like so many others by the Great American Dream However he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early 1930s Miller s most famous play Death of a Salesman is a powerful attack on the American system with its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth In Willy Loman the hero of the play we see a man who has got into trouble with this system Willy is burnt out and in the cruel world of business there is no room for sentiment if he can t do the work then he is no good to his employer the Wagner Company and he must go Willy is painfully aware of this and at a loss 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 as to what to do with his lack of success He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end When it was first staged in 1949 the play was greeted with enthusiastic reviews and it won the Tony Award for Best Play the New York Drama Critics Circle Award and the Pulitzer Prize for Drama It was the first play to win all three of these major awards Miller died of heart failure at his home in Roxbury Connecticut on the evening of February 10 2005 the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway 本文讲述了亚瑟 米勒 美国著名的剧作家 以及他的著名的戏剧 男售货员之死 当这部戏剧第一次搬上舞台时 赢得了巨大的成功 获得了三项大奖 4 Why did Arthur Miller s father move to the USA A He suffered from severe hunger in his home country B He was attracted by the Great American Dream C He hoped to make his son a dramatist D His family business failed 答案 B 细节理解题 根据短文第一段第二句话 Miller s father had moved to the USA from Austria Hungary drawn like so many others by the Great American Dream 可知答案 5 The play Death of a Salesman A exposes the cruelty of the American business world B discusses the ways to get promoted in a company C talks about the business career of Arthur Miller D focuses on the skills in doing business 答案 A 细节理解题 根据短文第二段第三 四句话可知 Willy Loman 已陷入美国社 会制度的困境中 他已精疲力尽 在这残酷的商业世界中 他不知道应该怎样做 最后 他 选择了自杀 由此可知 A 项正确 6 What can we learn about Willy Loman A He treats his employer badly B He runs the Wagner Company C He is a victim of the American system D He is regarded as a hero by his colleagues 答案 C 推理判断题 由短文第二段可知 Willy Loman 在这残酷的商业世界中 根本 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 没有情感可言 但是他又不能对不起他的雇主和公司 他又不知道如何处理自己的失败 只 有选择自杀 由此可知他是美国社会制度的牺牲品 7 After it was first staged Death of a Salesman A achieved huge success B won the first Tony Award C was warmly welcomed by salesmen D was severely attacked by dramatists 答案 A 细节理解题 由短文第三段可知 戏剧 Death of a Salesman 第一次搬上舞 台 就赢得了三项大奖 故 A 项正确 8 What is the text mainly about A Arthur Miller and his family B The awards Arthur Miller won C The hardship Arthur Miller experienced D Arthur Miller and his best known play 答案 D 主旨大意题 综观全文可知 本文主要讲述了亚瑟 米勒及他的名著 Death of a Salesman 故 D 项正确 2011 江苏卷 A We know the famous ones the Thomas Edisons and the Alexander Graham Bells but what about the less famous inventors What about the people who invented the traffic light and the windshield wiper 雨刮器 Shouldn t we know who they are Joan McLean thinks so In fact McLean a professor of physics at Mountain University in Range feels so strongly about this matter that she s developed a course on the topic In addition to learning who invented what however McLean also likes her students to learn the answers to the why and how questions According to McLean When students learn the answers to these questions they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try Her students agree One young man with a patent for an unbreakable umbrella is walking proof of McLean s statement If I had not heard the story of the windshield wiper s invention said Tommy Lee a senior physics major I never would have dreamed of turning my bad experience during a rainstorm into 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 something so constructive Lee is currently negotiating to sell his patent to an umbrella producer So just what is the story behind the windshield wiper Well Mary Anderson came up with the idea in 1902 after a visit to New York City The day was cold and stormy but Anderson still wanted to see the sights so she jumped aboard a streetcar Noticing that the driver was struggling to see through the snow covering the windshield she found herself wondering why there couldn t be a built in device for cleaning the window Still wondering about this when she returned home to Birmingham Alabama Anderson started drafting out solutions One of her ideas a lever 操作杆 on the inside of a vehicle that would control an arm on the outside became the first windshield wiper Today we benefit from countless inventions and innovations It s hard to imagine driving without Garrett A Morgan s traffic light It s equally impossible to picture a world without Katherine J Blodgett s innovation that makes glass invisible Can you picture life without clear windows and eyeglasses 大发明家与重要的发明固然令人振奋 但生活中也离不开小发明 本篇文章鼓励年轻人 要善于把握发明的契机 9 By mentioning traffic light and windshield wiper the author indicates that countless inventions are A beneficial because their inventors are famous B beneficial though their inventors are less famous C not useful because their inventors are less famous D not useful though their inventors are famous 答案 B 细节理解题 由文章最后一段 特别是第一句 Today we benefit from countless inventions and innovations 可知信号灯和雨刮器等这些小的发明使我们受 益 第一段最后一句 Shouldn t we know who they are 意思是 难道我们不该知道他 们 发明者 是谁吗 可知发明者不怎么出名 10 Professor Joan McLean s course aims to A add colour and variety to students campus life B inform students of the windshield wiper s invention C carry out the requirements by Mountain University D prepare students to try their own inventions 答案 D 细节理解题 由第二段内容 特别是最后一句 When students learn 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 the answers to these questions they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try 可知 D 项最佳 11 Tommy Lee s invention of the unbreakable umbrella was A not eventually accepted by the umbrella producer B inspired by the story behind the windshield wiper C due to his dream of being caught in a rainstorm D not related to Professor Joan McLean s lectures 答案 B 细节理解题 由第三段中 Tommy Lee 的话 If I had not heard the story of the windshield wiper s invention I never would have dreamed of turning my bad experience during a rainstorm into something so constructive 可知他的发明 是因为受到雨刮器的发明故事的启发 12 Which of the following can best serve as the title of this passage A How to Help Students to Sell Their Inventions to Producers B How to Design a Built in Device for Cleaning the Window C Shouldn t We Know Who Invented the Windshield Wiper D Shouldn t We Develop Invention Courses in Universities 答案 C 主旨大意题 全文讲述一些重要的发明 虽不为人知 却非常有益 借以鼓 励年轻人要善于把握发明的契机 其他选项都比较片面 2011 辽宁卷 B About 21 000 young people in 17 American states do not attend classes in school buildings Instead they receive their elementary 初等 and high school education by working at home on computers The Center for Education Reform says the United States has 67 public cyberschools and that is about twice as many as two years ago The money for students to attend a cyberschool comes from the governments of the states where they live Some educators say cyberschools receive money that should support traditional public schools They also say it is difficult to know if students are learning well 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 Other educators praise this new form of education for letting students work at their own speed These people say cyberschools help students who were unhappy or unsuccessful in traditional schools They say learning at home by computer ends long bus rides for children who live far from school Whatever the judgment of cyberschools they are getting more and more popular For example a new cyberschool called Commonwealth Connections Academy will take in students this fall It will serve children in the state of Pennsylvania from ages five through thirteen Children get free equipment for their online education This includes a computer a printer books and technical services Parents and students talk with teachers by telephone or by sending emails through their computers when necessary Students at cyberschools usually do not know one another But 56 such students who finished studies at Western Pennsylvania Cyber Charter School recently met for the first time They were guests of honor at their graduation 本文讲述了美国很多年轻人不去学校学 而是在家参加网络学习 教育家对网络学校持 不同的看法 有些教育家认为很难知道网络学习质量的好坏 有些教育家认为网络学习可按 学生自己的速度进行 且不用坐车去上学 不管怎样 网络学习越来越受欢迎 13 What do we know from the text about students of a cyberschool A They have to take long bus rides to school B They study at home rather than in classrooms C They receive money from traditional public schools D They do well in traditional school programs 答案 B 细节理解题 根据短文第一段第一 二句可知 学生不用去学校而是在家里 通过电脑学习 14 What is a problem with cyberschools A Their equipment costs a lot of money B They get little support from the state government C It is hard to know students progress in learning D The students find it hard to make friends 答案 C 细节理解题 根据短文第二段最后一句话可知 很难知道网络学习的好坏 15 Cyberschools are getting popular because A they are less expensive for students 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 B their students can work at their own speed C their graduates are more successful in society D they serve students in a wider age range 答案 B 细节理解题 根据短文第三段第一句话可知 网络学习的好处是学生可按自 己的速度进行 16 We can infer that the author of the text is A unprejudiced in his description of cyberschools B excited about the future of cyberschools C doubtful about the quality of cyberschools D disappointed at the development of cyberschools 答案 A 推理判断题 综观全文可知 作者客观地描述了网络学习的优缺点 由此可 知作者对网络学校并不含偏见 C2C2 2013 新课标全国卷 A A Doctors are known to be terrible pilots They don t listen because they already know it all I was lucky I became a pilot in 1970 almost ten years before I graduated from medical school I didn t realize then but becoming a pilot makes me a better surgeon I loved flying As I flew bigger faster planes and in worse weather I learned about crew resource management 机组资源 管理 or CRM a new idea to make flying safer It means that crew members should listen and speak up for a good result regardless of positions I first read about CRM in 1980 Not long after that an attending doctor and I were flying in bad weather The controller had us turn too late to get our landing ready The attending doctor was flying I was safety pilot He was so busy because of the bad turn he had forgotten to put the landing gear 起落架 down He was a better pilot and my boss so it felt unusual to speak up But I had to Our lives were in danger I put aside my uneasiness and said We need to put the landing gear down now That was my first real lesson in the power of CRM and I ve used it in the operating room ever since 高考学习网 中国最大高考学习网站 G 我们负责传递知识 CRM requires that the pilot surgeon encourage oth
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 幼儿园篮球普及课合作协议7篇
- 维修钳工试题库及答案
- 2025-2030工业机器人行业市场调研及产业链投资机会分析报告
- 2025-2030工业机器人应用场景拓展与制造业转型升级关联性研究报告
- 2025-2030工业机器人产业供需结构及未来投资布局战略分析报告
- 2025-2030工业废水零排放处理技术经济可行性报告
- 2025-2030工业废水处理技术升级需求与设备更新周期分析报告
- 2025-2030工业大数据应用与智能制造决策优化研究报告
- 疫情留校申请书500
- 上大专申请书
- 2025年检查检验项目分级审核制度
- MOOC 电工电子实验基础-东南大学 中国大学慕课答案
- 铸剑先生行为分析技术
- 11、2015年10月25日广东省直机关公开遴选公务员笔试真题解析
- 有理数的乘法说课课件(说课一等奖)
- 口腔颌面外科学第十章 口腔颌面部损伤
- JJG 520-2005粉尘采样器
- stata回归结果详解-stata回归解释
- 审计综合实训(周海彬)答案项目三+货币资金审计程序表
- 药品经营质量风险分析评估报告
- 房地产楼盘户型讲解(ppt图文)
评论
0/150
提交评论